Phenom II na 6 gigaherca

poruka: 30
|
čitano: 4.456
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Phenom II na 6 gigaherca".
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

U čemu je bit priče ako se sustav uspije bootati na 6 GHz. U naslovu se naglašava kao da je to njegova radna frekvencija.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Phenom II na 6 gigaherca

Biti ce zanimljiva bitka slijedecih dana, tjedana i mjeseci izmedu AMD-a i INTELA

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
Phenom II na 6 gigaherca

To sa tih 6ghz je samo testiranje dokle moze doc proc a sa stvarnom primjenom nema nikakve veze, dok 4ghz je vec lijepa brojka za doticni proc i puno veca kolicina cache na svim novim procesorima koji dolaze govori da  ce novi AMD procovi biti itekako dobri a jasno i jeftiniji od intela kaj je najvaznije palac gore za AMD!!!Smijeh

Athlon 64 LE-1620 (2.8ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (940mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

To je valjda odgovor na intelov Core i7

Nadam se padu cijena!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

heh, sada ljudi 100% misle kako ce i oni OCat na 6GHz, mislim vjerovatno i mogu ako ce imati tekuci dusik za hladenje.

ali 4GHz je vec lijepa brojka koju neki obican kupac moze dostici *thumbs up*

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Phenom II na 6 gigaherca

okej, mislim da će moj novi komp još malo pričekati, jer ovo se isplati čekati...barem zbog pada cijena.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Phenom II na 6 gigaherca

4 GHz na zračnom hlađenju je VRLO primamljivo, cache memorija je napokon na dostojnoj razini.. napokon!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

Stvarno super! Sa zračni hlanjenjem do 4GHz i jos vrlo niska temperatura procesora.

Napokon da Amd ima nesto za ponudit sa super performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bit ce ova zima ljepa :)

vjerojatrno ce intel morat spustit cijene proca inace ce zavrsit kao sad nvidia :)
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w, 4870 1GB oc
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

Kako je krenulo sve vise mi se cini da ce AMD bacit INTEL na koljena koliko god to zvucalo smijesno i nevjerovatno, AMD ocito ide na sve ili nista a bogme ce biti pakleno Osmijeh

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
neka ide to je odlivno za nas ;)
17 godina
Phenom II na 6 gigaherca

Ako AMD ovo zariba teško da če se više izvuči iz krize

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tko zna, za sad velike pare dobiva i od atia jer 4xxx se odlicno prodaje
16 godina
protjeran
Phenom II na 6 gigaherca

to ce biti sigurno OC nekog od 3-4 ghz mozda budu isporucili sa vodenim hladjenjem

cijena ce biti  15000 kn sigurno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

4 GHz na zračnom hlađenju je VRLO primamljivo, cache memorija je napokon na dostojnoj razini.. napokon!

Sta je tako strasno sa tih 4Ghz ???? P4 3.0 Ceder mill na nekoj "low-end" ploci sa tvornickim hladnjakom!
3.9 Ghz 3.9 Ghz
temeratura temeratura
17 godina
neaktivan
cRazY dWarF kaže...

okej, mislim da će moj novi komp još malo pričekati, jer ovo se isplati čekati...barem zbog pada cijena.

Ti si mali kotačić u generatoru svjetske financijske krize IznenađenSmijeh
16 godina
protjeran
Hell Rider kaže...
Mayo kaže...

Sta je tako strasno sa tih 4Ghz ???? P4 3.0 Ceder mill na nekoj "low-end" ploci sa tvornickim hladnjakom!
 tu se radi o 6ghz a ne o 4 OC
i radi se o 4 jezgrenom procesoru
17 godina
neaktivan
madafaker kaže...
Hell Rider kaže...
Mayo kaže...

Da 6 ali sa tekucim dusikom! Nego vi se divite 4Ghz sa zracnim hladjenjem !!!! pogledaj slike, 3.9 Ghz i temperetura 22 stupnja!
17 godina
protjeran
Hell Rider kaže...
madafaker kaže...
Hell Rider kaže...
Mayo kaže...

Da 6 ali sa tekucim dusikom! Nego vi se divite 4Ghz sa zracnim hladjenjem !!!! pogledaj slike, 3.9 Ghz i temperetura 22 stupnja!

Da i...?? Cedar je single core procesor i OC'eri su ga digli na 8 GHz.. ovo je 4 jezgreni procesor. I dalje daleko kaska za Intelovom Core i7 arhitekturom ali sa AMD-ovskim cijenama i solidnom arhitekturom biti će zadovoljavajuća za 99% gejmerskih i inih potreba.
17 godina
Phenom II na 6 gigaherca

Na 4GHz ce ici samo phenom II x4 940 zbog otkljucanog mnozitelja, a on ce kostat oko 2000kn vjerovatno.

Ja mislim uzet u veljači phenom II x4 925 zato sto manje trosi od x4 920 (95w naprema 125w) i nadam se da ce se dat ocat na 3,4Ghz(242x14) sa originalnih 2,8(200x14) ,ali vjerovatno nece zbog moje maticne 770-ds3 pa cu morat kupit 790GX Plač.

Sta god bude napokon cu moci iskoristiti punu snagu svoje hd4870 (fala bogu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

Šta je tako posebno u 6GHz na tom naponu i sa tim hlađenjem?  Uzeli su posebno odabrani procesor, plocu i uz extremno hlađenje došli do uspješnog bootanja na 6GHz... mislim da je u cjeloj vijesi bitniji onaj podatak o 4GHz.

A 4GHz na zracnom hlađenju nije ništa novo, iako cisto sumnjam da se neće grijat i da će tako radit na "stock" hladnjaku. To su priče za malo djecu...

Jos prakticki procesor i nije izašao a svi ga naveliko hvale. Ako se sve priče ne obistine bit će to totalna sramota za AMD.

Ali ako im uspije... super, ja ne mogu bit sretniji jer će i7 onda pojeftinit :D   jos samo da AMD pređe na DDR3 pa da se i to počne masovnije proizvodit...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

Svakako dobra vijest iz AMD-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

stvarno se nadam da ce ovo donijet do pojeftinjenja procesora... idem ja u pon kupit komponente za novi komp, kad ono vidim da je E8400 skočio sa 1153 na 1298 kn!!!

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

Da u prvi phenomi bili takvi nebi mi sad pod stolom bio core2duoNamigiva

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina

Jako lijepo i to na soc AM2+ koji podržava moja matična iako je stariji čipset na njoj. Super neću morati mjenjati skoro komp, samo ću nadodati novi proc ako cijena bude prihvatljiva, a poznavajući AMD u prihvatljivu cijenu ne sumnjam uopće. Istina neću moći na ovoj matičnoj iskoristiti 100% procesora, ali lijepo će biti što će se moći clockati, pa da se i ja ubacim u malo ozbiljnije vode što se tiče clockanja Namigiva

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
Hell Rider kaže...
Mayo kaže...

P4 je baziran na Netburst arhitekturi, ne da je mogao, nego je morao ici visoko, za razliku od ostalih arhitektura...
http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Jako lijepo i to na soc AM2+ koji podržava moja matična iako je stariji čipset na njoj. Super neću morati mjenjati skoro komp, samo ću nadodati novi proc ako cijena bude prihvatljiva, a poznavajući AMD u prihvatljivu cijenu ne sumnjam uopće. Istina neću moći na ovoj matičnoj iskoristiti 100% procesora, ali lijepo će biti što će se moći clockati, pa da se i ja ubacim u malo ozbiljnije vode što se tiče clockanja Namigiva

E pa tu se nećeš pretjerano usrećit, jer koliko vidim po testovima OC radi kako treba samo sa najnovijim chipsetom iz AMD-a...
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

AMD se vraca to je sigurno. A INTEL ce se sad malo smirit sa cijenama, a i ovi sa foruma a ima ih dosta sto pljuju po AMD u morat ce prestat.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phenom II na 6 gigaherca

Po čemu ste vi zaključili da će imati uopće slične performanse kao intel?!Nigdje se ne spominju performanse,samo da je dignut preko 6GHz.Tek treba vidjeti kakve budu performanse,jer ako ni sa 6 GHz neće moći konkurirati Intelu,onda im to ništa ne znači,a te brojka od 4GHz bude opet samo za bedake koji nemaju pojima o računalima.

Trebamo vidjeti neka testiranja da bi donesli konačan sud.Ja se nadam da su uspjeli,jer će past cjene intelovih procesora,normalno pod uvjetom da i ti novi AMD-ovi procesori neće biti skupi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Phenom II na 6 gigaherca

Pogledajte i OC videa na Youtube

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice