Opera 12

poruka: 46
|
čitano: 7.686
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 12".
16 godina
neaktivan
Opera 12

Čak i s Uniteom, Voiceom i ostalim Opera je dosta "lagana", al eto, ako se slabo koristi nemam primjedbi na izbacivanje.

Samo nisam baš potpuno zadovoljan novim temama. Prije je na izbor bilo nekih prozirnih tema koje bi se odlično uklapale u Windows Aero... Valjda će se opet pojavit.

Anyway, i ovo je dobar korak naprijed, Opera i dalje najbolji browser. {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
Opera 12

baš san ju nekidan skinija, samo da proban, ali ne pokazuje mi ni jednu sliku na bug.hr. ali NI JEDNU SLIKU sa ekrana. wat?

lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Opera 12
Fox Mulder kaže...

baš san ju nekidan skinija, samo da proban, ali ne pokazuje mi ni jednu sliku na bug.hr. ali NI JEDNU SLIKU sa ekrana. wat?

Uključi slike.

13 godina
neaktivan
Opera 12

Sta ima biti olaksano? Skinuta jedna ikona sa status bara (unite) i jedna sa side bara (widgets). Ko nije koristio ove funkcije samo su mu stojale neaktivne ikone. Nisu nista zauzimale.

Bas sam danas poredio browsere u peacekeeperu. Rezultati su slijedeci:

Chrome canary: 3222 (32 bit, pretpostavljam da je ukljucena HWA)

Opera 12.00: 2667 (64 bit, sa ukljucenom HWA-OpenGL renderer, sa DirectX rendererom nije uspjela zavrsiti test. Sto je i razumljivo, jer su tek nedavno ubacili DirectX)

Opera 12.00: 2610 (64 bit, bez HWA. Pametan potez sto jos nije HWA po defaultu ukljucen. Razlika u brzini nije velika, a jos ima nekih mana kada je ukljucena)

Maxthon 3.4.1.600: 2609 (32 bit, nema HWA)

Firefox nightly: 1688 (64 bit)

IE: 1066 (64 bit)

Nisam znao da Chrome nema 64 bitnu verziju za windows. Pretpostavljam da je i u Firefoxu i IE-u po defaultu ukljucena HWA.

Sto se tice tema, autori prijasnjih skinova su obavijesteni da prebace svoje skinove na novu stranicu sa temama. Vec su neke prebacene, samo sto ih je tesko primijetiti u moru novih tema.

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

hehe istu temu sam odmah stavio

draga mi je opera, iako mi je firefox zadani

ali sinkronizirani su mi bookmarksi i drugo s mobilnom operom

pa cu joj dat sansu za glavni browser, cak cu i mail ugradeni isprobat

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
16 godina
neaktivan
Opera 12

Šef ovu ja koristim.... klikni na slikicu na linku i skini je..... ako hoćeš ajero izgled kao i ja. :)

http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=9281

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Opera 12

Opera je već godinama moj defaultni browser i ne mislim ju za ništa davati, ali, ne primjećujem gotovo pa nikakve novosti u odnosu na prijašnju verziju. Hardversko ubrzanje sam uključio i ne vidim da se išta promjenilo. Ove teme su tako - simpa ali skroz nepotrebne, mail se nije promjenio. Tako sve je u Operi skoro pa savršeno tako da ništa i ne treba mijenjati ali očekivao sam neke značajnije novosti osim onih u pozadini.

Ipak i dalje je tu jedna iritantna osobina; kad odete na "view source" od neke stranice, pa idete tražiti nešto. Označena riječ neće biti kontrasna i morati ćete se zvjerski pomučiti da nađete gdje je označen tekst.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opera 12

Lijep pozdrav.

Smijem iskoristiti priliku da zatražim malo pomoći u organiziranju izgleda. Sviđa mi se TuroMode i jako ću ga dobro iskoristiti (duplo manji promet) dok ponekad sa laptopom iskoristim internet sa mobitela na kojem uključim HotSpot.

Za sada mi je Opera poprilično teška u nakani da je podesim po želji kao svoj firefox.

Hvala na pomoći.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Lijep pozdrav.

Smijem iskoristiti priliku da zatražim malo pomoći u organiziranju izgleda. Sviđa mi se TuroMode i jako ću ga dobro iskoristiti (duplo manji promet) dok ponekad sa laptopom iskoristim internet sa mobitela na kojem uključim HotSpot.

Za sada mi je Opera poprilično teška u nakani da je podesim po želji kao svoj firefox.

Hvala na pomoći.

Shift+F12>Buttons>Browser>Klik na Bookmarks i povuci ga gdje želiš da ti bude.

Za podešavanje "Home-a":

Crtl+F12>General>Promijeni Homepage.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 22:28 (Onjegin).
13 godina
neaktivan

Desni klik na tu traku-customize-appearance-buttons-browser, nadjes kucicu i povuces je na traku

Ni meni nisu bile nesto ove nove teme, dok nisam naletio na ovu: https://addons.opera.com/en/themes/details/new-super-mario-bros/  :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.6.2012 22:33 (Bilal).
13 godina
neaktivan
Opera 12

Hvala dečki, uspio sam.

0 0 hvala 0
16 godina
Opera 12

malo mi je bugovita.. kad odem na jutarnji i skrolam nekako kao da se stranica presječe, tj. kasni skrolanje...

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
partwish kaže...

malo mi je bugovita.. kad odem na jutarnji i skrolam nekako kao da se stranica presječe, tj. kasni skrolanje...

meni dela sasvim dobro. Mozes podesiti u postavkama da ti se stranica prikaze tek nakon sto ti se sav sadrzaj ucita, mozda to pomogne.

15 godina
neaktivan
Opera 12

I treći dan se pojavila vijest....

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Opera 12

Kako mogu provjeriti je li mi uključena hardverska akceleracija?

0 0 hvala 0
14 godina
Opera 12

Poz. Imam jedno pitanje

{#}

Možete li mi reći kako mogu "namjestiti" da imam real player downloader iznad video sadržaja kao npr. na youtube-u. Koju ekstenziju trebam instalirati.

Inače imam instaliran real player 15.

Oprosttite ako sam "početnik" u Operi al inače koristi google chrome i mozillu firefox pa eto {#}

Hvala vam !!! 

0 0 hvala 0
16 godina
Opera 12

Za ukljuciti hardware acceleration

1. Set opera:config#Enable%20Hardware%20Acceleration and opera:config#Enable%20WebGL values to ‘1’

2. Apply , restart Opera

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 11:21 (milanji).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

opera:gpu

Trebalo bi da ti pise:

Hardware acceleration Enabled

13 godina
neaktivan
Opera 12
Prvo nema slika i videa, onda uključim pa je sporiji čak i od Safarija. Onda rađe ostajem na Safariju koji ima ono što tražim. Dok ne poprave brzinu i stabilnost ne prelazim. Ajd, probat ću ovo pa da vidimo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logik kaže...
Prvo nema slika i videa, onda uključim pa je sporiji čak i od Safarija. Onda rađe ostajem na Safariju koji ima ono što tražim. Dok ne poprave brzinu i stabilnost ne prelazim. Ajd, probat ću ovo pa da vidimo.

Osim ako nisi na MacOSu, ja nemam blagog pojma o čemu ti pričaš i kakav si to točno program instalirao, ali očito je da nije Opera.

Osim što radi savršeno i prikazuje i slike i video (?!!) radi ako ništa drugo onda identično brzini Safarija.

13 godina
neaktivan
Opera 12

također, ne prikazuje html sadržaj, kao niti flash (a radilo na prijašnjoj verziji opere) ...

pokušao sam i sa hardverskom akceleracijom,međutim, na provjeri mi napiše could not open library.

što mi je činiti, na operi sam od verzije 8, ali ako je ovo "napredak" onda definitivno prelazim na chrome

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opera 12

Što se tiče Flasha na Operi 12, ako imaš instaliran neki vatrozid, provjeri da je kroz njega osim Opere propušten i opera_plugin_wrapper.exe, koji se nalazi u folderu C:\Program Files\Opera\pluginwrapper.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Opera 12

nemam nikakav firewall, ali jednostavno mi nije jasno zašto sada video sa raznoraznih stranica više ne ide...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tester kaže...

nemam nikakav firewall, ali jednostavno mi nije jasno zašto sada video sa raznoraznih stranica više ne ide...

Probaj reinstall...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
neaktivan

probao sam sada i to, opet isto... napisao mi je da instaliram flash, instaliram, i opet sve po starom...{#}

16 godina
neaktivan
Opera 12

Super mogućnosti ali uvjek je puna grešaka nažalost.

Operu pratim godinama i nikako da rješe brojne probleme.

Spora, loš prikaz stranica. Brljavi sa security requestovima itd.

Možda im i svane jednog dana. :D

JDM4LFE

0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan

Klikni u Operi: Alati, Ekstenzije - Pribavi ekstenzije. Imaš čim otvoriš - na prvoj stranici logo zelena strelica:  SaveFrom.net helper. Skini to, ponovo pokreni Operu i možeš skidati sa Youtube.

16 godina
neaktivan
Opera 12

Meni radi flash vidim sva videa nije spora ne kužim nema veze. :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shinichi kaže...

Super mogućnosti ali uvjek je puna grešaka nažalost.

Operu pratim godinama i nikako da rješe brojne probleme.

Spora, loš prikaz stranica. Brljavi sa security requestovima itd.

Možda im i svane jednog dana. :D

Trolu ! 

13 godina
neaktivan
Opera 12

primijetio sam još jedan bug u operi 12: kada se počne skrolati učitanom stranicom, ponekad traka napredovanja sa dna krene također skrolati prema gore,klikom miša se obriše, ali ako se nastavi skrolati, ponovno krene i ona u skrolanje. jako iritantna pojava, jer smeta u normalnom pregledavanju stranice.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice