Pad cijena SSD-ova

poruka: 19
|
čitano: 2.981
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pad cijena SSD-ova".
16 godina
neaktivan
Pad cijena SSD-ova

Da padnu recimo još od 30% pa na više, e onda bih već razmišljao o kupnji, samo neka pada cijena {#}

Dompa
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Pad cijena SSD-ova
Ja jos ne razmisljam o kupnji jednog...

Niti cu u dogledno vrijeme...

Jednostavno mi nije tesko cekati 10 - 15 sekundi vise...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
18 godina
Pad cijena SSD-ova

Za sistem i nuzne programe potrebno je bar 64GB na vise. Cijena je previsoka.

Bar da je oko 500-600kn. Onda bi vec razmislio o toj investiciji.

Moj PC  
11 1 hvala 0
18 godina
Pad cijena SSD-ova

Prije 2 tjedna sam kupio SSD disk od 120 GB za 1.700 kn i na putu kući sam si mislio pa koji je meni k...c.

Sad nakon 2 tjedna nimalo ne žalim zbog ovog jer sam se preporodio. U odnosu na HDD ovo je nebo i zemlja {#}

Moj PC  
12 0 hvala 3
18 godina
odjavljen
iggy kaže...

Prije 2 tjedna sam kupio SSD disk od 120 GB za 1.700 kn i na putu kući sam si mislio pa koji je meni k...c.

Sad nakon 2 tjedna nimalo ne žalim zbog ovog jer sam se preporodio. U odnosu na HDD ovo je nebo i zemlja {#}

jel to možda gskill phoenix 120gb sa sandforce kontrolerom?

piše se da ovi sandforce kontroleri imaju problema sa zastajkivanjima dok intelovi nemaju nikakvih problema osim šta imaju dosta niže brzine zapisivanja i čitanja

17 godina
neaktivan
Pad cijena SSD-ova

ja još čekam da padne...

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dok ne bude cijena 1GB - 1.5KN neće biti isplativo

17 godina
neaktivan
Pad cijena SSD-ova

Hm da al ja sam jučer čitao na jednom x.x site-u da su firme koje proizvode SSD odlučile spustiti cijene za blagdanski shoping. Kao svake godine neki gadget je hit pa su skontali da je vrime da to bude SSD.

A inače ako poraste potražnja, vjerovatno će doć do nestašice što pak znači da će u zemljama poput nase cijene vjerovatno skočiti :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 16:36 (Superbeasto).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pad cijena SSD-ova

Povećana proizvodnja uz povećanu konkurentnost na tržišu uzrokovala je pad cijena.Vrlo jednostavno{#}

3 0 hvala 0
16 godina
Pad cijena SSD-ova

Ja mislim da bi jos trebale cijene pasti...

Jer sada kad su jeftini visoko kapacitetni HDD-ovi, bas se ne kupuju SSD-ovi

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 16:48 (Intel&ATI).
Moj PC  
1 1 hvala 1
18 godina
M4X kaže...
iggy kaže...

jel to možda gskill phoenix 120gb sa sandforce kontrolerom?

piše se da ovi sandforce kontroleri imaju problema sa zastajkivanjima dok intelovi nemaju nikakvih problema osim šta imaju dosta niže brzine zapisivanja i čitanja

Baš sam taj  uzeo u Linksu i moram priznati da do sad nisam primjetio nikakva zastajkivanja. Testovi pokazuju 5-10 MB niže brzine od deklariranih 285Read/275Write MB.

Doduše tek sam ga napunio sa kakvih 30tak GB, ali zasad radi ko urica.

17 godina
Pad cijena SSD-ova

Za možda 3-4 godine kupujem prvi SSD jer ovo sada je zbilja preskupo, do tada možda već nešto novo izmisle.....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam mislio u pon kupiti jedan 120 gb SSD ali sam se odlučio malo pričekati . neznam od kuda to za pojeftinjenje evo ovaj tijedan Links dobio nove pošiljke i modele  (2/3 ozvnačeno kao novo) a cijene iste ... Ja bum još malo pričekao. 

17 godina
neaktivan
brzi i žestoki kaže...

1gb?? Misliš 100gb? Ja planiram ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=7814 ali samo s većom memorijom

18 godina
neaktivan
joze kaže...
brzi i žestoki kaže...

1gb?? Misliš 100gb? Ja planiram ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=7814 ali samo s većom memorijom

to je prijatelj uzeo i sve se pali u trenutku!

ali ja i dlaje NE vidim smisao toga! mislim, >1000kn za 60GB da mi se sistem digne za 10 sec (bubam napamet)?! koja korist od toga? ili da mi se neka palikacija upali za 4 sec manje od klasicnog diska?!

i dalje ne razumijem!

za posao?? hm... ne zna iskreno za sta.... mozda neka video/audio obrada, ali kapaciteti su mali za to

17 godina
Pad cijena SSD-ova

Skrpio sam nesto love za 64gb ssd disk Kingston samo za operativni sustav, office i aplikacije koje koristim svakodnevno a ostalo drzim na klasicnim diskovima, i sigurno 1600 kuna se isplatio. A sada da kupujem diskove 160 giga ili vece da budu i primarni i sekundarni ne pada mi na pamet, po mom je najbolje koristiti ga ovako samo za win.

Bolje šaka u glavu nego k...c u guzicu...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joze kaže...
brzi i žestoki kaže...

e i ja si planiram uzeti taj samo čekam da cijena još malo padne :)

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
18 godina
protjeran
Pad cijena SSD-ova

tko ima para nek si kupi, tko nema, nema....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

tko ima para nek si kupi, tko nema, nema....

tko ima para nek si kupi, tko nema, nek se strpi {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice