Nokia je bila i biće marka za Bogove.A to se tiče N95-ice to je mobitel.
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Nokia je bila i biće marka za Bogove.A to se tiče N95-ice to je mobitel.
Zar nije samo jedan Bog? :D
Mah, ovaj firmware update je samo nokiin potez da onemoguci nedavno otkrivene hackove...
BUG daje krivu informaciju. Firmware je verzija 21.0.016 (a ne 20.0.016, kako navode) i NIJE namijenjena N95 8GB već isključivo za N95 model.
A kako je to već postalo vrlo uobičajeno, vijest je ludilo "nova" - firmware je objavljen 26.3., dakle, pred "sitnih" gotovo mjesec dana.
Bravo BUG.
kolko dojde Nokia N95, a kolko N95 8 GB
Mislim da su u BUGu objavili točne informacije jer evo još jednog portala s identečnim info: http://www.allaboutsymbian.com/news/item/7009_The_N95_8GB_hits_v20_too.php
Taman danas pokusao update. Ne prolazi ni na Visti 64 bit SP1 ni na Visti 32 bit SP1. Tek toliko da znate.
Mislim da su u BUGu objavili točne informacije jer evo još jednog portala s identečnim info: http://www.allaboutsymbian.com/news/item/7009_The_N95_8GB_hits_v20_too.php
Brijem da si se zeznuo ... Onaj gore navedeni je firmware za N95 8GB, jer ASR ne postoji na firmwareu za N95 classic koji posjedujem nego samo u obliku RotateMe aplikacije 
Brijem da si se zeznuo ... Onaj gore navedeni je firmware za N95 8GB, jer ASR ne postoji na firmwareu za N95 classic koji posjedujem nego samo u obliku RotateMe aplikacije 
Pa flashaj si product code ... u čem je problem, imaš NSS (Nemesis Service Suite), skini ga s neta i stavi si product code za koju god državu 'oćeš i ubaci si novi firmware. Jedino ak 'oćeš da ti je izbornik na hrvatskom, onda moraš čekat da izađe fw za naš product code ... Ja znam da sam morao flashat product code jer mi je mobitel bio brandiran na talijansku mrežu TIM...
Pa flashaj si product code ... u čem je problem, imaš NSS (Nemesis Service Suite), skini ga s neta i stavi si product code za koju god državu 'oćeš i ubaci si novi firmware. Jedino ak 'oćeš da ti je izbornik na hrvatskom, onda moraš čekat da izađe fw za naš product code ... Ja znam da sam morao flashat product code jer mi je mobitel bio brandiran na talijansku mrežu TIM...
zna li tko neki program s kojim mogu napraviti backup sms poruka?
problem mi je raditi update ako ih ne mogu sejvati :/
kontakte mogu kopirati u windows imenik pa vratiti, no ne znam kako da rijesim to sa sms-ovima
Naravno da mjenjaje product coda nije 100% sigurno i da uvijek može doći do neželjenih posljedica, ali prema iskustvima drugih korisnika to se u slučaju N95 događa u jako malo slučajeva. Ja osobno čitajući strane forume nisam naišao nigdje da je netko imao probleme.
Što se tiče product coda, za naše područje ti je pod Balkan a ne Hrvatska, tako da ga već imaš. Ja sam sebi i bratu mjenjao Product code jer sam imao od T-mobile-a product code koji još uvijek nema upgrade na najnoviju verziju. Kad sam stavio balkan product code u desetak minuta, možda i manje sam uspio napraviti upgrade na najnoviju verzijju firmaware-a i mogu reći da sam super zadovoljan. Baterija mi puno više traje, aparat brže slikaje i opći dojam je da mi se mobitel dosta ubrzao. Negdje sam čitao da su popravili upravljanje memorijom . Dobio sam i N-gage aplikaciju iako se ja ne igram na mobitelu.
A i dobio sam osobno zadovoljstvo da mi je mobitel up to date
iako sam vjerojatno izgubio garanciju ako se nešto zezne sa softwerom. Iako bi želio porazgovarati sa tipom u servisu oko toga koliko je to problem što sam napravio. Ipak je osim mjenjanja product coda sve ovo drugo ponuđeno kao službena usluga od Nokie. Čak se i preporučava.
I da napomenem ovo sam radio sa N95 običnom prije skoro dva mjeseca. Za N95 8gb neznam, ali koliko se sjećam on ima druge product codove i vjerojatno drugi firmware.
Latest available software for Nokia N95 8GB, product code 0557650
Version: 15.0.015
meni jos uvijek stoji da je ovo zadnja verzija firmware-a:-/
a necu da mijenjam product code, garancija mi je jos godinu i pol
Ako imam mobitel na hrvatskom i instaliram novi firmware dali će ostati na hrvatskom???
Ako imam mobitel na hrvatskom i instaliram novi firmware dali će ostati na hrvatskom???
Sve ti ovisi o product code-u, ja sam imao product code od t-mobile-a i stavio sam kasnije balkan product code i sad od jezika imam engleski, hrvatski i ostale susjedne jezike. Nemam popis od masu jezika već samo tih par jezika. I engleski mi je postavljen, jer me prevod nekih opcija na hrvatski jako iritira. Znalo mi se desiti da blenem po nekoliko minuta tražeći neku opciju, a ono pet puta prdođen preko nje jer je nerazumno prevedena.
A vjerojatno ti je da će ti ostati hrvatski jezik, ali ti nisam 100& siguran. Stvar ti je u tome da za ove neke velike providere tipa T-com, Vodafone potoji vlastiti firmaware i da on na službeni update dolazi kasnije nego univerzalni firmawe od Nokie, koji se prodaje sa nekodiranim aparatima. Oni imaju podršku za hrvatski jezik, kao i product code za balkan. Oni imaju svoje posebne product codove, a ovaj balkan o kojem ja pričam je univerzalni. Kad sam ja radio upgrade na brandirani t-mobile mobitel nije postojala novija vezija firmware-a za moju N95. Međutim nakon promjene product coda (sa NSS-om, spomenuto prije u nekim postovima) sve je dalje išlo glatko, i hrvatski jezik imam u opcijama iako ga ne koristim.
Kak da znam čiji product code imam. BTW Mob je kupljen u nokii u Zagrebu.
Kak da znam čiji product code imam. BTW Mob je kupljen u nokii u Zagrebu.
Product code ti piše ispod baterije, mislim kraj serijskog broja. Nakon što ga pogleđaš otiđi na stranice gdje ćeš vidjeti koji je točno. Što ja znam, kod nas imaš od brandiranih t-com-ov i vodafone(za vip) product code, a ja na N95 trenutno koristim balkan product code, iako je iz vana na kućištu naljepnica T-mobile
Ovo bi trebali biti komentari na vijest (sada već prastaru), pa bih vas molio da raspravu o frimwareu, gdje ga skinuti, kako ga staviti i slično nastavite u podforumu o MOBITELIMA.
Lock