Odicno kaj se tice WP 8.1 ! sve wp 8 lumie ce dobit taj update 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zakrpa ili ponovna instalacija windowsa?
TD od android i iphone fanboyeva , kako ocekivano pih ! wp is the future 
A Mint je kao bolji? Sve do 15 ice nije bilo moguce nadograditi na novu verziju bez reinstalacije i nakon svakog update-a imas barem jedan "broken package".
O driverima da ne pricam... AMD Kartice ne rade ni na 20% potencijala tj ako uopce prorade.
btw. koje veze ima mint s ovom temom? a znam, neznanje pecka! :)))))
ma mamu im nadogradim 
Tko se javio, u svakoj s temi povezanoj s windowsima si prvi sa pasivno agresivnim forama.
Kakvo neznanje, kako bih uopce znao kako funkcionira Mint da ga nisam koristio?
Nakon updatea u Mintu cesto znaju otici razni paketi i potrebno je napraviti purge cijelog program povezanog s tim paketima i reinstalirati sa synapticom...
Ovo za graficke drivere je poznata stvar, genercki i xorg* rade koliko toliko za gledanje videa i slicno a instalacija fglrxa je cista lutrija.
Mozda koristis OS samo za FB,Youtube i slicno pa to nisi ni primjetio...
Tko se javio, u svakoj s temi povezanoj s windowsima si prvi sa pasivno agresivnim forama.
Kakvo neznanje, kako bih uopce znao kako funkcionira Mint da ga nisam koristio?
Nakon updatea u Mintu cesto znaju otici razni paketi i potrebno je napraviti purge cijelog program povezanog s tim paketima i reinstalirati sa synapticom...
Ovo za graficke drivere je poznata stvar, genercki i xorg* rade koliko toliko za gledanje videa i slicno a instalacija fglrxa je cista lutrija.
Mozda koristis OS samo za FB,Youtube i slicno pa to nisi ni primjetio...
.....Pošto je skrenuto sa teme da se zakačim i ja ......
Istina je da linux ima (bar što se mene tiče) velikih problema sa AMD om i njihovim driverima, ja imam integrisanu ATI radeon hd 3100 i uvijek su problemi sa drajverima, i to me je dugo (zbog mog neznanja) odvraćalo od samog linuxa (ubuntu-a i minta) ali sam se prebacio na Manjaro i mogu ga samo pohvaliti(valjda je još u beti 0.8.8) ali drivere i sve ostalo podesi kako treba nakon instalacije, manjaro je rolling release i zasnovan je na archu, za sada mi ide sve glat i ne mislim se micat. Svi paketi se nadograđuju iz verzije u verziju nema više reinstalacije.
.....
što se windowsa tiče, ja sam dugo vremena mislio da su oni i za loše vrijeme krivi, danas mislim drugačije. windowsi su super os, samo su korisnici problem i uvijek će biti....
I neka vrate Aero, ne znam šta im je on smetao, lijepo za oko a ako tabletima smeta neka ga isključe.
Iskreno ja nemam nista protiv windowsa za razliku mnogih "linuxasa" ja to i nisam, samo doma koristim linux na glavnom racunalu i istina AMD driveri za grafe starijih serija su ocaj i dodajmo tu jos i zvucne kartice... al nemojmo opet o kokošima i jajetima :P
Windows 8.1 je imho savrsen os u svim pogledima i jedina zamjerka ide nedostatku klasicnog start menija i nemogucnosti pokretanja "metro" aplikacija kao widgeta ili klasicne aplikacije... Sa graficke strane Windows 8/8.1 je savrsen os(govorim o desktopu)... ergonomija takodjer... stabilnost na razini a cak su konacno i driveri uredu sto nije bilo bas u samom pocetku ali tako to ide :) I svidja mi se vise od 7.
Malo mi se pokazao sporiji za razvoj, skuplji je(licence u onosu na oss) pa doma kao glavni os koristim jednu od debian based Linux distra a trenutno to nije Mint :p
Zadnjih desetak godina, jedan vedar i veseli dan.
2004 – Madrid train bombings: Simultaneous explosions on rush hour trains in Madrid, Spain, kill 191 people.
2007 – Georgia claims Russian helicopters attacked the Kodori Valley in Abkhazia, an accusation that Russia categorically denies later.
2009 – Winnenden school shooting: 16 are killed and 11 are injured before recent-graduate Tim Kretschmer shoots and kills himself, leading to tightened weapons restrictions in Germany.
2010 – Economist and businessman Sebastián Piñera is sworn in as President of Chile, while three earthquakes, the strongest measuring magnitude 6.9 and all centered next to Pichilemu, capital of Cardenal Caro Province, hit central Chile during the ceremony.
2011 – An earthquake measuring 9.0 in magnitude strikes 130 km (81 mi) east of Sendai, Japan, triggering a tsunami killing thousands of people. This event also triggered the second largest nuclear accident in history, and one of only two events to be classified as a Level 7 on the International Nuclear Event Scale.
2012 – A US soldier kills 16 civilians in the Panjwayi District of Afghanistan near Kandahar.
Sada će mi smanjivati memorijske zahtjeve kada imam 8GB rama.
Gdje ste bili kada sam imao samo 2? Sada mi ne treba imam lufta memorije. :p
Moraju vratiti classic Start jer ovaj Metro je uzaso nepregledan. Vec sam preko godinu dana na osmici i jos mi nije sijelo do kraja, jednostavno je classic start bolja opcija.
Moraju vratiti classic Start jer ovaj Metro je uzaso nepregledan. Vec sam preko godinu dana na osmici i jos mi nije sijelo do kraja, jednostavno je classic start bolja opcija.
Možda ti ovo pomogne Classic Start.
Osobno imam dual boot Win 7 i Win 8.1. Radim na sedmici, na osmici ne radim ništa jer nekako sve duže traje tj. treba više klikova nego na sedmici za isti posao a moram imati zbog klijenata.
tako je. classic shell eliminira sav metro a u win 8.1 imaš i opciju preskakanja u bootu.. čak iz kutova možeš maknut one sidebarove, ma sve, dobiješ isti look ko u win 7.. ne znam zakaj se ljudi zaj** s metroom ;)
TD je tu da se klika. Ljudi moji.
Inaće apsoštrufno me ne zanima ova tema, tako da mi je komentar btw..
Sada će mi smanjivati memorijske zahtjeve kada imam 8GB rama.
Gdje ste bili kada sam imao samo 2? Sada mi ne treba imam lufta memorije. :p
Mislim da ovdje nije riječ o RAM-u nego o memoriji koju windowsi zauzimaju na disku, a to je jako bitno za jeftine tablete kao npr. Dell Venue Pro ili Toshiba Encore koji dolaze u najjeftinijioj varijanti sa 32GB diska a sami Windowsi zauzimaju 18GB, pa korisniku ostaje svega 14GB.
Svi oni koji su se žalili (i bili u pravu) da Windowsi 8 nisu prilagođeni za desktop će doći na svoje sa ovim updejtom. Microsoft malo po malo prilagođuju sučelje Windowsa 8 desktop korisnicima. Ovo su novosti koje idu u tome smjeru:
- Pokrenute Metro aplikacije se vide u klasičnom Windows taskbaru, a mogu se i pinati tamo.
- Dodaje se X button (u gornji desni kut) za gašenje Metro aplikacija, tako da se ne mora mišem dregati od gore prema dolje (tko je koristio Windows 8 znati će o ćemu pričam), što je logična gesta kod touch interfejsa, ali nije i za miš.
- Dodaje se Shutdown(!) i Search button u Start meni
- U Metro svijetu ako se koristi desni klik miša pojavljivati će se konteksni meni kakav je i u klasičnim windowsima a ne onaj bottom bar koji je uveden za Metro aplikacije (vidi sliku za dodatno pojašnjenje o čemu se radi)
Vjerujem da će biti još novina u ovom smjeru. Za neke krupnije zahvate, kao npr. vraćanje pravog desktop Start menija, će trebati čekati Windows 9.
Da i Microsoft teško ali ipak prizna svoje pogreške. Samo kad se sjetim kada su izašli Winows 8 i kada se ljude uvjeravalo da je bolje bez starta i da je "novi start" zakon. Neznam da li je to do Windows 8.1, ali glavna zamjerka mi je što neobjašnjivo ima puno lošije performanse u Company of Heroes 2 naspram Windows 7.
A Mint je kao bolji? Sve do 15 ice nije bilo moguce nadograditi na novu verziju bez reinstalacije i nakon svakog update-a imas barem jedan "broken package".
O driverima da ne pricam... AMD Kartice ne rade ni na 20% potencijala tj ako uopce prorade.
Šta ti je Mint (osim ako ne misliš na distribuciju Linuxa i kakve veze ima to sa nadogradnjom Windowsa 8.1)
Što se tiče AMD kartica tu ti lično mogu potvrditi da si djelimično u pravu (ali pretjeruješ do neba) ne postoje driveri za HD4xxx grafičku seriju kartica za 8.1 ali za 8 postoje. Sve novije ide na 8.1 bez nekih ikakvih problema. Ja nemam drivere za 8.1 (u mom slučaju servrska verzija ovog OS-a tj. Windows Server 2012 R2) nego oni nativni Microsoftovi ili čiji su, pa opet sve igre idu isto i DXVA renderiranje videa ide isto (to je ono kada vam grafička pušta video a ne CPU), a sada što mi na svakom od Browsera trza YOutube stvarno ne znam u koga bi upro prst. Da li u MS, ili u AMD.
I neka vrate Aero, ne znam šta im je on smetao, lijepo za oko a ako tabletima smeta neka ga isključe.
Ima Aero, povuci bilo koji bijeli prozor na cnroj pozadini (ili sivoj) preko taskbara pa ćeš da vidiš, ali nije toliko 'providan' kao u 7-ci. Istina vraćen je malo, a bi volio da ga nema nikako.
tako je. classic shell eliminira sav metro a u win 8.1 imaš i opciju preskakanja u bootu.. čak iz kutova možeš maknut one sidebarove, ma sve, dobiješ isti look ko u win 7.. ne znam zakaj se ljudi zaj** s metroom ;)
onaj tko mi je stisnuo palac dole nek si ga slobodno ugura u analni otvor i ostane na xp-u.
Dobio si TD (na oba posta i od mene, prvo sam ti htio dati TU) jer spominješ treće razredne aplikacije, koje nitko ne želi (barem većina). Preskakanja metra i odlazak u desktop imaš i bez treće razrednih aplikacija, nitko se nije zeznuo sa Metrom, i kome smetaju sidebarovi, ljudima se teško navići da ganjaju gore Charms ali ja i ne vidim potrebe za njim kada mi služi jedino za gašnje računara (a gasim ga nikad). Ako je nekome teško uganjati Charms samo neka stisne Win+C. Tu su još Win+D za desktop mod, Win+I za Settings te Win+X za desni klik na Start ikonu (koji pruža more opcija). Za obične korisnike ovo ej možda teže naučiti ali za napredne itekako vrijedi znati.
Što se tiče drugog posta, dobio si i tu TD jer što se više buniš i što veći bunt praviš ovdje to će ti ljudi još gore kontraargumentovati (bio u pravi ili ne) eto samo zato što kolege forumaši mogu. I da, spominješ XP, to je možda još vjerojatniji razlog što si dobio TD.
Pozz za tebe.
da? osim mene i indigof10w, tri teme prije, član Valentin17 je preporučio classicshell pa da vidim dal će njemu tko stisnut TD zbog toga..
najbolja aplikacija koja rješava preskakanje metroa na desktop računalima od kad postoji..
meni se win 8.1 boota za 8 sekundi a vi se samo igrajte sa ctrl+ tipkama..
* * * ...koja rješava preskakanje metroa na desktop računalima...
meni se win 8.1 boota za 8 sekundi a vi se samo igrajte sa ctrl+ tipkama..
"Koja rješava preskakanje metroa na desktop računalima"... zašto bi uopće preskakao metro?!
I meni se 8.1 boota za 8 sekundi (naravno moraš priznati do dijela dok ne dodješ na upsiivanja Windows Live ID-a) a korištenje Ctr+ ili Win+ tipaka, nije igranje nego produktivnost. Očigledno je jedini koji se igra na računarima si ti, i to sa vido igricama.
Želiš napraviti novi folder unutar nekog foldera jel znaš koji je najbrži način? Ovo je bilo retoričko pitanje jer naravno da ne znaš, ali evo reći ću ti. Stisneš Ctrl+Shift+N.
Pogledaj malo grafičare koji rate unutar Adobe Photoshopa. Koristiš jednostavno alaktu za selektovanje. Slika je ogromna i na mjestima treba ti zoom od 500% a na drugim mjestima zoom od 25%. Kako ćeš to uraditi a da se ne 'skineš sa Select alatke? Naravno da ne znaš, nisi produktivan (pitam se jesi li u bilo čemu produktivan na tom tvom računaru) ali evo i tu ćeš naučiti. Stineš (dok je alaktka sa selekciju odbarana) Razmak, pojavit će ti se Zoom alatka, sa Ctrl ima -Zoom, a sa Shit+Zoom, pustiš razmak i vraćaš se na alatku za Selekcije.
Šuti, profulo si temu, bilo - prošlo.