MacBook Pro s Thunderboltom

poruka: 18
|
čitano: 3.302
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Pro s Thunderboltom".
17 godina
neaktivan

Sve to lijepo, ali ukoliko ostave rezoluciju 13'' modelu na 1280x800 to ce biti prava sramota. Pa Air ima 1440x900, mislim da bi bilo sasvim logicno da to i ovaj bude imao.

No ipak je ovo glasina, zanima me taj Light Peak kakve ce promjene donijeti, a i zanima me koji ce slogan smisliti. This changes everything je vec isfuran previse puta {#}

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Povećanje rezolucije je i dobro i loše. Time se automatski smanjuju slova i svi grafički elementi sucelja pa je mozda malo teze citati i nabadati po OSu. Ali bez obzira i na to, bilo bi dobro da povecaju rezoluciju, a to će i učiniti. Jer lako se prebaci ekran na manju rezoluciju ako kome treba :) Ma samo neka nam taj univerzalni priključak ozivi i univerzalni punjaci pa da mogu imat 1 kabel za sve :) Jedino me brine taj monopol koj Intel vec ima, šteta što to nije napravio AMD...
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hoće li Thunderbolt zamjenit USB kod Applea vec u ovoj generaciji MacBookova ili sam nesto krivo shvatio, nisam vidio da u specifikacijama ima USB-a...

I moj brat Robert također!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 20:30 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ma skoro 100% neće potpuno zamjeniti USB u ovoj generaciji, to bi bilo glupo jer je pola opreme na USBu. Jedino ako uz to daju adapter za USB u sto sumnjam. Ostat ce 2 USBa a ovo ce doci vise ko dodatak. Ovo vise vidim kao ispitivanje tržišta. Da vide kako će stvar raditi, koliko će ljudi to kupovati i koju će opremu i u kojoj količini proizvođači periferije za to napraviti. Predviđam mu svjetlu budućnost. Ionako se USB 3.0 nije jos primio kako spada niti dosegao kriticnu masu korisnika, a ovo je u startu duplo brže i univerzalni k tome. Ovo je stvarno pravi trenutak. A moglo bi donjeti puno love i Appleu, a jos vise Intelu..
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 20:59 (alen-c).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kao sto je navedeno na stranim portalima, navedene specifikacije ticu se low end modela i nije poznato kako ce biti konfigurirani jaci MB Pro laptopi. Prema slikama koje su procurile za Low end model, USB je i dalje tu. Ostaje manje od dana pa da objave sta su smislili

http://www.macrumors.com/2011/02/23/macbook-pro-specs-lightpeak-known-as-thunderbolt/ 

Off Topic - Potvrdjena je i objava svijetu iPad 2 tableta za slijedecu srijedu (02. Mart)

http://www.macrumors.com/2011/02/23/apple-issues-invitations-for-march-2nd-media-event-to-introduce-next-generation-ipad/

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Specifikacije su za prste polizat! Jedino me GPU bode u oci..Intel HD 3000 grafički procesor s 384MB memorije. Pa zivimo u doba vladavine mocnih Radeona i GTX-ica a oni stave ovo? Molim vas..

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ovo je valjda low end model. Očekivao sam tanje i lakše sa još boljom baterijom ... sd standard umjesto HD i optike ... i to bi bilo to ... za ovaj form factor je priča završena. Može bit brži ali ne vidim puno mjesta ako uopće za napredak.

A.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po meni su trebali izbacit citac te dodati jos koji usb (malo sam si kontradiktoran s gornjim postom) uz tzv. thunderbolt te jos koji konektor viska...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Zadovoljstvo mi je čitati "genije" koji se snebivaju sa rezolucijom 1280x800,na 13"...oni bi 1440x900.Razlike bitne do bola,usitni do jaja da se detalji niti ne vide...ono,sad je stroj promašen čim po njegovim "pametnim" mjerilima nije "odgovarajuća" rezolucija. Na 14" rezolucija 1280x800 je granica ergonomije za duži rad.Mislim doista rad,a ne preserav*nje...

0 0 hvala 0
18 godina

Samo i jedino podrzan 802.11n? Jel to znaci da se neces moc zakacit na 99% AP-ova u RH, a pretpostavljam oko 80% AP-ova u svijetu? 

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: MacBook Pro s Thunderboltom
Lion King kaže...

Specifikacije su za prste polizat! Jedino me GPU bode u oci..Intel HD 3000 grafički procesor s 384MB memorije. Pa zivimo u doba vladavine mocnih Radeona i GTX-ica a oni stave ovo? Molim vas..

I mene bode u oci taj dio. Alergican sam na bilo koji oblik intelove grafike, ocu nazad Nvidijine

Geforcice.. {#}  Šta je falilo 320M? Meni se to cini boljim rješenjem od ovog Intelovog.

Ili neka ATI-jeva, samo da nije Intel {#}  Imaju super procesore, ali graficka rješenja, barem

dosadašnja su nekako preslaba.

" Samo i jedino podrzan 802.11n?" Mislim da ce podržavat i b i g, a ovo s n su valjda samo istaknuli.

Tko zna koliko su te sve specifikacije uopce i tocne..

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 23:13 (alen-c).
15 godina
neaktivan

Što nije grafička bilka povezana s procesorom, pa je apple prilično dugo ostao na starijoj core 2 arhitekturi zbog dosta bolje grafike, sada to nije slučaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Samo i jedino podrzan 802.11n? Jel to znaci da se neces moc zakacit na 99% AP-ova u RH, a pretpostavljam oko 80% AP-ova u svijetu? 

Zar stvarno mislis da su tolko ludi? ;)

16 godina
neaktivan

Postaje izgledno da je rijec samo o refreshu, a ne radikalno redizajniranoj seriji.

Gotovo sigurno da ce jaci modeli imati ugradjen graficki procesor (Amd ili Nvidia) s vlastitom memorijom koji ce radit u sprezi sa ovim intelovim. Nema brige oko 802.11 standarda, sve je podrzano, a spomenut je samo najnoviji "n" standard (isto je bilo i prole godine kada sam kupovao).

Iako bio malo skeptican prije kupnje, rezoluciju od 1680x1050 sam nasao korisnom i ugodnom za rad na 15" laptopu, pogotovo kod petljanja oko fotografija.

Solidne su to masine, stvarno odaje dojam neceg nepoderivog.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2011 4:15 (mapir).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
ansha kaže...
tnakir kaže...

Zar stvarno mislis da su tolko ludi? ;)

A tako pise :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
protjeran
alen-c kaže...
Lion King kaže...

I mene bode u oci taj dio. Alergican sam na bilo koji oblik intelove grafike, ocu nazad Nvidijine

Geforcice.. {#} Šta je falilo 320M? Meni se to cini boljim rješenjem od ovog Intelovog.

Ili neka ATI-jeva, samo da nije Intel {#}  Imaju super procesore, ali graficka rješenja, barem

dosadašnja su nekako preslaba.

" Samo i jedino podrzan 802.11n?" Mislim da ce podržavat i b i g, a ovo s n su valjda samo istaknuli.

Tko zna koliko su te sve specifikacije uopce i tocne..

nova grafika je integrirana sa procesorom i nije uopce losa, u rangu je  AMD/NVIDIA modela,

taj lap nije namjenjen za igranje pa ne vidim zasto kukate za nekom jakom grafuljom

ono kaj mene smeta kod Pro serije je izbacivanje kvalitetnih ekrana, ako se ne varam samo je jedna serija imala vrhunske ekrane,

a onda su se prebacili nazad na klasican jad

vec je vrijeme da stave SSD i izbace CD/DVD/BlueRay uređaje iz svih laptopa, jer onih 5 dana u godini kome treba lako se pristeka na neku vanjsku jedinicu

18 godina
neaktivan

online je trgovina ... solidan refresh. Ipak, trebali su po meni izbaciti optiku i mehaničke diskove potpuno, povećati kapacitet baterije i smanjiti masu i dimenzije ... ipak, to je ostalo za sljedeću reviziju.

A.

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Osobno, zanimljivija mi je novost na http://www.apple.com/macosx/lion/ dev verzija Lava je objavljena i ima dosta zanimljivih novosti ... :D

A.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice