Nvidia na sudu zbog prijevare

poruka: 16
|
čitano: 1.780
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia na sudu zbog prijevare".
17 godina
protjeran

Od ideje "mogli bismo preuzeti AMD" do stanja "spašavaj vlastitu kožu"... ironije... ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala Bogu!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia na sudu zbog prijevare

Sta hvala Bogu? Nije valjda da se veselis ovom i da zelis da nVidia propadne? Jako bi nam lijepo onda bilo samo s ATI-em, a i nVidia nece tako lako propast

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
mislav_01 kaže...

Sta hvala Bogu? Nije valjda da se veselis ovom i da zelis da nVidia propadne? Jako bi nam lijepo onda bilo samo s ATI-em, a i nVidia nece tako lako propast

Ma ne mislim u tom slučaju da propadne, već da bude kažnjena zbog bahatosti.
Isto želim i Microsoftu zbog napadanja Yahooa!
To su ti te igre...
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan

A krivo sam shvatio, sorry, da svakako da treba kaznit nepravilno poslovanje. I ja se nekako nadam da ce izvuc pouku iz svega ovoga, mislili su da su nedodirljivi da im ATI nemoze nista i opustili su se i poceli radit sr*nja...Samo da oni izbace neki dobar proizvod da se malo zahukta ta konkurencija opet i da nakraju mi imamo bolje i jeftinije proizvode :-P

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan

Ono sa 40 na 10 dolara po dionici, jel to nije malo čudno, meni je jako čudno, i uvijek je dobro da bude što više proizvođača gpu-a, jer samo tada če cijena biti na prihvatljivoj razini. Ovo uopče nije dobra vijest ni za nas korisnike i kupce.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
mislav_01 kaže...

To su ti te igre...
Zato ti nikad nećeš bit direktor neke kompanije... misliš da je tržište sveta misa.
Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
17 godina
neaktivan

Tak im i treba kad muljaju ipak malo previše. Ali tu je i problem.

Sad tek neće biti u stanju cjenovno konkurirati AMD/ATI-u zbog velikih gubitaka koje trebaju nekako nadoknaditi, hm, hm...  je li ovo početak stagnacije GPUova? Neodlučan

(mislim ako 48xx Radeoni ostanu dominantni na tržištu sa nešto malo GTXica 2xx do daljnjega, niti AMDu se neće žuriti izdati neki novi GPU)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
Armor kaže...
mislav_01 kaže...

To su ti te igre...
Zato ti nikad nećeš bit direktor neke kompanije... misliš da je tržište sveta misa.
  Ne može svatko biti Jack Welch.

NVIDIA je prejaka kompanija da samo tako propadne. A da i propadne, progutao bi je netko drugi. Znali su što rade i dobili su lekciju. Nema milosti za muljatore.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Od ideje "mogli bismo preuzeti AMD" do stanja "spašavaj vlastitu kožu"... ironije... ;)

glede ovoga nije se ništa promijenilo već duže vrijem, da je AMD na prodaju, Nvidia bi ga bez problema kupila, ako to poželi, a naravno da bi poželjela (ovim cijenama).

Ne znam zašto novinari pišu ovakve članke koji nemaju baš nekog smisla... koga briga (osim one koji su kupila na vrhuncu) što je cijela dionice od ATH tolik pala?? I kakve to veze ima sa poslovanjem Nvidije? Baš nikakve veze. Naravno da je pad u neku ruku posljedica između ostaloga i "nedavnih preblema u poslovanju" ali prije svega su posljedica "dojma o tom poslovanju" (a što je već nešto drugo!) te prije svega općeg stanj burze, pa dosta su pale i sve druge slične (i manje slične) dionice, evo npr.

AMD sa 14.73 na 5.66 

Intel sa 27.99 na 19.70
IBM sa 130.93 na 117.49

Microsoft sa 37.50 na 26.88
Google sa 747.24 na 418.56

Ili nama možda nekih zanimljvijih ili manje zanimljivih domaćih firmi:

Končar - elektroindustrija d.d. sa 1349 kn na 575 kn

HG Spot d.d. sa 750 kn na 515 kn

HT d.d. sa 419 kn na 272,00 kn
Optima d.d. sa 288 kn na 135 kn

Dalekovod d.d. sa 1950 kn na 802 kn
IGH d.d. sa 16349,99 na 8723 kn

i bezbroj je drugih primjera... i sa tak preko 50 % pada, ponekad i potpuno neopradanih (premda doduše često itekako opravdanih, tržište nam je prije godinu dana bilo prestrašno precijenjeno, a kad to netko kaže odmah drvljem i kamanjem na njega, svjetska kriza je samo okidač koji je potaknu odrđena kretanja, ne uzrok nego samo povod!)

Svi ti padovi, veliki i ne tako veliki, puno su više posljedica zajedničke stvarnosti (nekadašnja precijenjenost te "burzovna kretanja") nego imaju veze sa u zadnje vrijeme konkretnim događanjima u konkrentim firmama.

I sve to ima razloga brinuti samo one "naivce" koji su kupovali po možda precijenim razinama (pogotovo ove kod nas!), a ponešto sada može bit interasantno nekim inteligentim kupcima, koji su svjesni da cijena na burzi ne odgovara fer vrijednosti dotičnog poduzeća, da ju je "tržište malo jače pregazilo" - treba neke stvari iskoristi (kod nas čak možda Končar, ne čini mi se više skup premda mu je poslovanje u globalu ostalo pojednako traljavo zbog određenij loših firmi koje stvaraju gubitke, ali ovo je već dovoljno jeftino premda ima puno jeftinijih nekih njegovih tvrtki kćeri, npr. Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d., najbolje poduzeće u Končar grupu, firmica svjetskog ranga i fantastične budućnosti a trenutno... iznmno jeftina na burzi, jedna od realno najjeftinih uopće na Zagrebačkoj burzi! Neke stvari koliko god da su pale, i dalje nisu baš fer cijenjene, neke su skupe i dalje i sasvim bi bilo razumno da i dalje padaju, dok su neke kao npr. KODT-R-A pa sa 5900 kn kada relano po meni nije bio precjenjen za razliku od 90 % drugih dionica na našoj burzi, na 2121 kn, to vam je sniženje od 65 %, a ljudi i dalje ne kupuju, radije kupe HT koji nit je nešto previše jeftin... niti će ikada puno više koštati na burzi, HT se uzima samo radi dividende, a KODT ima i lijepu dividendu i ogroman potencijal rasta)
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2008 19:48 (Risko).
17 godina
neaktivan

Dečki, ko ima love ,brzo nek kupi dionice Nvidije.NamigivaNamigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Propadne li Nvidia, ali čisto sumljam(kako su krenuli u ovih zadnjih par mijeseci moglo bi i to bit)ATI bi mogao "nabijati" cijene skoro po želji, što bi bilo katstrofa za nas kupce, ja bi sad najviše htio da se S3 Graphics popenje blizu nekoga od njih dvoje, u tom slučaju propast Nvidije se nebi toliko odrazila na stanje i ovako preskupog tržišta...

Intel Pentium 4 630 3 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 2 2 giga de-de-er-a 400 ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nema šanse da nVidia propadne, AMD je na rubu propadanja godinama pa i dalje vrti. Što se tiče nVidie, Tegra čipset će biti kompanijin glavni izlaz ako projekt ispadne kako se u kompaniji nadaju, tj. da skoro svaki smarphone ime Tegru u sebi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...

Nema šanse da nVidia propadne, AMD je na rubu propadanja godinama pa i dalje vrti. Što se tiče nVidie, Tegra čipset će biti kompanijin glavni izlaz ako projekt ispadne kako se u kompaniji nadaju, tj. da skoro svaki smarphone ime Tegru u sebi.

Da sigurno ce im to bit glavni izvor profita (zarada nekih 5$ po komadu), jer ipak svaka osoba na svijetu mora imat smartphone :rolleyes:

A sta se nVidije tice, nece oni propast... prevelika je to firma da samo tako ode. Ali u svakom ce slucaju poprilicno iskesirat za te probleme u "pakovanju" jezgri...

Osobno sam preferirao njihove kartice jer su u vecini slucajeva driveri bili malo bolji... ali odnedavno sam na ATi-ju i ne bunim se...

Drago mi je da su malo ispusili jer su se umislili, i u biti voze istu arhitekturu vec koliko? 2 godine?
17 godina
protjeran

ne znam da li je ikad propala ijedna kompanija koja je bila jedna od dva glavna igraca na trzishtu

moze propast samo onaj ko je kupio njene dionice skuplje,a prodao jeftinije,no to nema veze sa kompanijom jer ce nju vec neko kupit,ulozit u nju ili ce se sama izvuc 

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako nije propala zbog NV1 čipa, teško da će sada, koliko god mi pričali o tome. Ima ona nekoga iza sebe kao podršku, nemojmo se zavaravati slobodnim tržištem, patentima, pametnim ljudima inženjerima i sličnim glupostima.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice