- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Windows Phone se prodaje izrazito loše, odnosno "prodaja Windows Phone telefona globalno je beznačajna"
Trenutno, no u budućnosti bi se to trebalo promijeniti. Mislim da LG nije baš bio previše važan Microsoftu, posebno otkad su u savezu sa Nokiom, tako da mislim da ovo neće previše utjecati na prodaju Windows Phone telefona.
Steve Ballmer je navodno istog trenutka odletio na razgovor sa celnicima LG-a da proba spasit partnerstvo.
Steve Ballmer je navodno istog trenutka odletio na razgovor sa celnicima LG-a da proba spasit partnerstvo.
Možeš li nam dati izvor od kojega si dobio tu informaciju?
Kako LG radi pogresno. Prije bas kad je postao android popularan oni poceli sa wp7, a sada za kraj godine kada microsoft izdaje windows 8 i wp8 oni odustaju.. umjesto bas sada da krenu i iskoriste priliku..
Ovako laički gledano potez se čini vrlo glup. Tu bi trebala vrijediti ona: tko riskira profitira. Ali možda je LG-u svejedno hoće li se u proizvodnju uključiti kad se windowsi na smarphone trzistu vec afirmiraju ili ce biti prvoborci.
Osobno mislim da potez nije baš pametan, ali opet njihovo pravo da se orijetniraju na jednu platformu, no mogli su pričekati W8, ali opet možda je bolje da naprave što bolji android mobitel da mogu konurirati HTC-u i Samsungu iako su realno slabi.. MOžda nisu u stanju sjediti na dvije, tri stolice odjednom...
Mislim, nije baš nešto da su se pokazali, imali su dva modela, a ni jedan nije baš bio bog zna šta ( u usporedbi sa HTCom, Samsungom... )
Tako da mozda i bolje...
Windows Phone se prodaje izrazito loše, odnosno "prodaja Windows Phone telefona globalno je beznačajna"
Trenutno, no u budućnosti bi se to trebalo promijeniti. Mislim da LG nije baš bio previše važan Microsoftu, posebno otkad su u savezu sa Nokiom, tako da mislim da ovo neće previše utjecati na prodaju Windows Phone telefona.
Nevažan? Microsoft i LG su bili strateški partneri od veljače 2009. godine (dakle, LG je bio najvažniji partner), a objava u veljači 2011. godine o strateškom partnerstvu s Nokiom je u LGu bila veliko iznenađenje (kao i ostatku svijeta). 2012. godina trebala je biti presudna za partnerstvo, budući da je prema planu na tržištu trebalo biti pedesetak modela iz LGa s WP7 u svim tržišnim segmentima. Zbog tog partnerstva, LG je odbijao izdati Android bazirane smartphoneove, iako je WP7 znatno kasnio u odnosu na planove (oko godinu dana), dok su ga Samsung i HTC u 2010. godini, prebacujući naglasak s WinMo i WP7 na Android nadišli na tržištu. Zbog kašnjenja, nije moglo biti ništa od planova, budući da i danas WP7 nije prilagođen za smartphoneove u donjem segmentu (polako "curi" u mainstream).
Avantura s Microsoftom je znatno koštala LG - iz profitabilnosti su pali u gubitke, a tek su se pred koji mjesec vratili u plus, zahvaljujući prebacivanju naglaska na Android. Odustajanje od Windowsa me nimalo ne čudi - čemu trošiti novac na razvoj uređaja s OS-om koji ima instaliranu bazu od oko 3% (i to WinMo i WP7 zajedno) ukupnog broja smartphoneova u svijetu.
iskreno uz iOS i android, mislim da se WP teško može značajnije ugurat, osim ako budu imali dosta jeftinije uređaje, ili mora biti dosta superiorniji OS, a i to čisto sumljam, netko tko je već na androidu ili iOSu, rijetko će se odlučiti to mjenjat, osim ako nešto stvarno ne bude puno bolje a uređaji dosta povoljniji,
općenito su zakasnili dosta u današnjoj brzini izbacivanja noviteta kojom se to sve odvija,, al budemo vidjeli kroz neko vrijeme dali će značajnije zagristi
Osobno mislim da potez nije baš pametan, ali opet njihovo pravo da se orijetniraju na jednu platformu, no mogli su pričekati W8, ali opet možda je bolje da naprave što bolji android mobitel da mogu konurirati HTC-u i Samsungu iako su realno slabi.. MOžda nisu u stanju sjediti na dvije, tri stolice odjednom...
Pa ljudi ne rade na principima naših brodogradilišta gdje nikome nije bitno koliki se minus akumulira.
UPDATE: LG ne napušta Windows Phone, ali će fokus kompanije biti na Androidu:
"None of it is true. Korea Herald is showing its speculative side again," a spokesman for the company in Korea told Pocket-lint exclusively before adding, "We are still on board with Windows Phone, but right now, we're focusing on Android because that's where the demand is."
Povezano, izašao je novi update (v. 1600.2487.8107.12072) za Lumiju 800 koji rješava problem s kontrolama glasnoće, kojeg je uveo prošli update (v. 1600.2487.8107.12070, izdan 28. 03.).
@movie
Točno - nisam čuo da se igdje u svijetu ugovori izgradnja broda, s planiranim gubitkom od 5 milijuna dolara - osim kod nas. Obično je cilj da izgradnjom broda brodogradilište zaradi koji milijun.
WP je budućnost, bolje je optimiziran, nije toliko gladan hardwera za razliku od Androida. + MS-ovo partnerstvo sa Nokiom koja ima puno poklonika širom svijeta je dobro za širenje popularnosti WP platforme. Nije se ni Android prek noći popularizirao među korisnicima,.... istina da mu je pomogla činjenica da je on bio prva prava alternativa iOS-u (po mom skromnom mišljenju) ako uzmemo u obzir da je Symbian kakti zastarjela platforma(mada mene još i danas dobro služi u mojoj Nokiji 5530XM
). Isprva sam gledal samo Android uređaje, ali čim skupim neke pare moj slijedeći s-phone će bit 100% neka Nokia sa WP-om.
WP je budućnost, bolje je optimiziran, nije toliko gladan hardwera za razliku od Androida.
Daj podijeli sa drustvom to sto pusis!
lg je u krivo vrijeme napustio WP, uskoro bi trebao izaci WP8 koji bi trebao povecati prodaju WP uređaja, nadam se da ce to HTC, Samsung i Nokia iskoristit za razliku od LG-a...a mislim da njihov odlazak iz WP microsoftu nije nista znacio jer su izdali samo 2 uređaja(optimus 7 i optimus 7Q) koji se nisu bas dobro prodavali..
Ma MS ima Nokiu i nema se šta bojati za druge proizvođače.
WP je budućnost, bolje je optimiziran, nije toliko gladan hardwera za razliku od Androida.
Daj se spremi u kuvertu i pošalji se u PM!!!!! 
Trenutno imam LG O2X. Prilicno dobar hardware podrska nikakva. I najvjerojatnije da ce mi sljedeci smartphone biti windows. A LG nek se napusi.
Trenutno imam LG O2X. Prilicno dobar hardware podrska nikakva. I najvjerojatnije da ce mi sljedeci smartphone biti windows. A LG nek se napusi.
meni frend ima optimus 3d isti slucaj, dobar hardware al nikakva podrska.
Daj se spremi u kuvertu i pošalji se u PM!!!!! 
Argumenti. Ne mozes protiv njih. 
Bas si panj. Izadji iz svog baloncica i osvrni se oko sebe.
Microsoft trenutno vise zaradjuje na Androidu nego na vlastitom proizvodu. Godinu dana nakon izdavanja platforme, jos uvijek ne uspijevaju probiti za njih magicnu granicu od 4% trzisnog udjela. Cak i kada se otvara mogucnost nove potencijalne korisnicke baze, zbog slobodnog pada RIM-a oni i dalje nemaju nacina za pridobiti korisnike koji zele promijeniti platformu. Ako ne mozes uloviti korisnika koji ima zelju otici sa svoga dosadasnjeg mobilnog OS-a s cime ces privuci onoga koji je zadovoljan svojim trenutnim OS-om?
OS-om koji jos u 2011 godini nije imao copy/paste funkciju?
Ma daj!!! Apple je to izveo nekoliko godina ranije i jedva se izvukao, a korisnici imaju nezgodnu naviku da s vremenom uce i vise im nije moguce podvaljivati razne nedovrsene stvari.
WP je lijepa ideja koja je dosla prekasno i otici ce u ropotarnicu povijesti kao i mnoge druge odlicne ideje.
Nesto kao slicno kao sto je izvrsna skijasica Anja Pärson imala nesrecu da je skijala u isto vrijeme kao i Janica Kostelic!
WP je lijepa ideja koja je dosla prekasno i otici ce u ropotarnicu povijesti kao i mnoge druge odlicne ideje.
Nesto kao slicno kao sto je izvrsna skijasica Anja Pärson imala nesrecu da je skijala u isto vrijeme kao i Janica Kostelic!
Slično su početkom devedesetih pričali slični ''stručnjaci'' i za Windowse.
Slično su početkom devedesetih pričali slični ''stručnjaci'' i za Windowse.
Znamo kak je to završilo. 
Ni priblizno nije slicno, strucnjace.
Ajd probaj jos jednom, ovo nije ispalo dobro.
Ni priblizno nije slicno, strucnjace.
Ajd probaj jos jednom, ovo nije ispalo dobro.
Ti si isto jako poznati analiticar i strucnjak pa znas da je WP propali projekt, daj lupi glavom u zid.
Jasno mi je da svi branite svoj ljubljeni M$, no na kojim rezultatima temeljite taj optimizam za WP? Do sada se nije nešto iskazao u prodaji... A što se tiče gladi za hardverom, nisam primjetio da je išta manje gladan nego Android.
LG je išao logikom da odreže neprofitabilne stvari
Toliko o "sjajnom" Windows Phone-u, kojemu nije ni pomogla plaćena raklama Steve-a Wozniaka!
Kad iscrpi Nokiu MS će objaviti strateški ugovor u 2013 sa nekom drugom naivnom kompanijom. Sad je samo pitanje za koliko će mjeseci trenutni strateški partner (Nokia) objaviti odustajanje od platforme u cilju rezanja troškova i pukog preživljavanja. Windowsima želim sve najbolje no moje im želje, vjerujem, neće biti dovoljne. Da bi bili uspješni trebaju predvidit trendove (Google) ili ih stvoriti (Apple). MS to ne radi. Godinama koristim smartphone i nakon toliko vremena ponovno su mi bitne dimenzije i komunikacijske sposobnosti, zašto, zato što za većinu stvari koristim 5" tablet (Voip, Navigacija, Mail ...).
ma Nokia je trebala napravit kopiju ajfona i S2, il s3 i prikloniti se androidu, i pobrat dio kolača,, ovako će pobrati mrvice, a kako je glomazna kompanija, urušiće se sama od sebe kad se počnu stvarati golemi gubitci,,
koliko vidim svi oko mene briju na sve druge proizvođače malo tko spominje nokiu, e sad ako naprave dobar smartphone i da je dosta jeftiniji od ovih drugih možda i uspiju, al čisto sumljam nisu ni oni karitas
Sorry dječaci ,LG ipak ostaje u MS taboru!
Može lock.