Imam Galaxy a5 2016 i čekam da mi update dođe.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Android svakom iteracijom postaje sve bolji i bolji, a adoption rate je sve manji i manji.
jer proizvođači kenjaju, btw ovakve statistike su beskorisne jer svi koji imamo flagship ionako čekamo po pola godine godinu za novu verziju androida
Rekao bih da je pola krivnje kod proizvođača koji prekidaju podršku uređaja, a pola kod operatera koji usporavaju dostupnost updatea. Sve ovo stvara popriličan sigurnosni problem jer se zakrpe izdaju presporo, a masa "starih" uređaja koji su i više no zadovoljavajući nikada ne dobije službeni update.
Stvarno je žalosno vidjeti kako je adoption rate zadnje verzije kod iUređaja viši od 80%, a ovdje je tako mizerno mali.
Sto vise vremena prolazi tako se modifikacije proizvodjaca sve vise udaljavaju od izvornog androida. Naravno android im je podloga, al bi bilo pravilnije kad bi prvenstveno istakli svoj naziv modifikacije, oa tek onda malim slobima stavili na cemu se to bazira. Nor android je baziran na linuxu a to ni malim slovima nisu stavili :)
HTC je Marshmallow za M8 izbacio rekordno brzo. Radi savršeno.
na samsunge dolazi početkom slijdeće godine
Na Nexuse dođe odma. Da se uspoređuje iUređaji i Nexusi bile bi slične cifre.
Bolji i realniji naslov bi glasio: "Marshmallow na samo 5% Android uređaja"
Užasno me živcira što uređaji koji mogu upogoniti Marshmallow bez problema uopće ne dobiju update,pa čak ni 5.0 android a kamoli 6.0. Imam galaxy s3 LTE verziju (internacionalnu,sa 2GB RAM-a) i imam flashan custom ROM sa marshmallowom i mobitel leti,samo šteta što se moramo oslanjati na non-profit developere da bismo imali najnoviji sustav kojeg bez problema možemo upogoniti,umjesto da imamo službenu podršku od proizvođača sve dok možemo imati najnoviji sustav bez da sustav trza i da ima dovoljne performanse.
Ali mislim da kad bi i imao službenu podršku od samsunga za Marshmallow,vjerojatno i nebih mogao upogoniti android jer bi ga samsung natrpao nepotrebnim bloatwareom,kao i HTC,sony,i ostali..