Nesigurni Android 4.0?

poruka: 46
|
čitano: 7.736
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nesigurni Android 4.0?".
14 godina
neaktivan
Re: Nesigurni Android 4.0?

Ok, shvaćam tvoju točku gledišta iako se ne slažem s njom.. No ne bitno..

Nisam baš nešto previše informiran pa ne znam baš što je to Samsung izumio. No isto tako ne znam što je to Apple izumio. Često se spominje nekih famoznih 200 patenata u prvom iPhonu, ali nitko da navede koji su to točno patenti? Patent izgleda signal bara? Patent zaobljenih rubova mobitela? Video razgovor? Evo to ja tražim, da mi netko kaže što je to hvale vrijedno Apple izumio.

Da se razumijemo, Samsung je na tržište mobilnih uređaja ušao 20 godina prije Applea i iza tvrtke stoji cijela povijest, i iako ne znam da li je Samsung i što je izumio, nit mi se da googlat, opet bi svoje oklade položio na to da Samsung ipak ima malo više izuma nego Apple. U krajnjoj liniji, 20% iPhona proizvodi Samsung ;)

14 godina
neaktivan
alen-c kaže...
EchoOne kaže...

Ok, shvaćam tvoju točku gledišta iako se ne slažem s njom.. No ne bitno..

Nisam baš nešto previše informiran pa ne znam baš što je to Samsung izumio. No isto tako ne znam što je to Apple izumio. Često se spominje nekih famoznih 200 patenata u prvom iPhonu, ali nitko da navede koji su to točno patenti? Patent izgleda signal bara? Patent zaobljenih rubova mobitela? Video razgovor? Evo to ja tražim, da mi netko kaže što je to hvale vrijedno Apple izumio.

Da se razumijemo, Samsung je na tržište mobilnih uređaja ušao 20 godina prije Applea i iza tvrtke stoji cijela povijest, i iako ne znam da li je Samsung i što je izumio, nit mi se da googlat, opet bi svoje oklade položio na to da Samsung ipak ima malo više izuma nego Apple. U krajnjoj liniji, 20% iPhona proizvodi Samsung ;)

Dio Appleovih patenata se nalazi tu : http://www.patentlyapple.com/ . Ima ih na stotine. Samsung izrađuje samo dio dijelova za iPhone, a ne 30% iPhonea ;) tih 20 godina iskustva Samsunga u mobilnoj telefoniji i jest porazno, ako gledamo da ih Apple šiša ili su tu negdje a tek je 4-5 godina u igri.

Amo redom. Ja kažem, svi spominju nekih famoznih 200 patenata, a nitko da kaže što je to hvale vrijedno Apple izumio - a ti opet teraš neki svoj film.. Ne zanima me koliko je patenata Apple kupio ili se sjetio patentirati (ko što je onaj frajer patentirao iglu jer nitko prije njega to nije paterntirao - da nije stevo to bio?), nego što je to HVALE VRIJEDNO!

I drugo, možda je tipfeler, neću sudit, ali rekao sam 20% iPhona da proizvede Samsung, što je istina. Zna to i više manje svaka šuša. Od procesora preko memorije.. neću nabrajat. Evo link ako te baš zanima. Doduše za iP4, al nema tu neke velike razlike..

http://www.myigadget.com/blog-en/blog/wp-content/uploads/2011/08/d5ediphone_4_teardown_samsung_sml-524x500.png

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ChrisB kaže...

(1) Doista mislis da je vrijedno uopce komentirati tvoje, u najmanju ruku neozbiljno negiranje Appleove kreativnosti? Zar zbilja mislis da je potrebno da sad idem nabrajati makar i dio onoga sto Apple jest osmislio a ne "ukrao" kako to ti tvrdis? Zanimljivo je kako cijeli strucni ITC svijet i industrija nastoji pokupovati sve zivo oko sebe da bi se zastitili od Applea i njegovih patenata. To nije nista sto bih smatrao pozeljnim i korektnim od samog Applea (njihova politika zastite intelektualnog vlasnistva), dapace. Ali smijesno je kad se nadje netko poput tebe tko ce sve to svesti na pitanje "sto je Apple ikada smislio". U stvari, moja je vrhunska glupost sto se uopce idem na bilo koji nacin raspravljati s tobom. Ti imas svoje misljenje, ja imam svoje.

Jedina razlika je u tome sto ja svoje misljenje iznosim u formi kojoj ne dovodim u pitanje tvoj IQ. Istina, nema to niti smisla, jer IQ pogled na temu i pogled na temu lisen IQ-a i s velikom kolicinom iraconalnih emocija ionako dovodi do svih ovih flameova koji izbijaju svakim spomenom na Android, iOS i slicne.

(2) Nisi rijec rekao o kupovini Androida, vec si rekao da Apple nista drugo ne zna uciniti nego samo "asimlirati", aludirajuci time na to da nikad nista nisu stvorili sami. Posipam se sada pepelom jer sam mislio da razgovaram s nekime tko ce shvatiti sto sam mislio reci s time da niti Android nije originalni Google proizvod vec "asimilirana" tehnologija. Moja greska, ispricavam se, nece se vise ponoviti.

O kakvim negiranju ti govoriš? Postavljeno ti je pitanje, "Koje je to tehnologije Apple sam razvio u svom "laboratoriju"? Koje su to tehnologije koje danas vidimo na iPhonu/iOSu orginalno Applove?", jesi odgovorio? nisi

Gdje ja tvrdim da je apple nešto "ukrao"? To su tvoje riječi, ne moje.

I o kakvom flamu ti govoriš? Kakav IQ? Postavio sam pitanje i ti si odmah počeo nešto o negiranju i krađi.

"Koje je to tehnologije Apple sam razvio u svom "laboratoriju"? Koje su to tehnologije koje danas vidimo na iPhonu/iOSu orginalno Applove?" možeš odgovoriti ili nemožeš?

Ako možeš odgovori konkretno, nemoj se skrivati iza optužbi da tu neko nekoga optužuje za krađu i slične nebuloze.

Ako nemožeš onda nemoraš ni odgovarat na ovaj post.

Hvala

14 godina
neaktivan
McD kaže...
"Koje je to tehnologije Apple sam razvio u svom "laboratoriju"? Koje su to tehnologije koje danas vidimo na iPhonu/iOSu orginalno Applove?"

Šta je danas tako teško dobit odgovor na ovo pitanje?

Od stotine tih patenata, dajte bar nešto? Što je to hvale vrijedno da je Apple izumio i ugradio u iPhone?

15 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Šta je danas tako teško dobit odgovor na ovo pitanje?

Od stotine tih patenata, dajte bar nešto? Što je to hvale vrijedno da je Apple izumio i ugradio u iPhone?

Slide to unlock {#}

Iako, istini za volju, i to su ukrali, tj. postojalo je prije, tako da mi nije baš jasno koji idiot im je odobrio taj patent...

16 godina
Nesigurni Android 4.0?

Kako ste od nesigurnog androida došli do appleovih patenata?{#}

Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
dejo6 kaže...

Lako. iOS je svima bitniji od androida pa se o njemu vise prica.
14 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

Došao je alen-c..

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 0:33 (EchoOne).
13 godina
neaktivan
Nesigurni Android 4.0?

Dali se na neki drugi mobitel koji je na touch a nije android moze instalirati android sustav? ja ga vec imam experia play, no prijatelj mi ne vjeruje da se ne moze instalirati novi OS na mobitele

Nema meni života bez mousa u rukama
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nemoze android ic na non-touch uredaje...jednostavno u njegovom izvornom AOSP-u nema modula za non touch..
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
nemoze android ic na non-touch uredaje...jednostavno u njegovom izvornom AOSP-u nema modula za non touch..

Pitao je čovjek može li na drugi touch mobitel. Slabo čitaš ;)

Motorino kaže...

Dali se na neki drugi mobitel koji je na touch a nije android moze instalirati android sustav? ja ga vec imam experia play, no prijatelj mi ne vjeruje da se ne moze instalirati novi OS na mobitele

Može, vjerojatno je najbolji primjer HTC HD2, na njega su nekolicinu drugih OS-ova uspjeli staviti.

16 godina
neaktivan
Nesigurni Android 4.0?

a kaj s onima koji imaju xperia arc/ arc s mobilne uredaje koji nemaju front facing kameru? {#}

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ili će koristit zadnju ili će koristiti neki drugi unlock

16 godina
neaktivan

Alen ,sad stvarno se{#}eš - prvi koji je počeo s Apple patentima i trollanjem - KLIK

Do tog posta nitko ne spominje nikakve patente!!

I tko sad laže i trolla cijelo vrijeme?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 16:25 (kizo2703).
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...
kizo2703 kaže...

Alen ,sad stvarno se{#}eš - prvi koji je počeo s Apple patentima i trollanjem - KLIK

Gdje tu vidiš da govorim o patentima? Ja sam ovdje dao link na rješenje koje rješava navedenu nesigurnost u članku. To je potpuno vezano uz temu, a patenti kao patenti nisu. Čitaj s razumijevanjem ;)

Dao si link na patent (i gle čuda, Applov patent) rješenje nije nikada isprobano ni dokazano da radi u praksi

Dakle opet se svodi na to da trollaš i potenciraš Apple-Android sukobe u temi koja nema veze s Applom, iPhonom, OSXom .. .. ...

0 0 hvala 0
17 godina
alen-c kaže...
kizo2703 kaže...

Gdje tu vidiš da govorim o patentima? Ja sam ovdje dao link na rješenje koje rješava navedenu nesigurnost u članku. To je potpuno vezano uz temu, a patenti kao patenti nisu. Čitaj s razumijevanjem ;)

Apple i Android su ko braća ono potječu iz iste loze itd. ?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice