Nevolje u open source raju…

poruka: 12
|
čitano: 1.232
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nevolje u open source raju…".
17 godina

A šta na sve to veli Patrick Volkerding? Neodlučan

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nevolje u open source raju…

Nažalost, svi ti opensorsaši su gomila masturbirajućih majmuna kako Torvalds kaže: "…a bunch of masturbating monkeys". :)

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
protjeran

Uostalom, što je njega briga sa BSD-om? Neka pazi i mazi svoj   linaks kernel a za druge ga ne treba biti briga.

The Linux leader went on to state that "security people are often the black-and-white kind of people that I can't stand.", to je valjda razlog.

Eh što radi slava od ljudi, benevolent dictator.

naxeem kaže...

Nažalost, svi ti opensorsaši su gomila masturbirajućih majmuna kako Torvalds kaže: "…a bunch of masturbating monkeys". :)

Bez tih opensorsaša, nebi bilo ni Linuxa Torwaldsa.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina

Kad se već ovo smatra vrednim izveštavanja, da dodam i da je kasnije, u jednom drugom mejlu na Linux Kernel mailing listi, Linus korisnike Digga koji sa sadržajem ostatke mejla nemaju nikakve veze nazvao gomilom drkajućih morževa:

PS. And to get wider distribution for this message: Digg users - you're all a bunch of Wanking Walruses. And you can quote me on that.

Diggeri su na ovo odgovorili na jedini njima poznat način, besomučno diggujući vest o navedenom verbalnom deliktu.

EDIT: A možda se samo radi o budućim kodnim imenima Ubuntua?

Gutsy Gibbon

Hardy Heron

Masturbating Monkey

Wanking Wlarus

I možda, nakon toga, u njegovu čast, Tossing Torvalds?! Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 1:23 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

naxeem kaže...

Misliš obrnuto? On im je tata! - A činjenica da je i sam prešao na komercijalnu stranu govori o tome koliko se mrze.

Nažalost, ja sam imao iskustvo kontakta s nekoliko članova sekte zagriženih ljubitelja otvorenog I besplatnog softvera (najčešće ti majmuni ne kuže razliku), pa se s Linusom mogu i složiti oko klasifikacije, barem za ove moje.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
protjeran
Koliko gluposti izreceno na jednom mj3stu. Sreca je da ste prezivjeli.
Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
the_tux kaže...

naxeem kaže...

Misliš obrnuto? On im je tata! - A činjenica da je i sam prešao na komercijalnu stranu govori o tome koliko se mrze.

Nažalost, ja sam imao iskustvo kontakta s nekoliko članova sekte zagriženih ljubitelja otvorenog I besplatnog softvera (najčešće ti majmuni ne kuže razliku), pa se s Linusom mogu i složiti oko klasifikacije, barem za ove moje.
Nije Torvalds nikome tata, osim svojem kernelu i svojim kćerima ako idemo u širinu. To i sam vjerovatno znaš (GNU/Linux), ali malo zafrkavaš. Za idealiste (i idealiste općenito) poput Stallmana nema mjesta u ovako ustrojenom svijetu. Stallman je prigrlio Linusov kernel jer GNU Hurd nije bio spreman za korištenje.
Linus je rekao da je 386BSD bio dostupan u to vrijeme , linux vjerovatno nebi napravio. A znaju se razlozi zbog kojih je išao raditi Freax.
U tome je razlog zbog čega je open source pokret pridonio širem prihvačanju Linux kernela. Da je Linus išao kao Tanenbaum svoj MINIX šerati ("u znanstvene svrhe") za par dolara ($69), ne vjerujem da bi bio sada ovdje gdje je. Neznam što bi se točno dogodilo da nije bilo Linux kernela, ali nebi bilo ništa strašno ni bez njega, možda bi stvari išle malo sporije, tko zna. Čudne su ovakve izjave jednog školovanog i "civiliziranog" čovjeka, fali mu malo socijalne inteligencije ili se mora malo spustiti na zemlju. Dok je Stallman programirao na MIT-u, mali Linus je u Finskoj srao gaće i jeo pačja govna.

17 godina
protjeran
bestia kaže...
Koliko gluposti izreceno na jednom mj3stu. Sreca je da ste prezivjeli.
Ajde nas onda ti prosvijetli.
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
naxeem kaže...
the_tux kaže...

naxeem kaže...

Nije Torvalds nikome tata, osim svojem kernelu i svojim kćerima ako idemo u širinu. To i sam vjerovatno znaš (GNU/Linux), ali malo zafrkavaš. Za idealiste (i idealiste općenito) poput Stallmana nema mjesta u ovako ustrojenom svijetu. Stallman je prigrlio Linusov kernel jer GNU Hurd nije bio spreman za korištenje.
Linus je rekao da je 386BSD bio dostupan u to vrijeme , linux vjerovatno nebi napravio. A znaju se razlozi zbog kojih je išao raditi Freax.
U tome je razlog zbog čega je open source pokret pridonio širem prihvačanju Linux kernela. Da je Linus išao kao Tanenbaum svoj MINIX šerati ("u znanstvene svrhe") za par dolara ($69), ne vjerujem da bi bio sada ovdje gdje je. Neznam što bi se točno dogodilo da nije bilo Linux kernela, ali nebi bilo ništa strašno ni bez njega, možda bi stvari išle malo sporije, tko zna. Čudne su ovakve izjave jednog školovanog i "civiliziranog" čovjeka, fali mu malo socijalne inteligencije ili se mora malo spustiti na zemlju. Dok je Stallman programirao na MIT-u, mali Linus je u Finskoj srao gaće i jeo pačja govna.

Ma daj. Pa da nije Torvalds krenuo s Linuxom OS zajednica danas vjerojatno nebi bila na pola dostupnog. Doduše, ima tu jako finih stvari, pogotovo besplatnih koje su se izrodile iz cijelog pokreta.
Samo što je tanka linija između totalnog ludila tj. fanatizma tzv. 'linuksaša' i onoga što neki poput Stallmana predstavljaju i normalnog odnosa prema OS-u s druge strane.
Na kraju je ispalo da se cijeli softver treba radit open source što je donekle i OK (iako je zapravo suludo) i osim toga besplatno, što jest suludo.
Linus se na kraju povukao zarađivat lovu, a njegov komentar na ove security manijake je sasvim u redu. Po njima ispada da su ti njihovi problemi najbitniji i samo se to fixa, a zapravo su često marginalni kao i oni sami.

Uostalom, ako ćemo o Stallmanu, daj pogledaj na što taj tip liči:

On nije normalan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 12:30 (naxeem).
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
  Ma daj. Pa da nije Torvalds krenuo s Linuxom OS zajednica danas vjerojatno nebi bila na pola dostupnog. Doduše, ima tu jako finih stvari, pogotovo besplatnih koje su se izrodile iz cijelog pokreta.
Samo što je tanka linija između totalnog ludila tj. fanatizma tzv. 'linuksaša' i onoga što neki poput Stallmana predstavljaju i normalnog odnosa prema OS-u s druge strane.
Na kraju je ispalo da se cijeli softver treba radit open source što je donekle i OK (iako je zapravo suludo) i osim toga besplatno, što jest suludo.
Linus se na kraju povukao zarađivat lovu, a njegov komentar na ove security manijake je sasvim u redu. Po njima ispada da su ti njihovi problemi najbitniji i samo se to fixa, a zapravo su često marginalni kao i oni sami.

Uostalom, ako ćemo o Stallmanu, daj pogledaj na što taj tip liči:

On nije normalan.
Stallman je jedan od onih koje možemo zvati pravim hakerom, geekom i nerdom. I nije stvar uopće o besplatnom, nego slobodnom software-u. Naravno da u kapitalistički ustrojenom sistemu takve ideje mogu zvučati nerazumno i ludo. A također to nema nikakve veze sa komunizmom, jer je on jedan vid diktature tj. ljudi koji su ga provodili su koristili represiju, samo sa ovakvom raspravom prelazimo informatiku i odlazimo u filozofiju i sociologiju.
Neznam zbog čega neki od te ekipe nose dugu kosu i bradu (neke priče govore o čekanju fsck), pa što onda, pogledaj gradonačelnika Varaždina, Ivana Čehoka.  Smijeh
To je samo humor o Saint iGNUciousu. Stallmanov humor i igra riječima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 12:57 (the_tux).
17 godina
neaktivan

Uostalom, komunizam nema veze s tim o čemu ti pričaš. Komunizam je daleko najsavršenije uređenje društva, a ono što je postao u mnogim društvima, to je nešto sasvim drugo. Kao ideja bio je OK i čak je u našem obliku (socijalizam) funkcionirao donekle dobro. Samo što ljudi mentalno nisu spremni na to, pa se izrodio u aparat prikladan najviše odabranim pojedincima. No i dalje mislim da je i to bilo daleko bolje od nacističkog/ustaškog/fašističkog uređenja koje nudi alternativna povijest.

Back on topic:

Ma lako za bradu i izgled. I ja izgledam slično u ispitnom roku, ali nisi ti vidio snimke njegovog djelovanja u javnosti. Lik se ponaša kao i mnogi koji ga prate. Glupo. Iako smatram OS pokret jako finom stvari u ograničenim količinama, zbog svoje uske povezanosti s besplatnim softverom, privlači veliki broj idiota i to baca u vodu svaku ideju o tome da je njegova dezignacija članova određenih grupa uvreda.

Nije tu problem ni sami OS (od kojeg se on realno odmaknuo uz negodovanje zajednice), već upravo dio na koji se on žali.

17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Uostalom, komunizam nema veze s tim o čemu ti pričaš. Komunizam je daleko najsavršenije uređenje društva, a ono što je postao u mnogim društvima, to je nešto sasvim drugo. Kao ideja bio je OK i čak je u našem obliku (socijalizam) funkcionirao donekle dobro. Samo što ljudi mentalno nisu spremni na to, pa se izrodio u aparat prikladan najviše odabranim pojedincima. No i dalje mislim da je i to bilo daleko bolje od nacističkog/ustaškog/fašističkog uređenja koje nudi alternativna povijest.

Znam da komunizam sa time nema veze, ali sam na više mjesta kod spominjanja open sourcea i free softwarea naišao na takvu usporedbu. Za daljnje raspravljanje u vezi društva i poredaka čemo pričekati neku drugu temu.
naxeem kaže...

Back on topic:

Ma lako za bradu i izgled. I ja izgledam slično u ispitnom roku, ali nisi ti vidio snimke njegovog djelovanja u javnosti. Lik se ponaša kao i mnogi koji ga prate. Glupo. Iako smatram OS pokret jako finom stvari u ograničenim količinama, zbog svoje uske povezanosti s besplatnim softverom, privlači veliki broj idiota i to baca u vodu svaku ideju o tome da je njegova dezignacija članova određenih grupa uvreda.

Nije tu problem ni sami OS (od kojeg se on realno odmaknuo uz negodovanje zajednice), već upravo dio na koji se on žali.

Neznam kako se on to glupo ponaša. Ali se slažem sa nekim tvojim izjavama. Jednom je Stallman izjavio:"Giving the Linus Torvalds Award to the Free Software Foundation is sort of like giving the Han Solo Award to the Rebel Fleet." 
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice