Predstavljen Safari 5

poruka: 57
|
čitano: 5.766
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen Safari 5".
16 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5

Probao jutros. Brz jeste. Ali da je gadan i da nema stila to je definitivno, najružniji browser.

Nikako me ne privlači, jedino history 3D view i Speed Dial su mi dobri.

Inače Nitro assembler će Firefox 4.0 imati, pa će JavaScript brzina biti slična ostalim browserima. (Chrome, Safari, Opera)

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 17:45 (icecold).

2 0 hvala 0
18 godina
Predstavljen Safari 5

Napokon neka dobra vijest od Apple-a!

Safari je meni najdrazi browser.

Volim njegov jednostavan izgled i speed dial.

Speed dial je ono najvaznije. Safari ima najbolji Speed dial.

Sad ce imati i ekstenzije...bit ce ono sto sam zelio da Chrome bude! :P

Prebacio bi se ja na Chrome ali im speed dial saka, a neke ekstenzije su bugovite...

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Predstavljen Safari 5
Brzini rada doprinosi i implementirani DNS prefetching. Potonji radi na način da pregledava sve linkove na stranici koju korisnik trenutno pregledava i stavlja sadržaj iza tih linkova u cache. Kada korisnik konačno i klikne na neki drugi link, stranica se gotovo trenutno učitava.

Fora ali što ovo ne guta nepotrebno resurse?

btw možda ga i isprobam?

17 godina
HCSC kaže...
Brzini rada doprinosi i implementirani DNS prefetching. Potonji radi na način da pregledava sve linkove na stranici koju korisnik trenutno pregledava i stavlja sadržaj iza tih linkova u cache. Kada korisnik konačno i klikne na neki drugi link, stranica se gotovo trenutno učitava.

btw možda ga i isprobam?

guta resurse i internet promet, necu ga nikad instalirati na svoje računalo. Opera FTW!

Dajem demonoid pozivnicu na pm
18 godina
mind_challenge kaže...
HCSC kaže...

btw možda ga i isprobam?

guta resurse i internet promet, necu ga nikad instalirati na svoje računalo. Opera FTW!

Probo Operu. Otvarala je stranice kao kupus (t portal). Odustao. :(

- Psiho246
16 godina
Predstavljen Safari 5

odličan je brz kao metak,a i iljepo izgleda

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
A ništa, idemo isprobati.
Inače imam instaliran Chorme(glavni), Firefox, Opera, IE i Safari, i ovog zadnjeg najmanje volim. Nije mi ružan i brz je ali nekako me najmanje privlači.
16 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5

brz je ko izdr(k)otina napaljenog momkaNamigiva

Acta,non verba.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nevidim razloga da se preglednik bezveze blati,čisto je solidan i brz...
16 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5

Na mojem kompu šteka da boli glava.....Chrome je puno brži.....

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5

Safari više neće na moj komp, bome. Prvo, Top Sites koji potroši 100tinne megabajta na sličice stranica, 4real. Drugo, sve Appleovo smeće koje sa sobom dovuče, na čelu sa Apple Updateom. 

Early adopter
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma dobar je Safari, ali pored Opere nije mi potreban...
Ingame: (_.:BRUNO:._) // Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
16 godina

brži je i od google chromea  i opere,proizvod je dobar i ne treba po njemu pljuvati

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5

Probao i vratio se Firefoxu. Nije to za mene.

6 0 hvala 0
16 godina
Predstavljen Safari 5

Appleovo ružno smeće koje troši više resursa od konkurencije mogli su mu barem temu promjenit ovako izgleda kao predhodna verzija.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

brži je i od google chromea  i opere,proizvod je dobar i ne treba po njemu pljuvati

Kao web developer, odgovorno tvrdim da nije brži od Chroma ni Opere... a o kompatibilnosti i (ne) podržavanju standarda neću trošiti tastaturu.

Čak mi je i neomiljeni IE8 draži...

18 godina
neaktivan
Luciano kaže...
blackalbum kaže...

Kao web developer, odgovorno tvrdim da nije brži od Chroma ni Opere... a o kompatibilnosti i (ne) podržavanju standarda neću trošiti tastaturu.

koja hrpa gluposti.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

koja hrpa gluposti.

To ti je najbolji argument? :-) Pazi Mirko, jabuka... ;-)

17 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5

radi jako brzo na mom kompu, isto kao i prethodni...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Luciano kaže...
artfull kaže...

koja hrpa gluposti.

Ti odgovorno tvrdiš da nije brži? Na koju foru , imaš neke testove koje si radio ili je to eto tvoje mišljenje? Ne podržava standarde? Koje standarde? Evo ti jedan ljepi graf http://html5readiness.com/ ( ovo je za safari 4 još ) 

A.
18 godina
Luciano kaže...
blackalbum kaže...

Nisam web developer ali ne kuzim, na koje standarde mislis?

Koristim Safari vec skoro dvije godine i jos nisam naisao na stranicu koju Safari nije uspio otvoriti. Svi plug inovi rade savrseno...

Meni se Safari cini jako brzim, iako ja necu tvrditi da je najbrzi jer te milisekunde po kojima se razlikuju razliciti browseri meni ne znace bas puno, niti ih primjetim.

Ako stavis neki bench gdje je IE8 brzi od Safarija - skidam kapu.

- Psiho246
17 godina
Predstavljen Safari 5

Evo instaliravam safari baš da vidim malo i usporedim sa chromom. Malo ću i benchati pa staviti usporedbeOsmijeh

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fulao si temu. Nije vijest o IE6 nego o Safariju 4.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

Ti odgovorno tvrdiš da nije brži? Na koju foru , imaš neke testove koje si radio ili je to eto tvoje mišljenje? Ne podržava standarde? Koje standarde? Evo ti jedan ljepi graf http://html5readiness.com/ ( ovo je za safari 4 još ) 

Na foru web aplikacija koje razvijamo u firmi:-) Čak imamo i jedan interni banchmark JS  koji manipulira slikama (cross fade/ken burns...), podacima... a sve u cilju testiranja brzine. Na tom testu je pao i moj favorit FF3, a koji je ispao sporiji od svog prethodnika. Za sada je pobjednik Chrome5. Da se sporazumimo, pričam o Safariu u Win okružju. Možda je na MacOS-u brži, ne bih znao.

Primjer koji navodiš za kompatibilnost se odnosi na HTML5 kojeg Apple zbog prepucavanja sa Adobeom JAKO forsira. Ja s druge strane navodim još aktualni standard HTML4, JavaScript, CSS...

Briga mene za Operu, Safari, IE, Chrome, FF... kad napišem aplikaciju držeći se svih standarda kao svete krave, onda očekujem od svakog browsera da te iste standarde i poštuje. Ako zbog Chromea ili Safarija (da, to su dva browsera koja najviše vole slobodno tumačenje standarda) moram implementirati novi "standard", onda mi je taj browser sux, bar kao developeru. Mogao bih ti sada nabrajati primjere gdje Safari krivo pozicinira layere u CSS-u itd, ali mislim da nije ni mjesto ni vrijeme.

Off the record, iako Chrome kao developer ne volim, privatno ga uvijek koristim zbog minimalizma i brzine:-)

17 godina
artfull kaže...
Luciano kaže...
artfull kaže...

koja hrpa gluposti.

HTML5 jos nije standard - tek je u prijedlogu/dogovaranju/razvijanju

18 godina
neaktivan
Predstavljen Safari 5
koliko mi je poznato Safari je među prvima imao i 100% na acid testu. Naravno da postoje određene nedosljednosti u prikazu stranica na safariju za win i mac pa
tako vjerujem i u brzini. JS nije jedini benchmark. Svejedno vjerujem da je poprilično nemoguće egzaktno utvrditi brzinu rendera i izvrsavanja jer ovisi o setu testova i stranica koje postavimo. Tek treba vidjeti koliki je napredak između ostalog u brzini donio Safari 5 u odnosu na 4.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Luciano kaže...
blackalbum kaže...

koja hrpa gluposti.

Naravno da nisu gluposti. Ne baljezgaj!

18 godina
artfull kaže...
koliko mi je poznato Safari je među prvima imao i 100% na acid testu. Naravno da postoje određene nedosljednosti u prikazu stranica na safariju za win i mac pa
tako vjerujem i u brzini. JS nije jedini benchmark. Svejedno vjerujem da je poprilično nemoguće egzaktno utvrditi brzinu rendera i izvrsavanja jer ovisi o setu testova i stranica koje postavimo. Tek treba vidjeti koliki je napredak između ostalog u brzini donio Safari 5 u odnosu na 4.

Mislim da grijesis...

Opera je dugo bila JEDINA koja je imala 100% na ACID testovima...

I'm going woo woo
18 godina
parizer kaže...
artfull kaže...
Luciano kaže...
artfull kaže...

koja hrpa gluposti.

HTML5 jos nije standard - tek je u prijedlogu/dogovaranju/razvijanju

@djigibao - sto covjeku dajes TD kad je u pravu. HTML5 je daleko od standarda. To sto je Stevo reko da je to standard, ne znaci da je. HTML5 je debelo u razvoju.

I'm going woo woo
17 godina
protjeran
artfull kaže...
Luciano kaže...
artfull kaže...

koja hrpa gluposti.

bravo, kao referencu za pridrzavanje standarda uzimas nesto sto jos nije standard i pitanje je kakav ce biti kad postane standard...

html5 nije standard

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice