Pretraživanje štetno za okoliš

poruka: 23
|
čitano: 3.139
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pretraživanje štetno za okoliš".
17 godina
neaktivan

AAAAAAAAA ISSSSSSSEEEEEEEEEE kakve gluposti........svaki put kad prdnem  koliko nastetim okolisu tek.........ovo su gluposti.........hahahahahahahahaha

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

nakon što sve tvornice svijeta prestanu zagađivati, svi automobili stanu, svi požari prestanu gorjeti i svi ljudi počmu koristiti samo plin za grijanje kao najčistiji energent... onda ću početi misliti na ovu veliku eko katastrofu koju radi google.

koliko vidim mnogi su se zadnje vrijeme okomili na google. čak i neki domaći portali kojima je pao PR....

no ja samo mogu reći: google je definitivno zavladao internet svijetom i više ga nitko ne može zaustaviti... a to me baš nekako veseli jer sve što google nudi meni je besplatno i korisno... (osim naravno što google može u razvoju zaustaviti udar kometa u zemlju.. tad će se mnoge stvari promjeniti na kugli zemaljskoj)

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
17 godina

Nije "ugljični dioksid" već ili ugljikov dioksid ili ugljikov(IV) oksid.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pretraživanje štetno za okoliš
BMT kaže...

a ti sad tražiš da i novinari nešto trebaju znati ????? Belji se

18 godina

Shocka!

GB P35-DS3R || Intel E8200@3.2GHz ...ma jebeš to, imam XBOX 360!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BMT kaže...

Nismo svi kemičari. Ionako malo tko od nas to primjeti.Smijeh 

"The atmospheric composition on Earth is largely governed by the by-products of the very life that it sustains. Earth's atmospherecontains roughly (by molar content/volume) 78.08% nitrogen, 20.95% oxygen, a variable amount (average around 0.247%, National Center for Atmospheric Research) water vapor, 0.93% argon, 0.038% carbon dioxide, and traces of hydrogen, helium, and other "noble" gases (and of volatile pollutants)."

Po ovom tekstu s wikipedie, a to je sastav naše atmosfere, nekako mi je teško povjerovati da je ugljikov dioksid glavni krivac za globalno zagrijavanje i takve gluposti.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
18 godina
protjeran

Mah to samo žele nabiti masni porez IT kompanijama na co2.. perušanje...

što se tiče zločestog ougličnog di-oksida, još će ga optužiti i za globalno zahladnjenje, poor ougličnik.. :(

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BMT kaže...

"Ugljični dioksid" je neispravno po standardiziranoj nomenklaturi kemije kao znanosti. S obzirom na to da je "ugljični monoksid" kao pojam bio poznat i prihvaćen u hrvatskom jeziku i prije konačne standardizacije (tog dijela) nomenklature kemijske znanosti, prihvatljiv je u svim vrstama tekstova osim znanstvene literature iz područja kemije i njoj bliskih znanosti i eventualno školskih udžbenika iz kemije (iako bi i udžbenici trebali upozoriti na činjenicu da se izvan znanstvene literature može naići i na drugi naziv). Niti jedna znanost ne može svojim pravilima promijeniti prihvaćenu jezičnu praksu.
18 godina
neaktivan

A da se ovi svjetski dr. mr. i ini "nobelovci" počnu baviti pametnijim stvarima i smanje štetne emisije tamo gdje su iznad navedenih vrijednosti.

Glupsoni.

Mario
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Interesira me koliko je kostalo to njihovo istrazivanje, moglo se te pare iskoritit za nesto pametnije, a ne na te besposlicare.

0 0 hvala 0
18 godina

Koja glupost. Nek dodju kod nas u Skoplju, pa nek izmere zagadjene nekog starog Wartburga, TAM kamiona ili nekog starog autobusa.

Ja koliko znam serveri ne rade na dizel, nego na struju, e sad sto se struja uglavnom proizvodi od fosilnih goriva, nije Googleov problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam što bi to bilo "konačna standardizacija". Naime, nomenklatura se može i promijeniti. Isto se tako može promijeniti i "prihvaćena jezična praksa". Ne znam kako su "imena" "ugljični dioksid" za ugljikov dioksid i "ugljični monoksid" za ugljikov monoskid mogli ući u standardnu upotrebu kad ih kemičari nikad nisu koristili. Po staroj nomenklaturi, nazivi su bili ugljik-dioksid i ugljik-monoksid.

Koji to jezičar i jezični priručnik dozvoljava "ugljični dioksid"? (To me zanima kako bih s njim prodiskutirao o toj temi.) Kako u jezičnu praksu može ući nešto što se nikad nije službeno koristilo?

18 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
BMT kaže...

Nismo svi kemičari. Ionako malo tko od nas to primjeti.Smijeh 

"The atmospheric composition on Earth is largely governed by the by-products of the very life that it sustains.  Earth's atmospherecontains roughly (by molar content/volume) 78.08% nitrogen, 20.95% oxygen, a variable amount (average around 0.247%, National Center for Atmospheric Research) water vapor, 0.93% argon, 0.038% carbon dioxide, and traces of hydrogen, helium, and other "noble" gases (and of volatile pollutants)."

Po ovom tekstu s wikipedie, a to je sastav naše atmosfere, nekako mi je teško povjerovati da je ugljikov dioksid glavni krivac za globalno zagrijavanje i takve gluposti.
  Znači da metar kubični u sebi ima cca pol grama. Uzmi u obzir kolka ja atmosfera. I onda vidiš čuda, nije tak malo ;) Evo jedan sličan primjer. Nuklearna energija. Ne treba puno toga (mislim na tvar) da bi se oslobodila ogromna količina energije pomoću sitnih subatomskih čestica. A jedan atomček teži 0, 000 000 000 000 000 000 000 000 001 66 kg. Sad, uzmi u obzir da se CO2   stvara svakim danom sve više zbog fosilnih goriva, a i ima puno organskih tvari u prirodi. Uostalom, nije on jedini krivac. Ima još plinova koji zagađuju atmosferu. Sad, to je moje razmišljanje, ne znam da li je točno.
Najgore u životu jest biti prosječan
17 godina

Neznam tko piše (prevodi) ove članke, ali bi trebao znati da se kotlić za čaj zapravo zove čajnik.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

psss, google je kriv za sve, oni su krivi što će nas zahvatiti globalno zatopljenje po "stručnom" mišljenju novinara, a ne kakva kina koj najviše koristi baš ugljen kao energent a dok USA predvodi ko najveći zagađivać, naka rađe u novinama napišu koliko hektolitara čaja mogu napraviti ljudi koji voze prastare aute koji pritom troše kao omanji brod( čast iznimkama) ili vlasnici novijih prejakih automobila koji isto puuuno troše. A tek brodovi, oni zaista mnogo troše a njih nikada nije zahvatila nikakva reforma o smanjenju zagađenja tako da i dalje mogu trošiti 100 i više litara na sat

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2009 19:56 (brezonja).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
BMT kaže...

Ne znam što bi to bilo "konačna standardizacija". Naime, nomenklatura se može i promijeniti. Isto se tako može promijeniti i "prihvaćena jezična praksa". Ne znam kako su "imena" "ugljični dioksid" za ugljikov dioksid i "ugljični monoksid" za ugljikov monoskid mogli ući u standardnu upotrebu kad ih kemičari nikad nisu koristili. Po staroj nomenklaturi, nazivi su bili ugljik-dioksid i ugljik-monoksid.

Koji to jezičar i jezični priručnik dozvoljava "ugljični dioksid"? (To me zanima kako bih s njim prodiskutirao o toj temi.) Kako u jezičnu praksu može ući nešto što se nikad nije službeno koristilo?

Isto kao i pitanje: jel imaš internet? umjeto pristup internetu, kad nešta troši puno struje, umjesto električne energije, pojam igrice za računalne igre...
Uglavnom, uvjek bu se našao neko kom će smetat, al se koristi u narodu, kaj ne?
17 godina

Ma gluposti. Ugljikova dioksida ima u zraku tako malo da je skoro zanemariv, dakle ne može biti krivac za zatopljenje.

Druga stvar, strujanje elektrona kroz žicu koji predstavljaju naš klik na search ne proizvodi NIKAKAV ugljikov dioksid. To su samo gluposti. Više se ugljikova dioksida dobije nakon dobrog graha Osmijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Eto što se događa kad ljudi imaju previše slobodnog vrmena a ne igraju WoW Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ne samo to, nego recimo ja od čitanja ovakvih vijesti prdnem od muke, što dodatno zagadi zrak s kojih 13,2 miligrama CO2 i 10-ak miligrama sumporovodika... Ugrubo...

Try to look unimportant - the enemy may be low on ammo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E ajmo sad malo po Googleu.

Jadni su ovakvi članci,

a još jadniji na kraju bude onaj

koji ih podržava i objavi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

... glupost ...

TOSHIBA Satellite A300D-17F
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DexCro kaže...

Neznam tko piše (prevodi) ove članke, ali bi trebao znati da se kotlić za čaj zapravo zove čajnik.

Potpuno se slažem :D
Rijetko koji potpis je zanimljiv.
17 godina
neaktivan

joooj bože... svega sam se nagledo u životu ali ovo nisam ni slutio da ću vidit!!!

fiif-designs
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice