Ograničen razvoj aplikacija za WP7?

poruka: 53
|
čitano: 7.349
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ograničen razvoj aplikacija za WP7?".
17 godina

znači bit će isti kao i iphoneov os. mislim da im to baš i nije pametno.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slažem se. Ali živi bili pa vidjeli. Ako to sve ne bude očaralo kako se nadamo, ostati ću WM6.5.

Tu mi sve radi kako treba.

2 0 hvala 0
18 godina

Ne znam cemu ovaj korak unatrag kad su imali solidan Windows look-a-like OS, konfigurabilan, modabilan, ...

Zbilja ce postati smece tipa OS-a za iPhone. :(

Nadam se da ce se ubrzo to ispraviti u verziji 7.1.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 9:36 (passmaslom).
Moj PC  
4 4 hvala 0
18 godina

Microsoft je prolupao. Što hoće napraviti, iPhone?

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Neželi nitko napravit iPhone OS već se pojavom tog OS-a otvorilo pozamasno trziste ciji dio zeli ugrabit i microsoft.

Čist sumnjam da će ostat na ovom "dummy user" OSu a da neće postojati verzija namjenjena power userima. Ak tako bude...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 10:08 (lp.studios).

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Ograničen razvoj aplikacija za WP7?

Ja se isto toplo nadam da ova debilana nece biti jedina verzija. Ne znam kojem mobilnom os-u se onda preostaje okrenuti.

17 godina
neaktivan

Ja se isto nadam da će biti neka "Professional" verzija za power-usere.

Ali nije tržište više kao prije, kad su smartphone kupovali oni koji su ih trebali i znali iskoristiti, sad ih kupuju svi i 90% usera su dummy-useri, pa se i OS-ovi prilagođavaju njima: šareno, jednostavno, bez nekih naprednijih opcija.

Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sve je krenulo sa iPhonom i sada prihvacaju i ostali proizvodjaci. Fala bogu da imamo Android.

Moje misljenje je da su svi oni lopovi koji nam zele uzeti sto vise novaca. Prije tri godine kupio sam TyTNa i zarekao se da vise ne cu kupiti novi telefon dok ovaj ne krepa. Do TyTNa sam uvijek medju prvima imao najjaceg Ericssona i psovao na kolicinu bugova. E pa vise necu! Sada na TyTNu vrtim Windows 6.5 i vise mi nista ne treba. I ovako je previse nego sto koristim, samo puno ljepse zgleda nego Win5.0.

Frend mi ima HTCa HD i hrpu bugova, GPS ne radi kak spada.....

Zena mi ima LG Arenu koja je ziva jeza. GPS je radio samo jedanput i to kad je nebo bilo bez oblacka na brdu!

0 0 hvala 0
18 godina
Telefone između ostalog kupuju i normalni ljudi osim nas koji se kužimo ili bi se mogli nazvat power useri. Što više 99.99% kupaca su baš ti koji nemaju pojma, ne zanima ih niti im treba to kaj W6.5 nudi tak da prelaze na 7 koji se bude kupoval ko vruče krafne.
18 godina
neaktivan

iPhone OS je odličan, zapravo najbolji mobilni OS za 99% usera što se touch screena tiče. Očigledno je i u microsoftu to jasno pa su se odlučili ( po tko zna koji put ) kopirati postojeće rješenje. Pravi Multitasking u ovom trenutku uz push nije ni potreban, stabilnost i baterija su prioritet na mobilnim platformama ( za sad uz postojeću tehnologiju ). Svi ostali ( onih1% ) imaju androide ili jailbrejk.

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 11:48 (artfull).

2 12 hvala 0
16 godina
protjeran

ajde djeco ne kenjajte po iphone osu, mob je sranje, al je os najbolji. jailbreak iphona i imate najbolju mobilnu platformu za igre, 150k aplikacija. a multitasking? ti dok u wm 6.5 i androidu otvoris program koji je u pozadini, na iphonu vec izadjes iz ovog u kojem si trenutno i otvoris drugi.

*n00b us3r*

1 10 hvala 0
17 godina

izgleda da je microsoft dobio loše kritike od proizvođača mobitela za nove winowse pa je odlučio uzeti stvari u svoje ruke

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Znam dosta ljudi koji nemaju neko informatičko znanje, a koriste Symbian mobitele bez problema. Neki od njih su teže naučili poslati mail s kompa nego koristiti Symbian mobitel i kad je aplikacija zatvorena, a kad u pozadini, tako da mi te priče o prilagođavanju običnim korisnicima djeluju prenapuhane. Više mi to djeluje kao prilagođavanje većoj kontroli od strane proizvođača.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Pravi Multitasking u ovom trenutku uz push nije ni potreban, stabilnost i baterija su prioritet na mobilnim platformama ( za sad uz postojeću tehnologiju ).

Da, multitasking je upravo sposobnost virusa i spyware-a da se instalira i radi u pozadini..

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Ovo je tako glupo i pretenciozno složeno, da mora da je sam Jobs smislio taj biser. Još je gluplje to koristiti kao argument zašto multitasking nije potreban..

18 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

izgleda da je microsoft dobio loše kritike od proizvođača mobitela za nove winowse pa je odlučio uzeti stvari u svoje ruke

Po meni bi puno bolje riješenje bio HTC.

Inače mislim da je kontrola kvalitete  ok, sve dok ne počnu to iskorištavati i ne davati/odbijati/unazađivati proizvode konkurencije - kao što Apple radi s njegovim appstore-om.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
18 godina
neaktivan
bed kaže...
artfull kaže...

Pravi Multitasking u ovom trenutku uz push nije ni potreban, stabilnost i baterija su prioritet na mobilnim platformama ( za sad uz postojeću tehnologiju ).

Da, multitasking je upravo sposobnost virusa i spyware-a da se instalira i radi u pozadini..

Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Ovo je tako glupo i pretenciozno složeno, da mora da je sam Jobs smislio taj biser. Još je gluplje to koristiti kao argument zašto multitasking nije potreban..

To bi bila loša strana, uz nestabilnost, sporost i veće trošenje baterije. Također korisnik treba razmišljati o tome što mu se vrti u pozadini jwr su resursi jako ograničeni ... sve skupa za većinu tehnički neopterećenih korisnika nepotrebno.

Ja bih volio da se određenim aplikacijama dozvoli mogućnost multitaskanja, obzirom da su smartphoneovi sve brži mislim da u budućnosti nema razloga da se to i dalje ograničava. Barem za IM aplikacije, za ostale stvarno ne vidim niti jedan praktičan razlog da mi se vrte u pozadini ... dovoljno je da se pauziraju i nastave kad se vratim na njih tamo gdje je zaustavljeno ( kao što iPhone OS i sad radi ). Muzički player, mail i slično ionako i sad multitaska. iPad je recimo druga stvar jer je ekran dovoljno velik da se nekoliko stvari može izvršavati i pratiti odvojeno ... iako koncept za sad nije takav, al sasvim bih mogao viditi barem skajp i neznam nešto otvoreno uz aplikaciju koja je gore. 

A.
16 godina
neaktivan

joj ajdete molim vas, u čemu je sad problem ?

Baš kao i Silverlight, dok programiraš u tom okruženju imaš određene metode, klase, interface i namespaceove (i još 10001 drugih stvari) koje možeš koristiti i koji su potrebni 99,99% developera.

Ovo što je MS napravio je veoma logično i iznenadio bih se da su koristili nešto osim managed koda. Kao .NET /Silverlight programera me veseli i uzbuđen sam te jedva čekam dobiti ga na testiranje.

A osim toga, što će prosječnom programeru unmanaged code API i assemblerske direktive ? 

Hoćeš li za iscrtavanje kruga koristiti "DrawCircle" metodu ili ćeš pisati 120 linija koda i brinuti se o brisanju alociranih memorijskih blokova ?

Hoćeš li za mail client ili socket konekciju koristiti managed code klase uz 10ak linija jasnog koda ili ćeš pisati pravi referat i 6 mjeseci pisati (bugovite) klase i metode za nešto što već postoji i dano je na korištenje posve besplatno ?

Čemu nanovo izmišljati kotač ?

:-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidio je microsoft kako apple prodaje iphone sa zatvorenim sustavom i zarađuje masnu lovu, pa će možda i oni sa zunephoneom(ako ća ge uopće biti). Svejedno, drago mi je šta su vidjeli da moraju modificirati WM ali ako s time ga i zatvore - to mi se nimalo ne sviđa...Neodlučan

www.val.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 16:09 (wanderer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidio je microsoft kako apple prodaje mobitel sa zatvorenim sustavom i zarađuje masnu lovu, pa će i oni tako sa zunephoneom(ako će ga uopće i biti). Svejedno, drago mi je da su vidjeli da se WM treba duboko modificirati, ali s time da ga i zatvore - to mi se nimalo ne sviđa...Neodlučan

www.val.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

joj ajdete molim vas, u čemu je sad problem ?

Baš kao i Silverlight, dok programiraš u tom okruženju imaš određene metode, klase, interface i namespaceove (i još 10001 drugih stvari) koje možeš koristiti i koji su potrebni 99,99% developera.

Ovo što je MS napravio je veoma logično i iznenadio bih se da su koristili nešto osim managed koda. Kao .NET /Silverlight programera me veseli i uzbuđen sam te jedva čekam dobiti ga na testiranje.

A osim toga, što će prosječnom programeru unmanaged code API i assemblerske direktive ?

Hoćeš li za iscrtavanje kruga koristiti "DrawCircle" metodu ili ćeš pisati 120 linija koda i brinuti se o brisanju alociranih memorijskih blokova ?

Hoćeš li za mail client ili socket konekciju koristiti managed code klase uz 10ak linija jasnog koda ili ćeš pisati pravi referat i 6 mjeseci pisati (bugovite) klase i metode za nešto što već postoji i dano je na korištenje posve besplatno ?

Čemu nanovo izmišljati kotač ?

S ovim se u principu slažem, native (unmanaged) code API treba samo u rijetkim slučajevima, ali ni on nije baš tako kompliciran da se mora nešto po asembleru petljati i slično.

Zadnji put kad mi je trebao, a to je bilo za presretanje nekih posebnih SMS-a koji nisu ni dolazili do managed API-ja, to sam napravio kao mali DLL koji je imao otvorene 2-3 metode prema ostatku aplikacije u C# i sve je radilo super. Zato mi je drago što su ostavili i tu mogućnost, pa makar i uz restrikcije.

Ali, logika stoji, za složiti tih par metoda u native C-kodu trebalo mi je skoro isto vremena kao i za cijeli ostatak aplikacije u C#.  Osmijeh

18 godina

Mislim da M$ tone pomalo, odnosno njegova mobilna verzija windowsa.

Je nama koji znamo potencijal WM platformo to sve teško pada ali većina onih o kojima i vi (neki) pišete nemaju pojma i što god da im M$ priredio njim dobro, što jednostavnije to bolje.

Inače žalosno sve skupa oko ovo sedmice, ograničenja, ma sve

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HCSC kaže...

Mislim da M$ tone pomalo, odnosno njegova mobilna verzija windowsa.

Je nama koji znamo potencijal WM platformo to sve teško pada ali većina onih o kojima i vi (neki) pišete nemaju pojma i što god da im M$ priredio njim dobro, što jednostavnije to bolje.

Inače žalosno sve skupa oko ovo sedmice, ograničenja, ma sve

želiš možda elaboritati ovo što si upravo rekao ?

:-)
18 godina

koji dio...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 22:17 (HCSC).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ali microsoft ne govori o blokadi opcija za krajnje korisnik, a upravo o tome pričate.

oni samo zele ograničiti, tj. usmjeriti programere na korištenje vs2010 i c#, a ne da prckaju po native codu i ostavljaju memory leakove i hrpe bugova!

znaci programeri ce imati sdk koji koristi c# i to je to. nema cackanja po hrpi c/c++ koda.

na taj način end useri imaju više koristi od win 7 mobile jer je os raditi kvalitetnije, brze i stabilnije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lukavg kaže...

a multitasking? ti dok u wm 6.5 i androidu otvoris program koji je u pozadini, na iphonu vec izadjes iz ovog u kojem si trenutno i otvoris drugi.

Koje li epske izjave! "Izađeš iz jednog i uđeš u drugi", ti to zoveš multitaskingom?

Multitasking:

Otvori Word, radi u Wordu, otvori Excel, radi u Excelu, prebaci se u Word, radi u Wordu, prebaci se u Excel, radi u Excelu...

Tvoja vizija multitaskinga:

Otvori Word, radi u Wordu, spremi dokument, izađi iz Worda, otvori Excel, radi u Excelu, spremi dokument, izađi iz Excela, otvori Word, otvori dokument, radi u Wordu, spremi dokument, izađi iz Worda, otvori Excel, otvori dokument, radi u Excelu, spremi dokument, skoči sa 15. kata...

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
17 godina
neaktivan

To što ima iphone i sad vjerojatno taj wp7 i nije multitasking nego alternativa za njega.

Zamisli da imaš Word i Excel kojima treba 0,1 sekunda da se dignu, a pri gašenju spreme trenutni dokument i trenutno stanje automatski. U tom slučaju, tako ti je svejedno da li pri tvom prelasku iz Worda u Excel on gasi jednu aplikaciju a otvara drugu ili ima obje istovremeno otvorene. U stvari, nije ti svejedno, jer u prvom slučaju samo jedna trenutno aktivna aplikacija ima na raspolaganju sav procesor i memoriju, što je kod ekstremno ograničenih resursa kao u mobitelu jako značajno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
lukavg kaže...

ti dok u wm 6.5 i androidu otvoris program koji je u pozadini, na iphonu vec izadjes iz ovog u kojem si trenutno i otvoris drugi.

Onda je i DOS (ma i CP/M) bio multitasking OS! Aj ne lupetaj. Multi-tasking. MULTI-tasking. U prijevodu - obavljenje više zadataka odjednom. ODJEDNOM. Ključna riječ. Viče

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
lukavg kaže...

ti dok u wm 6.5 i androidu otvoris program koji je u pozadini, na iphonu vec izadjes iz ovog u kojem si trenutno i otvoris drugi.

Onda je i DOS (ma i CP/M) bio multitasking OS! Aj ne lupetaj. Multi-tasking. MULTI-tasking. U prijevodu - obavljenje više zadataka odjednom. ODJEDNOM. Ključna riječ. Viče

A da pročitaš malo bolje njegov post!?

17 godina
protjeran
ma kakve gluposti mlate ljudi tu o ogranicnim resursima, govorite o telefonima sa 1ghz+ procom i pola gige rama, gdje su tu ograniceni resursi, da netko utrpa symbian na takav hardware, mogao bi imati otvorenih 100 aplikacija ako treba, a onda i ovi ostali mogu imati bar 10 a ne 1.
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
ma kakve gluposti mlate ljudi tu o ogranicnim resursima, govorite o telefonima sa 1ghz+ procom i pola gige rama, gdje su tu ograniceni resursi, da netko utrpa symbian na takav hardware, mogao bi imati otvorenih 100 aplikacija ako treba, a onda i ovi ostali mogu imati bar 10 a ne 1.

Normalno da su ograničeni, pa što ti misliš da taj procesor radi stalno na 1 GHz? Tad bi ispraznio bateriju za 10 minuta i uz to bi mogao mobitel koristiti doma kao grijalicu.

A Symbian, ma daj, pa već ima takav hardver, možda mrvicu slabiji i nije ništa bolji. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice