Opera Mini za iPhone

poruka: 38
|
čitano: 9.109
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera Mini za iPhone".
16 godina
neaktivan
Opera Mini za iPhone

Marketing... Meni inače iskustva s operom mini su izvrsna! Daleko najbolji preglednik za mobitele... U najnovijoj verziji ima i tabove i speed dial, pa čak i mogućnost surfanja s višestrukim preuzimanjima u pozadini!!!IznenađenOsmijeh

www.val.hr
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Opera Mini za iPhone
al appleova politika je bas odvratna, radi nje se najbolji mobilni preglednik vjerovatno nec nikada naci na iphoneu/ipodu/ipadu(firefox), nemogu smisliti takve zatvorene sustave.
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan

A šta češ drugo oćekivat od Jobsa...Namigiva

www.val.hr
18 godina
Opera Mini za iPhone

Možda računaju na to da dosta ljudi hakira iphone i da će se na crno nekako probiti do korisnika.

0 0 hvala 0
18 godina
Opera Mini za iPhone

e sad meni zanimljivo pitanje

zasto EU ne tuzi apple kao što je MS zbog njihovog explorera

pa da poberu neke pare

ili apple nije dovoljno jaka firma ? pa nemaju love

stvarno u nečemu nema logike

MS ima windowse i trpaju u njega što oni žele, a ne da se pokoravaju i daju dio kolača drugima

neka izume svoj OS pa tjeraju svoj browser na njemu, jer po logici suda kako je stjerao u kut MS tako bi i apple mogao popušit or not ?

6 0 hvala 0
17 godina
protjeran
jedna ogroma razlika, windowsi ti ne brane da ista instaliras, u iphone os nemozes instalirati nista sta apple nije odobrio, znaci prije treba apple tuziti nego microsoft
18 godina
neaktivan
Opera Mini za iPhone

Tko koga tjera da koristi apple? 10% u USA i par posto u europi se teško može uspoređivati sa windows/office etc monopolom.

A.

0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
Opera Mini za iPhone

Iskreno zadnja verzija opera za win mobile je prilicno losa cak ni verzije prije nje nisu nesta specijalno pa prema tome ne vidim zasto bi se pojavila na iPhone-u

Ja licno koristim SkyFire za win mobile koji dosta bolje fercera od gore navedene aplikacije...

0 0 hvala 0
18 godina
Opera Mini za iPhone

U licencnom dogovoru za Apple iPhone sigurno pise za sva ova ogranicenja. Niko nas ne tera sa silom prhvatiti takvi licencni dogovor.

http://www.apple.com/legal/sla/docs/iphone.pdf

Mnogo interesan dogovor, i ako si ga prihvatio onda nemas nikakvih pravnih razloga za tuzbu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
dadoremix kaže...

e sad meni zanimljivo pitanje

zasto EU ne tuzi apple kao što je MS zbog njihovog explorera

pa da poberu neke pare

ili apple nije dovoljno jaka firma ? pa nemaju love

stvarno u nečemu nema logike

MS ima windowse i trpaju u njega što oni žele, a ne da se pokoravaju i daju dio kolača drugima

neka izume svoj OS pa tjeraju svoj browser na njemu, jer po logici suda kako je stjerao u kut MS tako bi i apple mogao popušit or not ?

Apple nema tako veliki tržišni udio kao MS. Vjerovatno čekaju da im se poveća udjel na tržištu.

Inače MS je svojevoljno (makar se zna da je to i ulizivanje) Bing već prilagodio prijedlogu zakona o zaštiti podataka koji EU razmatra, a i u IE8 su uveli (opcionalni) CEOP alat. Prema francuskoj se vidi da je Google nova (bogata) krava muzaraNamigiva

Ali ako se EU zainati prema Appleu - nagrabusili su.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 23:45 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
Opera Mini za iPhone

Iako imam iPhone i obozavam ga i iako ne bih koristio Operu da je i mogu rado bih vidio tuzbu EU prema Appleu zbog toga.

Jedno je imati koncept zatvorenosti i reci ne mogu sve aplikacije biti dostupne, a drugo je reci ne mogu biti dostupne jer ih mi zelimo za sebe.

0 0 hvala 0
18 godina
Opera Mini za iPhone

znači nisu još dovoljno velika firma pa da muzu pare, nista drugo

isto tako nitko ne tjera da svijet koristi MS, mogu i linux, al pošto MS prevladava imaju i više para :D

eh politika, mi točno mozda niti neznamo kako i zašto su bile one tužbe, možda se sve vrti oko nečeg drugog

jedan primjer, MS htio sponzorirat EU, ali kako, ajmo tužbu napravit, tako legalno pokupit pare i bok :D

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luxman kaže...

Iskreno zadnja verzija opera za win mobile je prilicno losa cak ni verzije prije nje nisu nesta specijalno pa prema tome ne vidim zasto bi se pojavila na iPhone-u

Ja licno koristim SkyFire za win mobile koji dosta bolje fercera od gore navedene aplikacije...

koja, Opera 10 Beta2 ?

Čovječe, bolje od toga teško da možeš. Istina je da nema Flash (ali i to su najavili) ali to je valjda jedina negativna značajka nove Opere. Ako se to može nazvati negativna značajka, jer je poznato da je Flash na mobilnim brauserima stravično spor. A to nije problem Opere već Adobea - dakle Opera s time nema baš ništa.

A skyfire sam instalirao, koristio 10 minuta i izbrisao kad sam vidio da nema multitouch, da se određene stranice ne prikazuju kako bi trebale i da ne postoji ClearType tehnologija, ...

:-)
18 godina
artfull kaže...

Tko koga tjera da koristi apple? 10% u USA i par posto u europi se teško može uspoređivati sa windows/office etc monopolom.

Imas Linux (vise distribucija), imas OpenOffice... Tko koga tjera da koristi Microsoft?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Opera Mini za iPhone
Kad se samo sjetim da je do skora Microsoft bio oličenje zla... Microsoft je za Apple ono što je linux za Microsoft.
:)

0 0 hvala 0
18 godina
Alex55 kaže...

Tako treba!!!

neki su bili suočeni s lijepim kaznama za takve pizzdarije.. kad bi bar apple-u pala koja "jabuka s glave"..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...

govori se o iphone os-u i appleovom onemogucavanju ikakve konkurencije.

18 godina
neaktivan
Opera Mini za iPhone

Kako oni misle to da predstave? Na jbkovanom iPhone-u? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
artfull kaže...

Imas Linux (vise distribucija), imas OpenOffice... Tko koga tjera da koristi Microsoft?

Jel možeš snimiti iz open officea u stvarno čitljivi .doc file za word, recimo ili excell...  ... mislim da i ne baš? Što ti vrijedi kad 95% ljudi koristi word/excell kombinaciju na winu. sama prihvaćenost officea i win a i rasprostranjenost čini ga monopolistom.

A.
18 godina
Opera Mini za iPhone

OpenOffice je standard? Ili nije?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

OpenOffice je standard? Ili nije?

ODF je standard ( kao ) al što to vrijedi kad svatko koristi svoje tehnologije i binaries. Microsoft se koristi svojom težinom i ne tiče ga se previše kompatibilnost ukoliko mu netko ne "naredi" Problem je kad taj microsoft koristi 99% ljudi na ovoj planeti i defakto je standard u zbilji a ne po nekakvim ISO certifikatima i ponekim odborima za standarde.

A.
16 godina
neaktivan
Opera Mini za iPhone

Apple će dobiti tužbu zasigurno, i to možebitno upravo od Opere, pošto je Opera ključna i za MS. E sada vjerojatno će Opera dobiti spor pošto Apple nema apsolutno nikakvo pravo funkcionirat po principu ti mi se sviđaš a ti ne. Ako ništa tužba bi doprinjela standardu koji app mora ispunit, a ako standard bude glasio: Nesmiju se stavljati appovi koji su nam konkurencija, EU će se uplest.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Sponge kaže...

Apple će dobiti tužbu zasigurno, i to možebitno upravo od Opere, pošto je Opera ključna i za MS. E sada vjerojatno će Opera dobiti spor pošto Apple nema apsolutno nikakvo pravo funkcionirat po principu ti mi se sviđaš a ti ne. Ako ništa tužba bi doprinjela standardu koji app mora ispunit, a ako standard bude glasio: Nesmiju se stavljati appovi koji su nam konkurencija, EU će se uplest.

Ja isto neznam kako to prolazi al izgleda da ima neke osnove?

standard je da se ne dozvoljava "dupliciranje" funkcionalnosti koju nudi sam OS sa pripadajućim Apple aplikacijama.

A.
18 godina
Opera Mini za iPhone

Dakle po tebi vrijede dvostruka pravila?

Microsoft koji dozvoljava instalaciju third party aplikacija je monopolist jer integrira IE u Windowse.

Apple nije monopolist iako svugdje gura Safari, a na iPhoneu ne dozvoljava nikakav third party browser?

I ti se slazes sa tim?

Stvarno ne kuzim jel ti to nas podjebajes ili si stvarno toliko zaguljen u jabuku. Nadam se da pojebajes!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
Opera Mini za iPhone

iPhone je pred se telefon a posle se drugo. Sama telefonija je srce uredjaja i svaki softver/dodatak koji moze da poremeti tu telefoniju trebao bi se detaljno ispitati.

Zamislite da je neko instalirao Opera browser koji ima neki bug, pa vam se telefon zamrzne. U istom momentu treba da vrtite 911 ili 122.

A ono nece pa nece, Opera je zamrznula iPhone.

Normalno ovo je hipoteticko pitanje, ali tako bi se i Apple branio na sudu.

Sta ako neka neispitana ili 'ne Apple'  aplikacija poremeti osnovnu namenu uredjaja - Telefoniranje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Opera Mini za iPhone

A daj molim te!

Uredjaj (iPhone) je toliko glup da sam od sebe bloka pa me ljudi zovu poslije da "sto mi je broj bio nedostupan sat vremena"... :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dakle po tebi vrijede dvostruka pravila?

Microsoft koji dozvoljava instalaciju third party aplikacija je monopolist jer integrira IE u Windowse.

Apple nije monopolist iako svugdje gura Safari, a na iPhoneu ne dozvoljava nikakav third party browser?

I ti se slazes sa tim?

Stvarno ne kuzim jel ti to nas podjebajes ili si stvarno toliko zaguljen u jabuku. Nadam se da pojebajes!

Monopol nije zapravo monopol ukoliko nemaš dominantni dio nekog tržišta. Microsoft ima, apple nema. Bar tako to zasad tumače. Inače ne bih imao ništa protiv da se dozvoli opera etc, dapače, iako čisto sumnjam da je superiorna safariju.

A.
18 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 15:43 (Kuzo).
18 godina
tnakir kaže...

A daj molim te!

Uredjaj (iPhone) je toliko glup da sam od sebe bloka pa me ljudi zovu poslije da "sto mi je broj bio nedostupan sat vremena"... :)

Pa mozes da se zalis kod proizvodjaca.

Kad mogu da servisiraju milione vozila (Tojota, Honda, WV) zbog raznoraznih gluposti "jedan slucaj na 100.000 vozila" , onda zasto ne i Apple ako je iPhone defektan.

18 godina
Opera Mini za iPhone

Necu se zalit... mijenjam mobitel...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice