je... a ja cu biti petar pan ako oni ikada budu na takav nacin napravili AI koji ima moc samostalnog ucenja i odluka....
Za takvo sto ce vjerojatno biti potrebno kvantno racunalo :)
Po mom misljenju normalno...
je... a ja cu biti petar pan ako oni ikada budu na takav nacin napravili AI koji ima moc samostalnog ucenja i odluka....
Za takvo sto ce vjerojatno biti potrebno kvantno racunalo :)
Po mom misljenju normalno...
Bit će zanimljivo pratiti razvoj projekta..
...i dolazak Terminatora
Postoji teoretski primjer iste ove stvari i nosi naziv chinese brain, postoji još jedan zvan blackhead. Sve je to teoretski lako izvedivo, ali smiješno je očekivati da će se iz takvog eksperimenta razviti svijest, jer na to se cilja u modernoj neuroznanosti i filozofiji uma. Bit će zanimljivo pratiti razvoj projekta..
Ma sve pet ljudi... Malim koracima, treba prvo naučiti puzati ;)
Bit cijele ove priće je u neuronskim mrežama. To su mreže koje imaju sposobnost učenja i u mogučnosti su na temelju naučenog primjenjivati to na problemima koje susreću prvi put. Jedini problem cijele priče do sad su bili jednojezgreni procesori koji nisu u mogučnosti raditi dvije stvari u isto vrijeme već rade jedan proračun po jedan. Umrežavanjem više procesora dobiva se više jezgri dobiva se na brzini izračunavanja problema i rješavanje više problema odjedanput i kako se krenulo inteligentni sustavi tipa terminator i nisu toliko nemogući s aspekta razmišljanja i rješavanja problema. Možda u početku ne bude u pitanju jedan čip već više njih ali ako zažive kvantna računala svašta je moguće.......
Zar mi jednostavno ne možemo otić u budučnost i pitat Arnolda kako on funkcionira?
Neka rade ove gluposti na mjesecu, ne da nas pobije sve skynet. U stvari kad malo bolje razmislim moze se to i sa mjeseca. WERE ALL DOOMED I TELLS YA!
vjerovatno postoji neka tehnologija oponašanja primitvnog mozga u američkim laboratorijim,sad će me neki napasti da gledam previše filmova,ali ti amerikanci me uvijek iznenade
vjerovatno postoji neka tehnologija oponašanja primitvnog mozga u američkim laboratorijim,sad će me neki napasti da gledam previše filmova,ali ti amerikanci me uvijek iznenade
Vjeruj, ne mozemo simulirati ni misji mozak (nature lipanj 2009, science rujan 2009) jer zadnjih par pokusaja je propalo i toliki milijuni su baceni jer kako rekoh, za "pucanje" neurona vazno je da bude true random, a ne seed random... To je ogranicenje danasnjeg dizajna...
ništa od umjetne inteligencije a ponadao sam se autu ili komjuteru koji sam radi,dosadilo mi je voziti
ništa od umjetne inteligencije a ponadao sam se autu ili komjuteru koji sam radi,dosadilo mi je voziti
Vidis to za auto i slicno moze se napraviti cisto jer tu ne treba aktivno misljenje nego vec predefinirane procedure...
Nemojte zaboraviti da sve što ugleda svjetlo dana, godinama ranije je bilo dostupno vojsci, tajnim organizacijama, NASA-i ...
Mislim da to pogotovo vrijedi na ovom područjuj znanosti.
Nadam se da će im projekt uspjeti i da će taj "mozak" postići rekord u Pac-Manu.
Poslije toga će valjda napraviti još bolji koji će igrati tetris.
:)