Microsoft odustaje od Windows Live Messengera

poruka: 51
|
čitano: 11.261
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft odustaje od Windows Live Messengera".
14 godina
neaktivan

Skype je u zanimljivoj situaciji. Odluci li Microsoft Skype ponuditi iskljucivo na vlastitim OS-ovima (na sto ova vijest smrdi) to bi moglo privuci mnoge kupce. S druge strane, to bi mogao biti kraj za Skype.

4 0 hvala 0
17 godina

"Microsoft tijekom narednih nekoliko mjeseci namjerava ukinuti IM aplikaciju Live Messenger i njene mogućnosti integrirati u Skype."

A, ne, fuj, odvratno.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Microsoft odustaje od Windows Live Messengera
1domagoj1 kaže...

"Microsoft tijekom narednih nekoliko mjeseci namjerava ukinuti IM aplikaciju Live Messenger i njene mogućnosti integrirati u Skype."

A, ne, fuj, odvratno.

Bilo je samo pitanje vremena. Iako sam mislio da ce i Skype i Messenger integrirati u Outlook i ovo je logican razvoj situacije.

17 godina
neaktivan

znaci gasi se windows live messenger vise se nece moci koristiti? šteta ovo mi je prvi glas, proveo sam brdo godina na njemu. Znaci tokom iduceg tjedna gasi se

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 0:36 (razer1911).

4 0 hvala 0
15 godina

Nakon instalacije Skype aplikacije, automatski mi se povezala ta dva računa.

Nije loše, malo treba poraditi na interakciji ta dva računa.
Ali ovo je očekivano.

MSN je propao negdje, 2009. dok je broj FB računa eksponencijonalno rastao. 

Samsung Galaxy SII crew.
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skype je malo otišao u ku*ac negdi od verzije 3 (možda zbog preuzimanja), otada su u svakoj verziji dodali hrpu iritantnih reklama i smeća i malo toga korisnog...

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni na skypu fale smajliji, na msnu sam mogao ubacivat..krast od frendova kad bi mi poslali, a na skypu nema tog. šteta

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

stotine tisuca rijeci koje sam napisao u zadnjih 7,8 godina koliko koristim MSN/winfows live messengare

MSN i will miss you :((, but it is time for better things

3 0 hvala 0
17 godina
razer1911 kaže...

meni na skypu fale smajliji, na msnu sam mogao ubacivat..krast od frendova kad bi mi poslali, a na skypu nema tog. šteta

Hvala Bogu, samo da se Skype sad ne pretvori u to bloatano smece od MSN-a...

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
17 godina
1domagoj1 kaže...
razer1911 kaže...

Ajde ajde, neka u Skypeu prvo srede file transfer kako spada kao u MSNu i pasteanje slika direktno iz clipboarda pa ću onda tek razmišljati o Skypeu, do onda je promašeni slučaj za mene.

17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Ček pa otkad na Skypeu nema smileya ? Koristim ih na Skypeu već godinama...

16 godina
Enkidu kaže...
razer1911 kaže...

Ček pa otkad na Skypeu nema smileya ? Koristim ih na Skypeu već godinama...

Nema custom smileya, onih animiranih.

Super vijest, volim neke MSN feature koji mi sad na Skypeu fale.. a MSN više nitko ne koristi.

If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.
16 godina

logičan potez ... što će im dva messengera

15 godina
razer1911 kaže...

Jao, kada se toga sjetim.
Kada smo pravili neke lude, prostačke.

Stotine <3, :), .!. itd.

To će mi stvarno nedostajati.
Već sam zaboravio kakva je to ekspresija emocija bila. 

kingofthenight kaže...

stotine tisuca rijeci koje sam napisao u zadnjih 7,8 godina koliko koristim MSN/winfows live messengare

Ne baš tako dugo, ail koristio sam učestalo u periodu između 2005. - 2009.

I bio mi je No. 1.

Šteta za njega.

1domagoj1 kaže...

MSN je bilo leglo za spam, scam, razno razne malware-a i ostalu internetsku pošast.

Nadam se da Microsoft stvarno nije pomislio Skype pretvoriti u pravi IM, kojem je VOIP na zadnjem mjestu. 

nontryer kaže...

(...) a MSN više nitko ne koristi.

Na našu veliku žalost.

Evo kako to otprilike izgleda.

Samsung Galaxy SII crew.
14 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Skype je malo otišao u ku*ac negdi od verzije 3 (možda zbog preuzimanja), otada su u svakoj verziji dodali hrpu iritantnih reklama i smeća i malo toga korisnog...

