Možda cjepidlačim ali ne mogu si pomoć.
Zar nije bilo dovoljno precizno i dovoljno jednostavno napisati oko 200 eura kad je taj "oko" već prisutan?
Možda cjepidlačim ali ne mogu si pomoć.
Zar nije bilo dovoljno precizno i dovoljno jednostavno napisati oko 200 eura kad je taj "oko" već prisutan?
Strašne su im cijene...
Šta misle ako je win10 uređaj da mogu lupati takve cifre..šta da su lumie 640 i XL bile u izdanju win10, koštale bi 3k kuna.
Neće koštati već stajati. Dajte zaposlite više lektora za web-izdanje...
Dvjesta četiri eura. Nije li to sasma logično?
Po kojem tečaju :P
Sad kad je $ skoro ko i €, više ne prebacuju da je 500$=500€, nego digu još cijene nama europljanima.
Ipak mi imamo para.
Kada sam pogledao naslov pomislio sam samo da nema snapdragon 410 :)
predmet kosta odredjenu svotu novaca.
pimpek stoji visoko u zrak.
slijedom toga, nije sasma, vec sasvim suvisna ova tvoja primjedba.
idi na hrvatski jezicni portal ili negdje drugdje soliti pamet. jedno je ispraviti nepismenost kod sugovornika, no sasvim je nekulturno zahtijevati da se jedna uvrijezena rijec hrvatskog jezika zamjeni drugom samo zato sto je tebi tako milo.
Neće stajati kad nema noge, jeba ga ti.
Smartphonei u zadnje vrijeme su postali toliko razvodnjeni što se tiče dizajna i fičra da kada bih trebao kupovati novi bi vrlo vjerojatno uzeo nešto iz doba iphonea 3gs ili iphonea 4...
Zar još postoje ljudi koji kupuju win telefone?
Ja, naprimjer.
Ja, naprimjer.
I ja na primjer..
i'm spartacus
neće niti koštati a bogami niti stajati. imat će cijenu ("oženit će nas za"). a dobiti oko za približno oko 203 (202,4975816) EUR je povoljno (kune se svih budućih 5 kupaca).
zar postoje takvi kaj misle da su sami na ovome svijetu?
Postoje, i zaboli ih * za one koji ne razumiju zasto to cine. :)
Inače si gotovo uvijek u pravu sa svojim jezičnim savjetima, ali ovaj put - ne!
Bio bi to loš lektor koji bi zabranio korištenje riječi "koštati". Točno je da je prvi izbor za "imati cijenu" - stajati, ali ne samo da se dozvoljava, nego se čak i podržava ravnopravno korištenje, u istim situacijama, i izraza "koštati" (u razgovornom jeziku i češćeg termina). Time se može dobiti bolji stil, druga zvučnost rečenice itd.
Sjeti se one: što košta da košta!
što se zamaraš oko nje? njoj treba dečko i to je sve
Pa naravno da postoje, za njih Microsoft ekluzivno pravi telefone.
Inače si gotovo uvijek u pravu sa svojim jezičnim savjetima, ali ovaj put - ne!
Bio bi to loš lektor koji bi zabranio korištenje riječi "koštati". Točno je da je prvi izbor za "imati cijenu" - stajati, ali ne samo da se dozvoljava, nego se čak i podržava ravnopravno korištenje, u istim situacijama, i izraza "koštati" (u razgovornom jeziku i češćeg termina). Time se može dobiti bolji stil, druga zvučnost rečenice itd.
Sjeti se one: što košta da košta!
Ovo "gotovo uvijek" će ju i sje*at jednog dana, jer informatici ako postoji iole neka mogućnost da nešto krene po zlu - sigurno će krenuti prema zlu.
Čak i za ovo "imati cijenu" da treba kao prvi izbor da bude "stajati" nisam siguran koji genijalac je to osmislio, jer vizualizirajući stvari ovako iz perspektive kupca ja to vidim ovako: Televizor "stoji" (na stalku) unutar radnje a cijena "stoji" (na fiktivnim nogama) na nekoj od plastika kraj televizora. Ali to se može vizualizirati za televizore, dok to isto ne bih rekao primjerice za neke usluge i servise, gdje cijena nema gdje da "stoji", "staji" kako vam po volji.
l.p.
Nemaš pojma.
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=d1tmWhk%3D
Prvo značenje glagola "stajati" je biti nepomičan, ne kretati se, a tek je drugo značenje "koštati".
Malo manje trolaj.
Nemaš pojma.
Vrlo hrabro to tvrdiš. S druge strane, ne sjećam se da sam ikada napisala nekomu koga ne poznajem kako nema pojma. Ptičica mi kaza da je to nepristojno.
http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=d1tmWhk%3D
Prvo značenje glagola "stajati" je biti nepomičan, ne kretati se, a tek je drugo značenje "koštati".
Korištenje glagola koštati obilježje je nižega stila. Ako baš želiš, taj je glagol samo rubno dijelom hrvatskoga standardnog jezika - dobar je u njegovu razgovornom stilu, a sasvim je neprihvatljiv u novinarsko-publicističkom funkcionalnom stilu. Ne treba biti kroatist ili lingvist za shvaćanje novinarâ kao jezičnih uzora koji mnogo više na govornike utječu negoli što to čine obrazovne ustanove ili jezični stručnjaci. Ipak, bez obzira na silnu odgovornost medija, opća se pismenost nažalost u njima svakodnevno srozava. Da zaključim, internetski portal koji brine o hrvatskoj jezičnoj kulturi ne bi se trebao koristiti glagolom koštati uz značenjsku (ne i standardnojezičnu!) istovrijednicu stajati.
P. S. Prije nego što se opet pozoveš na HJP, reći ću ti da on nije rječnik hrvatskoga standardnog jezika. :)
Malo manje trolaj.
I ja tebe volim. :D