Nadamo se dobrom uspjehu, laserskih televizora. Nadam se da neće biti ni skupi kao prvi LCD ekrani. Cijenom današnjih?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opet se vraćamo na velike, nezgrapne kutije 
Jedno mi nije jasno:
"Ipak, za razliku od CRT-a ova tehnologija je iznimno energetski štedljiva i to čak četiri puta štedljivija od LCD-a i deset puta energetski štedljivija od plazmenih ekrana."
Znam da sam slab iz matematike, no ne znači li to da su plazme više nego dvostruko veći potrošači od ekvivalentnih LCD telkača? Po testovima koje gledam na netu, to mi se ne čini točnim. Može li netko upućeniji prozboriti dvije-tri o ovome.
Ček a nisu spomenuli hoće li biti debeo kao crt
crt tehnologija je imala najbolji kontrast boja zato što npr. lcd mijenja boju kristala, a svjetlost je pozadinska - u crt-u sama svjetlost izvire iz piksela
ako će radit kao što kažu - FTW
Znam da sam slab iz matematike, no ne znači li to da su plazme više nego dvostruko veći potrošači od ekvivalentnih LCD telkača? Po testovima koje gledam na netu, to mi se ne čini točnim. Može li netko upućeniji prozboriti dvije-tri o ovome.
Koje testove ti gledaš? Evo ti tablica pa gledaj potrošnju:
Dobro, većina po ovim tablicama stvarno jesu gutači struje...ali neki modeli su po potrošnji blizu LCD-ima iste dijagonale.
a nisu ti laseri malo stetni za oci? makar i blagi ultraljubičasti laser?
"Za laserske zrake brinu se redovi laserskih dioda poput onih koji se koriste u Blu-ray uređajima" ne znam kak oni to misle slozit...
Dragi BUG-ovci,
hrvatski jezik poznaje komparaciju pridjeva, i u slučaju naslova članka bi glasila: "čist, čišći, najčišći". Stoga, naslov bi glasio "Laser za čišći prikaz".
Puno pozdrava Vašem lektoru 
To je ono što nam treba. Kvaliteta slike CRT-a, a potrošnja i tehnologije (HD, 3D) LCD-a.
Međutim, dok god su oni debeli kao i CRT-i (skoro), mislim da pokraj tanašnih LCD-a, plazmi, a posebno LED-a, neće izdržati.
Evo gledam i potrošnja je slična osim kod par modela. Tih par modela u pravilu košta više = nije za ljude koji se zabrinjavaju sa potrošnjom + imaju bolju sliku.
Mislim da onaj koji kupi KURO za 3,5 k USD ne brine brigu o potrošnji struje. Top 4 potrošaća imaju 60 incha tak da i to košta struje.
Skoro svi su iz 2007 i 2008 godine tak da me zanima kolko je trenutno potrošnja jer ne vjerujem da nakon tolko kritiziranja potrošnje plazmi proizvođači nisu optimizirali potrošnju.
a nisu ti laseri malo stetni za oci? makar i blagi ultraljubičasti laser?
"Za laserske zrake brinu se redovi laserskih dioda poput onih koji se koriste u Blu-ray uređajima" ne znam kak oni to misle slozit...
Laseri se koriste samo za pobuđivanje fosfora, tako da ne dolaze u kontakt s očima.
Da i? novije plazme u istoj dijagonali kao neki lcd su isti po potrošnji, štoviše ponekad plazma i manje troši jer ako je taman film i slika smanjuje se potrošnja, dok je kod lcd-a konstantna.
Znaci 42'' lcd troši prosjek oko 180w, 42'' plasma troši isto tako neki prosjek, ali i zavisi od same slike.
Ali LCD-i su u meduvremenu dobili ogromno poboljsanje u vidu LED pozadinskog osvijetljenja (ne pomijesati sa LED local dimming tehnologijom), to su oni ultratanki LCD-i.
Cinjenica JE da plazme trose vise struje i to u nekim uvjetima mnogo vise i tu nema nikakve rasprave. Govoriti da plazme trose manje struje je isto kao reci da i7 trosi jako malo kad mi je otvoren samo windows desktop i nista ne radi.
Isto tako govoriti da onome tko ima para za ogromnu plazmu nije problem i racun za struju nije nikakav argument. Govori se o tome tko vise trosi, a ne tko si to moze priustiti.
BTW za ovu tehnologiju navijam, receno je u clanku da je *trenutno* dubina ekrana takva kakva je, sto znaci da ce se poboljsavati s vremenom, a ako ce slika biti takva kakvu obecavaju ja cu se prvi odreci tanjeg ekrana za takvu sliku. Ni LCD-i nisu od pocetka bili toliko tanki. Nazalost mi ovu tehnologiju u praksi necemo vidjeti najmanje 5 godina.