Phenom novog imena

poruka: 9
|
čitano: 1.186
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Phenom novog imena".
17 godina
neaktivan
Phenom novog imena

Napokon su stavili koliko/toliko normalne nazive procesora. Ja se među onim prije nikako nisam mogao snaći.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Phenom novog imena

A kako si se snalazio među Intelovima?

Ipak, vjerujem da većina ljudi ima isti problem kao ti jer pri odabiru AMD-ovih procesora automatski ih teže uspoređivati s "ekvivalentnim" Intelovima.

17 godina
Phenom novog imena

Zasto ste napisali "namijenjenih isključivo utoru AM3" za denebe koji dolaze u 2Q???

Koliko sam ja pratio vijesti u svima su govorili da ce novi denebi imati ddr2 i ddr3 kontroler pa ce moci ici na am2+ i am3, osim prva dva deneba 920 i 940 koji podrzavaju iskljucivo ddr2.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=207906

x4 940BE x4 940BE
phenom II phenom II
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2008 10:46 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom novog imena

lijepo izgledaju ti phenomi 2

valjda ce i onda past cijene svim procesorima(i core 7)

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom novog imena

Priznajem da se zaista slabo snalazim u imenima procesora, posebno AMD-ovih. A ni Intelovi baš nisu jasno odrđeni svojim nazivima, posebno peocesori nakon Pentiuma 4. EE, Core, Core 2 Duo, pa sad Core i7. Od Pentiuma I pa do 4, i danas imam u glavi sve procesore sa pripadajučim nazivima njihovih jezgri.

Zašto nisu nastavili koristiti Pentium ili neko drugo prepoznatljivije ime? Npr. Pentium 5, 6 itd.

Suprotna situacija je kod grafičkih kartica, barem što se mene tiče.

Za VIJEKE VJEKOVA imao Radeone i GeForce-ice!!! Pa te nazive bi stvarno trebalo više promjeniti!

Npr. za famozni Radeon 4780x2 su mogli uzeti potpuno novo komercijalno ime!

Ko se tu normalan više može snaći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

Priznajem da se zaista slabo snalazim u imenima procesora, posebno AMD-ovih. A ni Intelovi baš nisu jasno odrđeni svojim nazivima, posebno peocesori nakon Pentiuma 4. EE, Core, Core 2 Duo, pa sad Core i7. Od Pentiuma I pa do 4, i danas imam u glavi sve procesore sa pripadajučim nazivima njihovih jezgri.

Zašto nisu nastavili koristiti Pentium ili neko drugo prepoznatljivije ime? Npr. Pentium 5, 6 itd.

Suprotna situacija je kod grafičkih kartica, barem što se mene tiče.

Za VIJEKE VJEKOVA imao Radeone i GeForce-ice!!! Pa te nazive bi stvarno trebalo više promjeniti!

Npr. za famozni Radeon 4780x2 su mogli uzeti potpuno novo komercijalno ime!

Ko se tu normalan više može snaći?

Mijenjaju nazive procesora i ti se bunis, a ne mijenjaju nazive grafickih i ti se opet bunis.
Kod procesora se donekle slazem, iako intela i amda zaboli sto ne znamo iz naziva koja su generacija i ima li u nazivu ista suvislo osim ispraznog marketinga - bitno je samo da novi intel ne lici na intela od maloprije, jer je to jedini nacin da se ljudske oci zasite. AMD je napokon izbacio najsmjesnije ime procesora na svijetu - Athlon. Haha, uvijek mi naumpadne trcanje s motkom kad cujem "Athlon"

Jedino se kod ATIja se lako snaci iz naziva.
HD 4780x2
HD 4 = 14. generacija
700 = top serija (500 je oslabljena, 300 je da se ne bacaju kad se mogu prodat.. hh)
80 = nabrijana (50 je ono tvornicki clock, a manje cifre ja bih smatrao kao pasivno hladjenje ili neki silent killer)
x2 = dupli viski
17 godina
Phenom novog imena

A jesu pojednostavili imena, svaka im čast... ajde samo probajte izgovoriti Phenom II X4 945 Black Edition ... da jezik polomiš...

A ovo Phenom II X4 je totalno otrcano, mogli su uvesti neko novo ime...

Don't be ridiculous, it would be pointless.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ništa se ja nisam bunio, samo sam iznio svoje mišljenje. I tvoja argumentacija me ipak  ne uvjerava da nisam u pravu.

Koliko se kome lako snaći, to je veliko pitanje. Mislim da 80% ljudi koji imaju kompjuer u kući ne znaju kojoj generaciji pripadana njihov hardware. Možda znaju naziv procesora, grafičke ili matične, ali sigurno nisu upoznati šta je bilo generaciju prije ili šta dolazi generaciju poslije.

17 godina
Phenom novog imena

Samo ime procesora je manje bitno nek se zovu kak hoce no koliko ja vidim bit ce dobri ovi novi AMD-ovi jer 1.5mb odnosno 2mb cashe po jezgri je sasvim druga prica nego 512kb cache po jezgri kod starih Phenom-a a ak budu toliko cache imali i dvojezgreni procovi od AMD bit ce to jako dobro !!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice