Najpopularniji internetski pretraživači

poruka: 5
|
čitano: 3.591
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najpopularniji internetski pretraživači".
17 godina
neaktivan

nešto vam ne štima s brojkama, ili ste tupo prepisali microsoftov spin.

naime, trenutne brojke (iz ove vijesti su):

GO0G: 59% (+19%)

YHOO: 16,6% (-2%)

MSFT: 14,1% (+12,5%)

OSTALI: ~10%

u vijesti (ako znam čitati), piše da su udjeli u tržištu pretraživanja za google i M$ rasli, dok je yahoo padao, što nije točno. zapravo je cijelo tržište raslo, a međusobni omjeri su se mijenjali jedino u korist google-a, dok su svi ostali gubili dio kolača, pa tako i vrijednost svog pretraživačkog dijela firme.

horza [ono ispred konpjuktora]

0 0 hvala 0
17 godina

Statistika za SAD se ne poklapa sa onom za ostatak sveta, jeste i dalje prvi Google, a drugi Yahoo, ali je tik iza njega, sa MS-om na dalekom 4. mestu, Baidu:

Google       64.1%

Yahoo        14.6%

Baidu         12.9%

Microsoft      8.9%

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2008 10:57 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma taj baidu nabijaju kinezi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naravno, i samim tim nama kao ovdašnjim korisnicima pretraživača to nije posebno bitno. Ali je definitivno više nego interesantno Googlu i Yahoou, kao i onima koji se preko njih oglašavaju, jer to znači da veoma značajan broj korisnika interneta sve manje mari za njihove pretraživače.

Doduše, to bi mogao biti podsticaj nekome da ovde napravi kvalitetan lokalni pretraživač. Naravno, bilo je takvih pokušaja i ranije, ali sada ima i mnogo više domaćih korisnika interneta i mnogo više domaćih sajtova, a nezadrživo raste i internet trgovina, tako da bi trenutak mogao biti mnogo povoljniji za takav poslovni poduhvat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Najpopularniji internetski pretraživači
horza kaže...

nešto vam ne štima s brojkama, ili ste tupo prepisali microsoftov spin.

naime, trenutne brojke (iz ove vijesti su):

GO0G: 59% (+19%)

YHOO: 16,6% (-2%)

MSFT: 14,1% (+12,5%)

OSTALI: ~10%

u vijesti (ako znam čitati), piše da su udjeli u tržištu pretraživanja za google i M$ rasli, dok je yahoo padao, što nije točno. zapravo je cijelo tržište raslo, a međusobni omjeri su se mijenjali jedino u korist google-a, dok su svi ostali gubili dio kolača, pa tako i vrijednost svog pretraživačkog dijela firme.

Izvor podataka koje članak citira je američko-nizozemska firma Nielsen, a usporedbom njihovih podataka za prošlu i ovu godinu, možemo lako zaključiti da se postoci promjena odnose na ukupne količine upita. Bugovci su jedino krivo prepisali Yahoo!ovih 2% - zapravo je 12,4%.

Brojke za navedene pretraživače (ovogodišnje i lanjske) u tisućama upita su:

06.2008.     06.2007.
Google   4.650.982   3.906.877
Yahoo!   1.310.273   1.496.137
MSN       1.108.976      985.706
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice