Da li se zna koji će biti način licenciranja Windowsa na tabletima? Mislim da je besmislica da mu napucaju 1200kn kao za dosadašnje Windowse. Neznam kako će se uklopiti u cijenu s iPadom i tabletima s Androidima onda.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da li se zna koji će biti način licenciranja Windowsa na tabletima? Mislim da je besmislica da mu napucaju 1200kn kao za dosadašnje Windowse. Neznam kako će se uklopiti u cijenu s iPadom i tabletima s Androidima onda.
Windows na tabletima sa x86 arhitekturom ce biti punovrijedni Windows kao i do sada, sa Metro i Desktop UI-em, ne vidim zasto bi licence kostale manje. Btw, OEM licenca nije 1200 kuna.
Kako ce biti sa ARM tabletima - to ne znam, na njima se u svakom slucaju nece moci izvrsavati legacy aplikacije poput Office-a, tako da je pitanje da li ce uopce biti klasicnog desktopa ili samo Metro i koliko ce na kraju sve kostati.
Kako bilo - konacna cijena za kupca sigurno nece biti veca od iPada, inace sve to nema nikakvog smisla.
Windows na tabletima sa x86 arhitekturom ce biti punovrijedni Windows kao i do sada, sa Metro i Desktop UI-em, ne vidim zasto bi licence kostale manje. Btw, OEM licenca nije 1200 kuna.
Kako ce biti sa ARM tabletima - to ne znam, na njima se u svakom slucaju nece moci izvrsavati legacy aplikacije poput Office-a, tako da je pitanje da li ce uopce biti klasicnog desktopa ili samo Metro i koliko ce na kraju sve kostati.
Kako bilo - konacna cijena za kupca sigurno nece biti veca od iPada, inace sve to nema nikakvog smisla.
Onda definitivno kod ARM-a će pobjedu odnijeti Apple. Mislim da imaju jak repozitorij appsa i ukoliko je tablet samo za surfanja i tih gluposti, ne treba dalje tražiti.
Kod x86 će biti poslovni modeli koji drže bateriju 3h, koštaju ko sam vrag i sve Win aplikacije rade na njima.
Na zapadu - ništa novo.
Mogli su već odavno napraviti light verziju boota i onda dizatii ostale servise prema potrebi a ne kada trebam provjeriti mail da čekam da mi se učita ReportingServices...
Znači samo preko storea - Apple sindrom se širi :-)
Sljedeci korak microsoft ne podrzava usb 
Ovo je toliko jadno kopiranje Apple (srecom da ce propast ko i svaki pokusaj hvatanja trenda apple-a ) a objasnjenje o kvaliteti finalnog proizvoda i brigi za kupce do 'lakseg snalazenja' sta reci uopce
Ak ocu trulu jabuku zet cu trulu jabuku a ne kopiju trule jabuke
Eh da je jabuka patentirala pohlepu u it bransi ko tradmark modus operandi
Vjerujem da će to biti isto kao i za iPad ili Android, tj. kad kupiš tablet kupio si i OS. Uostalom, kao i kad danas kupuješ laptop sa Windowsima. Vjerujem da se neće moći kupiti tablet bez OS-a ili sa FreeDOS OS-om :-). Cijena će sigurno biti blizu iPad-u ili nešto skuplja, ovisno o tome da li kupuješ ARM ili Intel varijantu.
Može li meni netko objasnit zašto svi uzimate ta međusobna kopiranja između Microsoftai Applea, MaOSx vs Windows i slicno previse osobno. Kao da vam je netko uvrijedio familiju a ne je*eni operativni sustav koji imate pravo korsitit po svojoj želji?