Napokon su stavili koliko/toliko normalne nazive procesora. Ja se među onim prije nikako nisam mogao snaći.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A kako si se snalazio među Intelovima?
Ipak, vjerujem da većina ljudi ima isti problem kao ti jer pri odabiru AMD-ovih procesora automatski ih teže uspoređivati s "ekvivalentnim" Intelovima.
Zasto ste napisali "namijenjenih isključivo utoru AM3" za denebe koji dolaze u 2Q???
Koliko sam ja pratio vijesti u svima su govorili da ce novi denebi imati ddr2 i ddr3 kontroler pa ce moci ici na am2+ i am3, osim prva dva deneba 920 i 940 koji podrzavaju iskljucivo ddr2.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=207906
lijepo izgledaju ti phenomi 2
valjda ce i onda past cijene svim procesorima(i core 7)
Priznajem da se zaista slabo snalazim u imenima procesora, posebno AMD-ovih. A ni Intelovi baš nisu jasno odrđeni svojim nazivima, posebno peocesori nakon Pentiuma 4. EE, Core, Core 2 Duo, pa sad Core i7. Od Pentiuma I pa do 4, i danas imam u glavi sve procesore sa pripadajučim nazivima njihovih jezgri.
Zašto nisu nastavili koristiti Pentium ili neko drugo prepoznatljivije ime? Npr. Pentium 5, 6 itd.
Suprotna situacija je kod grafičkih kartica, barem što se mene tiče.
Za VIJEKE VJEKOVA imao Radeone i GeForce-ice!!! Pa te nazive bi stvarno trebalo više promjeniti!
Npr. za famozni Radeon 4780x2 su mogli uzeti potpuno novo komercijalno ime!
Ko se tu normalan više može snaći?
Priznajem da se zaista slabo snalazim u imenima procesora, posebno AMD-ovih. A ni Intelovi baš nisu jasno odrđeni svojim nazivima, posebno peocesori nakon Pentiuma 4. EE, Core, Core 2 Duo, pa sad Core i7. Od Pentiuma I pa do 4, i danas imam u glavi sve procesore sa pripadajučim nazivima njihovih jezgri.
Zašto nisu nastavili koristiti Pentium ili neko drugo prepoznatljivije ime? Npr. Pentium 5, 6 itd.
Suprotna situacija je kod grafičkih kartica, barem što se mene tiče.
Za VIJEKE VJEKOVA imao Radeone i GeForce-ice!!! Pa te nazive bi stvarno trebalo više promjeniti!
Npr. za famozni Radeon 4780x2 su mogli uzeti potpuno novo komercijalno ime!
Ko se tu normalan više može snaći?
A jesu pojednostavili imena, svaka im čast... ajde samo probajte izgovoriti Phenom II X4 945 Black Edition ... da jezik polomiš...
A ovo Phenom II X4 je totalno otrcano, mogli su uvesti neko novo ime...
Ništa se ja nisam bunio, samo sam iznio svoje mišljenje. I tvoja argumentacija me ipak ne uvjerava da nisam u pravu.
Koliko se kome lako snaći, to je veliko pitanje. Mislim da 80% ljudi koji imaju kompjuer u kući ne znaju kojoj generaciji pripadana njihov hardware. Možda znaju naziv procesora, grafičke ili matične, ali sigurno nisu upoznati šta je bilo generaciju prije ili šta dolazi generaciju poslije.
Samo ime procesora je manje bitno nek se zovu kak hoce no koliko ja vidim bit ce dobri ovi novi AMD-ovi jer 1.5mb odnosno 2mb cashe po jezgri je sasvim druga prica nego 512kb cache po jezgri kod starih Phenom-a a ak budu toliko cache imali i dvojezgreni procovi od AMD bit ce to jako dobro !!!