Ako pitate Microsoft iPad je preskup

poruka: 50
|
čitano: 7.386
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ako pitate Microsoft iPad je preskup".
15 godina
neaktivan
Re: Ako pitate Microsoft iPad je preskup
Ezio kaže...

team leaderu je dovoljan tablet. inžinjeri crnče na kantama. to što ti pričaš o mathlabu, schmatlabu... not impressed. sve što napraviš u matlabu, mayi, autocadu... onaj koji je plaćen 10 puta više od tebe može pregledati i u pdf vieweru na ipad airu. njemu je ipad koristan.

Malo se ložimo na menađere, a?

Ne vidim uopće svrhu navođenja koliko dotični zarađuju, osim ako to nije radi insinuacije kako je to nešto čemu treba težiti pa samim time dovoditi u neku bizarnu korelaciju sa tabletima (vidi mama i ja koristim tablet, bit ću jednog dana menađer kao onaj striček koji isto koristi tablet). Netko bi "crnčenje na kantama" još nazvao i ozbiljnim poslom. Just sayin'...

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 1:14 (rustweaver).
13 godina
neaktivan

"Trenutno novi Surface 2 Microsoft nudi po cijeni od 449 dolara putem Microsoft Storea, dok najjeftiniji Appleov iPad 2 iz 2011. godine stoji 399 dolara."

Koje fanbojasko poredjenje, jbt. Gdje ces porediti Najnoviji Surface sa starim iPadom, kojeg su vec prestali proizvoditi. {#}

Surface jest skup, ali ne u odnosu na iPad. Nema sanse.

4 5 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako pitate Žmukljošuft, osm njih u branši ne bi smio itko uopće postojati.{#}

Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
Ezio kaže...

team leaderu je dovoljan tablet. inžinjeri crnče na kantama. to što ti pričaš o mathlabu, schmatlabu... not impressed. sve što napraviš u matlabu, mayi, autocadu... onaj koji je plaćen 10 puta više od tebe može pregledati i u pdf vieweru na ipad airu. njemu je ipad koristan.

Čuj ovog, team leaderu. lol

Ne može pogledati u pdf vieweru. Očito nisi upoznat sa dotičnim softwareo, a kamoli način na koji radi.

Samomrzeći hrvat
16 godina
odjavljen
Entry Point kaže...
Ezio kaže...

Čuj ovog, team leaderu. lol

Ne može pogledati u pdf vieweru. Očito nisi upoznat sa dotičnim softwareo, a kamoli način na koji radi.

Nešto si pomiješao, ali rezultati mogu, da.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Logik, sigurno je zato prodaja Acera pala do 30%, a prodaja Appleova porasla 30%. {#}

Isto tako Asus i Lenovo rastu ako se ne varam?

Pogledaj postotke korištenja Mac vs Windows pa se javi ponovno može? ;)

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
16 godina
odjavljen

Točno za 3-7%. Statistika ti je slabija strana, no to ne mora uvijek biti važno. Ima i drugih poslova kojima se možeš baviti. {#}

12 godina
neaktivan
luka28 kaže...
prosjecnom korisniku koji je uglavnom konzument sadrzaja i vrh njegovih potreba za stvaranjem sadrzaja je pisanje u wordu i excelu tablet je savrsen. Za konzumaciju sadrzaja jednostavniji a dovoljno dobar i za ove jednostavne radnje. Takvim korisnicima PC je jednostavno overkill koji im ne treba. Za ostale koji stvarno rade nesto korisno na racunalu PC je obavezan, programeri, dizajneri, strojari, arhitekti... uglavnom svatko tko nesto profesionalno stvara. Za korisnike koji ipak trebaju češće nesto malo vise tipkati savrsen je chromebook/chromebox od googlea. Jeftina nadopuna tabletu koji im sluzi za sve ostalo. U svakom slucaju MS bi mogao biti u problemima jer su izgubili trziste.

Kakvih pacijenata ima da ti za ovo daju palce dolje..jadno i žalosno.

Usput, za one kojima je tablet "skupa igračka":

IPS LCD 7 inča, 1280x800 rezolucija, 1.2Ghz dual Cortex A9, 1GB DDR3 RAMA-a, 8GB memorije, SD slot, dvije kamere, full size USB, Android 4.2, 3 godine garancije = 700kn!!

Po kojim kriterijima je to skupo, stvarno ne znam..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 16:16 (darko_sam).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Točno za 3-7%. Statistika ti je slabija strana, no to ne mora uvijek biti važno. Ima i drugih poslova kojima se možeš baviti. {#}

Misli mda je razlika puno, puno veća od 3 - 7%.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
Tonči kaže...

Misli mda je razlika puno, puno veća od 3 - 7%.

Gartner kaže da nije: http://www.gartner.com/newsroom/id/2647517

3-6-7 otprilike tako. I naravno, u vrhu su Lenovo i Dell, brendovi koji drže vrh kvalitete ponude. :)

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Gartner kaže da nije: http://www.gartner.com/newsroom/id/2647517

3-6-7 otprilike tako. I naravno, u vrhu su Lenovo i Dell, brendovi koji drže vrh kvalitete ponude. :)

Cek malo. Sto ti gledas? PC vs Mac? Pa Mac ima 10% trzista a PC 90%. Di je tu 3 - 7 % razlike?!

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
odjavljen

Ma kakav PC vs. Mac? Gledam ono što treba gledati: performanse Applea, Lenova, HP-a, Della i Acera na tržištu. Vidimo da kvaliteta koju nude Lenovo, Apple i Dell nadmašuje i u rezultatima Acer i HP. HP se dosta srozao proteklih godina, Acer nikad i nije bio nešto. Mislim da je na Acerovom i HP-ovom putu sada Lenovo (neke serije Idea Pada su teško smeće), Dell dugo nisam vidio, a HP se oporavlja novijim modelima prijenosnika. Apple je od svih u grupi prodaje PC računala (Mac je PC) najbolji s ogromnih relativnih 30% rasta. Govorim o rastu. Onome što je Microsoftu zbog promašenih odluka i vodstva nepoznato u posljednje vrijeme.

Krajnja poanta nije Apple vs Microsoft (iako ti vidiš samo taj segment), već kako kriza i pad PC tržišta uslijed eksplozije smartphonea i tableta, itekako filtriraju kvalitetu. Dosta korisnika Mac računala na njima koristi Windowse, jer su to i dalje najbolji Windows prijenosnici (npr.). Iznenađuje me jedino izostanak Sonyja iz liste. Vaio je dosta dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 21:25 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ma kakav PC vs. Mac? Gledam ono što treba gledati: performanse Applea, Lenova, HP-a, Della i Acera na tržištu. Vidimo da kvaliteta koju nude Lenovo, Apple i Dell nadmašuje i u rezultatima Acer i HP. HP se dosta srozao proteklih godina, Acer nikad i nije bio nešto. Mislim da je na Acerovom i HP-ovom putu sada Lenovo (neke serije Idea Pada su teško smeće), Dell dugo nisam vidio, a HP se oporavlja novijim modelima prijenosnika. Apple je od svih u grupi prodaje PC računala (Mac je PC) najbolji s ogromnih relativnih 30% rasta. Govorim o rastu. Onome što je Microsoftu zbog promašenih odluka i vodstva nepoznato u posljednje vrijeme.

Krajnja poanta nije Apple vs Microsoft (iako ti vidiš samo taj segment), već kako kriza i pad PC tržišta uslijed eksplozije smartphonea i tableta, itekako filtriraju kvalitetu. Dosta korisnika Mac računala na njima koristi Windowse, jer su to i dalje najbolji Windows prijenosnici (npr.). Iznenađuje me jedino izostanak Sonyja iz liste. Vaio je dosta dobar.

Svak vidi ono što želi vidit. Rast od 30% na inicijanih 5% market share-a je ništa. Mislim, došlo je do toga da su počeli ubrajat iPod, iPad i iPhone u kompjutere i uspoređivat ih s prodajom Win PC-a na tržištu. To šta ih na tom "drugom" polju tare Android nikome ništa. Ima ona stara poslovica: "Nas i planktona 300 milijona". 

Apple je nažalost prestao biti inovativna kompanija i sada je u fazi recikliranja vlastitih proizvoda i izmišljanaj tople vode.

Microsoft nikada nije direktno proizvodio računala, a i tablet je imao prije Apple, samo eto nije ga znao kvalitetno marketinški prikazati. Apple je na kratko dopustio proizvodnju klonova a onda kad su vidili da će ih pojest sa cijenom i da neće bit u stanju napravit kvalitetan OS koji se može vrtit na svemu, jednostavno su ubili klonove.

Ima tu svega. Nije sad to samo priča ja volim Microsoft ti voliš Apple. Lagao bi kad bi rekao da ne bi volio imat Mac Pro od 33 000 kn, al ne treba mi niti mi MacOS paše. Iskreno, ne znam što bi s njim radio. 

Uostalom, nije moguće da nitko ne može napravit hardver ko Apple.  Za Apple je žalosno da ljudi kupuu njihova računala i gore instaliraju Windows.

16 godina
odjavljen

Daj nemoj, ajd. Znaš i sam da su to gluposti o "prestajanju inovativnosti"? Rast od 30% na 5%? A što je rast od 100% na 0% koji Microsoft ostvaruje godinama s WP-om? Mislim daj, treba se uzobiljiti tu. Jedna od inovacija je i taj Mac Pro. Stvorili su dva nova tržišta i inovirali na desktopu na kojem nitko nije 50 godina. Dakle...

I ne, ne "volim ja Apple". Samo, give credit where credit is due. I ne znam, ako se već postavljaš kao zaštitnik Windowsa, odakle ti ideja napasti Mac OS ili iOS? Pored Windows Phonea i Windowsa 8? I ne. Nisam fanboy. Trenutno sam na W8.1, ispred nosa mi je Retina MBP, a u VMWareu SUSE. Uopće me ne dira brend, ali bojim se da ti namjerno ignoriraš svaki komentar koji nije pro-MSFT. 

Žalosno je, a i mene kao korisnika Windowsa, VS-a, C#-a i MSFT ekosustava posebno žalosti, da Microsoft trčkara tržištem godinama kao kokoš odrubljene glave. Poskidali su glave u svojim redovima, upropastili WPF, Silverlight, Windowse 8 i Surface te WP.... Ballmer je (konačno) uklonjen, nadam se ne prekasno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 21:59 (Tonči).
11 godina
neaktivan

Opće je poznata činjenica da su svi Appleovi uređaji debelo precjenjeni.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Daj nemoj, ajd. Znaš i sam da su to gluposti o "prestajanju inovativnosti"? Rast od 30% na 5%? A što je rast od 100% na 0% koji Microsoft ostvaruje godinama s WP-om? Mislim daj, treba se uzobiljiti tu. Jedna od inovacija je i taj Mac Pro. Stvorili su dva nova tržišta i inovirali na desktopu na kojem nitko nije 50 godina. Dakle...

I ne, ne "volim ja Apple". Samo, give credit where credit is due. I ne znam, ako se već postavljaš kao zaštitnik Windowsa, odakle ti ideja napasti Mac OS ili iOS? Pored Windows Phonea i Windowsa 8? I ne. Nisam fanboy. Trenutno sam na W8.1, ispred nosa mi je Retina MBP, a u VMWareu SUSE. Uopće me ne dira brend, ali bojim se da ti namjerno ignoriraš svaki komentar koji nije pro-MSFT. 

Žalosno je, a i mene kao korisnika Windowsa, VS-a, C#-a i MSFT ekosustava posebno žalosti, da Microsoft trčkara tržištem godinama kao kokoš odrubljene glave. Poskidali su glave u svojim redovima, upropastili WPF, Silverlight, Windowse 8 i Surface te WP.... Ballmer je (konačno) uklonjen, nadam se ne prekasno.

Ovo o inovativnosti nije glupost nego notorna činjenica. Do iPhone ver. 4 sve je bilo super. Iskreno, ja u tom trenutku nisam vidio bolji telefon i sam sam ga dugo koristio. WP je priča za sebe i to nigdje ne spominjem, imao sam 3 komada i nijedan se kod mene nije zadržao duže od tjedan dana. Mac Pro je možda inovaciju u dizajnu i to je to. Dizajn im se nikad neće moći poreći, ali unutra je sve isto ko i kod drugih. 

Tonči, MacOS je na max 10% market share-a. I ja sam jasno rekao da se radi o mom iskustvu s njim. S Win 8 nisam baš bio 100% zadovoljan, ali 8.1 mi je izvrsno legao. Nisam ja zaštitinik Windows OS-a a specijano ne WP-a. To ti mogu potvrdit i kolege s kojima radiš u Bug-u (D.P.). Da li i ja sada trebam nabrajat da mi je glavni i jedini telefon Android, da na desktopu paralelno v Hyper-V vrtim i VMware WKS softver?!

Svaka tvrka ima svoju viziju, vrijeme će pokazati da li su neke odluke bile dobre ili ne. Ne bih se složio da su upropastili W8 ili Surface. Ali opet, to je moje mišljenje. Ballmer koliko god bio antipatičan, donio je dioničarima lovu, a to se na kraju gleda. 

Moraš se složit samnom da je na kraju jedino lova bitna. iPhone 5c je jasan potez Apple-a da se dokopa love s "jeftinijeg" spektra telefona jer valjda i oni kuže da se isto sr* može samo toliko puta prepakirat.

16 godina
odjavljen
darko_sam kaže...
luka28 kaže...
prosjecnom korisniku koji je uglavnom konzument sadrzaja i vrh njegovih potreba za stvaranjem sadrzaja je pisanje u wordu i excelu tablet je savrsen. Za konzumaciju sadrzaja jednostavniji a dovoljno dobar i za ove jednostavne radnje. Takvim korisnicima PC je jednostavno overkill koji im ne treba. Za ostale koji stvarno rade nesto korisno na racunalu PC je obavezan, programeri, dizajneri, strojari, arhitekti... uglavnom svatko tko nesto profesionalno stvara. Za korisnike koji ipak trebaju češće nesto malo vise tipkati savrsen je chromebook/chromebox od googlea. Jeftina nadopuna tabletu koji im sluzi za sve ostalo. U svakom slucaju MS bi mogao biti u problemima jer su izgubili trziste.

Kakvih pacijenata ima da ti za ovo daju palce dolje..jadno i žalosno.

Usput, za one kojima je tablet "skupa igračka":

IPS LCD 7 inča, 1280x800 rezolucija, 1.2Ghz dual Cortex A9, 1GB DDR3 RAMA-a, 8GB memorije, SD slot, dvije kamere, full size USB, Android 4.2, 3 godine garancije = 700kn!!

Po kojim kriterijima je to skupo, stvarno ne znam..

ma neka daju TD ako ih to veseli, ja samo kažem realno stanje, isto bi rekao da je i obrnuto ali nažalost nije, MS je u banani zadnjih godina i pomalo me podsjećaju na Hrvatsku, dok se živilo od rasprodaje firmi, kredita bilo je dobro, nije se mislilo na budućnost nego po onoj staroj samo nek se kotrlja, rješit će se problemi sami od sebe, sad kad je to stalo, eto sran*a. Tako je i MS živio na staroj slavi od Windowsa i Officea, svakih par godina ih malo prepakiraju ulašte i prodaju dalje i dobro se živi, dok ne skužiš da te pregazilo vrijeme, a onda idu potezi da Balmer napušta kompaniju, kao dosta mu je, posvetit će se obitelji i takvi glupi izgovori. Realno stanje je da trebaju nekog da ih trgne jer da je situacija kao prije 5 godina i da im je i dalje ok još bi mi gledali znojnog debelog Balmera kako uspuhan skače, urliče i krevelji se kao majmun po pozornicama i na najavama "novih" proizvoda.

www.pazii.com
16 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
Mac Pro je možda inovaciju u dizajnu i to je to. Dizajn im se nikad neće moći poreći, ali unutra je sve isto ko i kod drugih. 

Dobro, ovo je namjerno? Nađi mi jedno (1) desktop računalo koje je "unutra isto"?  - Dakle, govoriš o nečemu što ili nisi niti otvorio na webu ili namjerno ignoriraš. Imaš minimalno kućište u koje je stao Xeon, hrpa memorije i dva GPU-a, jedan air flow, pasivno hlađenje preko svih komponenti, aktivno u paketu i radnu stanicu iznimnih performansi koja je gotovo nečujna pod opterećenjem. To nije dizajn u smislu vizualnog, već inženjerski dizajn koji je prvi uopće koristan nakon koliko godina koliko koristimo klasične kutije? Od početka?

Dakle, ne možeš reći da nije inovacija i to vraški dobra.

mfrankovic kaže...

Svaka tvrka ima svoju viziju, vrijeme će pokazati da li su neke odluke bile dobre ili ne. Ne bih se složio da su upropastili W8 ili Surface. Ali opet, to je moje mišljenje. Ballmer koliko god bio antipatičan, donio je dioničarima lovu, a to se na kraju gleda. 

Eh, baš i ne. Microsoft nema baš neku viziju. Jednu viziju je imao Sinofsky, pa je odletio. Igrom slučaja poznajem najmanje (jednu uživo) dvoje ljudi koji jesu i bili su u MS-u vrlo visoko (i sporadično komuniciram s još jednom), koje znaju mnogo bolje nego se to vidi iz vana, što se događa, a svoje stavove baziram i na informacijama koje znam i tako.

Sinofskyjeva ideja je bila donekle dobra, ali se ponio bahato i to je udavilo potencijal "Metroa". Surface generira samo gubitke, a ... vidjet ćemo što će biti sad kad imaju svoj hardver za Windows Phone.

Sama ideja je odlična, ali ne znam kako planiraju dalje s Windowsima 9 i WP9... To je ključno.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
mfrankovic kaže...
Mac Pro je možda inovaciju u dizajnu i to je to. Dizajn im se nikad neće moći poreći, ali unutra je sve isto ko i kod drugih. 

Dobro, ovo je namjerno? Nađi mi jedno (1) desktop računalo koje je "unutra isto"?  - Dakle, govoriš o nečemu što ili nisi niti otvorio na webu ili namjerno ignoriraš. Imaš minimalno kućište u koje je stao Xeon, hrpa memorije i dva GPU-a, jedan air flow, pasivno hlađenje preko svih komponenti, aktivno u paketu i radnu stanicu iznimnih performansi koja je gotovo nečujna pod opterećenjem. To nije dizajn u smislu vizualnog, već inženjerski dizajn koji je prvi uopće koristan nakon koliko godina koliko koristimo klasične kutije? Od početka?

Dakle, ne možeš reći da nije inovacija i to vraški dobra.

mfrankovic kaže...

Eh, baš i ne. Microsoft nema baš neku viziju. Jednu viziju je imao Sinofsky, pa je odletio. Igrom slučaja poznajem najmanje (jednu uživo) dvoje ljudi koji jesu i bili su u MS-u vrlo visoko (i sporadično komuniciram s još jednom), koje znaju mnogo bolje nego se to vidi iz vana, što se događa, a svoje stavove baziram i na informacijama koje znam i tako.

Sinofskyjeva ideja je bila donekle dobra, ali se ponio bahato i to je udavilo potencijal "Metroa". Surface generira samo gubitke, a ... vidjet ćemo što će biti sad kad imaju svoj hardver za Windows Phone.

Sama ideja je odlična, ali ne znam kako planiraju dalje s Windowsima 9 i WP9... To je ključno.

Daklem, jedino sto je novo u Mac Pro je dizajn. To sto on ima unutra moze se slozit u bilo kojoj kanti. O tome govorim. Microsoft ima viziju ali je ni ti ni tvoji izvori ocito ne vide. Ja ovo temeljim na stvarima koje isto tako cujem od ljudi na mozda visim pozicijama i na stvarima koje ni tvoji visoki izvori mozda ne znaju. Neke stvari sada mi tek postaju jasne a cuo sam ih od MS-a prije godinu ili dvije. 

Poanta svega je da mozda po tebi Microsoft nema viziju, ali Apple je ima i jako je dobra. Ajmo upakirat istu stvar 38 puta i prodat je. Oni su majstori krerianja hype-a oko ničega i prodavanaj muda pod bubrege. Nekad pomioslim da namjerno kompliciraju s iOS-om da bi prodali svoj hardver (iPhone). Vec sam napisao, od verzije iPhone-a 4 nisu se makli. Osim kad su počeli kopirat flat dizajn sučelja. ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 12:39 (mfrankovic).
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

S obzirom da posjedujem nekoliko Dell i HP proizvoda reći ću da je HP kvalitetniji i jeftiniji, ali postotak im nije najbolji vidimo. Lenovo, HP, Asus i Dell imaju svi vrlo kvalitetne proizvode i ne vidim razlog rada na Macu gotovo nikakav inače. Ali to nije tu tema.

Jer Vaio više nije Sonyev Ubrzali su malo stvari i makli ga valjda...

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice