Jel to neka sprdnja ili ipad stvarno nema flash? Ako nema onda je stvarno već u startu promašaj godine
Pa nema flash-a na iPad-u!
Pa ljudi nisu mogli sve strpat u prvu verziju uređaja! Šta bi im onda ostalo za iPad v2.0 pa 3.0...
Za flash nisam siguran, ali u narednim verzijama će vjerovatno ubacit i kameru pa onda i GPS i sl. Sjetite se preve verzije iPhonea koja nije ni MMS podržavala.
Mudar je Apple:-)
Da se ukljuce u Open Screen Project mozda bi i mogli napraviti bolji flash za Apple. Bez suradnje svih nema nista, pa tako ni ovdje.
Zanimljivo stivo.
iPhone OS nije los, ali zar ga nisu mogli redizajnirati za iPad? Kad vidim 4 ikone na docku, a izmedu njih propuh...
Na iPhoneu mi ne smeta toliko sto nema flash jer je ekran mali i ajd jos moze proci, ali ovdje (9,7", 1GHz)?
I jos ga opisivati kao "ultimatate browsing experience"? WTF
Pa i je dozivljaj na potpuno nov nacin. Tehnicki nisu nista krivo rekli.
Svi smo mi navikli surati sa flash-em, sada mozemo sa iPadom surfati na potpuno nov nacin! Bez flash-a! xD
Ništa čudno što ne podržavaju flash. Da ga podržavaju, ljudi bi pisali aplikacije za iphone/ipad u flashu i time zaobisli AppStore, placanja, neprihvaćanja...
Baš me zanima kome ova glupost uopce treba?
Ali opet sa druge strane ja osobno ne vidim nikakvu prakticnu namjenu onim nettop-ovima ili ultra-light laptopima... tako da mozda i ja nisam bas neka referentna velicina za procjenjivanje ovakvog tipa opreme...
Meni osobno flash ne znači mnogo (osim Youtube - ali pošto on radi na iPadu nije ni važno) . 80% flash stvari sa kojima se svakodnevno susrećem surfajući su REKLAME. Za stream videa postoje dodaci koji se instaliraju i možete gledati bez problema filmove i serije. Što ste zapeli za taj Flash pa neću igrati igrice...
Nabrojite sadržaje koji su vam važni, a da ih svakodnevno ili barem tjedno koristite.
Online bela - FLASH! :D
Lol, da TEBI nabrajam nesto sto TI koristis? Tko zna sto ti radis... Mozda sufas sa Lynx-om?
Imate karte i puno bolje na iTunesu :)
Zanima me da li Vam je Flash u svakodnevnoj upotrebi. (osim Youtube)
Igrice mi nemojte spominjati...
Čim vidim flash zatvaram prozor jer unaprijed znam da je reklama
Lol, da TEBI nabrajam nesto sto TI koristis? Tko zna sto ti radis... Mozda sufas sa Lynx-om?
Zašto ne, ako ih ti koristiš možda ih počnem i ja posjećivati.
Pa ljudi nisu mogli sve strpat u prvu verziju uređaja! Šta bi im onda ostalo za iPad v2.0 pa 3.0...
Za flash nisam siguran, ali u narednim verzijama će vjerovatno ubacit i kameru pa onda i GPS i sl. Sjetite se preve verzije iPhonea koja nije ni MMS podržavala.
GPS je već uključen u prvoj 3G verziji. Za Flash.. kad na vrbi zasvrbi.. XD
100% neće niti HTML 5 biti u potpunosti podržan.. previše je tu love u aplikacijama da bi svaka šuša mogla napraviti besplatnu aplikaciju koja bi se bez problema vrtila na iStvarima... eh.. money makes the world go round ili tako nekako..
Zašto ne, ako ih ti koristiš možda ih počnem i ja posjećivati.
Vidi moj avatar pa ti mozda bude jasno...
Flash je navodno izbačen iz sustava samo zbog toga što jede resurse. Isti razlog kao i za multitasking. Nadam se da će ovo drugo vala srediti, jer to je sramota. Što se flasha tiče HTML5 postaje sve bolji, te čak ga i Youtube nudi u safariju :)
Flash je navodno izbačen iz sustava samo zbog toga što jede resurse. Isti razlog kao i za multitasking. Nadam se da će ovo drugo vala srediti, jer to je sramota. Što se flasha tiče HTML5 postaje sve bolji, te čak ga i Youtube nudi u safariju :)
Ako Silverlight klizi na mobitelu, zasto bi flash bio usko grlo na 1ghz procu za kojeg tvrde da je ultra mega turbo brz. Cuo sam da su ga oni radili. 
Sto se tice multitaskinga, vjerujem da bi win7 na toj konfiguraciji radio pristojno, a kamoli ne mobile OS.
Ako Silverlight klizi na mobitelu, zasto bi flash bio usko grlo na 1ghz procu za kojeg tvrde da je ultra mega turbo brz. Cuo sam da su ga oni radili. 
Sto se tice multitaskinga, vjerujem da bi win7 na toj konfiguraciji radio pristojno, a kamoli ne mobile OS.
Nije stvar u tome da ne bi radilo; sigurno bi radilo, čak i skoro neprimjetno, ali činjenica je da on jede resurse. Mi ne znamo kako je njihov OS koncipiran pod haubom, možda se ne uklapa u neku ključnu stvar, a možda su i oni jednostavno tvrdoglavi =)
Marketing. Dioničari. Apple je trebao rečenicu "baterija za 10 sati surfanja". Da se tu našao flash ne bi ostvario trećinu. Vjerujem da će i doći kada se stiša bura oko dionica do ljeta. Sa možda novom verzijom OS-a tipa 4.0. Jer kao ovakvo je neupotrebljivo.
A sto se imam navikavati na njega ?!?!
Ne vidim gdje bi ga mogao ubaciti.
Sto kada izbace iWC, to znaci da moram izbaciti skoljku iz WC-a i naviknuti se na iWC ?
Pa nisam bas sektas da slijepo slijedim neke tamo, a ovi su jos i gori od vjere, jer zele i debelo opeljesiti ljude.
lol nema multitasking jer jede resurse....hahaha zast onda imaju igre pa i to jede resurse xD
oni se boje da nece moci nadmasiti palmov web os.....tesko oni mogu tako dobro izvesti manipulaciju s više apikacija u isto vrijeme
Ako Apple predstavi novi OS za iPod i iPhone nadam se da će on podržavati multitasking,i još par novih stvari...Inače imam iPhone,i multitasking za njega bi bila prava stvar...
GPS je već uključen u prvoj 3G verziji. Za Flash.. kad na vrbi zasvrbi.. XD
100% neće niti HTML 5 biti u potpunosti podržan.. previše je tu love u aplikacijama da bi svaka šuša mogla napraviti besplatnu aplikaciju koja bi se bez problema vrtila na iStvarima... eh.. money makes the world go round ili tako nekako..
Nitko nije siguran kakav GPS iPad ima:-)
http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=5898
Jel "pravi" ili assisted GPS:-)
Što se tiče flasha meni stvarno ne fali. Na iPhoneu ga također nema. Za youtube postoji aplikacija tako da mi je to dovoljno, a flash igre ionako ne igram. A da ne kažem stranice koje su rađene potpuno u flashu - uvijek sam ih nekako izbjegavo:-D
btw. i ja se nadam multitaskingu na iPhoneu.
A Java? Garant ni J od Jave. Gamad iz Apple-a su to namjerno tak zakuhali. Nadam se da bude neko uskoro hacknul taj iPad i gore neki linux stavil.
apple je namjerno izuzeo flash i kameru sa ipad-a. inače o čemu bi ljudi danima diskutirali. to im je jako dobra i jeftina reklama. šta bi bilo da je apple napravio gotov proizvod?. ljudi bi za dan dva prestali pričat o njemu i ubrzo bi završio u zaborav, ili bi trebao enormne novce potrošiti na reklamu istoga. gledam samo na bugu zadnjih par dana 10 vijesti o tome ipad-u na kojima se rasprave vode o istim stvarima. to je apple i htjeo!
apple je namjerno izuzeo flash i kameru sa ipad-a. inače o čemu bi ljudi danima diskutirali. to im je jako dobra i jeftina reklama. šta bi bilo da je apple napravio gotov proizvod?. ljudi bi za dan dva prestali pričat o njemu i ubrzo bi završio u zaborav, ili bi trebao enormne novce potrošiti na reklamu istoga. gledam samo na bugu zadnjih par dana 10 vijesti o tome ipad-u na kojima se rasprave vode o istim stvarima. to je apple i htjeo!
ma to su ti placeni oglasi, namjerno sep lasiraju vjesti koje nemaju nikakvog novinarskog ni istrazivackog, nego sictog tracarskog duha... rkla kazala i tak vijest na vijest... ok najava, ok vjest, al tolko piskaranja,,,
ok apple je to htio, al to je placeno! :)
Meni osobno flash ne znači mnogo (osim Youtube - ali pošto on radi na iPadu nije ni važno) . 80% flash stvari sa kojima se svakodnevno susrećem surfajući su REKLAME. Za stream videa postoje dodaci koji se instaliraju i možete gledati bez problema filmove i serije. Što ste zapeli za taj Flash pa neću igrati igrice...
Nabrojite sadržaje koji su vam važni, a da ih svakodnevno ili barem tjedno koristite.
šah na playtoyu,gledanje raznoraznih sportskih događaja, bwin koristi flash ...to je ono što svakodnevno koristim. ekipi iz sada ovime je onemogućen hulu