Nvidia - vlastiti x86 procesor?

poruka: 10
|
čitano: 1.196
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia - vlastiti x86 procesor?".
17 godina
neaktivan

Hahaha,

Dobar im je vic :D :D

Znaci nakon toga sto su zaje*** pakiranje svih mogucih GPU jezgri, i totalno odustali od razvoja chipseta okusat ce se u procesorima?!?

Sta se mene tice, puuuuno prije ce INtel izbacit GPU koji ce razvalit nVidiju, nego sto ne nVidija napravit CPU koji ce konkurirat  bilo kome...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sta je autor D.G hteo da uradi sa ovim clankom?

ne zna ni sam dal ce biti il nece a pise nesto tj ne pise vec prenosi ...veoma glupo ...

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia - vlastiti x86 procesor?
BugSU kaže...

sta je autor D.G hteo da uradi sa ovim clankom?

ne zna ni sam dal ce biti il nece a pise nesto tj ne pise vec prenosi ...veoma glupo ...

potpis
17 godina
neaktivan

Haha koja glupost, ne razumijem zašto bi Nvidia to napravila, čemu si praviti probleme tamo gdje ih ne treba biti.

Nvidia se za sada priprema za diverzifikaciju svog poslovanja u smijeru GPU-a isključivo preko razvoja CUDA platforme, ne vjerujem da su uopće blizu (očito dugoročnom planu) napadanja x86 arhitekture tj. x86 konkurencije u njihovom vlastitom dvorištu baš. (radije malo "podmuklo" zaobilaznim putem ;) )

Nvidia će prvi x86 procesor izdati kad/ako kupi posrnuli AMD. No obzirom na svoje vlastite neočekivane privremene probleme to se ne čini kao realna mogučnost, a koja je do nedavno izgledala sasvim ostvarivom (iako "nikada izgovorenom").

Tako da, do daljnjega je CUDA jedina tehnologija s kojom Nvidia izlazi na tržište, i čisto sumnjam da će u skoro vrijeme ići u preuzimanje nekog malog x86 proizvođaća, sada je svakako pametnije uložiti napore u daljnji razvoj CUDA platforme i tako osigurati svojim budućim grafičkim procesorima must have status za svako "kvalitetno računalo" - po meni je najbolji način za to ostvariti kroz suradnju sa Microsoftom, kada bi budući Microsoftovi operativni sustavi bili u potpunosti kompatabilni sa CUDA, na način da se svi dijelovi samog OS-a a ne samo grafika mogu po potrebi izvoditi na grafičkom procesoru, optimizirajući upotrebu resursa računala, i kada bi se to dobro izreklamiralo, tako da na svakoj reklami za Win piše kako se najbolje performanse postižu uz Nvidijin procesor (i to neki suludi postotak se u prvi plan zgodno marketinški stavi), pa kada sve konfiguracije u suradnji sa recimo Dell-om (a kojeg će slijediti i svi ostali proizvođači željni "maksimalnih perfomansi uz optimalnu cijenu") temeljene na Win sustavu budu obavezno slale i sa Nvidija GPU/CPU (ko)procesorom kao uz Win sržnim dijelom sustava - to je način na koji Nvidija može i treba napadati jednim potezom i GPU i CPU konkurenciju - nikakva x86 arhitetkura, Nvidija je svoj smijer već izabrala: poslati x86 arhitekturu u povijest, gdje joj je i mjesto, a ulazak preko neke akvizicije i u x86 sferu bilo bi zbilja ziheraški (ono "za svaki slučaj", premda borba na dva fronta može biti pogubna...)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U današnje vrijeme ništa me više ne može iznenaditi, pa niti to da Nvidia napravi tako nešto ili se recimo pripoji Intelu pa pod njihovim okriljem izbace nešto revolucionarno Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja mislim da se sprema velika oluja, mislim da upravo prelazi  u uragan pete kategorije, samo mi to još dobro NVIDIAmo jer smo čoravi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vijest u šekspirijanskom stilu.  To be or not to be ...

Voli me ili me ne voli ? O Bože....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

U današnje vrijeme ništa me više ne može iznenaditi, pa niti to da Nvidia napravi tako nešto ili se recimo pripoji Intelu pa pod njihovim okriljem izbace nešto revolucionarno Namigiva

Teško. Kao što je netko negdje več rekao, a i ja sam takvoga dojma, nVIDIA su kreativci, igraju svoju igru, utopili bi se u intelu. Meni bi bilo drago da NVIDIA izbaci x86 CPU. A bilo bi dobro kad bi se spojili sa AMD/ATIjem ukoliko bi to bilo moguće.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Teško. Kao što je netko negdje več rekao, a i ja sam takvoga dojma, nVIDIA su kreativci, igraju svoju igru, utopili bi se u intelu. Meni bi bilo drago da NVIDIA izbaci x86 CPU. A bilo bi dobro kad bi se spojili sa AMD/ATIjem ukoliko bi to bilo moguće.
  Mislim da to ne mogu zbog onih anti trustovskih zakona.

Jedno vrijeme kad je Apple bil u gabuli onda je Intel kupil dio dionica kaj su dobili kapital, ovi se oporavili i Intel im to vratil natrag.

Tak da mora biti konkurencije.

Pogle kaj je T-com kod nas izvodil, kaj bi tek da samo ostane jedan proizvođač grafičih čipova. Intel, Maxtor tu ne računam. 
Jimi
17 godina
protjeran
Jimi kaže...
the_tux kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Mislim da to ne mogu zbog onih anti trustovskih zakona.

Jedno vrijeme kad je Apple bil u gabuli onda je Intel kupil dio dionica kaj su dobili kapital, ovi se oporavili i Intel im to vratil natrag.

Tak da mora biti konkurencije.

Pogle kaj je T-com kod nas izvodil, kaj bi tek da samo ostane jedan proizvođač grafičih čipova. Intel, Maxtor tu ne računam. 
Ti antitrustovski zakoni su obična glupost i mazanje očiju ljudima o idealnom svijetu i uvjetima tržišta. Sve se okrupnjava i to je tendencija kapitala, ostalo su priče za malu djecu i filozofiranje ekonomista. Velike tvrtke kupuju manje, to je u redu, ali kada se veliki spajaju to je loše i opasno (ali to se događa). Dok ekonomski stručnjaci filozofiraju o nekakvom tržištu, mali ljudi radi njihovih eksperimenata pate. Ne mogu za sva područja ljudske djelatnosti vladati isti uvjeti.
Ovo sa T-scumom kod nas je teški bezobrazluk, a oni koji su to omogućili su veleizdajnici i neprijatelji Hrvatskog naroda jer su mu uzeli u ime privatizacije ono što njima pripada i za što su izdvajali novac. 
int elu ovakva situacija odgovara, največi su i najbolji, prave džombe.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice