Postolar Tripper

poruka: 9
|
čitano: 3.439
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Postolar Tripper".
15 godina
Postolar Tripper

..

HTC 8X :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Postolar Tripper

Zapravo je isto rješenje već izmišljeno, ali pravi problem nije veličina:

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 12:39 (Veliki Brat).

2 0 hvala 0
17 godina
Postolar Tripper

Prognoziram da će potražnja za kineskim kroksicama naglo opasti.

Custom-made-to-fit kroksice i biću glavna faca u okolne dvije ulice.

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Postolar Tripper

koliko pamtim i Michelangelo se bavio 3D printanjem (doduše, ručno) a moj deda je s jedne strane pisača ubacil narezane komade mesa i ine sastojke, da bi na drugom kraju u kurtonu ispadala 3D kobasica. o Stonehengeu, kao prvom pokušaju te vrste u industrijskim omjerima, da i ne govorim ...{#}

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
Postolar Tripper

Da je bizaran primjer, na prvu, slažem se ali ni Daniel sa Wireda ni ti Drago niste spomenuli kako vrsta materijala za 3D printanje već ima jako mnogo na tržištu, čak i za tu kategoriju hobističkih i kućnih printera. Možda se podrazumjeva da su čitatelji upućeni ali većinom ne znaju da postoje, za ovu svrhu prigodni elastični, silikonski, smolasti, "gumeni" (rubber-like), "tekstilni" (textile-like), ali i drveni, porculanski, konduktivni i razni drugi materijali koji jesu u osnovi plastična smjesa ali kombinirana sa raznim elementima koji joj daju određene karakteristike. S tim na umu raspon potrošačkih dobara koji se mogu 3D printati se rapidno povećava. A i 3d printana obuća može bit daleko udobnija od drvene klompe / nanule mada mislim da ima pregršt korisnijih namjena te metode proizvodnje. Zadnji zanimljiv primjer [vidi link]. 

Da se razumjemo, i meni se kupnja obuće svodi na max 1/2h (malo duže od prosječnog mužjaka radi manje ponude većih brojeva) ali već i prosječnoj ženi, kako je Drago spomenuo, to nije lak i brz zadatak i dobar su primjer potencijalnih korisnika čak i neugodnih, plastičnih odljevaka ako su "na sniženju" i dobro izgledaju. Imaju i zajednički moto "Trpi za ljepotu" ako se ne varam.

Osim nas, običnih i ne zahtjevnih nosača obuće tu je i masa sportaša, wannabe sportaša i inih koji su spremni dati više novca i vremena kako bi imali nešto jedinstveno i krojeno baš za njih. Ne treba ići dalje od muških diva nogometaša ali spomenuto je da i neke sportske trgovine već nude 3D skeniranje i narudžbu takve obuće u svojim dućanima. Za ono da kupac čeka da se isprinta pred njim sumnjam ako nema i neka birtija za čekanje, bar što se muške populacije tiče. 

Još jedna skupina su ljudi sa invaliditetom, deformiranim stopalima a takav problem (reumatoidni artritis) ima meni bliska osoba pa znam što znači bolno hodanje jer ne posoji obuća po mjeri, bar ne sa prosječnoj osobi pristupačnom cijenom. Tu cijenu može i treba spustiti npr. korištenje 3d skeniranja za 3d printanje savršenog otiska kako bi ručno pravili anatomsku obuću ako već ne 3d printali samu obuću u lokalnom "maker shopu".

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 22:29 (glava11).
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
protjeran
Re: Postolar Tripper
glava11 kaže...

Da je bizaran primjer, na prvu, slažem se ali ni Daniel sa Wireda ni ti Drago niste spomenuli kako vrsta materijala za 3D printanje već ima jako mnogo na tržištu, čak i za tu kategoriju hobističkih i kućnih printera. Možda se podrazumjeva da su čitatelji upućeni ali većinom ne znaju da postoje, za ovu svrhu prigodni elastični, silikonski, smolasti, "gumeni" (rubber-like), "tekstilni" (textile-like), ali i drveni, porcuanski, konduktivni i razni drugi materijali koji jesu u osnovni plastična smjesa ali kombinirana sa raznim elementima koji joj daju određene karakteristike. S tim na umu raspon potrošačkih dobara koji se mogu 3D printati se rapidno povećava. A i 3d printana obuća može bit daleko udobnija od drvene klompe / nanule mada mislim da ima pregršt korisnijih namjena te metode proizvodnje. Zadnji zanimljiv primjer [vidi link].

Plastika kao odjevni predmet "ne diše". Ništa ne može zamijeniti svilu i pamuk kao "prirodne" materijale za odjeću.

13 godina
Postolar Tripper

zar nemamo već dovoljno problema sa plastikom na ovom planetu? u zadnje vrijeme je trend da se pokušava smanjiti uporaba plastike, a da se više koriste biorazgradivi materijali, bilo bi zanimljivo istražiti koliko dobro se može reciklirati sve te varijacije materijala dostupnih za 3D printere (pogotovo ove sve razne mješavine plastike i drugih materijala koje spominje glava11)...

Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone.

1 0 hvala 0
16 godina
Postolar Tripper

@user2013 Kad kažeš plastika vjerojatno misliš na neke plastične materijale koje imaš oko sebe, tvrde i ne porozne? Plastika je zajednički naziv za razne polimerske materijale a njih ima jako mnogo sa raznim karakteristikama. Koncept 3D printanja (FDM) je slaganje i preplitanje jako zagrijanih (otopljenih) niti nekog materijala (podsjeća na stvaranje tkanine?) i ako imaš materijal koji ima elemente i svojstva svile i pamuka (a ima ih, u eksperimentalnoj fazi doduše [vidi ovo]) onda tvoja izjava "plastika ne diše" ne mora nužno bit točna. Ne kažem da trebamo printat odjevne predmete i da je to najbolji način ali i veće su gluposti prolazile na tržištu. Osim toga, jako je rijetko danas pronać nešto kvalitetno od 100% svile ili pamuka, sve je puno poliestera.

@Girith Itekako imamo problema i baš iz tog razloga najčešće korišteni materijal za 3D printanje je upravo biorazgradivi PLA, drugi najčešći je ABS (od kog se recimo prave LEGO kockice što dovoljno govori o njemu) ali ga se upotrebljava sve manje. Oba materijala se friziranom mašinom za mljevenje mesa specijaliziranim uređajem [npr ovaj] mogu usitniti i topiti da bi se ponovno dobio filament za daljnje printanje, što se često i koristi. A neki, još zelenije osviješteni su otišli korak dalje pa razvijaju metode kako od plastičnih otpada sa oceana i iz zemalja u razvoju izvući win-win situaciju - ethicalfilament.org ili plasticbank.org

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
protjeran
Re: Postolar Tripper
glava11 kaže...

@user2013 Kad kažeš plastika vjerojatno misliš na neke plastične materijale koje imaš oko sebe, tvrde i ne porozne? Plastika je zajednički naziv za razne polimerske materijale a njih ima jako mnogo sa raznim karakteristikama. Koncept 3D printanja (FDM) je slaganje i preplitanje jako zagrijanih (otopljenih) niti nekog materijala (podsjeća na stvaranje tkanine?) i ako imaš materijal koji ima elemente i svojstva svile i pamuka (a ima ih, u eksperimentalnoj fazi doduše [vidi ovo]) onda tvoja izjava "plastika ne diše" ne mora nužno bit točna. Ne kažem da trebamo printat odjevne predmete i da je to najbolji način ali i veće su gluposti prolazile na tržištu. Osim toga, jako je rijetko danas pronać nešto kvalitetno od 100% svile ili pamuka, sve je puno poliestera.

Mislio sam općenito. Osjetljiv sam na "umjetne" materijale, znači pojavljuje se crvenilo kože ili se neugodno osjećam (pretjerano znojenje jer materijal "ne diše", stariji se sjećaju "perlon" najlon košulja) u odjeći s takvim materijalom ali ima i dobrih mješavina pamuka i poliestera na koje nisam toliko osjetljiv.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice