OpenOffice 3.0

poruka: 15
|
čitano: 3.234
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OpenOffice 3.0".
17 godina
OpenOffice 3.0

Iako ima nekih manjih bugova u verzijama 2.x OpenOffice je definitivno dostojna zamjena MS Officea za 95% ako ne i više primjena tog skupog alata. A sad još i podržava najnoviji Microsoft format docx.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenOffice 3.0

Skužio sam da su mi .doc fajlovi editirani s OpenOfficom za 110% veci od istih koji su spremljeni s Wordom.

recimo.. datoteka pisana u wordu 2007 na visti je velika 47 KB i kad je otvorim sa OpenOfficom na Opensuse11 linuxu, promjenim jedno slovo i spremim, ista iznosi 110 KB.

Jel zna netko, dal se to dešava sa svim M$Office datotekama i da li je to u novoj inačici ispravljeno?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 11:17 (Seabro).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: OpenOffice 3.0
Seabro kaže...

recimo.. datoteka pisana u wordu 2007 na visti je velika 47 KB i kad je otvorim sa OpenOfficom na Opensuse11 linuxu, promjenim jedno slovo i spremim, ista iznosi 110 KB.

To je zato što Office 2007 koristi Open XML Formats. Open XML Formats koristi tehnologiju zip kompresije za spremanje dokumenata čime se smanjuje veličina datoteka i do 75%. OpenOffice 3.0 bi trebao imati podršku za format koji koristi Microsoftov Office 2007.

OpenOffice 3.0 se može skinuti sa

Upravo sam ga isprobao. Veličina excel datoteke napravljene u Officu 2007 koju sam otvorio u OpenOfficu, pa je snimio u OpenDocument formatu bila je čak i nešto manja. Nažalost, datoteku ne može nakon editiranja ponovno spremiti u Excel 2007 formatu, već sam je morao spremiti ili kao OpenDocument format ili u neku stariju verziju Excelovog formata, a u tom je slučaju veličina datoteke bila 3 puta veća.
Za dosta formula mi je javio grešku,a uvjetno formatiranje nije uopće radilo ili nije radilo kako radi kad se datoteka otvori sa Excelom 2007.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 12:50 (klimama).
17 godina
OpenOffice 3.0

Sve sta jedan prosjecan korisnik koristi u MS Officeu naci ce i u OpenOfficeu... Za ove korisnike koji si skidaju to po torrentima, njih nije briga oce to bit Open ili MS, al opet ce se svi prebacit na MS jer eto... svi ga koriste.

Al gdje imas firme urede i gdje svaki komad softwarea mora biti legalan onda ces stavit Open (iako je licenca ja mislim samo za 1 PC, za dodatak moras platit, iako dodje visestruko jeftinije nego MS solucija).

U svakom slucaju GO Open Office!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Al gdje imas firme urede i gdje svaki komad softwarea mora biti legalan onda ces stavit Open (iako je licenca ja mislim samo za 1 PC, za dodatak moras platit, iako dodje visestruko jeftinije nego MS solucija).

U svakom slucaju GO Open Office!

Kriva informacija, citiram:

OpenOffice.org 3 is free software. That means you are free to download it, free to install it on as many PCs as you like, free to pass copies to as many people as you like. You may use OpenOffice.org 3 for any purpose without restriction: private, educational, public administration, commercial... Free, really free.

Smijeh
17 godina
neaktivan
OpenOffice 3.0

Kompatibilnost između MS Officea i OpenOfficea je važna, ali za radu u zajedničkoj firmi nije baš presudna. Normalno bi bilo za sve zaposlenike da osobne favorite ostave sa strane, i prebace se na iste alate koje firma "preporuči". Ukratko ako se donese odluka da je OO dovoljno dobar, koristi se OO i gotovo.

Što se tiče kvalitete OO 3.0, on je sasvim dovoljan za većinu firmi, jedini razlog da ga se ne koristi je navika IT službe. Njima je jednostavnije opteretit firmu računom za 10-20 MS licenci nego promijenit naviku u kojem kutu stoji shorcut kad pokazuju tajnici. Da im netko ponudi 50% tog novca da zaposlenicima objasne razlike, svi bi ga objeručke prihvatili. Smijeh

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
OpenOffice 3.0

Dado, da... nisan bija siguran i nije mi se dalo trazit da ti buden iskren :) Jos bolje !!! :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
OpenOffice 3.0

Ako uzmete u obzir koliko košta MS Office, ja mislim da se Open Officeu ima malo toga za prigovoriti.   Zbilja hvale vrijedan proizvod.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
OpenOffice 3.0

OOO je zaista odličan paket, ali ima jedan problem: pošto je MS Office de facto standard, možete očekivati da će vam neko sa kime sarađujete, bilo da ste kućni korisnik ili kompanija, poslati MS Office dokument, bilo Word dokument, bilo Power Point prezentaciju, bilo nešto drugo i tada kompatibilnost sa MS-ovim formatima postaje veoma bitna i veoma bolno mesto.

Sa verzijama 2.X mi se dešavalo da treba da pošaljem nekome tekstualni fajl koji bih, da bi druga strana mogla da ih otvori, snimio u doc formatu, nakon čega ih je i sam OOO Writer koji je fajl i napravio loše prikazivao nakon ponovnog učitavanja, a po pravilu su bili u pitanju izuzetno jednostavni dokumenti (npr malo teksta i najobičnija tabela, tj popunjen upitnik, nikakvo fensi formatiranje). MS će verovatno jednog dana biti nateran da otvori svoje formate konkurenciji, ali će gotovo sigurno biti potrebno platiti određenu nadoknadu, tako da će biti teško iskoristiti to u open source projektima.

Kako god bilo, za sada, pošto ne pravim prečesto dokumente u office aplikacijama koje treba da šaljem drugima, kombinacija OOO+Word Viewer i PowerPoint Viewer mi uglavnom lepo vrši posao, ali kada treba nešto nekome poslati, OOO zna baš da me dovede do očajanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 20:12 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

ali kada treba nešto nekome poslati, OOO zna baš da me dovede do očajanja.

File > Export As PDF ?
Probaj Linux! > linuxzasve.com
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...
File > Export As PDF ?
To možeš napraviti kada se radi o nekoj tekstualnoj datoteci koja je namijenjena samo čitanju.
Ako eksportiraš PowerPoint prezentaciju u pdf time baš i nećeš riješiti stvar. Slično je i s Wordovim i Excelovim datotekama koje šalješ nekome da nadopuni podatke i pošalje ti ih nazad.
Ono što izdvaja Microsoftov Office od sličnih programskih paketa je provjera gramatike i pravopisa, tezarus i slične stvari. Koliko god pismen i obrazovan bio uvijek ćeš nešto pogrešno napisati i obično to ne primijetiš dok ne pošalješ dokument i bude prekasno. Da ne spominjem ljude koji s pravopisom ne stoje najbolje. Hrvatski jezični paket za MS Office još nema toliko mogućnosti kao onaj za engleski jezik, ali puno pomogne. Na osnovu toga kako je netko nešto napisao možeš procijeniti o kakvoj osobi se radi i mislim da vrijedi i platiti nešto, nego škrtariti i ugroziti svoj imidž kod poslovnih partnera.
Koristio sam i OpenOffice i Corelov Office, ali koristim MS Office 2007 (legalan) iz jednostavnog razloga što je najbolji. Ako se uzme što sve sadrži i da je to programski paket na kojem radim svakodnevno, uopće nije skup.

17 godina
neaktivan
klimama kaže...
koristim MS Office 2007 (legalan) iz jednostavnog razloga što je najbolji

Sa ovime se slažem i uvijek sam se slagao, MS Office je uvijek bio i trenutno jeste najbolji uredski paket. Točka. Da postoji verzija za Linux možda bih i doma koristio (pod uvjetom da je cijena neka pristupačna, kao ove akcije nedavno kada se mogao kupiti za 400injak kuna).
Probaj Linux! > linuxzasve.com
17 godina
OpenOffice 3.0

400 kn je student verzija... OO ima spellchecker. I na hrvatskom, da.

A to da kad se spremi u OO i otvori u MO da razbuca... gluposti...

Ja u firmi imam MO2007, ljudi imaju OO 2 i sve uredno radi, razmjenjujemo fajlove bez problema...

Sta word ima xport u PDF? Otkad?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

... nije bas istina. Evo ja radim u IT-u, srednja firma - oko 80ak zaposlenika sa preko 35 komp. Svi imaju OpenOffice 2.x verzije. Program radi odlicno i za 99% korisnika to je izvrsno rjesenje... "Word s malo drukcijim ikonicama...". Jedina zamjerka koju imam je da na prastarim racunalima - celeroni na 1-1.6GHz- (neka nazalost jos koristimo), vrti jakoo sporo (za razliku od Offica97/2000).

17 godina
Open office je najbolja zamjenska alternativa Officu.
I ja ju koristim i moram priznat da nema zamjerke. Ako uzmete u obzir da sam ja na opensusu :)
Viva La Vida
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice