ATI odavno ima mogućnost spajanje 4 grafičke kartice (od HD2 serije mislim, tj. od kada se spominje CrossfireX), a ne 3 kako piše u tekstu 
malo skupo..
ma nije, sitnica
1400-2000$ LOL WTF?
Ovi iz Nvidie nisu normalni. Mislim, za tu cijenu moraju se dobro potruditi da nadmaše ATI-jevu 5970, u što, u najmanju ruku rečeno, sumnjam.
to je opet za tatine razmažene sinove
Nije skupo. Kada pogledate da za tu cenu dobijate i grejanje. 4 x 480 je dovoljno da zagreju 4 prostorije. Što bi nekima koji imaju centralno grejanje smanjilo troškove.
A leti bi se 4 x 480 koristile za zagrejavanje vode.
Dobra je to investicija!
1400-2000$ LOL WTF?
Ovi iz Nvidie nisu normalni. Mislim, za tu cijenu moraju se dobro potruditi da nadmaše ATI-jevu 5970, u što, u najmanju ruku rečeno, sumnjam.
Pa vjerojatno 4x gtx 480 nadmašuje 2x5970 budući da 2xgtx480 je brže nego jedna 5970. al opet jeftinije je uzet dvije 5970 nego četiri gtx480
Nije skupo. Kada pogledate da za tu cenu dobijate i grejanje. 4 x 480 je dovoljno da zagreju 4 prostorije. Što bi nekima koji imaju centralno grejanje smanjilo troškove.
Dobra je to investicija!
a struja? tko će plačat struju?
Dobra je to investicija!
lol, ako pogledaš neke ozbilnije testove vidijet češ da 480 nejde preko 85 u full load-u, jedina mana joj je visoka cijena
Kao prvo skupo, kao drugo previše grije (pogotovo kad su 4 na hrpi), a kao treće za takav setup trebaju 2 napajanja koja opet dosta griju i to sve onda troši puuuno struje 
To je više za profesionalnu upotrebu (CUDA, openCL tj. GPGPU općenito) umjesto kakvog CPU servera.
Pri usporedbi sa velikim serverima ovakav setup zaista jest isplativiji mada treba dosta jako hlađenje.
i onda odes igrat krekanu igricu koja nezna niti ovu prvu grafu iskoristiti kako treba, nego treba čekat update igrice i update driveri jedno 6-12 mj :D
i tako u krug
lol, ako pogledaš neke ozbilnije testove vidijet češ da 480 nejde preko 85 u full load-u, jedina mana joj je visoka cijena
Lako za jednu karticu. Četiri kartici nabijene jedna do druge kuhati će se itekako!
Kao prvo skupo, kao drugo previše grije (pogotovo kad su 4 na hrpi), a kao treće za takav setup trebaju 2 napajanja koja opet dosta griju i to sve onda troši puuuno struje 
Držati će to kilovatne mrcine (Seasonic, Corsair, Enermax i dr.)
Dobra je to investicija!
ko ima za 4 kartice ima i za struju...
Dobra je to investicija!
Igranje je dozvoljeno samo preko noći, kada je jeftinija tarifa.
Ma zezancija ;)
Bug kasni. Opet.
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/geforce-gtx-480-podrzava-4-way-sli/52031.aspx
Ovaj tekst treba ispravit, ATI je još prije par serija nudio povezivanje do 4 grafičke ne samo 2x dual gpu kartice nego i do 4 grafičke kartice u crossfire-u.
mene zanima kakvu će buku stvarati 4 komada gtx 480 jer je dovoljna samo jedna da nadglasa sve ostalo u prostoriji.
mene zanima kakvu će buku stvarati 4 komada gtx 480 jer je dovoljna samo jedna da nadglasa sve ostalo u prostoriji.
ljepo puknes na sve 4 vodeno i mir i tišina 
ljepo puknes na sve 4 vodeno i mir i tišina 
A onda tu finu zagrijanu vodu pošalješ u kupaonicu za tuširanje (4xTermi = bojler).
ATI odavno ima mogućnost spajanje 4 grafičke kartice (od HD2 serije mislim, tj. od kada se spominje CrossfireX), a ne 3 kako piše u tekstu 
istina...ima ivideosa okolo sa 5870 x 4 samo sto izgleda da driveri nisu bas previse doradeni za takav podhvat pa bolje rezultate daje x3 nego x4 :)
a sto se tice 480 x 4 hmm...nakon 3 mjeseca koristenaj te konfe kartice automacki ulaze u "fusion" mod rada i toliko se rastope od vrucine da se slijepe jedna za drugu :)
u svakom slucaju kartica je dosta bucna i zagrijava se do 80-85 stupnjeva za dobro jutro tako da bez H2O tu nema srece
U kompletu sa 4x serija 400 karticama dobija se i mali djepni nuklearni reaktor za napajanje. :)
Držati će to kilovatne mrcine (Seasonic, Corsair, Enermax i dr.)
Neće baš, 3-way SLI sa GTX 480 troši 937 W: link
ma ne , to je za one koji rade i imaju novca .. za plači.ićke koji vide samo tatine sinove svakako nije ...
ma ne , to je za one koji rade i imaju novca .. za plači.ićke koji vide samo tatine sinove svakako nije ...
šta sam ja plači.ićka?
Dobra je to investicija!
ko ima para za 4 takve mislis da mu je struja neki problem u zivotu.? ono komentari...lol
šta sam ja plači.ićka?
omfg... dodaj "p" izmedju dva "i" .....
Dobra je to investicija!
ko ima para za 4 takve mislis da mu je struja neki problem u zivotu.? ono komentari...lol
da ali hoće li vodovi izdržat
Dobra je to investicija!
da ali hoće li vodovi izdržat
pitaj tetu u elektri...
omfg... dodaj "p" izmedju dva "i" .....
pitaj tetu u elektri...
Vidim ti si opet nešto postao šaljiv i željan TD...