Microsoft Security Essentials 4.0

poruka: 36
|
čitano: 12.173
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Security Essentials 4.0".
16 godina
neaktivan
Re: Microsoft Security Essentials 4.0
NiramX kaže...
Kakvo je zauzeće memorije u odnosu na AVAST?

Evo u priloženoj slici vidi se potrošnja procesa koji su povezani sa MSE 4.0. Ne znam kako je u odnosu na Avast ali ja sam do sada koristio Kaspersky PURE 2.0 i njegova je ukupna potrošnja (2 procesa) bila: RAM oko 30 Mb + Pagefile oko 180 Mb. Iako je i to bilo podnošljivo u kombinaciji sa Iron browserom (jer imam XP; 512 Mb RAM-a), baš sam htio isprobati MSE jer vidim da ga svi hvalite. Mogu reći da se osjeti malo poboljšanje u performansama ali ništa pretjerano. Naravno, kod ažuriranja potrošnja resursa naglo raste ali i kod Kasperskog je tako... Jedno drastično poboljšanje: tijekom scana - praktički se ni ne osjeti, dok kad Kasperski skenira komp je praktički neupotrebljiv jer je sva memorija zauzeta. Sad neznam ni sam da li da ga ostavim - sumnjam da je kvalitetan u detekciji i odstranjivanju kao Kaspersky, ali je manje zahtijevan, a mislim da mi je to ipak bitnije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 17:17 (Tetrapak).
16 godina
odjavljen
glagoljica kaže...

pa svaki av zahtijeva stalnu konekciju na internet. kad nije na netu av je beskoristan.

ali prednost pande je da je svake sekunde up to date, a MSE i ostali (avast, avira, itd) nisu. to je dušu dalo za zero day threat zarazu.

btw, drago mi je da si spomenuo mozak kao prevenciju od zaraze, to je još jedna floskula koja se beskonačno proteže forumom: zašto imam av zaštitu ako ne mogu kliknut na link koji trebam? a UAC mi je isključen jer mi ide na živce da mi maltene na svaki klik pita da li želim pokrenuti određenu aplikaciju. na koji god nivo ga stavio samo mi pravi probleme a korist nikakva. heuristiku sam probao samo mi je bila instalirana beskorisno nije ništa uhvatila nekoliko mjeseci pa sam i nju maknuo. sad imam samo pandu i chrome i nema virusa. niti updatea na koji moram paziti i koji pri povlačenju uvijek malo uspori rad kompjutera.

1. bold - stalna u ovom slučaju znači 0/24, svake sekunde. Avira i ostali zahtjevaju update jednom ili dvaput dnevno. To nije stalno.

2. bold - mozak te spašava od hot_girl.jpeg.exe

3. UAC - vrlo, vrlo korisna stvar. Ako pobereš neki drive-by ili te nešto sačeka u autorunu ili greškom pokreneš kakvu skriptu...

4. heuristika kao zasebni program? Šta je sa tobom? Svaki AV ima neki oblik ugrađene heuristike koja po definiciji prepoznaje "virusoliko" ponašanje. To moraš imati uključeno.

5. Update usporava komp? O čem ti? Na čemu radiš, PIII na 700MHz + 256MB RAMa?

Ukratko, nemaš pojma.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
glagoljica kaže...
pa svaki av zahtijeva stalnu konekciju na internet. kad nije na netu av je beskoristan.
...

Ovo je jača nebuloza! {#}

Veza na internet služi samo da bi se updatirao virus signature database. A antivirus i dalje radi svoj posao sa podacima koje posjeduje, bio ti na netu ili ne.

Scenario: 15.04. si se zadnji put spojio na net i tada je AV zadnj put "pokupio" virus signatures. Ako ubodeš zaraženi USB stick koji na sebi ima nametnika koji je kreiran prije 15.04. (AV ima podatke o njemu)-nemaš brige, prepoznat će ga i reagirati. Problem je ako je malware nastao recimo 20.04. i tvoj AV nema podatke o njemu, tada, ako heurestic ne nasluti da je riječ o malwareu-nema ti pomoći (u real timeu, naravno).

To ti je isto kao i FBI most wanted wall: ako nisi posjetio listu traženih kriminalaca od 15.04. nećeš prepoznati pljačkaša koji je orobio banku 20.04. čak i da stoji kraj tebe! {#}{#}

Google it BEFORE asking dumb questions!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 1:59 (Šarafar).
17 godina
neaktivan
Microsoft Security Essentials 4.0

cloud AV anyone? neki od njih kompletnu bazu drže u oblaku, pandin free cloud npr... neki djelimično za 0hour malware do downloada najnovije baze, a za neke ni milicija ne zna što sve drže u oblaku, norton primjerice...

panda, prevx etc. zahtjevaju stalan pristup netu i za sken i rezidentno inače radi jedino heuristka, barem je tako bilo kad sam zadnji put gledao a već dugo nisam {#}

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 5:08 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probal sam sa ovim registry tweakom,kad postavim bilo kaj od 1-24 javlja mi se ovo:(vidi sliku),kaj dalje ?

17 godina
neaktivan

Prije njega sam imao AVG i on je imao gameing mod. Sada kada koristim MSE ping u WoW-u mi se povećao za 35-40... ne znam da li to ima veze s MSE-om ili je nešto drugo u pitanju

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice