Kriza ugrožava Intelovo poslovanje

poruka: 6
|
čitano: 843
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kriza ugrožava Intelovo poslovanje".
17 godina
neaktivan

Tako nečega sam se bojao da bi moglo biti posljedica ove globalne krize i u IT industriji, pa da prvi puta u zadnjih 10tak godina vidimo svojevrsnu stagnaciju u proizvodnji procesora i čipova. Bila bi zaista šteta da se već ustaljeni ritam izdavanja novih prockasa uspori ili privremeno stopira Neodlučan

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kriza ugrožava Intelovo poslovanje
Dado_ZG78 kaže...

Tako nečega sam se bojao da bi moglo biti posljedica ove globalne krize i u IT industriji, pa da prvi puta u zadnjih 10tak godina vidimo svojevrsnu stagnaciju u proizvodnji procesora i čipova. Bila bi zaista šteta da se već ustaljeni ritam izdavanja novih prockasa uspori ili privremeno stopira Neodlučan

Da, ne daj Bože da developeri bolje optimiziraju kod, kao suprotnost lošeg koda koji se izvlači povećanjem sirove snage.
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

A sta je tu lose? Zapravo je to tebi kao krajnjem gameru super, neces vise morati kupovati novi komp svake dvije godine.... a igre ce biti sve bolje i bolje..... pogledaj konzole, koje imaju smrznuti hardver, a igre iz godine u godinu izgledaju sve bolje i bolje.... to se zove optimizacija;)
17 godina
Ovo je valjda najgluplja vijest koju sam dosada čuo!
pa koja kriza ne ugrožava poslovanje kompanije!
Potuku se Jacques Houdek i Walker, teksaški rendžer. Walker udari Jacquesa kružnim, a ovaj se zavrti oko svoje osi i usiše sve oko sebe.
17 godina
neaktivan

Da, kada se to pogleda sa strane gaming industrije opet nije sjajno..   naime, ako će hardver stagnirati, stagnirat će i softver - tko će plačati te silne programere za optimizaciju koda kad je recesija? Sva industrija je povezana.

Inače slažem se u potpunosti (čak sam svojevremeno pokrenuo i temu) kako današnji naslovi (igre) nisu ni izbliza optimizirani koliko bi mogli biti, jer današnji high-end hardver pruža praktički neograničene mogućnosti u kreaciji igara (sjetimo se samo igara sa Amige, a kakav je to bio siromašan hardver u usporedbi s današnjim).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
harti kaže...
Dado_ZG78 kaže...

A sta je tu lose? Zapravo je to tebi kao krajnjem gameru super, neces vise morati kupovati novi komp svake dvije godine.... a igre ce biti sve bolje i bolje..... pogledaj konzole, koje imaju smrznuti hardver, a igre iz godine u godinu izgledaju sve bolje i bolje.... to se zove optimizacija;)
  Djelomično točno, jer je konzola zatvorena platforma koja ima jedinstvene specifikacije i nakon što je programeri prokuže lakše im je štancati nove naslove, dok je PC mnogo složenija platforma (više proizvođača različitog hardvera) i optimizacija je samin time i teža. Iako to ne znači da kod u nekim igrama i aplikacijama danas nije dosta "prljav" i redundatan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2008 8:33 (daseparo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice