Opera 10.60 za veliki trojac

poruka: 40
|
čitano: 6.275
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 10.60 za veliki trojac".
17 godina

čovječe trebalo vam je tjedan dana da objavite vijest. Ontoppic: Opera je sa svakim izdanjem sve bolja i bolja, a razvije se brže od ostalih. Na njihovoj sranici pise : ''Faster than fastest'' i stvarno to je

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
10 0 hvala 0
18 godina

ne radi link postavljen u vijestima, odnosno iam ga viska :P

www.stripovi.tk
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 23:28 (ivoleko).

0 0 hvala 2
17 godina

jadno, mogli ste se barem potrudit link stavit kako treba

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Opera 10.60 za veliki trojac
mind_challenge kaže...

jadno, mogli ste se barem potrudit link stavit kako treba

Sreća pa si nam ukazao na to da link ne radi...

Oh gle, ivoleko je zapravo ukazao na pogrešku, a ti samo bacaš suvišne komentare.

Opera 10.60 je značajno brža u izvođenju javascripta od Opere 10.54 (kod mene ostvaruje u prosjeku 32% bolje rezultate) čime se gotovo izjednačila s Chromeom!

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan

Nije brža od chromea 

Moj PC  
3 13 hvala 0
18 godina
neaktivan
voyager kaže...

Nije brža od chromea

Jos jedan od onih koji neargumentirano bubetaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 0:18 (Pudge).
16 godina
neaktivan

Evo ja sam stavio operu da baš probam i čini mi se da je chrome brži na dosta stranica, ali možda je to zato kaj sam se navikao na chrome-a.  Al u svakom slučaju jako mi se dopada opera, koristit ću je par dana, tko zna možda i ostane kao primary web browserOsmijeh

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Jednom Opera, vazda Opera, vjeruj!

Moj PC  
6 2 hvala 0
18 godina

opera je killer!

nego, u 10.60 ima jedan minus..

neka netko proba otvoriti ovu stranicu (jutarnji.hr)  i neka mi kaže dal mu se ispod članka otvara facebook plugin/forma preko koje se odvija komentiranje.

neka probaju samo oni sa verzijom 10.60.

na staroj 10.5x je sve radilo, ovdje mi šteka tj. loada ga u beskonačnost :/

btw, speed dial je još bolji, odličan je uz onako loše riješene bookmarkse u odnosu na druge preglednike..

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 0:29 (nixass).
18 godina

Izgleda da ovo sa komentarima zaista ne radi. Što su bookmarksi loši?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Obozavam Operu i uvijek ce mi biti prvi browser. Ali stvarno ima nekih gresaka glupih da moram koristiti Chrome/Firefox za određene stranice...Npr. Idem na www.netcarshow.com i kada izaberem sliku 1600x1200 ona mi dodje kao 800x600, a na firefoxu i cfromeu ne, i Facebook je totalno neupotrebljiv, em chat steka, em na jednom kompu se uopce ne mogu logirat itd...

I naravno bookmarksi su totalni fail...

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina

kažete da nije brža od Chrome-a (ne neke beta verzije), probajte ih obadvoje bacit na neki benchmark, pa provjerite

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U članku nije spomenuta važna novost, a to je da od ove verzije Opera ima ugrađen AVG LinkScanner.

17 godina
neaktivan

- ne mogu napraviti folder na bookmarks toolbaru desnim klikom

- ne mogu drag n dropat iz adress bara  u foldere na bookmarks toolbaru

- kada se i napravi bookmark (u folder) moram otići u manage bookmarks (ili preko panels) kako bih ih razvrstao po mojim željama

- pop-up blockeru doslovno moram "nacrtati" što da blokira (ne govorim o bannerima nego baš o pop-upovima)

Ovo su sitnice koje sam primjetio nakon 10 minuta korištenja Opere. Možda izgleda kao sitničarenje, ali ne mogu si pomoći kada neke stvari rade na drugim browserima.

2 0 hvala 0
17 godina
nixass kaže...

opera je killer!

neka netko proba otvoriti ovu stranicu (jutarnji.hr)  i neka mi kaže dal mu se ispod članka otvara facebook plugin/forma preko koje se odvija komentiranje.

Kad u Operi otvoriš www.jutarnji.hr, napravi desni klik na praznom mjestu na stranici i odaberi "Edit site preferences". Klikni na karticu "Network" i pod "Browser identification" odaberi "Mask as Internet Explorer".

Nakon toga ćeš moći vidjeti komentare (ali čini mi se opet ne sve).

Na isti način se može riješiti i problem s izbornikom za artikle na www.adm.hr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 9:36 (klimama).
18 godina
klimama kaže...
nixass kaže...

opera je killer!

btw, speed dial je još bolji, odličan je uz onako loše riješene bookmarkse u odnosu na druge preglednike..

Kad u Operi otvoriš www.jutarnji.hr, napravi desni klik na praznom mjestu na stranici i odaberi "Edit site preferences". Klikni na karticu "Network" i pod "Browser identification" odaberi "Mask as Internet Explorer".

Nakon toga ćeš moći vidjeti komentare.

Na isti način se može riješiti i problem sa izbornikom za artikle na www.adm.hr.

hvala!

vidiš.. probao sam sa "mask as firefox", nije dalo rezultate i automatski sam odustao i od "mask as ie"..

18 godina
greška
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 9:01 (nixass).
16 godina
odjavljen

Koristim je preko 5 godina, i mogu reci da se radi o najboljem pregledniku. FF je otišao u pogrešnom razvoju zadnjih par verzija.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bugovi koji se događaju na nekim stranicama jednostavno nisu krivnja opere več ljenjih ljudi koji su radili web i nisu ga optimizirali za dotični preglednik bar koliko toliko...

16 godina
neaktivan
klimama kaže...
nixass kaže...

opera je killer!

Nakon toga ćeš moći vidjeti komentare (ali čini mi se opet ne sve).

Na isti način se može riješiti i problem s izbornikom za artikle na www.adm.hr.

vide se svi komentari, samo treba skrolat prema dolje.

18 godina
miro1901 kaže...

- ne mogu napraviti folder na bookmarks toolbaru desnim klikom

- ne mogu drag n dropat iz adress bara  u foldere na bookmarks toolbaru

- kada se i napravi bookmark (u folder) moram otići u manage bookmarks (ili preko panels) kako bih ih razvrstao po mojim željama

- pop-up blockeru doslovno moram "nacrtati" što da blokira (ne govorim o bannerima nego baš o pop-upovima)

Ovo su sitnice koje sam primjetio nakon 10 minuta korištenja Opere. Možda izgleda kao sitničarenje, ali ne mogu si pomoći kada neke stvari rade na drugim browserima.

Moram da priznam da je Opera uvek patila od neobičnih manjkavosti u odnosu na druge browsere s obzirom na to koliko drugih stvari je bilo rešeno na bolji i originalniji način nego kod konkurencije. Ipak, sve te stvari se postepeno sređuju i izgleda da razvojni tim sluša sugestije koje se ostavljaju na njihovom forumu. Doduše, moram priznati da nisam primetio neke velike probleme sa pop-upovima, dok se za razvrstavanje bookmarka unutar foldera slažem da je sređivanje povlačenjem jedna od stvari iz FF-a koje mi malo fale.

A ono sa sajtom "Jutarnjeg" je totalna glupost, ispada da rade detekciju browsera i u slučaju Opere prosleđuju delimično  neispravnu stranu, ili svima osim IE-u daju stranu koja je optimizovana samo za FF, pa kako se koji browser snađe.

15 godina
neaktivan

definitivno najbolji web browser,zaljubljen sam u taj smooth scrollOsmijeh

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Doduše, moram priznati da nisam primetio neke velike probleme sa pop-upovima"

Nisu neki problemi nego sam navikao na FF + ABP, a ovdje je bilo malo klikanja i sada radi ok.

Primjetio sam još jednu sitnicu koja će trebati privikavanje, a to je kada se na selektiranu riječ primjeni search (desni klik); pretraga se radi u istom tabu, a ne otvara novi (ff, ie). Nakon isključivanja postavke "reuse current tab" search se radi u novom tabu, ali tada i svaki klik lijevom tipkom na bookmark otvara novi tab.

edit: klik srednjom tipkom na bookmark u folderu ne otvara novi tab

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 13:18 (miro1901).
18 godina

Ponašanje te opcije čačkaju u skoro svakoj maloj nadogradnji od 10.50 na ovamo (u par verzija se automatski otvarao novi tab, bez obzira da li je "reuse current tab" bilo označeno ili ne). Da bi ti se rezultati otvorili u novom tabu kada je "reuse..." isključeno, drži Shift kada budeš kliknuo na "Search".

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 13:21 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
miro1901 kaže...

Primjetio sam još jednu sitnicu koja će trebati privikavanje, a to je kada se na selektiranu riječ primjeni search (desni klik); pretraga se radi u istom tabu, a ne otvara novi (ff, ie). Nakon isključivanja postavke "reuse current tab" search se radi u novom tabu, ali tada i svaki klik lijevom tipkom na bookmark otvara novi tab.

Kad klikneš search drži shift i otvorit će ti u novom tabu!

EDIT: Kasnim!Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 13:26 (ivand123).
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ponašanje te opcije čačkaju u skoro svakoj maloj nadogradnji od 10.50 na ovamo (u par verzija se automatski otvarao novi tab, bez obzira da li je "reuse current tab" bilo označeno ili ne). Da bi ti se rezultati otvorili u novom tabu kada je "reuse..." isključeno, drži Shift kada budeš kliknuo na "Search".

Koliko vidim to funkcionira, hvala.

16 godina
neaktivan
Pudge kaže...
voyager kaže...

Nije brža od chromea

Jos jedan od onih koji neargumentirano bubetaju.

Ne bubetam nego sam testiro otvorio sam operu i chrome upiso iste stranice i chrome je otvaro brže 

15 godina
neaktivan

Meni je opera super browser ali ipak koristim uglavnom FF

A razlog su uglavnom extenzije

uglanvom igram preko weba par browser igrica i slabo se tu opera ponaša

sporija je od FF iako je jave i ajaxa tu ko blata

e sad tko je tu kriv mene iskreno nezanima, ja samo vidim da je meni ona sporija i to dosta

najbolja operina opcija koju drugi browseri nemaju i koju stvarno obozavam mi je onaj wand za pasworde

0 0 hvala 0
18 godina
Ivan(4) kaže...

Izgleda da ovo sa komentarima zaista ne radi. Što su bookmarksi loši?

prije nije radio srednji klik pa sam stalno morao u istom tabu otvarat nove stranice.. što je iriturajuće..

a ja volim srednj klik. jako Smijeh

18 godina
neaktivan
pcsimke kaže...

Meni je opera super browser ali ipak koristim uglavnom FF

A razlog su uglavnom extenzije

uglanvom igram preko weba par browser igrica i slabo se tu opera ponaša

sporija je od FF iako je jave i ajaxa tu ko blata

e sad tko je tu kriv mene iskreno nezanima, ja samo vidim da je meni ona sporija i to dosta

najbolja operina opcija koju drugi browseri nemaju i koju stvarno obozavam mi je onaj wand za pasworde

Baš zbog toga sto je na tim browser igricama jave i ajaxa ko blata, i zato sto su pisani prilicno neoptimizirano opera ih izvodi i do 20% sporije...

Ali jedino tu Opera ima problema...

Btw jeste primjetili kada idete zapoceti post u Operi... Automatski napravi razmak i onda ide prvo slovo...

Tako neato izgleda to :)

In Control
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice