Odlazak DirectXa?

poruka: 155
|
čitano: 37.369
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odlazak DirectXa?".
15 godina
neaktivan
Re: Odlazak DirectXa?
steelman kaže...
Maksimus kaže...

I sad zamislite OS iskljucivo namjenjen za igranje (nema raznih djidjimidja sto se vrte u pozadini, cime usporavaju rad i nepotrebno trose resurse) , upalis komp i za 10 sek spreman za borbena djelovanja....  {#}  {#}{#}

Al meni za borbena djelovanja treba teamspeak i skype u pozadini.

Obadva imaju Linux verziju.

ukay1000 kaže...
Linux ima jednu prednost nad windowsima - smanjuje cijenu laptopa u Pevecu. Srecom, lako se formatira :)

Jedna ali ne jedina.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
13 godina
neaktivan
Makavelii kaže...
Bilal kaže...

Argumentacija ti je na razini.

Linux je buducnost a u toj buducnosti nema mjesta za Microsoft i njegove Windowse. Glavni razlozi koji su drzali Win ovako visoko po zastupljenosti su losi driveri za graficke na Linuxu, nemogucnost kvalitetnog igranja na Linuxu i nepostajanje podrske za neke od profesionalnih alata. No sve se to polako ali sigurno mjenja.

A vama fanboysima Microsofta samo preostaje trollanje po netu i kmecanje u tamnom kutku sobe...

Kako te nije sramota nekoga nazivati fanbojem, a pogledaj sta pises.{#} Odakle se izvlacite, a nema vas jedva 1%. Uvijek je neko drugi kriv, a ne sto Linux k**cu nevalja? Zapravo i ja sam u tih 1%, jer tu i tamo probam neku distru. Ali na jednog mene dodje 100 drugih koji nisu ni culi za Linux. Kad bi gledali samo one koji koriste iskljucivo samo Linux nebi imali ni 0.1%, a da ne govorim kolii bi bio postotak samo jedne, najkoristenije distre. Vjeravotno nekih 0.01%... Ali vazno je kenjat kako je Windows 8 promasaj. Ispred njega su samo Windows 7 i XP. Slatkih li muka za Microsoft. Sami su sebi konkurencija.{#}

A sad vezano za temu. Kako ce ovo nastetiti Windowsu? Mantle ce biti dostupan i za Xbox One i za Windows. O cemu tu pricamo? Slazem se da ce Mantle mozda nastetiti DirectX-u, ali totalno nebitno za Windowse. I kakve veze Mantle ima sa nedavnim predstavljanjem SteamOS-a? Mantle je radjen u suradnji sa DICE-om, tj. EA. EA ima Origin, glavni konkurent Steamu...

Sto se tice nekog masovnog prelaska na Linux ili na SteamOS (OS za igranje), dovoljno je reci da ce vecina obicnih korisnika kad im instaliras Windows reci da mu stavis Ultimate, jer je cuo da je bolji. Sad sto to vecini ne znaci nista, koga briga. Jos je tu i navika...

Linux ima svoje probleme (koje sam vec naveo) zbog kojih je na 1% desktop racunala. Izmedu tih problema windows ima jos jednu prednost a to je da ga se masovno doslovno ljudima gura predinstaliranog na novim racunalima, sto drasticno povecava njegovu zastupljenost.

Linux kad rijesi probleme koje sam naveo, a na dobrom je putu da ih se rijesi, ce se probiti na veci dio trzista nego recimo Apple sa svojim OS-om i to u relativno kratkom roku.

U apsolutno svakom drugom podrucju Linux je taj koji vlada i koji je razvalio Windowse. Hoces li uzeti kao primjer obicne web servere koje vrte hosting kompanije, hoces li uzeti kao primjer mobilne uredaje (Android), televizore, poslovna okruzenja kao npr. banke, financijske burze, pa onda recimo tajne sluzbe,  NASA, CERN, velike informaticke kompanije (google, yahoo, twitter, facebook, IBM, ebay, amazon i slicno) superracunala, bilo kakva kriticna infrastruktura gdje nije bas potreban neki poseban RTOS, sve se to vrti na Linuxu a ne na Windowsima.

I jedino podrucje gdje je Windows u prednosti ispred Linuxa su desktop racunala a razlozi te prednosti polako ali sigurno nestaju, pogodi sto ce se tada dogoditi? Ista stvar koja se dogodila i na ostalim podrucjima. Linux ce prevladati a Windows postati totalno sporedan.

I, sta je bilo kad si se probudio?

Dobro ti je Cognitor rekao, ti zivis u nekom paralelnom svemiru, kad mislis da su ti razlozi koje navodis odgovorni zasto je Linux na 1% Desktop trzista.

Vi hocete nesto da se Linux siri i da ga svi koriste, a kad dodje neko ko ga je probao i kaze da nije zadovoljan, pocnete da ga pljujete. Kako nema pojma i sl. Navodite kako je sve savrseno. Kako je jednostavno instalirati aplikacije iz software centra. A kad se neko javi sa nekim problemom, dobije savjet, kucaj to i to u terminalu. Ej, obicnom korisniku reci da nesto kuca u terminalu... Stvar je u tome da je GUI na Linuxu samo sminka. Opet se vecina stvari radi preko terminala, a to nikad nece biti pristupacno obicnim korisnicima, odnosno user frendly.

Ja ne bih nikad nekome preporucio instaliranje Linuxa, barem u ovakvom obliku. Prvo, radi sebe. Da me ne more, kako ovo, kako ono. Drugo, zbog njih samih, jer sigurno ne nudi ni blizu koliko i Windows. Trece, zbog zablude da radi bolje na slabijem hardveru i da mu je potreban neki minimalan RAM i jacina procersora. Na starom PC-u, mi nijedan nije radio ni blizu kao XP...

Ovaj Mantle je odlicna stvar. Za sve platforme. Radujte se sto cete u buduce dobiti vise igara na Linuxu, ali zaboravite da ce informaticki neobrazovani korisnici poletiti na Linux samo zato sto je besplatan.

17 godina
hrvooje kaže...

čovjek je u pravu. kući sam na amd-ovom otvorenom driveru, toliko mi je igranje bitno. al bar se ventilator ne čuje. laptop ženi i djeci koristi za par flash igara. ako ga ja uzmem tu se već nađe nekoliko pari ruku koji mi pokušavaju isključiti žicu, stisnit esc ili izbiti stroj iz ruku. nema igranja više :)

Apsolutno nije u pravu... Ja bih se istog treba ubio da moram tako živjeti!  Ebeš takav život..

14 godina
neaktivan
Odlazak DirectXa?

Volio bi da su nekima ovdje zene malo zeznutije pa da ne mogu toliko ratovati po forumima kad vec ne smiju igrati igrica {#}

On topic super vijest. Bilo kako bilo nadam se da ce ovo zazivjeti jer svaka nova tenologija donosi nove mogucnosti i sto je najbitnije konkurenciju u industriju i na trziste. Samo jos da vidimo kako ce to sve izgledati kad objave vise stvari o ovome i naravno kad vidimo kako ce se ponasati u praksi

0 0 hvala 0
16 godina
rustweaver kaže...
..

Pročitao sam dovoljno. U ovoj je temi previše nagađanja o tome kakav je Mantle zapravo API, a nitko ga još ni vidio nije.

- možda je to razlog. Dok ne dođe na scenu, može se govoriti da je najbolji... TiPSS, ako praksa pobija teroriju, teorija se mora odaciti. Do tad je (možda) stvarno najbolji.

Tonči kaže...
..

Da, vrištanje o propasti Windowsa je pretjerano, no marginalizacija DirectX-a nije nemoguća.

...

Poslovne aplikacije kakve ti radiš ne trebaju performanse, a kod igara su performanse najbitnije.

- ako Mantle dođe, on nije killer Winsa, nama ni jednog razloga koji bi to naslutio ili pomogao linuxu u tom smislu.

- performanse se već godinama kompenziraju jačim HWom, optimizacije se ne isplate (vrijeme-novac-učinak... i izlazak novog HWa koji to banalizira). Proizvođač VGA u hodu krpa-optimizira pa poneka verzija donese neki boost performansi dok izdavači-devovi to u pravilu ne rade. Kao dokaz da to njima nije (primarni) cilj. Cilj izdavača je prodati-zaraditi, ne raditi na nekoj platformi nego zaraditi bez obzira na platformu, čak prodajom majica i šalica... i tad se početna pozicija mijenja, jer dolazi Božić, igre pod bor, za koju platformu? ... da.

.. moguće, ali jednake šanse kao i bilo koji drugi ishod. U kontekstu AMDa reako bi vječiti drugi, u kontekstu najave nečeg revolucionarnog takve se sve najave, često 'optimistične', u kontektsu linuxa.. ništa (1% je 1% Mantle to neće promijeniti, ako bude ono što je najavljeno tad bi to mogao biti dio formule koja može pomoći linuxu, početak-ništa više a kraj bi mogao biti bilo što kao rulet.. može biti nula, ali može i bilo koji drugi broj).

- skeptičan sam, AMD bi morao pokazati nešto opipljivije od šarenih letaka na kojima piše...

(btw, zaboravljen je OpenGL i priče u tom smjeru, da vremeplovom bacimo pogled unazad i vidimo stanje, kao i ostale slične najave koje su ostale najave)

ELNinjo kaže...

Ja sam pomalo skeptičan prema Mantle-u i njegovom velikom uspjehu. Bavit se prognozama u IT sektoru - prije ću dobiti na lotu.

..

.. Netko je spomenuo da će ovo biti vjetar u leđa Linuxu. Kako, kad će isti biti dostupan i na Windowsima i na konzolama? Ljudi koji navijaju za Linux, misle da ako je Linux besplatan da će i tako biti sa igrama su u zabludi....

- da.

Darky kaže...
...

zadnjih nekoliko izdanja ubuntua je jako smanjilo ovaj jaz i sad samo fali da MS izda IE i Office za Linux (a to bi se lako moglo dogoditi kad "otkriju" koliko love mogu dignuti na linuxu)

ja osobno vjerujem da će na nekih 10-ak godina doći do kompletne fuzije win i linuxa u jedan OS (sa najboljim osobinama iz oba svijeta)

- nešto opako, nije trava.. gljive?{#}nhf

- za sad (i iduće desetljeće) ništa od WinLuxa, bar dok se ne ukine US patentni zavod, vlasništvo, FOSS s GNU licencama i tako to, primarno novac/vlasništvo. Tako da već same pravne prepreke onemogućuju spajanje softa i bilo što takvog. Mada, slažem se, sve je to soft, teoretski sve može. Prema interesima izdavača vjerojatniji scenarij je ubijanje gaminga na PCu i prebacivanje kompletnog gaminga na konzole nego neki od scenarija win-lin.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice