Kako se tu zapravo okreću teze: nije XP problem već je problem Vista.
Ne nudi dovoljno naspram toga koliko traži.
hahaha
Ajd mi objasni šta to traži? Na frendovom laptopu od 3500 kuna, Vista se vrti ko grom, a tek na nekom jačem...
Ne vjerujem da svi imaju kompove sa Pentium II i 128 MB rama pa da im ne radi.
Ovo je malo i paradoksalna situacija. Doduše njima prodaja XP-a nebi trebala biti tako loša stvar. Cijene za OEM su iste, pa nema neke štete. Retail ionako rijetko tko kupuje.
Znamo da nudi jako puno, ali što to traži? Znate li uopće?
Znamo da nudi jako puno, ali što to traži? Znate li uopće?
Ja nekužim tu prepirke, microsoft se sam sa sobom svađa, haha
A vi tu isto nešto muljate, većina vas ima kompove i pol, govorite kako vrtite crysis na high detaljima. A onda se tu svađate kako vista puno traži.
Onome kome se sviđa vista, koristit će je, jer mu se sviđa njena inuativnost, areo, serach, i takve stvari.
A kome je držai stari XP neka i ostane na njemu. Po meni je Vista ućinila skok za OS, istina da bi možda trebala imat više opcija.
Ali mnogi ljudi se baš i ne kuže u kompove, neznaju dali imaju XP ili vistu, a za firefox? kaj je to.
Mislim da će još dugo IE biti ispred firefoxa i mozile, jer veliki broj korisnika se ne kuži u takve stvari, žalosno ali eto.
Mislim da sam ja tu puno toga nadrobio, ali oprostit ćete mi ;)
Sa stajalista Linux korisnika nije kriva Vista ili XP nego M$. Iz jednog razloga sto su XP napravili predobrog za ono za sto se koristi. S druge strane to sto su dijelili "sakom i kapom" alphe i bete ima dosta utjecaja na krajnji ishod(iako ja nemam nista protiv toga jer stalno koristim kojekakve bete - pocevsi od samog OS-a). Tu dolazi problem da ima dosta korisnika w!n platforme koji nisu potkovani znanjem, odnosno neznaju sta je beta, a sta je RC. Dok s druge strane takve stvari nemaju puno utjecaja u Linux svijetu jer su korisnici Linuxa ipak malo vise potkovani znanjem koje fali w!n korisnicima(nije mi namjera omalovazavati w!n korisnike s manjkom znanja koje ionako netrebaju znati - opet nas dovodi do zakljucka da se je M$ sam zakopao zbog beta. Koristio ovu usporedbu jer daje najbolji uvid u stvarnost). Takodjer korisnici nezele mjenjati ono sto valja i ono sto njima pruza sve sto oni od istog traze.
I da, nemojte me sad isflameat(ili ka'k se kaze?) zbog osobnog misljenja.
Izgleda da M$ treba prvo korisnike educirati i onda puštati proizvode na tržište...mislim da je u tome problem
...u edukaciji a ne zasipanjem proizvodima koji su razvijeniji od starijih proizvoda ...eto općenito ali mislim da je tu problem.
Sa stajalista Linux korisnika nije kriva Vista ili XP nego M$. Iz jednog razloga sto su XP napravili predobrog za ono za sto se koristi. S druge strane to sto su dijelili "sakom i kapom" alphe i bete ima dosta utjecaja na krajnji ishod(iako ja nemam nista protiv toga jer stalno koristim kojekakve bete - pocevsi od samog OS-a). Tu dolazi problem da ima dosta korisnika w!n platforme koji nisu potkovani znanjem, odnosno neznaju sta je beta, a sta je RC. Dok s druge strane takve stvari nemaju puno utjecaja u Linux svijetu jer su korisnici Linuxa ipak malo vise potkovani znanjem koje fali w!n korisnicima(nije mi namjera omalovazavati w!n korisnike s manjkom znanja koje ionako netrebaju znati - opet nas dovodi do zakljucka da se je M$ sam zakopao zbog beta. Koristio ovu usporedbu jer daje najbolji uvid u stvarnost). Takodjer korisnici nezele mjenjati ono sto valja i ono sto njima pruza sve sto oni od istog traze.
I da, nemojte me sad isflameat(ili ka'k se kaze?) zbog osobnog misljenja.
Ja ne vidim uopće problem. Prodaju i jedno i drugo oni sami. Drugi par čarapa je to što ja sad koristim već 7 godina star operativni sustav koji bi trebao bit bušen ko' golman Hajduka.