Poboljšana Nokia N95 8GB zaključana tema

poruka: 22
|
čitano: 7.060
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poboljšana Nokia N95 8GB".
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Nokia je bila i biće marka za Bogove.A to se tiče N95-ice to je mobitel.

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Poboljšana Nokia N95 8GB

Zar nije samo jedan Bog? :D

18 godina
Poboljšana Nokia N95 8GB

Mah, ovaj firmware update je samo nokiin potez da onemoguci nedavno otkrivene hackove...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

BUG daje krivu informaciju. Firmware je verzija 21.0.016 (a ne 20.0.016, kako navode) i NIJE namijenjena N95 8GB već isključivo za N95 model.

A kako je to već postalo vrlo uobičajeno, vijest je ludilo "nova" - firmware je objavljen 26.3., dakle, pred "sitnih" gotovo mjesec dana.

Bravo BUG.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2008 14:11 (ChrisB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

kolko dojde Nokia N95, a kolko N95 8 GB

I am cool, I am fast, I am clever, I am strong. Thats because I use Linux.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Mislim da su u BUGu objavili točne informacije jer evo još jednog portala s identečnim info: http://www.allaboutsymbian.com/news/item/7009_The_N95_8GB_hits_v20_too.php

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Taman danas pokusao update. Ne prolazi ni na Visti 64 bit SP1 ni na Visti 32 bit SP1. Tek toliko da znate.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
18 godina
neaktivan
Redzy kaže...

Mislim da su u BUGu objavili točne informacije jer evo još jednog portala s identečnim info: http://www.allaboutsymbian.com/news/item/7009_The_N95_8GB_hits_v20_too.php

Update NIJE dostupan na službenim stranicama. Imam N95 8GB, i bez obzira da li primijenio automatic update (Nokia Software Installer) ili ručnim downloadom firmwarea, ponuđena je isključvio 015 verzija. Za razliku od "običnog" N95 za koji je spomenuti firmware update dostupan.
18 godina
neaktivan

Brijem da si se zeznuo ... Onaj gore navedeni je firmware za N95 8GB, jer ASR ne postoji na firmwareu za N95 classic koji posjedujem nego samo u obliku RotateMe aplikacije Cool

18 godina
neaktivan
MireX kaže...

Brijem da si se zeznuo ... Onaj gore navedeni je firmware za N95 8GB, jer ASR ne postoji na firmwareu za N95 classic koji posjedujem nego samo u obliku RotateMe aplikacije Cool

Ja ne "brijem". Lijepo sam skinuo najnoviji Nokia Installer i uredno je prijavio kako je moj mob up-to-date s verzijom 015. A spominjani 016 release je objavljen ISKLJUCIVO za N95, kako sam i rekao. Uostalom, provjeri Nokia News ako toliko "brijes", pa mi objasni zasto stoji vrlo konkretna napomena kako se radi o firmware updateu za N95 a ne za N95 8GB. I povrh toga, telefoni imaju razlicit i sistemski softver na kojem rade, tako da isti update jednog nije niti izvedivo aplicirati na oba modela.

Ja ne iskljucujem mogucnost da update postoji, ali ocigledno ne postoji na Nokiinom webu kao official release.

I evo sto kaze Nokiin online update checker nakon sto sam spojio mob USB-om:

Latest available software for  Nokia N95 8GB, product code 0557650
Version:  15.0.015
Compare numbers
If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download.

BTW, upravo sam pronasao nekoliko linkovima temeljem kojih je stvar postala jasnija. Rekao bih, svi su u pravu i nitko nije. Naime, ovisno o product code-u koji je vezan za drzavu u kojoj je N95 8GB prodan, odnosno, za koju je namijenjen - update je ili nije (jos uvijek) dostupan. Primjerice, Norvezani imaju update (bas cudno :))
Ukratko, ocito ce u nekom trenutku doci i za HR product code (gore navedeni 0557650).

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2008 20:48 (ChrisB).
18 godina
neaktivan

Pa flashaj si product code ... u čem je problem, imaš NSS (Nemesis Service Suite), skini ga s neta i stavi si product code za koju god državu 'oćeš i ubaci si novi firmware. Jedino ak 'oćeš da ti je izbornik na hrvatskom, onda moraš čekat da izađe fw za naš product code ... Ja znam da sam morao flashat product code jer mi je mobitel bio brandiran na talijansku mrežu TIM...

18 godina
neaktivan
MireX kaže...

Pa flashaj si product code ... u čem je problem, imaš NSS (Nemesis Service Suite), skini ga s neta i stavi si product code za koju god državu 'oćeš i ubaci si novi firmware. Jedino ak 'oćeš da ti je izbornik na hrvatskom, onda moraš čekat da izađe fw za naš product code ... Ja znam da sam morao flashat product code jer mi je mobitel bio brandiran na talijansku mrežu TIM...

Ok, vjerojatno sam malo rigidan po tom pitanju, ali radije puštam stvari onakvima kakve jesu. Ali ne zbog hrvatskih izbornika. Dapače, doslovce PRVA stvar koju napravim na svakom telefonu koji mi dođe u ruke je da jezik prebacim na engleski. Vjerojatno ću zato biti posljednja osoba u Hrvatskoj koja će prihvatiti hrvatske Windowse, Office i slične proizvode. Ali, kad je u pitanju NSS, jednostavno ne želim ići u tu dimenziju i nešto kopati po telefonu. Imam jedno loše iskustvo (Nokia 6310i) s takvim potezima, i ne bih više.

Ali hvala na prijedlogu. ;)
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

zna li tko neki program s kojim mogu napraviti backup sms poruka?

problem mi je raditi update ako ih ne mogu sejvati :/

kontakte mogu kopirati u windows imenik pa vratiti, no ne znam kako da rijesim to sa sms-ovima

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Naravno da mjenjaje product coda nije 100% sigurno i da uvijek može doći do neželjenih posljedica, ali prema iskustvima drugih korisnika to se u slučaju N95 događa u jako malo slučajeva. Ja osobno čitajući strane forume nisam naišao nigdje da je netko imao probleme. 

Što se tiče product coda, za naše područje ti je pod Balkan a ne Hrvatska, tako da ga već imaš. Ja sam sebi i bratu mjenjao Product code jer sam imao od T-mobile-a product code koji još uvijek nema upgrade na najnoviju verziju. Kad sam stavio balkan product code u desetak minuta, možda i manje sam uspio napraviti upgrade na najnoviju verzijju firmaware-a i mogu reći da sam super zadovoljan. Baterija mi puno više traje, aparat brže slikaje i opći dojam je da mi se mobitel dosta ubrzao. Negdje sam čitao da su popravili upravljanje memorijom . Dobio sam i N-gage aplikaciju iako se ja ne igram na mobitelu.

A i dobio sam osobno zadovoljstvo da mi je mobitel up to date Smijeh Smijeh iako sam vjerojatno izgubio garanciju ako se nešto zezne sa softwerom. Iako bi želio porazgovarati sa tipom u servisu oko toga koliko je to problem što sam napravio. Ipak je osim mjenjanja product coda sve ovo drugo ponuđeno kao službena usluga od Nokie. Čak se i preporučava.

I da napomenem ovo sam radio sa N95 običnom prije skoro dva mjeseca. Za N95 8gb neznam, ali koliko se sjećam on ima druge product codove i vjerojatno drugi firmware.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Latest available software for  Nokia N95 8GB, product code 0557650
Version:  15.0.015

meni jos uvijek stoji da je ovo zadnja verzija firmware-a:-/

a necu da mijenjam product code, garancija mi je jos godinu i pol

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Ako imam mobitel na hrvatskom i instaliram novi firmware dali će ostati na hrvatskom???

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Ako imam mobitel na hrvatskom i instaliram novi firmware dali će ostati na hrvatskom???

Ako ti mob ima balkanski product code, kad update-as firmware trebao bi imati sve jezike s naseg podrucja, ukljucujuci hrvatski
18 godina
neaktivan

Sve ti ovisi o product code-u, ja sam imao product code od t-mobile-a i stavio sam kasnije balkan product code i sad od jezika imam engleski, hrvatski i ostale susjedne jezike. Nemam popis od masu jezika već samo tih par jezika. I engleski mi je postavljen, jer me prevod nekih opcija na hrvatski jako iritira.  Znalo mi se desiti da blenem po nekoliko minuta tražeći neku opciju, a ono pet puta prdođen preko nje jer je nerazumno prevedena.

A vjerojatno ti je da će ti ostati  hrvatski jezik, ali ti nisam 100& siguran. Stvar ti je u  tome da  za ove neke velike providere tipa T-com, Vodafone potoji vlastiti firmaware i da on na službeni update dolazi kasnije nego univerzalni firmawe od Nokie, koji se prodaje sa nekodiranim aparatima. Oni imaju podršku za hrvatski jezik, kao i product code za balkan. Oni imaju svoje posebne product codove, a ovaj balkan o kojem ja pričam je univerzalni. Kad sam ja radio upgrade na brandirani t-mobile mobitel nije postojala novija vezija firmware-a za moju N95. Međutim nakon promjene product coda (sa NSS-om, spomenuto prije u nekim postovima) sve je dalje išlo glatko, i hrvatski jezik imam u opcijama iako ga ne koristim.

18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Kak da znam čiji product code imam. BTW Mob je kupljen u nokii u Zagrebu.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Kak da znam čiji product code imam. BTW Mob je kupljen u nokii u Zagrebu.

onda ti je 100% nas product code
18 godina
neaktivan
Poboljšana Nokia N95 8GB

Product code ti piše ispod baterije, mislim kraj serijskog broja. Nakon što ga pogleđaš otiđi na stranice gdje ćeš vidjeti koji je točno. Što ja znam, kod nas imaš od brandiranih t-com-ov i vodafone(za vip)  product code, a ja na N95 trenutno koristim balkan product code, iako je iz vana na kućištu naljepnica T-mobileSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2008 13:22 (daseparo).

0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Ovo bi trebali biti komentari na vijest (sada već prastaru), pa bih vas molio da raspravu o frimwareu, gdje ga skinuti, kako ga staviti i slično nastavite u podforumu o MOBITELIMA.

Lock

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice