Brzine pisanja/čitanja do 250MB, 40GB-a i to sve dođe 100$?! uzimam odmah 2 hehe
Ajde nadam se da će ovavki SSD-ovi potaknuti val spuštanja cijene jer zbilja želim jedan SSD za windowse i aplikacije samo nisam lud da dam po 3000kn za to, ovo ovako je vrlo isplativo ako je sve to istina kako tvrde...
Konačno je i ovako nešto došlo
Kome treba za 2 minute da mu se kopira kompletnih 40 gb?? Mozda 1% raje.. Naravno jedino je dobro ako ces OS instalirati na njega, ali opet kupiti 40GB SSD ili 1TB HDD?
Kome treba za 2 minute da mu se kopira kompletnih 40 gb?? Mozda 1% raje.. Naravno jedino je dobro ako ces OS instalirati na njega, ali opet kupiti 40GB SSD ili 1TB HDD?
Ne kužiš poantu ovakvog SSD-a kad staviš windowse i aplikacije koje najčešće koristiš(recimo word itd.) sve će ti puno brže raditi i otvarati. windowsi će ti se paliti i biti spremni za puno prije, sve program će ti odmah otvarati i slično, pogotovo kad sa više njih od jednom radiš. Kopiranje ti neće biti nikad tako brzo jer ovisi sa čega kopiraš. Ako recimo kopiraš sa drugog diska kojem je brzina čitanja 80MB/s SSD neće moći brže od toga zapisati te podatke. Normalno uz SSD je logično imati još diskova na kojem držiš podatke ali stvarima tipa muzika/video/igre i nije bitna tolika brzina, svi noviji HDD-ovi rade posao više nego solidno, ali SSD je po meni primarno za drastično ubrzanje OS-a i rada na njemu.
Bemti da je bar 60....to bi mi bilo idealno.
Vjerovatno cijene kod nas nece biti ni blizu ovih navedenih u tekstu.Inace 40GB je malo za win 7,a za xp je sasvim dovoljno.Dobrobi bi bilo kupiti 2 ovakva i spojiti u raid 0,e tobi bio pravo brz ssd.
Vjerovatno cijene kod nas nece biti ni blizu ovih navedenih u tekstu.Inace 40GB je malo za win 7,a za xp je sasvim dovoljno.Dobrobi bi bilo kupiti 2 ovakva i spojiti u raid 0,e tobi bio pravo brz ssd.
A čuj 40GB bi bilo ono, taman. Meni da sad počistim gluposti sa win particije imao bio jedno 30B-a(sa programima) a još imam i programa koje nekoristim pa bi se i tu uštedilo. Ono naknap ali bi stalo, mada ipak bolje 64GB sa tim bi već bio na miru hehe, a 80GB stim bi imao još i luksuz da recimo stavim igru koju trenutno igram da se brže učitava i sl.
A cijene kod nas neće biti iste, ali neće valjda biti ni 3x skuplje ako bi kod nas koštao nekih 800kn i dalje bi bio ok kupnja.
Bemti da je bar 60....to bi mi bilo idealno.
Pa uzmi dva i strpaj ih u RAID.
Ovisno o cijeni kod nas uvijek postoji mogućnost naručivanja direktno od njih - poštarine su već od ~$9 i računaš da će ti vjerojatno naplatiti PDV kojih 150kn (za carinu nisam siguran?) ovisno dal se s njima da dogovoriti da napišu na paket da košta ipak manje. Naravno takvo naručivanje nosi pak svoje nedostatke...
Na njihovoj stranici imaš model koji je "Raid-ready enhanced" (što god to značilo) ali zato i skuplji.
BTW, ovo nije upućeno direktno tebi zzz, ali nema veze dal je 40GB dovoljno za win7 ili XP jer nemaju svi jedan od ta dva sistema ili slične potrebe.
Ima li smisla uopće komentirati da to nije dovoljno? Nekome će biti, drugome neće pa će kupiti nešto drugo, zar ne? Važno je ovdje da izgleda cijene idu dolje i to treba pozdraviti!
ja cekam ovako neki ali od 320GB,to je meni sasvim dovoljno,a nadam se da ce biti za 100e za godinu dana max
Ne kužiš poantu ovakvog SSD-a kad staviš windowse i aplikacije koje najčešće koristiš(recimo word itd.) sve će ti puno brže raditi i otvarati. windowsi će ti se paliti i biti spremni za puno prije, sve program će ti odmah otvarati i slično, pogotovo kad sa više njih od jednom radiš. Kopiranje ti neće biti nikad tako brzo jer ovisi sa čega kopiraš. Ako recimo kopiraš sa drugog diska kojem je brzina čitanja 80MB/s SSD neće moći brže od toga zapisati te podatke. Normalno uz SSD je logično imati još diskova na kojem držiš podatke ali stvarima tipa muzika/video/igre i nije bitna tolika brzina, svi noviji HDD-ovi rade posao više nego solidno, ali SSD je po meni primarno za drastično ubrzanje OS-a i rada na njemu.
Kuzim ja :P ali za obicne korisnike je preskupo. Da je 40 GB oko 250KN, onda bi svakome preporucio :)
Ja cekam da kod nas bude dostupan ocz RevoDrive,mislim dabi to mogao biti najbolji izbor cijene i brzine.
Kolika je cijena u US?
Kuzim ja :P ali za obicne korisnike je preskupo. Da je 40 GB oko 250KN, onda bi svakome preporucio :)
Pa ja nisam rekao za obične korisnike...običnom korisniku komp i za 2-3 tisuće kuna više no odličan. A oni koji žele nešto jače moraju platiti. Samo opet više ćeš dobiti za tih 100$ sa ovim diskom nego kad daš 2000+kuna na jaču grafičku koja ostari za nekoliko mjeseci ostari, ili recimo nekom skupom overklokerskom memorijom koja vrti na veći brzinama i sl...
Ja cekam da kod nas bude dostupan ocz RevoDrive,mislim dabi to mogao biti najbolji izbor cijene i brzine.
Kolika je cijena u US?
oko 320 USD za 80 GB
Pa ja nisam rekao za obične korisnike...običnom korisniku komp i za 2-3 tisuće kuna više no odličan. A oni koji žele nešto jače moraju platiti. Samo opet više ćeš dobiti za tih 100$ sa ovim diskom nego kad daš 2000+kuna na jaču grafičku koja ostari za nekoliko mjeseci ostari, ili recimo nekom skupom overklokerskom memorijom koja vrti na veći brzinama i sl...
Ovo sa OC memorijom stoji: povecanje performansi memorije odrazava se na manje nego proporcionalno povecanje performansi cjelokupne konfe, dok graficka (ovisno o kojem se poslu radi) znacajno povecava ukupne performanse.
Ovo sa OC memorijom stoji: povecanje performansi memorije odrazava se na manje nego proporcionalno povecanje performansi cjelokupne konfe, dok graficka (ovisno o kojem se poslu radi) znacajno povecava ukupne performanse.
Povečava, ali samo u igrama i određenim programima koji koriste grafičku koji malo ljudi koriste(cuda i slično) Ali će ti se osnovni programi tipa antivirus office i dalje jednako otvarati i nećeš nikakv boost osjetiti u samom OS-u. Iako sam za grafičku malo pretjerao ali opet kućnom korisniku koji se manje igra više će profitirati od SSD-a nego grafičke u iste cijene.
Kupiti cu SSD samo zato sta se ne cuje.
ma samo nek se ruse cijene,jedino je to vazno.
Istina,700kn dati za 32 GB prostora previše!
P.S:Sad sam instalirao Win 7 i 5 programa->40GB
SSD zajedno sa blu-rayom jos nije standard. Kada BR snimac bude kostao 100 USD (jednako kao SSD od 80 Gb - oko godinu dana od sada), to postaje standardom i pocinje masovna prodaja i koristenje. Dok su god ovakve cijene (u rangu i7 CPU), niti SSD niti BR nece imati mjesta u kucistima obicnih korisnika (igraca, kucnih korisnika...), vec samo profesionalaca i entuzijasta. Ali ako cijene nastave padati, necemo dugo cekati.
svaki program 10GB?
btw.. OS treba svoju particiju, programi svoju..
office, firewall, antivirus i slično se slobodno stavi na OS particiju..
SSD je nesto sto bi svakom koristilo, i brzo ce past cijene..
bilo da je obicni korisnik, gamer, programer il koristi samo word i slicno, SSD donosi znacajno ubrzanje cijelog sistema, i uz to se ne cuje za razliku od obicnog HDD-a..
Meni treba minimalno 80gb za sistemski disk, sve ispod je premalo..
Ovo je fora al 40gb je zbilja premalo, zavisi kako za koga ali opet.. kao što je netko rekao bolje uzet hdd od 1tb i to je to.. masu jeftinijie i puno više prostora.
Meni treba minimalno 80gb za sistemski disk, sve ispod je premalo..
Ovo je fora al 40gb je zbilja premalo, zavisi kako za koga ali opet.. kao što je netko rekao bolje uzet hdd od 1tb i to je to.. masu jeftinijie i puno više prostora.
Upravo to. Na 40 Gb disk bi stao OS i esencijalne aplikacije, dok bi igru instalirali na HDD npr., pa povecanje performansi bilo bi zanemarivo.
svaki program 10GB?
btw.. OS treba svoju particiju, programi svoju..
office, firewall, antivirus i slično se slobodno stavi na OS particiju..
Sta je bolje ako su programi u svojoj a OS i office,antivirus,adobe,drajveri na svojoj particiji?
Ma kakvi su to programi kad sve zajedno koristi 40GB?
Imam Win 7 64bit Ultimate i preko 30 programa i zauzima 27GB.
Moguce da mi se prikrio neki fajl,provjeriti cu!
Edit:Prikrala se datoteka sa dokumentarcima! :)
Ako su svi programi veliki kao npr Winamp mozes ih i 500 instalirati. Kada instaliras Office 2007/2010 ili Adobe CS5 tih 40 Gb ce ti izgledati kao 40 Mb.
Koliko takvih kilometarskih programa uopce mozes trebati? Evo nabrojao si photoshop i office, sto jos trebas gore stavljati? Autocad? Visual Studio? Adobe premiere? Daj molim te. Osim toga, tko ima za licence za doticne onda valjda ima i za SSD pristojne velicine.