CIA snajke CIA... upropastili su pola sveta...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Obicno vecina ismijava teoreticare urote (cak i ja ponekada), ali ovo je prilicno dobra pljuska za otreznjenje.
Moram priznati, sada kada razmisljam,da je u naslovu stajalo i "Windows" uopce ne bih bio iznenadjen. S obzirom na 90% prisutnost na racunalima sirom svijeta, bilo bi cudno da ne postoji nekakav backdoor.
nažalost al to je logično pa i ja bi stavio stražnja vrata u javnu enkripciju olakšam si pračenje i probijanje šifri za jako puno xD
svi se bune kad razne agencije rade ovakve stvari ali svi vole kad pedofili, i ostala gamad završi na robiji
Obicno vecina ismijava teoreticare urote (cak i ja ponekada), ali ovo je prilicno dobra pljuska za otreznjenje.
Moram priznati, sada kada razmisljam,da je u naslovu stajalo i "Windows" uopce ne bih bio iznenadjen. S obzirom na 90% prisutnost na racunalima sirom svijeta, bilo bi cudno da ne postoji nekakav backdoor.
pa normalno da postoji, ja sam mislio kako je open source pošteđen od ovakvih sranja... možda se FBI da tužiti zbog kršenja licence
svi se bune kad razne agencije rade ovakve stvari ali svi vole kad pedofili, i ostala gamad završi na robiji
bravo, uskrati prava svima radi nekolicine... poslije sjedni kod donaldsa i požderi freedom fried
Windows-u ne treba backdoor, ko zeli moze uci i na frontdoor.
Microsoft je jos davno potvrdio postojanje backdoora u Windowsima. Progooglaj malo.
Microsoft je jos davno potvrdio postojanje backdoora u Windowsima. Progooglaj malo.
To nisam znao. Bas cu malo potraziti.
Nezelim biti zao... ali toliko o open sourceu :)
Takodjer kernel 2.6.xxx ima local root exploit... vec je tu poprilicno vremena a to nitko ne krpi. Divota.
Istina.
No nemoj zaboraviti da kod open sourcea bilo tko moze provjeriti istinitost takvih tvrdnji i sukladno tome ispraviti propust, naravno uz adekvatno programersko znanje.
Kod zatvorenog koda preostaje ti snimanje novog nastavka Zeitgeista.
btw. na koji tocno propust mislis? bilo ih je nekolikou 2.6.xx kernelima, ali koliko znam svi su zakrpani.
**edit
Hmmm, evo kopajuci malo, sluzbena izjava stoji da nema nikakvih "namjernih" backdoorova u windowsima.
Ipak sluzbena izjava je i da je u jednom segmentu izrade Windowsa 7 sudjelovala NSA, sto jednostavno skaklja moju "konspirativnu" mastu.
Takodjer kernel 2.6.xxx ima local root exploit... vec je tu poprilicno vremena a to nitko ne krpi. Divota.
Pa onda ga prijavi ili sam iskrpaj pa submitaj patch...
Pa onda ga prijavi ili sam iskrpaj pa submitaj patch...
-local exp. ne treba krpati... to su 'rezervni ključevi' koji ponekad dobro dođu.
s druge strane, local exploiti nisu (poseban) rizik, postoje na win-linux i nikom ništa. Potreban je direktan pristup (fizički) računalu... to me podsjeća na one policajce kad nose monitor i tipkovnicu... :))
btw. osjeća se lagani flamewar, sasvim nepotrebno, jer su OSevi u ovom slučaju sporedni. Postoji nešto što se zove kineski Cisco, Cisco i ostali mrežni uređaji, recimo routeri.
Svi se vrte na nekom linuxiću... i (vjerojatno) svi imaju backdoor.
Windows-u ne treba backdoor, ko zeli moze uci i na frontdoor.
Obično dolazi s čekom na 10 milijuna $ Nikaragvanske lutrije, Pismom Nigerijskog princa i Zelenom kartom...
Ima stara izreka - nomen est omen. FBI je to doslovno shvatio, otvoreni BSD :)