Je, teži je za RAM i CPU ali imaš kvalitetniji zvuk i video. Mislim da su tada negdje verzije 3-4.x dodali h264 kodek koji je izuzetno poboljšao kvalitetu videa.

Dodali su tu integraciju s facebookom koju sam isprobao nekoliko puta i mislim da je prikazivanje statusa u skype-u totalni promašaj, barem na način na koji je napravljen.

Ima brdo loših i beskorisnih pluginova no ipak ima par dobrih (mogu se prebrojati na prste jedne ruke, IMHO).

A što se tiče reklama - morali su, to je valjda jasno. Bez obzira pokrivalo li im onih 25% (??) platežnih korisnika sve troškove ipak je i neki profit bitan ;)

Ako naprave finu, polaganu tranziciju messenger korisnika i pushaju neki update mislim da će im ovo biti pun pogodak. Skype je dobar za pozive, imat će monopol i točka. (do sljedećeg suđenja?)

16 godina
neaktivan

Neee.ovo je najgora vijest u IT svijetu koju sam cuo u zadnjih 5 god,pa Messenger je bolji od skypa za chat i dijeljenje datoteka pa jedno 50 puta,pored toga skype je bugovit do bola,ne kazem da WLM nije,ali samo zadnje verzije,a verzija 2009 je gotovo savrsena,a 2011/12 kao da su namjerno osakatili i unistili nebili se sto manje poceo koristiti da bi se preslo na skype.Skype koristim samo za video razgovore,a i nekad mi i na njima zadaje tolike probleme(i to na razlicitim masinama) da i to na WLMu nekad mnogo bolje ide.Nista ako se ovo obistini ne gine yahoo messenger koji je isto tako iole bolji od skypa sto se tice chata i sharinga.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
Op Op Op Gangnam Style!!
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Rekao bi da mi je žao ali zapravo nije, vjerujem da će to biti stvar nostalgije, jer otkada se pojavio taj vražji fejs "promet" na mom live messengeru je pao za najmanje 80% većina ljudi se zapravo više i ne pojavljuje na njemu, pa nekada imam dojam da ga samo ja koristim...{#}

No pomalo mi je to nejasno, da li će M$ full ugasiti Messenger i prebaciti sve na skype ili će samo prestati razvijati messenger, ali bi se on i dalje koristio?!?

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo je i vrijeme

2 1 hvala 0
14 godina
Gasttozz kaže...

No pomalo mi je to nejasno, da li će M$ full ugasiti Messenger i prebaciti sve na skype ili će samo prestati razvijati messenger, ali bi se on i dalje koristio?!?

Ovo i mene interesira. Načini integracije će biti zanimljivi, kao i mnogi identični kontakti u oba IM-a. Doduše imam 40ak ljudi na MSN-u i isto toliko na Skype-u, ali barem polovica je istih na oba IM-a. Vidjeti ćemo

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
13 godina
protjeran

u moru riskantnih i ne nuzno ali najcesce losih poteza Microsofta ovaj je odlican.

Ljudi su se razmilili po raznoraznim chat aplikacijama umjesto da je MS odavno (od kupovine Skypea) objedinio te dvije aplikacije u jednu. Na taj nacin nitko vise nema opravdanja da nema Skype (jer je ranije dio ljudi koristio Skype, a dio MSN).

Skype je isao malo uzbrdo malo nizbrdo ali izuzev neintuitivnog file transfera, uglavnom je napredovao. jako dobra stvar je zaseban i velicinom podesivi video prozorcic tako da se moze gledati osoba (i pricati na mikrofon jasno) dok se surfa webom.

Takodjer, Skype ima odlicne mogucnosti i ok cijene medjunarodnih poziva na fiksne i mobilne linije, dostupan je i radi odlicno i na tabletima, smartfonima...

steta sto win 8 nije eksperiment uspio kao ovaj :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 9:01 (charms_bar).

4 0 hvala 0
15 godina
Zbog facebooka sam i ja prestao koristit MSN.
Ne zato sto mi je fb chat bolji nego zato sto su se svi prebacili na to sranje i na MSN-u nije ostalo zive dose.
Nakon MS-ovog preuzimanja Skypea ovo je skroz ocekivani potez.
Tko se zadnji smije, nije skužio!
14 godina

moram priznati da mi se ovo jako sviđa. iako sam korisnik MSN-a od 2004. i dan danas ga koristim ( verziju 2008), nikad nisam bio na boljem i ugodnijem real time messaging programu. Tamo 2007 su masovno svi prihvacali msn kao sredstvo komunikacije,no nazalost sa dolaskom FB msn je izgubio smisao. Kako je skype preuzeo voice/video chatting, pred jedno 2 god sam prical frendovima kak bi bilo super da skype ima sucelje za chat kao sto ima msn,da bi onda potpuno na skype presel. I evo upravo to se događa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sisko93 kaže...
Zbog facebooka sam i ja prestao koristit MSN.
Ne zato sto mi je fb chat bolji nego zato sto su se svi prebacili na to sranje i na MSN-u nije ostalo zive dose.
Nakon MS-ovog preuzimanja Skypea ovo je skroz ocekivani potez.

ne koristim puno fb chat, no pretpostavljam da ima puno manje mogucnosti no bilo skype bilo msn. osim toga, skype ili msn mozes dizati sa OS-om, fb chat ne. te skype ima odlicno rijesene video pozive, ne znam kako je fb-om, kvaliteta videa i ostalo. cisto sumnjam da je dobro rijeseno ako su i fotke lose rijesene.

GrimReaperKC kaže...

moram priznati da mi se ovo jako sviđa. iako sam korisnik MSN-a od 2004. i dan danas ga koristim ( verziju 2008), nikad nisam bio na boljem i ugodnijem real time messaging programu. Tamo 2007 su masovno svi prihvacali msn kao sredstvo komunikacije,no nazalost sa dolaskom FB msn je izgubio smisao. Kako je skype preuzeo voice/video chatting, pred jedno 2 god sam prical frendovima kak bi bilo super da skype ima sucelje za chat kao sto ima msn,da bi onda potpuno na skype presel. I evo upravo to se događa.

msn je imao gadnih problema s loginima i bugovima (koji su se rjesavali guglanjem, brisanjem nekih datoteka i sl.) a i inace ja sam uvijek bio pobornik skypea. na kraju krajeva ostaje skype a ne msn, pa i to govori o tome koji je program ipak bolji i zreliji.

0 0 hvala 0
17 godina
charms_bar kaže...

ne koristim puno fb chat, no pretpostavljam da ima puno manje mogucnosti no bilo skype bilo msn. osim toga, skype ili msn mozes dizati sa OS-om, fb chat ne. te skype ima odlicno rijesene video pozive, ne znam kako je fb-om, kvaliteta videa i ostalo. cisto sumnjam da je dobro rijeseno ako su i fotke lose rijesene.

Možeš i FB chat koristiti kao što si do sada koristio MSN.

https://www.facebook.com/about/messenger

Copyright 2012
17 godina

Nadam se da će ga potpuno ugasiti.

Zanimljivo kako ih je sve pojeo otvoreni i besplatni XMPP standard. Google ga je prvi počeo koristiti, pa onda Facebook, a izgleda da će i MS.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Steta bio je dobar MSN.

Mada su ga, po mom misljenju, upropastili sa onim zadnjim updateom kada si se mogo konektovati na facebook i imas live feed i preko celog ekrana.

Da bi promenio nesto na svom profilu u prethodnim verzijama samo sam morao da kliknem tamo postavke,promenim sta hocu i to je to.

Posle updatea morao sam ici na njihov sajt i sve rucno raditi.

Samo se nadam da ne upropaste Skype.

Skype je dobar,uz onu hrpu funkcija koje MSN ima a skype nema moze da bude i bolji.

Loading...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
za one koji nisu znali, i preko skypea se moze ulogirati na fb chat. Jedina mana je ne mogucnost slanja ofline poruka
Tko se zadnji smije, nije skužio!
14 godina
neaktivan

Ma logičan potez. Prije FB-a i nekoliko godina njegove vladavine sam na MSN-u imao online 50 korisnika, ali konstantno, broj bi išao i do 200, ali ovo je stalno bilo. Sve je bilo bajno dok nije došao Facebook i svi su prelazili na njega i njegov chat, dok za dvije godine bih imao po dva korisnika online, pa sam i ja prestao koristiti MSN.

Skype ima i sadašnjost i budućnost i nikakav FB mu ne prjeti, tako da posvetiti se njemu je logično.

0 0 hvala 0
17 godina

Iskreno ne znam niti kako Windows Live Messenger izgleda tako da mi sigurno nece faliti.

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice