Skroz očekivano, budu oni to vjerojatno odgodili i za Q2.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sto duze cekas to je bolji kraj (ne govorim o sexu vec o nVidinim proizvodima).
a jbg al nadam se da su svijesni da ne samo za kupce nego i samo sebi rade stetu...
Apsolutno ništa novih informacija... samo je sad 100% potvrđeno što je prije bilo 99.9% sigurno...
ako se nVidija ne iskopa iz ovih njihovih problema u zadnjih godinu-dvije nekim odličnim GPU-om, mogli bi i oni putem 3dfx-a
Chipsete više ne rade, procesore ne smiju, još im samo grafika ostaje, a kako stvari stoje ni to im baš ne ide. Stavljanje svega na "GPU computing" kao što su napravili sa fermijem bi im se moglo jako loše isplatit, jer to još i nije veliko tržište.
Chipsete više ne rade, procesore ne smiju, još im samo grafika ostaje, a kako stvari stoje ni to im baš ne ide.
"Masovna proizvodnja 40-nanometarskih grafičkih čipova, čipseta MCP89 za Core 2 platformu i novih Tegri kreće u prvom kvartalu sljedeće godine"
Chipsete za i5 "ne smiju" proizvoditi, a sto se procesora tice nije sve tako cisto ni tu.
samo vi pljujte po nvidiji... za sad opće nema potrebe za novom grafom! Stare rade svoj posao i više nego dobro!
dx11 igrica ima 668473 pa si rade jako veliku štetu... glupost!
Oni rade štetu nama jer ati sad može držati vrtoglavu cijenu!
samo vi pljujte po nvidiji... za sad opće nema potrebe za novom grafom! Stare rade svoj posao i više nego dobro!
dx11 igrica ima 668473 pa si rade jako veliku štetu... glupost!
Oni rade štetu nama jer ati sad može držati vrtoglavu cijenu!
Pa baš i nije neka vrtoglava cjena ATI-ja, recimo HD5850 dodje 1800 kn, a brzi je od GTX285 koje je skuplja.
Kad Nvidia izda 40 nm GPU ATI će već skoro spremno imata 28 nm GPU.
nvidia tone (fakat su se bezveze usosili, islo im je dosta dobro), mislim da su fulali smjer razvoja i da se povode za krivim vrijednostima... ati je jako dobro pogodio i kupci su dosta profitirali
Kad Nvidia izda 40 nm GPU ATI će već skoro spremno imata 28 nm GPU.
ima ti nvidia 40nm gpu al su slabe to su one sa dx10.1
a to je istina da ce ati-jev sljedeci gpu bit 28 nm http://www.fudzilla.com/content/view/16299/65/
to bi trebalo bit u pri kraju 2010 godine
več vidim naslove.. "Nvidia propada intel dao zadnju ponudu za kupnju"..
nažalost tako to ide, veče ribe jedu manje. kao što je Nvidia nekoč 3dfx sad če neki drugi nju. a intelu baš fali takvo nešto da snažnije uđe na grafičko tržište i novci mu nisu problem, što na kraju nebi ni bilo tako loše.
nVidia nikada nije imala DirectX 10.1 grafičke kartice.
to ti kažeš, ja kažem da je imaju link
nažalost tako to ide, veče ribe jedu manje. kao što je Nvidia nekoč 3dfx sad če neki drugi nju. a intelu baš fali takvo nešto da snažnije uđe na grafičko tržište i novci mu nisu problem, što na kraju nebi ni bilo tako loše.
U clanku na koji se ovaj topic veze objavljeno je takodjer da su u Q3/2009 ostvarili 107 miliona dolara dobiti.
I ja bi volio tako propadati...
LOL..
Tegra , Ion, Fermi GPGPU, vodeći na discrete GPU tržištu, dobri poslovni rezultati, ... Nebi baš rekao da spavaju na lovorikama.
nVidia nikada nije službeno podržala 10.1 na igrivim karticama. Taj GT220 je nedavno izdan i spada u low-end. Na toj kartici je nebitno što imaju, jer ne na njoj bilo kakav naslov neigriv.
nVidia nikada nije službeno podržala 10.1 na igrivim karticama. Taj GT220 je nedavno izdan i spada u low-end. Na toj kartici je nebitno što imaju, jer ne na njoj bilo kakav naslov neigriv.
ajde se nemoj sada izvlačit, igriva ili neigriva, sasvim svejedno. Činjenica je da Nvidia ima DX10.1 GPU, a ti nisi bio dobro informiran. Pozz
Da, nisam, jer iskreno, nVidia je objavila da nikada neće podržati 10.1 i da ga preskaču, a onda tri mjeseca prije objave DX11 izdaju low-end čipove sa 10.1? Besmisleno, glupo i smiješno, a rezultat razvoja DX11 kartica, jer je DX11 ništa drugo nego mrvicu napredniji 10.1.
Eto.. toliko o 'rock solid' informacijama koje ti da jedan vrlo aktivni i iskusni IT novinar koji je prije samo par dana stavljao ruku u vatru da nema straha za GT300 u 12. mjesecu i to u sasvim dovoljnim količinama 
Izgleda da su i njemu prodavali maglu iz Nvidije 
Znači tvoj izvor je novinar, a ja sam ti svoje info dao iz izvora u XFX-u i uvjeravao si me da mi izvor nema kredibilitet? - meh..
OK ljudi, stanite malo na loptu.
Fermi će biti odgođen vjerojatno za nekoliko tjedana, ALI o nekakvoj propasti Nvidije nema govora.
Nvidia je u puuuuno boljoj poziciji na tržištu nego što je to bio 3dfX u vrijeme Voodoo5 serije kartica (iz kvartala u kvartal bilježi profit, mada količinski fluktuira i nekada ne ispuni očekivanja, ali ne bilježi gubitke).
Nvidija sad ima vremena ispolirat proizvod i kad izađe tuči će Evergreen-e i za više od 20% po ukupnim performansama, a ATI ne može izdati novi GPU još barem 10tak mjeseci.
Normalno, kroz godinu dana će opet ATI izbaciti jaču karticu i tako u krug.. živjela tržišna utakmica, živjela konkurencija, živio napredak tehnologije! 
Ma, 3dfx-u je dobro išlo financijski, ali je Voodoo 5 bio ogroman, vruć i skup. To ih je pokopalo.
Svaka sličnost s postojećim tvrtkama je slučajna.
Ma, ako ih nv30 nije pokopao, onda tek ovo nece.
nVidia cak i s ovom ponudom ima dobru prodaju i dobro zaradjuje. Uostalom, Intelova ponuda 'grafickih' je smijesna, a drze no1.
Broj prodanih 'jakih' GPU-ova u PC svijetu je gotovo zanemariv. Na jednu graficku vrijedu 3000 kuna, dolazi bar 300 jeftinjarija.
Ruku na srce, ja cak i sa prastarom 7800gt mogu igrati vecinu igrica. Doduse ne u svim detaljima, ali sto bi davao pare za izgled, kada mi je bitnija igrivost.
Ostali za igranje kupuju konzole. Tako da to prepucavanje nema jednostavno smisla, neovisno o tome tko ima 'najjacu' graficku.
Ma, ako ih nv30 nije pokopao, onda tek ovo nece.
nVidia cak i s ovom ponudom ima dobru prodaju i dobro zaradjuje. Uostalom, Intelova ponuda 'grafickih' je smijesna, a drze no1.
Broj prodanih 'jakih' GPU-ova u PC svijetu je gotovo zanemariv. Na jednu graficku vrijedu 3000 kuna, dolazi bar 300 jeftinjarija.
Ruku na srce, ja cak i sa prastarom 7800gt mogu igrati vecinu igrica. Doduse ne u svim detaljima, ali sto bi davao pare za izgled, kada mi je bitnija igrivost.
Ostali za igranje kupuju konzole. Tako da to prepucavanje nema jednostavno smisla, neovisno o tome tko ima 'najjacu' graficku.
Naravno da intel drzi no1, kad prodaje grafičke koje su integrirane u MBO, a i vecina poslovnih prjenosnika s intel procesorom dolazi i s intel grafičkom.