U čemu je bit priče ako se sustav uspije bootati na 6 GHz. U naslovu se naglašava kao da je to njegova radna frekvencija.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Biti ce zanimljiva bitka slijedecih dana, tjedana i mjeseci izmedu AMD-a i INTELA
To sa tih 6ghz je samo testiranje dokle moze doc proc a sa stvarnom primjenom nema nikakve veze, dok 4ghz je vec lijepa brojka za doticni proc i puno veca kolicina cache na svim novim procesorima koji dolaze govori da ce novi AMD procovi biti itekako dobri a jasno i jeftiniji od intela kaj je najvaznije palac gore za AMD!!!
To je valjda odgovor na intelov Core i7
Nadam se padu cijena!
heh, sada ljudi 100% misle kako ce i oni OCat na 6GHz, mislim vjerovatno i mogu ako ce imati tekuci dusik za hladenje.
ali 4GHz je vec lijepa brojka koju neki obican kupac moze dostici *thumbs up*
okej, mislim da će moj novi komp još malo pričekati, jer ovo se isplati čekati...barem zbog pada cijena.
4 GHz na zračnom hlađenju je VRLO primamljivo, cache memorija je napokon na dostojnoj razini.. napokon!
Stvarno super! Sa zračni hlanjenjem do 4GHz i jos vrlo niska temperatura procesora.
Napokon da Amd ima nesto za ponudit sa super performansama.
vjerojatrno ce intel morat spustit cijene proca inace ce zavrsit kao sad nvidia :)
Kako je krenulo sve vise mi se cini da ce AMD bacit INTEL na koljena koliko god to zvucalo smijesno i nevjerovatno, AMD ocito ide na sve ili nista a bogme ce biti pakleno
Ako AMD ovo zariba teško da če se više izvuči iz krize
to ce biti sigurno OC nekog od 3-4 ghz mozda budu isporucili sa vodenim hladjenjem
cijena ce biti 15000 kn sigurno
okej, mislim da će moj novi komp još malo pričekati, jer ovo se isplati čekati...barem zbog pada cijena.

4 GHz na zračnom hlađenju je VRLO primamljivo, cache memorija je napokon na dostojnoj razini.. napokon!
Na 4GHz ce ici samo phenom II x4 940 zbog otkljucanog mnozitelja, a on ce kostat oko 2000kn vjerovatno.
Ja mislim uzet u veljači phenom II x4 925 zato sto manje trosi od x4 920 (95w naprema 125w) i nadam se da ce se dat ocat na 3,4Ghz(242x14) sa originalnih 2,8(200x14) ,ali vjerovatno nece zbog moje maticne 770-ds3 pa cu morat kupit 790GX .
Sta god bude napokon cu moci iskoristiti punu snagu svoje hd4870 (fala bogu)
Šta je tako posebno u 6GHz na tom naponu i sa tim hlađenjem? Uzeli su posebno odabrani procesor, plocu i uz extremno hlađenje došli do uspješnog bootanja na 6GHz... mislim da je u cjeloj vijesi bitniji onaj podatak o 4GHz.
A 4GHz na zracnom hlađenju nije ništa novo, iako cisto sumnjam da se neće grijat i da će tako radit na "stock" hladnjaku. To su priče za malo djecu...
Jos prakticki procesor i nije izašao a svi ga naveliko hvale. Ako se sve priče ne obistine bit će to totalna sramota za AMD.
Ali ako im uspije... super, ja ne mogu bit sretniji jer će i7 onda pojeftinit :D jos samo da AMD pređe na DDR3 pa da se i to počne masovnije proizvodit...
Svakako dobra vijest iz AMD-a
stvarno se nadam da ce ovo donijet do pojeftinjenja procesora... idem ja u pon kupit komponente za novi komp, kad ono vidim da je E8400 skočio sa 1153 na 1298 kn!!!
Da u prvi phenomi bili takvi nebi mi sad pod stolom bio core2duo
Jako lijepo i to na soc AM2+ koji podržava moja matična iako je stariji čipset na njoj. Super neću morati mjenjati skoro komp, samo ću nadodati novi proc ako cijena bude prihvatljiva, a poznavajući AMD u prihvatljivu cijenu ne sumnjam uopće. Istina neću moći na ovoj matičnoj iskoristiti 100% procesora, ali lijepo će biti što će se moći clockati, pa da se i ja ubacim u malo ozbiljnije vode što se tiče clockanja
Jako lijepo i to na soc AM2+ koji podržava moja matična iako je stariji čipset na njoj. Super neću morati mjenjati skoro komp, samo ću nadodati novi proc ako cijena bude prihvatljiva, a poznavajući AMD u prihvatljivu cijenu ne sumnjam uopće. Istina neću moći na ovoj matičnoj iskoristiti 100% procesora, ali lijepo će biti što će se moći clockati, pa da se i ja ubacim u malo ozbiljnije vode što se tiče clockanja
AMD se vraca to je sigurno. A INTEL ce se sad malo smirit sa cijenama, a i ovi sa foruma a ima ih dosta sto pljuju po AMD u morat ce prestat.
Po čemu ste vi zaključili da će imati uopće slične performanse kao intel?!Nigdje se ne spominju performanse,samo da je dignut preko 6GHz.Tek treba vidjeti kakve budu performanse,jer ako ni sa 6 GHz neće moći konkurirati Intelu,onda im to ništa ne znači,a te brojka od 4GHz bude opet samo za bedake koji nemaju pojima o računalima.
Trebamo vidjeti neka testiranja da bi donesli konačan sud.Ja se nadam da su uspjeli,jer će past cjene intelovih procesora,normalno pod uvjetom da i ti novi AMD-ovi procesori neće biti skupi.