Noćno gledanje za sve

poruka: 31
|
čitano: 6.442
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Noćno gledanje za sve".
18 godina
Noćno gledanje za sve

Opa....

Cvike za mrak Cool

10 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Noćno gledanje za sve
Meni to tako ne treba :) ali ljudi ce kupovati cisto zato sto je to nesto novo :O
In Control
17 godina
Noćno gledanje za sve

Meni se sviđa ono o vjetrobranskom staklu :) voziš i vidiš sve kaj se događa oko tebe,bolje od svjetla.

5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ma prava stvar za svakog voajera amatera :D
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
nsoul kaže...

Meni se sviđa ono o vjetrobranskom staklu :) voziš i vidiš sve kaj se događa oko tebe,bolje od svjetla.

nda... dobro je to ako nemas svijetala... ali eto recimo danasnje ledice ili cak ksenonke posteno ti osvjetle sve zivo... a ovo u tonovima zelene boje... Bolje ne...

Da naglasim to je samo moje misljenje...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 17:59 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve
Pa može se stavit i na fotoaparat mobitela, pa da se lakše nađu svijeće kad nestane struje
Vir prudens non contra ventum mingit...

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

nadam se da će postat globalno primjenjivo a ne da se zaboravi

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Noćno gledanje za sve

Joj ovo je dobro kad igramo žmire oko 00h sve vidim di se ko sakrio pfff ovo je odlićno samo da znam koja če bit cjena unas uh odma bi išo kupit!

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

Kako ovo moze pojacati svjetlost, u oblicju premaza na obicnim naocalama? Moze ju samo oslabiti, ili prebaciti u drugi dio spektra + oslabiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Kako ovo moze pojacati svjetlost, u oblicju premaza na obicnim naocalama? Moze ju samo oslabiti, ili prebaciti u drugi dio spektra + oslabiti.

Ne pojačava svjetlost, već prikazuje infracrveni dio spektra vidljivim čovjeku. Caka je u tome što moraš imati i izvor IC svjetla, inače od te priče ništa. Kad je mrak, mrak je u svim djelovima spektra.

18 godina
neaktivan
bed kaže...
DigiMagic kaže...

Ne pojačava svjetlost, već prikazuje infracrveni dio spektra vidljivim čovjeku. Caka je u tome što moraš imati i izvor IC svjetla, inače od te priče ništa. Kad je mrak, mrak je u svim djelovima spektra.

Sto znaci da ce biti poprilicno... pa... nekorisno... zar ne? bar po tvojem tumacenju...

In Control
17 godina
bed kaže...
DigiMagic kaže...

Nije! Svaki objekt koji ima temeraturu višu od 0 K (apsolutna nula) emitira infracrveno zračenje. Zato ne moraš imati izvor IC svjetla, naravno ako ga imaš stvar bolje radi.

17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
nsoul kaže...

nda... dobro je to ako nemas svijetala... ali eto recimo danasnje ledice ili cak ksenonke posteno ti osvjetle sve zivo... a ovo u tonovima zelene boje... Bolje ne...

a da istina,i to kaj veliš :)

17 godina
Noćno gledanje za sve

To bi bilo fora imati u naočalama još samo da u njih ugrade i mini ekrane koji prikazuju što vidimo i eto postat ćemo terminatoriCool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dolby kaže...
bed kaže...
DigiMagic kaže...

Nije! Svaki objekt koji ima temeraturu višu od 0 K (apsolutna nula) emitira infracrveno zračenje. Zato ne moraš imati izvor IC svjetla, naravno ako ga imaš stvar bolje radi.

Samo bih dodao da svaki objekt (živi i neživi) ima temperaturu veću od apsolutne nule odnosno 0 Kelvina.

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
17 godina
neaktivan
Dolby kaže...

Ovo što ti pričaš radi se o termalnim kamerama i u tom slučaju češ vidjeti živi organizam, dok će ostatak biti crn. Postoje i izvedbe bez IR svjetla, s upitnom kvalitetom i hrpom skupe optike, ne bi li rezultat bio koliko toliko zadovoljavajuć. (pun mjesec i lampa javne rasvjete na 5m). Ali unatrag 40-tak g. standard je neka vrsta IR rasvjete, pa čisto sumnjam da će folija bez hrpe optike raditi i bez IR rasvjete. A sad probaj googlati 'night vision goggles/binocular' pa nađi ijedan 'night vision' uređaj bez IR rasvjete..

16 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

ma neka ovo bude jeftino i da ga normalni ljudi mogu kupit pa lako nalemim par IR ledica

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
nsoul kaže...

I onda ti u susret naiđe auto s dugim svijetlima i ne vidiš ništa sljedećih 10 minuta.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
nsoul kaže...

I onda ti u susret naiđe auto s dugim svijetlima i ne vidiš ništa sljedećih 10 minuta.

Točnije: ne vidiš ništa više nikad jer se skucaš..

Iliti: samo vidiš bijelo do kraja svijeta jer si u nebu jer si se skucao..

16 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

ali bilo bi zakon to imat na  sunčanim naočalama, hodaš po gradu mrak mrkli a ti sa cvikama  sve vidiš dok oni nevide ništa, zagarantirano okretanje za tobom

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Cisto mala napomena. BMW i Mercedes imaju kameru za nocnu voznju koja radi u IC podrucju ali je kod BMW-a pasivni sistem, znaci bez IC osvjetljenja. Mercedes ima aktivni sistem gdje se u farovima nalaze IC svjetla pa kamera ima bolju vidljivost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 20:54 (logic).
17 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

haha, ovo bi bilo zakon ako ima dobru(prihvatiljivu) cijenu.

click N to use night vision=stavi cvike da gledaš po mraku.

Dočekali...10.11. The MW2
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

Po suncu sunčane naočale, a po mraku mračne naočale (sa spomenutim OLED slojevima) hehe Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

ja sam se palio na nešto jako slično na termoviziju,ali kad sam vidio koliko ti uređaji koštaju prošao me san,previše sam gledao predatora,ako se ovo uspije iskomercijalizirati bit će pravi hit

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2010 22:28 (blackalbum).
18 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

Sljedeći korak kontaktne leće sa oled slojevima :)

Welcome master race :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 9:23 (Ime).

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Noćno gledanje za sve

Mene više zanima koliko se vidi kroz maglu sa nekim IC svijetlom i takvim naočalama.

Jednom sam vozio na cesti i ispred mene je bio bijeli zid (uz maglenke) i to već 10-tak metara ispred auta. Da li bi to rješilo takav problem?

Inače staviš mobitel na slikanje, uzmeš daljinski upravljač i vidiš na njemu kako LED-ice svijetle (eto kako ispitati daljinski). Po tome bi možda bilo moguće snimati u mraku uz neki izvor IC svijetla (ako se vide LED-ice, možda se vidi i refleksija IC svjetla?).

Dva mobitela selotejpom na oči, naoružan LED IC lampom (jedno 50-tak LED-ica) i u akciju...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
Naravno da je bio bijeli zid ispred tebe. Maglenke (i prednje i zadnje) tome i služe, da te ostali sudionici u prometu prije uoče. Magla lomi svjetlost na takav način da vidljivo svjetlo ne može povećati vidljivost, ali može stvoriti oblak svjetla koji je onda lakše vidljiv ostalim vozačima. Zato se maglenke moraju ugasiti kada uočiš vozilo ispred ili iza sebe.

Kod nas to većina vozača nezna, a da ne spominjem one koji maglenke imaju upaljene uvijek (jer tako auto izgleda "opakije") pa tako zasljepljuju ostale vozače.
18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
nsoul kaže...

Nešto slično već postoji na Mercedesima S klase, doduše ne premaz na šoferki, već se slika prikazuje na ekranu u automobilu. Na testu koji sam video na TV-u, u vangradskoj noćnoj vožnji, vidljivost je daleko superiorna onome što daju farovi i slika izgleda gotovo kao da se vozi po danu, osim što je monohromatska.

18 godina
neaktivan

TO ima i BMW 7 ali pasivni sistem. Nema IC svjetala dok ih S klasa ima. I kod S klase je to dodatna oprema a za BMW ne znam ali mislim da je isto dodatna oprema. I ne postoji IC kamera u boji.

17 godina
neaktivan
Noćno gledanje za sve

ae sad se jos pocnite prepucavati oko mercedesa i bmw-a......

Intel q6600 mbo asus P35 8gb DDR2 ATI 3870 512mb 1TB WD Samsung 2232bw Logitech G15 Logitech G7 Logitech X530 5,1 Laptop, acer 5730zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice