Pa normalno, mislim, tko još kupuje TV koji se zove KURO ? (heheh)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kuro znaci crno na japanskom a to sto na nasem jeziku se moze pribliziti nekoj rijeci ne znaci da se svima drugima u svijetu ne svidja ta rijec. Uostalom ne radi se o tome vec losa svjetska ekonomija unistava sve pa tako i Pioneer, ustvari takvih vijesti ce biti ove godine puno od svih kompanija u svijetu.
Steta
znam da kuro na JAPANSKOM znači to što znači, ali mislim da ipak treba biti maštovitiji pri odabiru imena za tako vrhunski proizvod kakvim oni smatraju (i cijene) svoje televizore. i definitivno im je i takvo ime za liniju TV-a pripomoglo u podebljavanju minusa. To je loš marketing.
Pogledaj recimo LG-eve Scarlete. To po cijeni nisu baš toliko vrhunski TV-i, ali mogu se kladiti da bi ih 80% ljudi radije uzelo nego Pionirovog Kuru. Tako da ova me vijest zapravo uopće ne iznenađuje.
znam da kuro na JAPANSKOM znači to što znači, ali mislim da ipak treba biti maštovitiji pri odabiru imena za tako vrhunski proizvod kakvim oni smatraju (i cijene) svoje televizore. i definitivno im je i takvo ime za liniju TV-a pripomoglo u podebljavanju minusa. To je loš marketing.
Pogledaj recimo LG-eve Scarlete. To po cijeni nisu baš toliko vrhunski TV-i, ali mogu se kladiti da bi ih 80% ljudi radije uzelo nego Pionirovog Kuru. Tako da ova me vijest zapravo uopće ne iznenađuje.

Pa ime ima utjecaja. Npr. kod automobila zašto audi, bmw daju imena sa slovima i brojevima npr R8.
Bilo je kak u aziji ide loša prodaja nekog automobila, stvar je bila u tome da se auto na njihovom jeziku zvao neide, tko bi kupio takav automobil?
Ali onaj tko se razumije u telkače kupit će KURA bez obzira na ime.
poanta je bila u tome da "kura" ne podsjeća cijeli svijet na ono na šta već podsjeća nas i užu okolicu, i da to sigurno nije razlog zbog kojeg se slabo prodaje, već zbog visoke cijene...
dobro sročeno...
Bilo je kak u aziji ide loša prodaja nekog automobila, stvar je bila u tome da se auto na njihovom jeziku zvao neide...
Budimo realni (tm), koliko ljudi uopće zna šta je "black level" i kome toliko treba crna da za nju iskešira 2-3 tisuće eura ekstra? Još gore po plazme, LED LCD-i daju bolju crnu (stvarnu 0 cd/m2)

Šteta jer imaju najbolje televizore
Ne znam šta imate protiv riječi Kuro, pogotovo kad se 'u' malo duže izgovori izgleda pravo moćno, a i na kraj pameti mi nije ono što je nekima od vas u mislima. Iskreno ja se svaki put naježim kad pogledam ove reklame, nešto najbolje što sam vidio:
https://www.youtube.com/watch?v=degojuC_z-w&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=YLkHD4DjJLM&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=O-gR0lyTjgg&feature=related
A da imaju najbolje televizore - imaju, a da su papreno skupi - jesu, samo se nadam da vijest nije tačna.
šteta, velika šteta ako neće raditi više televizore jer su zbilja najkvalitetniji televizori, to nitko ne može poreći
prodaja im je pala ponajprije zbog visoke cijene, sad je i kriza u svijetu i tko će sad kupovati tako skup TV...
većina gleda to ime "KURO" kao da je nešto glupo i loše ali oni koji se razumiju u tv oni dobro znaju što to ime predstavlja, možda je nama to pomalo čudno jer je to japanska riječ
ja ipak gledam prvo kvalitetu i nije me briga kako se zove tv...
svaka čast pioneeru ali je ih je panasonic dostigao sa novom generacijom plazmi što su izbacili.nije ni čudo što će od njih kupovati panele u budućnosti.
Nije stvar niti u novcu niti u imenu već u tome što plasma ekrani gube bitku s lcd ekranima u cijelom svijetu. Od toliko firmi samo još dvije proizvode ozbiljne plasma ektrane a koliko vidim i ova druga je iskazala velike gubitke tako da niti panasonicu nije svijetla budućnost u proizvodnji plasma ekrana ... To je jedina istina. Osobno , meni je pioneer kuro 509 nešto najbolje što sam vidio a opet sam kupio lcd jer je praktičniji i jednostavniji za održavanje. U cijeloj priči novac nije u pitanju jer sam lcd platio i više od pioneer plasme....
Ja ali imaj na umu da je i sam Pioneer najavio LCD televizore pod tržišnom oznakom Kuro (ako već i nisu u prodaji), ja ipak mislim da je u svemu tome ulogu igra prevelika cijena. A to što neka firma koristi druge proizvodne resurse neke druge firme, to nema nikakve veze sa krajnjim proizvodom. Ko kome šta pravi, to sami vrapci na granama znaju.. neki dan sam se pravo iznenadio kad sam čuo da Sony pravi većinu televizora za Samsung. Kao što rekoh, samo se nadam da vijest nije točna.