Memorijski rastrošni Windowsi RT

poruka: 49
|
čitano: 6.711
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Memorijski rastrošni Windowsi RT".
16 godina
neaktivan
Re: Memorijski rastrošni Windowsi RT
cekpi kaže...
apoteka kaže...

5. cijenovno je 32gb model isti kao 16gb ipad, tako da nema malo memorije, nego 7gb vise od ipada iste cijene

i tome možeš pridodati skydrive (koji je dostupan iz svih Microsoft aplikacija) sa svojih 7-25gb

al to onima prepametnima koji zadnjih par dana kroz nekoliko tema seruckaju po Sufrace-u, WinRT i Microsoftu općenito tak i tak niš ne znači

Bok. Malo reality checka. Nadam ste da ste čuli za Paula Thurotta?

It will not run the SkyDrive desktop application (which is part of Essentials 2012, yes, I know), meaning you cannot sync SkyDrive data to your RT device’s storage.You can only use the SkyDrive Metro app, which lets you access SkyDrive only when connected … just as with any other mobile device.

Ajmo sad i ostatak, jednako je zanimljiv.

With the understanding that I have communicated all of this stuff dozens of times, if not more, a few basics:

Windows RT is a limited version of Windows 8 that runs on ARM-based devices, not on traditional PCs.

Yes, Windows RT is compatible with most, but not all, of the Metro-style apps that also run on Windows 8. That is one advantage of this new Metro environment that graces both systems.

But.

Windows RT will not run any desktop Windows applications beyond the applications that are bundled with the operating system. Bundled applications include virtually every single desktop application found in Windows 8—Paint, WordPad, etc.—except for Windows Media Player. It also includes a fully-functional and full-featured version of Office 2013 called Office Home & Student 2013 RT. This suite includes Word, Excel, OneNote, and PowerPoint. For the umpteenth time, it does not include Outlook.

Let me stress that point again.

Windows RT will not run any desktop applications beyond the applications that are bundled with the operating system. This means it will not run Windows Essentials 2012, Microsoft Outlook (any version), Microsoft Office (any version, beyond what’s included with RT), Adobe Photoshop or Photoshop Elements, or any other Adobe desktop application. It will not run the SkyDrive desktop application (which is part of Essentials 2012, yes, I know), meaning you cannot sync SkyDrive data to your RT device’s storage. You can only use the SkyDrive Metro app, which lets you access SkyDrive only when connected … just as with any other mobile device. It will not run iTunes. It will not run any desktop Windows application beyond what’s bundled with the OS.

Windows RT is not a computer operating system. Windows RT is an operating system for mobile devices.

Surface with Windows RT is not a computer. It is mobile computing device, like an iPad. It is a tablet, a hybrid device that bridges the gap between real PCs and media tablets, where you can work and play.

Pročitajte to i malo prodišite, duboko. Prestanite pljuvati.

Early adopter
15 godina
neaktivan

kad vec usporedujes s ipadom, on je imao i manje aplikacija u startu

a broj developera je debelo na strani windowsa

meni rt nije zanimljiv, ali dosta toga se jos uvijek ne zna

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
17 godina
neaktivan
memulica kaže...

Dobro jel ima neko da nam objasni glupost zvanu '12Gb samo za OS na najobičnijem fuckin tablet-u'  ????

A istovremeno im direktna konkurencija troši samo 1Gb za potpuno iste stvari. WinOS za mobilne uređaje je smeće naspram iOS-a i Androida.

BTW A još nam sad žele to smeće nametnut i na desktope.

informiraj se sam, ne očekoj da ti netko iz "suprotnog tabora" objasni nešto što ti niti ne želiš shvatiti a kamoli prihvatiti ali si odma dopuštaš srati po istome

ako je WOA (Windows on ARM) smeće zašto mnogi ljudi koji su sve dosadašnje tablete smatrali nepotrebnima/igračkama sada pokazuju interes, ili već naručuju svoj Surface (ili nečij drugi WOA), koji je već i rasprodan Jako dobre narudžbe za Surface

dakle korisnik si "stolnih" Winsa, očito neznaš ni u koji bi tabor, trebaš ih ko i većina pa ipak sereš po istima - kaže se "Don't sheet where you eat" ili zate "Don't eat where you sheet"

D.I. mag.inf.
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

It will not run the SkyDrive desktop application (which is part of Essentials 2012, yes, I know), meaning you cannot sync SkyDrive data to your RT device’s storage.You can only use the SkyDrive Metro app, which lets you access SkyDrive only when connected … just as with any other mobile device.

Windows RT is a limited version of Windows 8 that runs on ARM-based devices, not on traditional PCs.

... it does not include Outlook. 

Windows 8 (desktop i RT) ima integrirani SkyDrive (ili samo moraš skinuti ''Metro'' aplikaciju ,nisam sad siguran) i opet je isti ku*ac ,samo malo drugačije pakiranje. Informiraj se.

SkyDrive aplikacija SkyDrive aplikacija

i opet je sve tu ... i opet je sve tu ...

... a imaš pristup svemu ,ovisi samo kak podesiš .... ... a imaš pristup svemu ,ovisi samo kak podesiš ....
Paul Thurott: ''You can only use the SkyDrive Metro app, which lets you access SkyDrive only when connected …''

Ja sam ''connected'' na svim uređajima ,danas bez toga jednostavno nejde. {#}

Za bilo šta treba vam Microsoft account - to je bilo koja Hotmail ,Live ,Windowslive mail adresa. Tko to danas nema?!

Mail aplikacija ima skoro sve mogućnosti Outlooka ,osim stavljanja POP accounta. To ukljućuje Gmail ,Yahoo .... and so on  .... i Exchange.

Bilo koji IMAP account možeš stavit u Mail ,čak i Appleov iCloud.

Nitko ni ne tvrdi da nije ''Limited''. Ali pričekajmo da vidimo sve mogućnosti RT-a ,pa ga onda možemo pljuvat.

Nemoj pljuvat. Strpi se. Smiri se.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 12:59 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Teerex kaže...

... it does not include Outlook. 

Windows 8 (desktop i RT) ima integrirani SkyDrive (ili samo moraš skinuti ''Metro'' aplikaciju ,nisam sad siguran) i opet je isti ku*ac ,samo malo drugačije pakiranje. Informiraj se.   Paul Thurott: ''You can only use the SkyDrive Metro app, which lets you access SkyDrive only when connected …''

Ja sam ''connected'' na svim uređajima ,danas bez toga jednostavno nejde. {#}

Za bilo šta treba vam Microsoft account - to je bilo koja Hotmail ,Live ,Windowslive mail adresa. Tko to danas nema?!

Mail aplikacija ima skoro sve mogućnosti Outlooka ,osim stavljanja POP accounta. To ukljućuje Gmail ,Yahoo .... and so on  .... i Exchange.

Bilo koji IMAP account možeš stavit u Mail ,čak i Appleov iCloud. 

Nitko ni ne tvrdi da nije ''Limited''. Ali pričekajmo da vidimo sve mogućnosti RT-a ,pa ga onda možemo pljuvat.

Koliko ja vidim dosta se na ovom topiku spori oko te limitiranosti. Ne, nije mobilni OS, svemoćan je... mogućnosti posvuda.. Koliko ja zasad znam, jedina nelimitiranost je to što mu se na USB 2.0 port mogu kačiti USb devices i dosta bi ih moglo raditi.

Na osnovu citiranog i onda tvog odgovora na to, meni se čini da si ti površan a ja informiran. Na Win RT nemaš aplikaciju koja pozadinski sinkronizira foldere. Nemaš pristupa Skydriveu iz desktopa i Explorera. Capisci? Imaš ono što imaš i u IE9 prozoru na Windows 7.

Early adopter
16 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Na osnovu citiranog i onda tvog odgovora na to, meni se čini da si ti površan a ja informiran.

Površan po čemu?! Informiran si o stvari o kojoj se jako malo zna ,a svi komentari (osim vrlo rijetkih ,a i ti su principu imali samo vrlo rane verzije u rukama) su iz treće ruke.

Teerex kaže...

Na osnovu citiranog i onda tvog odgovora na to, meni se čini da si ti površan a ja informiran. Na Win RT nemaš aplikaciju koja pozadinski sinkronizira foldere.

Kak znaš da ne sikronizira ,jesi ga imal u rukama?

Ja apsolutno ništa ne tvrdim ,niti neću ,dok ne vidim šta i kako radi RT. Zato ,cool down ,bro.

Da ,RT je ograničen ,prvenstveno po tome jel je namjenjen zabavi ,a fali mu mogućnost dodavanja codeca pa da čovjek može na njemu vrtiti filmove u ,recimo ,.mkv-u ili muziku u .flacu.

To znamo - ali ,u biti ,malo se toga zna i zato ,ko što rekoh prije ,ajmo prvo vidjet šta može pa ćemo onda pljuvat po njemu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 14:38 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Što tog lika čini relevantnim? Nije baš Charles Petzold ili netko sličan...

Budemo vidjeli koliko ima istine u tome što je pisao.

Npr. ovaj dio:

"Windows RT will not run any desktop applications beyond the applications that are bundled with the operating system."

To je zbog ARM-a. Fala bogu da x86 executable neće raditi. Ali nakon rekompajliranja budemo vidjeli što će se dogoditi, postoji li neki limit u loaderu, ili je samo zbog drukčije arhitekture.

Znači taj Paint, Wordpad... je pisan u čemu? Može li se to isto iskoristiti i za, recimo, Photoshop? To mene zanima, da vidim koliko točno mogu rastegnuti Windows RT. A bojim se da mi potrebne informacije o tome neće dati nekakav bloger. Bilo je priče da neće biti podrške za ikakve desktop aplikacije, pa evo sada se priča da neće biti podrške za desktop aplikacije osim onih koje već dolaze sa WinRT. Vidiš kako se to mijenja? Zamisli što još nije rečeno.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 15:14 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Što tog lika čini relevantnim? Nije baš Charles Petzold ili netko sličan...

Budemo vidjeli koliko ima istine u tome što je pisao.

On je ekspert za windowse ,kak ne znaš?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 14:07 (kizo2703).
17 godina
protjeran
zeko86 kaže...
memulica kaže...

Dobro jel ima neko da nam objasni glupost zvanu '12Gb samo za OS na najobičnijem fuckin tablet-u'  ????

A istovremeno im direktna konkurencija troši samo 1Gb za potpuno iste stvari. WinOS za mobilne uređaje je smeće naspram iOS-a i Androida.

BTW A još nam sad žele to smeće nametnut i na desktope.

informiraj se sam, ne očekoj da ti netko iz "suprotnog tabora" objasni nešto što ti niti ne želiš shvatiti a kamoli prihvatiti ali si odma dopuštaš srati po istome

ako je WOA (Windows on ARM) smeće zašto mnogi ljudi koji su sve dosadašnje tablete smatrali nepotrebnima/igračkama sada pokazuju interes, ili već naručuju svoj Surface (ili nečij drugi WOA), koji je već i rasprodan Jako dobre narudžbe za Surface

dakle korisnik si "stolnih" Winsa, očito neznaš ni u koji bi tabor, trebaš ih ko i većina pa ipak sereš po istima - kaže se "Don't sheet where you eat" ili zate "Don't eat where you sheet"

Očekujem samo da mi neko smisleno objasni čemu 12 Gb, kad to isto se može napravit i sa 1GB? Imaš ti odgovor na to sasvim jednostavno pitanje? Mislim da ga ni u MS-u nemaju. Imamo eto 10Gb smeća koje ničemu ne služi i koje niko pametan ne može objasnit. Stoje tamo i zauzimaju memoriju samo zato što se MS-u tako hoće i prodaju maglu ljudima kako je to zapravo nešto FANTASTIČNO. Zašto je to fantastično i čemu zapravo služi? To niko ne zna objasnit.

WoA ili Win 8 RT su zapravo nasljednik mobilnog OS-a koje nalazimo na win 'pametnim' telefonima, a zove se WIN MOBILE OS 7.5 aka MANGO shit. A taj OS zauzima tržište od par postotaka. Beznačajno kad ga uporedimo s iOS-om ili Androidom. A na tablet tržište MS ulazi s velikim zakašnjenjem i ne očekujem više od 5% tržišnog kolača.

Vidim puna su vam usta SkyDrive-a, a znamo da takvih servisa imamo i kod konkurencije. I tu MS ponovo kaska za konkurencijom.

16 godina
neaktivan
memulica kaže...

Vidim puna su vam usta SkyDrive-a, a znamo da takvih servisa imamo i kod konkurencije. I tu MS ponovo kaska za konkurencijom.

trenutno ne postoji niti jedan servis koji može konkurirat windows live paketu

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
15 godina
neaktivan
memulica kaže...

Očekujem samo da mi neko smisleno objasni čemu 12 Gb, kad to isto se može napravit i sa 1GB?

Ne može, na jednoj sam drugoj temi napisao kako je samo .Net framework težak 1 GB, a gdje je još ostatak...

16 godina
neaktivan
memulica kaže...

Očekujem samo da mi neko smisleno objasni čemu 12 Gb, kad to isto se može napravit i sa 1GB? Imaš ti odgovor na to sasvim jednostavno pitanje? Mislim da ga ni u MS-u nemaju. Imamo eto 10Gb smeća koje ničemu ne služi i koje niko pametan ne može objasnit. Stoje tamo i zauzimaju memoriju samo zato što se MS-u tako hoće i prodaju maglu ljudima kako je to zapravo nešto FANTASTIČNO. Zašto je to fantastično i čemu zapravo služi? To niko ne zna objasnit.

WoA ili Win 8 RT su zapravo nasljednik mobilnog OS-a koje nalazimo na win 'pametnim' telefonima, a zove se WIN MOBILE OS 7.5 aka MANGO shit. A taj OS zauzima tržište od par postotaka.

''Windows on ARM, or WOA, is a new member of the Windows family that builds on the foundation of Windows,  

has a very high degree of commonality and very significant shared code with Windows 8''

Steven Sinofsky

Zbog toga je ta veličina.

Windows RT nije nasljednik nikakvog Win Mobilea ni WP 7.5 ,za to je tu Windows Phone 8.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.10.2012 22:31 (kizo2703).
17 godina
protjeran
cekpi kaže...
memulica kaže...

Neš vjerovat, ali nekad možeš bit i sam sebi konkurencija {#}

Vidi LINK

16 godina
neaktivan
memulica kaže...
cekpi kaže...
memulica kaže...

Neš vjerovat, ali nekad možeš bit i sam sebi konkurencija {#}

Vidi LINK

Radi i u Chromeu odlično.

Early adopter
16 godina
neaktivan

Explorer works just as it would on a Windows 8 PC. The folder structure is exactly as you would expect it on any Windows machine. There are even some x86 remnants in the Windows RT install such as a C:\Windows\SysWOW64 directory complete with x86 binaries inside that obviously won’t run on your Windows RT tablet.

Da, ovo je totalno logično.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čak je i gore nego što smo pretpostavljali {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije, sve je kako sam otprilike i pretpostavio...

15 godina
neaktivan

da i ja sam pretpostavio velicinu windowsa + officea od 8gb

na recovery nisam racunao

u globalu, kad dodamo sd kartice i skydrive, opet znacajno vise od ipada iste cijene

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
14 godina
neaktivan

Skydrive, Skyfall ...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice