Leopard za sve

poruka: 72
|
čitano: 10.413
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Leopard za sve".
16 godina
neaktivan
RE: Leopard za sve
TYRAEL kaže...
artfull kaže...
@ kuzo i bukva ...

što se UI a tiče, mislim da je OSX oduvjek pa i sad ispred i to dosta ... al kažu da se o osobnoj estetici ne treba razglabati pa ne trebamo ni mi, samo tvrditi da je win ljepši ili obratno je moj ili tvoj osobni stav. Činjenica je da apple ima najviše estetske standarde u industrjii i najveću tradiciju što se toga tiče. Windovsi tek od viste na ovamo liče na nešto, al pozitivni pomak je očigledan.

Brzina i ostalo ... oba OSa imaju svoje jače i slabije strane, potpuno su usporedivi i za niti jedan se ne može reći da je bitno bolji ili lošiji. Opet osobne preference i pitanje tvog workflowa i estetike.

Linux i unix općenito ( ako OSX ne ubrajam u unix radi usporedbe ) su daleko manje zastupljeni na desktop od win i OSXa. Na serverima da, naravno ... o unixu za modeme, frižidere i sl ne bih :)

Naravno da apple hw i sw ima mana i više puta sam govorio o njima ... jednostavno za sad su mi najmanje izražene i zato ga daleko više koristim od windowsa.

istina je da je linux manje zastupljen,ali što to govori...da ljudi u biti još ne poznaju istinsku kvalitetu..jer sve što je u osnovi unix,ne može biti nekvalitetno....razlog tome je donedavno nepostojanje GUI-a za linux..a prosječni juzeri bježe od terminala kao vrag od tamjana...na sreću....danas postoje brojne distribucije full u grafičkom okružju...nedavno sam probao linuxMINT i oduševio se poput djeteta...lakoća full automatske instalacije(osim određivanja drive-a i veličine instalacije)..ostavila me je bez teksta...sve je tajko bezbolno i lagano,a linux više ne ostavlja dojam da se radi o polovičnom proizvodu...mali je bed u tome jer je linux arhitektura podosta drugačija od MS win-a..tako da je potrebno učenje,ali nakon što se to savlada,ostaje samo zadovoljstvo....software-ska podrška je tako velika,da kažemo,na jedan WIN program ili paket..dolazi od 3-5 programa za linux..i sve to...besplatno....da prerežem...probajte...nećete se pokajati...samo malo strpljenja pokažite za učenje....stostruko će vam se vratiti...da sam sve ovo pričao za MS,rekli bi da sam plaćenik bill-ov,ovako meni niti kuna u džep jedino oduševljenje,koje želim podjeliti sa drugima...Osmijeh

Hehe potpisujem sve , ja san nakon dosta godina koristenja wina (od 96) , proba san prvo ubuntu 8.04(poslin malo i mint ,kubuntu ,fedoru9 itd..)prvo je upocetku bilo problema s glupostima koje sad rjesim u min(codeci ,driveri i sl) nakon cca 2 miseca skuzija san da windowse ni ne koristim .

Sad iman dual boot Ubuntu 9.04(koji se koristi 95% vremena ) i windows xp .

Ubuntu mi radi brzo kao sta je radija i prvi dan kad  san ga instalira ,+ sta je jos vaznije i sva periferija mi  radi super , printer , tv kartica ,scanner , card reader , gamepad ....

Neke stvari mi nisu stimale u pocetku ali to je vise zbog neiskustva na linuxu  sad mi se ti problemi cine trivijalni (sta u biti i jesu i u cas se srede )

Najveca prepreka ljudima kod prjelaza na neku linux distru je NAVIKA i LIJENOST  za ucenje necega novog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 1:31 (insomniac_cro).
17 godina
Leopard za sve

Ja ću reći samo jedno kao korisnik Windowsa - dok sam se u firmi, nekad davno, pošteno *ebao s najvećim sranjem koje je ikad napravljeno, Windows ME na više od 200 računala, moj kolega grafički dizajner me pokušao razveseliti i rekao mi da se i njegov Mac zblesao - jednom prošle godine.

Ja kao Win korisnik, morao sam čekati godinama da se to Win čudo ustabili i ne krši ko blesavo - to je počelo polako sa NT, pa sa Win2000 i sazrjelo tek sa Xp SP2 - Windosi sve to vrijeme pokušavaju napraviti ono što Apple ima već godinama.

U daljnje rasprave što je bolje ne bi ulazio, svatko voli svoje...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bed kaže...
artfull kaže...

mrzim swarovski, mac je upravo suprotno ... minimal, minimal ... dizajn je funkcionalnost ... inače ako me što podsjeća na swarovski kad me već vučeš za jezik su modani PCji i neki pokušaji dizajna kod pc proizvođača ... naročito asus i acer i dell sa svojim lapovima, ono gore neka koža, neki ferrari, naljepnice ... ono ... štand živi.

Uopće nisi shvatio poantu; potpuno je svejedno jesu li kristali ili bijela plastika, mac-ovci su se spremni zaklinjati da je to super plastika.. A zapravo se radi o kućištu, bilo ono metalno, s kristalima ili ružičasto s plavim točkicama. Moram priznati da mi nije jasno od kad je to računalo modni detalj? Ja ga smatram alatom. I potpuno mi je svejedno ima li odvijač plavu ili crvenu ručku, bitno mi je mogu li njime odviti vijak.. Ajde još laptop, pa ga nosaš uokolo, ali koliko ti funkcionalnosti nosi boja i materijal kućišta? Te mantre tipa dizajn je funkcionalnost su čisti reklamni slogani, a vidim i da se puše.. Je'l ti bitan dizajn cirkulara, potopne pumpe, agregata, ili ti je bitno da dobro pili drvo, crpi vodu, proizvodi struju? Sad probaj to primjeniti na kutiju koja ti stoji ispod stola..

swarovski? šteta pa ni "dizajneri" ne kuže dizajn ... 

A.
15 godina
Leopard za sve

Malo mi je bespotrebna rasprava o izgledu SO pokraj tolike količine softwarea s kojim možeš promjeniti taj izgled u Windowsima, OSX i pogotovo u Linuxu. Ni na jednom od ta 3 operativna sustava nisam koristio default teme nego one koje su mi se svidjele te sam i sam instalirao..

Puno tog ima na deviantArtu..

http://www.deviantart.com/#catpath=customization/skins&order=11

http://www.deviantart.com/#catpath=customization/screenshots&order=11

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leopard za sve

Jel netko uspio instalirat Snow Leopard na PC

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard za sve

Evo ja nisam, posudio sam ga od frenda probe radi i nisam uspio javi mi neku grešku, mislim da je library's nešto ali nisam više siguran.

Narano probao sam sa rebel EFI trial

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Evo ja nisam, posudio sam ga od frenda probe radi i nisam uspio javi mi neku grešku, mislim da je library's nešto ali nisam više siguran.

Narano probao sam sa rebel EFI trial

Kako si natjerao da Boota Rebel EFI

Forever MUFC
17 godina

Pa spržio sam ga na cd i bootao s njega.

17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Pa spržio sam ga na cd i bootao s njega.

meni nece.

Forever MUFC
17 godina

E jbg-a

Kako neće jesi skinuo .iso?

burn image u neri i radi

EDIT:

sa ove str. ima veliki gumb http://store.psystar.com/rebel_efi

Ali neće mi instalirat valjda nemam kompatibilne komponente

Ima gdje popis konfiguracija sa komponentama za mac os x leo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 22:50 (Exploder).
17 godina
neaktivan
Leopard za sve

Ovdje imas listu kompatibilnog hardvera.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Leopard za sve

Ljudi dodje mi do onog screena poslije Rebel EFI ja , tj ima jabukica i ispod nje se vrti ono kao da nesto radi, i tu se zarzi kolko oces i nece dalje, znali tko sta je.

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice