Multimedia-Stock za - multimediju…

poruka: 12
|
čitano: 2.801
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Multimedia-Stock za - multimediju…".
17 godina
neaktivan

"Multimedia-stock is a perfect place for people who want to introduce themselfs and their masterwork to the world and for those who just want to enjoy in viewing or using that work for some purpose."

Ok jasan mi je dio sa portfolio djelom u stilu deviantArta, al da dam svoje stock slike na koristenje za besplatno? E pa nedam Smijeh

www.dice3d.com - Online portfolio
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 0:26 (horizon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Multimedia-Stock za - multimediju…

To je izbor, isto kao na npr pticica.hr nitko te ne tijera da da ih stavljaš, ako i h i ideš stavit smanji ih, ili napravi nešto da možeš potvrditi da si ti autor neke slike.

17 godina
protjeran
horizon kaže...

"Multimedia-stock is a perfect place for people who want to introduce themselfs and their masterwork to the world and for those who just want to enjoy in viewing or using that work for some purpose."

Ok jasan mi je dio sa portfolio djelom u stilu deviantArta, al da dam svoje stock slike na koristenje za besplatno? E pa nedam Smijeh

Nitko te netjera da djelis, uzivaj u radovima drugih nesebicnjaka...
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Pa stranica je namjenjena sharanju izmedju designera, odnosno artista.

Ako mislis da ces se jako obogatit od svojih radova grdo se varas. Komercijalni stockovi koji prodaju materijale artistima daju neku siću od prodanog komada (ukoliko od mora sadržaja baš netko odabere tvoj). KOliko mi je poznato da na multimedia-stocku možeš "zaraditi" banner, sto bi značilo ukoliko ti je do nekog self promotiona stalo nije ni lose. postanes aktivni clan, uploadas par materijala, dobiješ banner i promociju koja linka na stvari koje prodajes.....hmmmmm

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 10:16 (Bljuzga).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sviđa mi se ideja da predstaviš sebe i svoje radove, no sad kad sam malo pregledao site, vidim da ekipa stavlja slike tko zna od kud. Hmm, zna se, sa Interneta. Ljepše bi bilo da stavljaju slike koje su sami napravili/slikali...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

svaki korisnik prilikom uploada bilo kojeg materijala mora "potpisati" statement koji ide ovako :

Statement_
With this statement I ensure that this work was made by myself and I agree to share it with other people and that it can be used without any restriction. Uostalom, svi materijali su dosta visokih rezolucija, a zna da je to prava rjetkost naci na netu....Bit ce da nisi upravu.

tako da su svi radovi do sada na siteu zbilja njihovi vlastiti... reci mi koji te uploadani materijal muči (i saljem ti njegov raw ako treba :):):)
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2008 12:44 (Bljuzga).
17 godina
neaktivan
horizon kaže...

kao prvo, svaka cast na projektu i deckima i curama na trudu za ovaj sajt. drago mi je da se i u hrvatskoj razvijaju ovakvi projekti koji kad-tad mogu postati jedni od najpozicioniranijih portala na svijetu, svaki pocetak je tezak a i put od tisucu kilometara zapocinje prvim metrom... stoga molim rispekt za ovakve stvari! skidam kapu!

HORIZON: mozda ne vidis smisla u uploadanju svojih slika (koje ce kad tad riknuti na tvom hard disku ili back up CD-ovima, ali od njih zaista neces zaraditi) i sheranju sa drugima, ali nisi uvidio da ovaj sajt, osim za upload, sluzi i za download multimedije, sto znaci da korisnici mogu s njega skidati materijale, a to, moramo priznati, moze biti samo korisno za bilo kojeg usera...

jos jednom, decki i cure ne predajte se... samo naprijed!
17 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...

Sviđa mi se ideja da predstaviš sebe i svoje radove, no sad kad sam malo pregledao site, vidim da ekipa stavlja slike tko zna od kud. Hmm, zna se, sa Interneta. Ljepše bi bilo da stavljaju slike koje su sami napravili/slikali...

to sto si sad rekao nema smisla, vidio sam da su se na ovom portalu regali veliki i dugogodisnji zaljubljenici u dizajn i fotografiju, a i svaka fotografija pojedinog usera ima isti EXIF INFO pa cesto mozes vidjeti da se tu radi o dobrim aparatima. zasto bi uploadali tudje fotke ako mogu svoje... ?
17 godina
neaktivan

http://www.istockphoto.com/Daniel_M

http://www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=64688

http://www.dreamstime.com/resp201711

Moji radovi nisu neznam kak nevjerojatno dobri, i galerije su mi relativno male, i u zadnjih 6 mjeseci sam uploado ravno 1 sliku....

Al svejedno se nakupi oko $300-$400 svaka 3-4 mjeseca (ne vucem novce mjesecno jer sajtovi imaju minimum za withdrawal)

Cisto da razuvjerim ove koji kazu da mi slike trunu na hardu ili da se s tim neda zaradit (moji radovi su 3d, al stock je poceo sa fotografijom i jos je najzastupljenija)

Portfolio sajtovi ko deviantArt su ok, upload sajtovi ko photobucket su ok, al free stock mi nije jasan, posto se pod stock photography vecinom misli nalazenje slika za komercijalne projekte.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
horizon kaže...

http://www.istockphoto.com/Daniel_M

http://www.shutterstock.com/gallery.mhtml?id=64688

http://www.dreamstime.com/resp201711

Moji radovi nisu neznam kak nevjerojatno dobri, i galerije su mi relativno male, i u zadnjih 6 mjeseci sam uploado ravno 1 sliku....

Al svejedno se nakupi oko $300-$400 svaka 3-4 mjeseca (ne vucem novce mjesecno jer sajtovi imaju minimum za withdrawal)

Cisto da razuvjerim ove koji kazu da mi slike trunu na hardu ili da se s tim neda zaradit (moji radovi su 3d, al stock je poceo sa fotografijom i jos je najzastupljenija)

Portfolio sajtovi ko deviantArt su ok, upload sajtovi ko photobucket su ok, al free stock mi nije jasan, posto se pod stock photography vecinom misli nalazenje slika za komercijalne projekte.

daniel, saljem ispriku jer sam te napao, mislio sam da si klinac koji prica bez ikakve podloge... lijepo je da prodajes svoje fotke. Ja sam jedan od likova koji kupuje fotografije sa raznih stockova, ali isto tako i koristim free fotke za razne potrebe. Sto ce reci da u isto vrijeme idem i na istockphoto kao i na sxc, a od nedavno i na multimedia-stock. Takvih kao sto sam ja (ciljna skupinja koji kupuju ali i uzimaju free) ima mnogo. Nadalje, artisti koji prodaju svoje fotke na web stockovima rado se regaju na free stockove (provjereno) da bi otvorili svoj profil i portfolio i ponudili nekoliko besplatnih fotografija i time privukli ciljnu skupinu u kojoj ja pripadam da saznam za njegove druge radove koji se prodaju (u info profilu svi fotografi ostavljaju webove gdje se njihovi ostali radovi mogu kupiti). Nadam se da si pokopcao o cemu pricam, da sam na ovom novom sajtu vidio tvoj besplatni rad i ove linkove sa radovima koje prodajes, nitko ne kaze da ne bih skoknuo na istockphoto i kupio tvoju rad ako ga zaista trebam... nije mi bitno hocu platiti ili uzeti free, samo mi daj fotku koju zelim...

nadalje, ako ti free stock nije jasan onda ti gornje objasnjenje moze reci cemu free stock moze posluziti (opce poznato je da besplatno vise privlaci raju nego kad moras nesto platiti), isto tako free stockove koriste ljudi koji fotke ne koriste za komercijalne projekte, dakle: tinejđeri koji su zaluđeni željom da im desktop background bude svaki dan drugačiji i posebniji (bilo bi sick kad bi zbog toga morali kupovati fotke), neprofitne udruge mladih koje koriste fotke da bi kroz dizajn komunicirali sa mladima, blogeri (rado koriste free stockove da svoje price uljepsaju fotkama), myspejseri, fejsbukaši, fotografi amateri (koji crpe inspiraciju i samostalno se školuju gledajući od drugih artista).... i tako dalje, itd... dakle, ne koristi se nuzno za komercijalne projekte...

eto malo filozofije, no kad sagledas, sve je tu istina sto sam rekao... sretno s prodajom svojih 3D radova (osobno mi se svidjaju), mozes se regat i na multimedia-stock, cisto da te linkove imam u blizini kad budem trebao radove takvog tipa i bit ce mi zadovoljstvo da kupim koji, ukoliko ga budem trebao...

hvala i ugodan vikend,
Denis
17 godina
neaktivan

Ma dobro, za ne-komercijalne svrhe nema problema, al to se moze i navest u pravila (nije da to moze sprijecit negog da uzme sliku i svejedno napravi nes komercijalno s njom, al ono cisto da se ne nagovara ljude na to).

A ovo sta si reko za par fotki za free uz link na placene galerije mi isto vise spada u portfolio nego ko free stock.

A neznam, sajtovi cesto pocnu ko namjenjeni za nesto, pa se s vremenom pocnu koristit za druge stvari, mozda ce tak i ovima ljudi odredjivati cemu oni sluze (kao youtube, koji je trebo bit za video upload raznih korisnikovih videa, na kraju zavrsio ko nesto izmedju toga i video uploadera za bilo kakve stvari vecinom zasticene copyrightom)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Autorsko pravo na tvoje radove tebi nitko ne može uzeti.koliko ih god davao, prodavao itd.... to ti je isto kao da ja kupim, dobijem Picassa i on izgubi autorsko pravo na nj. Slično kao i kod kriminalnih djela, gdje nakon odslužene kazne ti ne gubiš svoje autorsko pravo na svoje djelo. Malcice je komplicirano ali nema veze.....

Multimedia-stock koristi kao promociju svojih radova koje recimo prodajes. Ne vrijede ti svaki od tvojih radova baš svaki kunu a to i sam znaš jer su ti vjerojatno s istocka ili bilo kojeg drugog odbili neke radove prilikom "pendinga". (uh samo mi nemoj reci da nisu :) )

OK dakle, imas rad koji nije prosao na istocku, ili sto nije zadovoljio njihove "totalno cool, zapadnjacke" standarde ili jednostavno takvih radova imaju gomilu - e te odbijene radove uploadas na Multimedia-Stock.com i tamo dobivaš promociju za comercijalni site. ne? Ako si aktivan, dakle nekih cca20-30 uploadanih slika (ili bilo kojeg materijala), dobivaš banner (uuuuu ovo ok zvuči ak nekoliko tisuća ljudi posjećuje site)

Bla, bla, bla...

Multimedia-Stock radi po principu help others to help you.. toliko jednostavno.....zbilja mi je zao ako ne razumijes i ne skuzis potencijal sajta....

i da btw radovi su ti super....taman komercijalni koliko trebaju....

ok.....bole me prsti :D

lijep pozdrav!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice