Cijena i nije prevelika s obzirom na dijelove i kvalitetu slaganja i kučišta.
Da li dolazi viličar u pakiranju za transport?
Koliko sam ja shvatio to će biti jeftino s obzirom na što nudi : 980X, 2x5970, predobro kućište, vodeno hlađenje, 6GB rama... Pa to uopće nije skupo jer će 15k kuna biti samo procesor i grafička.
omg 38kg ... da u tackama vozikam okolo ?
Dragi Djede, bio sam dobar čitavu godinu.....
Sorry ali dajte čitajte, najjeftinija verzija je $4k, a sada na njihovom webu niti neam i7 980x, dakle nista od ove cijene, trebat ce puno vise novaca za tu verziju koja se spominje u clanku. $4k je pocetna cijena za ono sto sada nude, a ne sto ce biti.
Sorry ali dajte čitajte, najjeftinija verzija je $4k, a sada na njihovom webu niti neam i7 980x, dakle nista od ove cijene, trebat ce puno vise novaca za tu verziju koja se spominje u clanku. $4k je pocetna cijena za ono sto sada nude, a ne sto ce biti.
Da, cijena od 4000$ se odnosi na model s i7 960, 6Gb memorije i 2x5870 1gb kartice.
Samo sam preletio članak
EDIT: sad sam pogledao službene stranice i verzija s factory OC i7 975@3,86 GHz, 12Gb ram, i 2x5970 2GB, košta 5,849$. U cijenu ulazi još i 1,2TB Hdd dok za SSD od 512Gb treba dodati još 950$
Kuciste je predobro slozeno...
Ako je tako onda uopće nije isplativo.
Je da je to Alienware, je da sve to oni lijepo posloze, stave u neko kvaliteno i lijepo dizajnirano kuciste.....ali za tu lovu bih si ipak sam volio slozit pravu masinu!
Ok, ne bih imao Alienware kuciste, ali bih gustao kod slaganja takvoga kompa i biranja svakog dijela hardveraja kako meni odgovara i kako bih si ja to zamislio.
Ipak je na kraju to samo "obicni" slozenac.... 
nisam siguran da se za ovu konfiguraciju isplati davati toliki novac,kako se izbacivaju novi proizvodi ovo će za max dvije godine zastarijeti,kad sam prije par godina kupovao kompjuter najveće smeće je bilo 4-5 000 kn,sad pristojan laptop kupiš za te pare,i to jako dobar laptop
U adm-u slabiji procesor, ram, matična i grafičke koštaju oko 23000kn. S time da Alienware kučište vrijedi bar 100eura ako ne i duplo više, plus napajanje, diskovi, optika, i periferija nakupilo bi se 27000kn.
U adm-u slabiji procesor, ram, matična i grafičke koštaju oko 23000kn. S time da Alienware kučište vrijedi bar 100eura ako ne i duplo više, plus napajanje, diskovi, optika, i periferija nakupilo bi se 27000kn.
I brand name ce se naplacivati.
Vodeno hladenje...
Ne bi me cudilo da kosta i preko 30-35k kuna.
I brand name ce se naplacivati.
Vodeno hladenje...
Ne bi me cudilo da kosta i preko 30-35k kuna.
Pa da.
Ako brand name kučište doseže cijenu od par tisuća kuna ne vidim razlog zašto bi se njihovo smatralo jeftinijim.
Ovakvo računalo što su oni složili se prodaje bogatim neznalicama a u svrhu ja imam bolje računalo od tebe. Svatko tko ima toliko novaca može se i sam složit još bolji stroj za sigurno 20-30% jeftinije ako ne i više.
Vodeno hlađenje koje oni ovdje nude košta $80 ~ cca 400 kuna.
da ali na ovom piše vanzemaljac,a kad sam satavljaš koju tad marku dobiješ,ali ja ovo nebi nikad kupio je mi to ne treba ,još malo pa kupiš nekakvo auto
pa šta onda šta piše alien, alienware nije ništa posebno, kupi si Corsair Obsidian kućište i tamo će sve izgledat 10x bolje unutra od ovog kućišta. No kao što rekoh to je više za bogate amere gdje roditelji kupuju djeci kompove samo da ima nešto skupo.
Svaki programer će prije kupit svoje custom made računalo nego ovo, biti će puno jeftinije. Ja sam sad probao na webu složit konfu koja ide preko $10k ~ preko 50 tisuća kuna, za te novce niti ne mogu imati bolje komp jer nema takvih komponenti
LOL. Već bi moralo biti puno jeftinije, za 30 tisuća kuna složiš konfu istu takvu i još bolju sa boljim komponentama. I uključiš u to vodeno hlađenje za skoro sve komponente.
da ja vas nešto sad pitamo offtopic ali je vezanu za area 51 kakvo je to mjesto gdje se nalazi ??? i po čemu je tako poznato ????
to to je isto kad kupiš puma patike,realna im je vrijednost 200 kn,a ime platiš 800 kn,pa nema na ovom asvijetu kompanije koja ne naplačuje svoje ime,naravno uvijek je jeftinije kupiti refužo
da ja vas nešto sad pitamo offtopic ali je vezanu za area 51 kakvo je to mjesto gdje se nalazi ??? i po čemu je tako poznato ????
to je kao neka tajna baza u americi,gdje tobože ispitivaju vanzemaljsku tehnologiju,vidi se da nisi gledao x-files,tvorci ove firme su bili ljubitelji te serije pa se i zato njihova računala tako zovu,a area 51 je bilo stalno spominjano
pa šta onda šta piše alien, alienware nije ništa posebno, kupi si Corsair Obsidian kućište i tamo će sve izgledat 10x bolje unutra od ovog kućišta. No kao što rekoh to je više za bogate amere gdje roditelji kupuju djeci kompove samo da ima nešto skupo.
Svaki programer će prije kupit svoje custom made računalo nego ovo, biti će puno jeftinije. Ja sam sad probao na webu složit konfu koja ide preko $10k ~ preko 50 tisuća kuna, za te novce niti ne mogu imati bolje komp jer nema takvih komponenti
LOL. Već bi moralo biti puno jeftinije, za 30 tisuća kuna složiš konfu istu takvu i još bolju sa boljim komponentama. I uključiš u to vodeno hlađenje za skoro sve komponente.
..i svizac se trže...upadne sa kreveta i probudi se uz pisak...
.... da ..ti ćeš ono bolje posložiti i optimizirati konfiguraciju nego jedan DELL-ALIENWARE...ono kuuuul si...
..ubrzo bi samo visio ovdje na forumu i moljakao pomoć za ovo i ono.."grafulje"mi se pregrijale..."rama" mi šteka...windowsi nešto opet zezaju...ma cijela "konfa" mi nekako pravi probleme...etc,etc... i da..vidi znalca..ono:obsidian "kante"..uuuu stvarno si kuuuul..pa da si stvarno tao dobar kako tvrdiš..radio bi za gadne pare...a ne provaljivao ovdje nebuloze...
Mora da se zezaš
Bilo je o tom mjestu jako puno po raznim filmovima, serijama, da nisi nigdje čuo... baš čudno
.... da ..ti ćeš ono bolje posložiti i optimizirati konfiguraciju nego jedan DELL-ALIENWARE...ono kuuuul si...
..ubrzo bi samo visio ovdje na forumu i moljakao pomoć za ovo i ono.."grafulje"mi se pregrijale..."rama" mi šteka...windowsi nešto opet zezaju...ma cijela "konfa" mi nekako pravi probleme...etc,etc... i da..vidi znalca..ono:obsidian "kante"..uuuu stvarno si kuuuul..pa da si stvarno tao dobar kako tvrdiš..radio bi za gadne pare...a ne provaljivao ovdje nebuloze...
S koje si ti planete pao ?
Da išta znaš o hardveru onda ne bi pričao takve provalije koje pričaš. Savjet, više čitaj manje piši nebuloze.
S koje si ti planete pao ?
Da išta znaš o hardveru onda ne bi pričao takve provalije koje pričaš. Savjet, više čitaj manje piši nebuloze.
ne neznam..još dok si se ti kačio mami o suknju,ja sam slagao konfiguracije..ti si ono meritoran za hardware...ajde negiraj me..ja tvrdim da si obični fušer naspram ekipe iz dell-alienware-a.. dokaži suprotno
ispričavam se radi duplog posta,ali hajde...dokle ćemo se pravit ipametniji od cijelog svijeta???.. kompjuterska konfiguracije nisu samo komponente utaknute jedna u drugu...pitanje je kako su posložene,kao su kompatbilne ,kako iskorištavaju kapacitet svih drugih komponnti..i dijete od 10 godina može posložiti "konfu"..druga stvar je kako će to na kraju u cijelini funkcionirati.... i ako cijeli svijet testira vrhunske konfiguracije i u samom vrhu je alienware,sad će se naći samouki ekspert(nitko konkretno) oi pljuckati bahato na ljude kojima je znanje plaćeno reda veličine o kojima već spomenuti "stručnjak" može samo sanjati....pratim po forumu kako se ljudi bahate ,a onda preklinju tražeći pomoć jer "nešto" nije kako treba...imajo "opaka" ogromna kućišta po 1000-1200kn,a imaju bed sa hlađenjem cross-a ili sli-ja...davno je alienware u jedan lap povezao najjače nvidijine kartice i nikakav problem sa hlađenjem...t oje samo primjer koliko neki likovi ovdje ispadaju smiješni sa svojim"znanjem" iznad svijetskih eksperta..ubuduće..mudrije je ošutati,nego ispasti "kuuuul"...i radije knjige u ruke..
Mora da se zezaš
Bilo je o tom mjestu jako puno po raznim filmovima, serijama, da nisi nigdje čuo... baš čudno
jesam u filmu Dan Nezavisnosti od Willa Smitha 
Da imam para odmah bi kupio, jednostavno je predobro za tu cijenu, a pogotovo kućište 
One ljuske (ili škrge) su premoćan detalj, a i ja neznam na šta se žalite, sve je super. OK, u AMERICI bi se moglo sastaviti nešto jače za te pare, dok u nas baš i ne vjerujem, a i pitanje je kako bi to sve skupa radilo, uglavnom, ovo je pravi gamerski komp nema šta
Ovo mi ima smisla jedino ako nabavim 3x30 cola Samsunga za eyefinity pa da koristim i grafe i procesorske snage. No jbg šalu na stranu, kućište i komp su stvarno dizajnirani strava
. Glava boli! 4 soma dolara ja potrošim u 10 godina na komp osim softwarea
Kupujem!*
*čim dobijem na lotou.
ispričavam se radi duplog posta,ali hajde...dokle ćemo se pravit ipametniji od cijelog svijeta???.. kompjuterska konfiguracije nisu samo komponente utaknute jedna u drugu...pitanje je kako su posložene,kao su kompatbilne ,kako iskorištavaju kapacitet svih drugih komponnti..i dijete od 10 godina može posložiti "konfu"..druga stvar je kako će to na kraju u cijelini funkcionirati.... i ako cijeli svijet testira vrhunske konfiguracije i u samom vrhu je alienware,sad će se naći samouki ekspert(nitko konkretno) oi pljuckati bahato na ljude kojima je znanje plaćeno reda veličine o kojima već spomenuti "stručnjak" može samo sanjati....pratim po forumu kako se ljudi bahate ,a onda preklinju tražeći pomoć jer "nešto" nije kako treba...imajo "opaka" ogromna kućišta po 1000-1200kn,a imaju bed sa hlađenjem cross-a ili sli-ja...davno je alienware u jedan lap povezao najjače nvidijine kartice i nikakav problem sa hlađenjem...t oje samo primjer koliko neki likovi ovdje ispadaju smiješni sa svojim"znanjem" iznad svijetskih eksperta..ubuduće..mudrije je ošutati,nego ispasti "kuuuul"...i radije knjige u ruke..
Kao linux juzer bi trebao znati da je software tu da riješi kompatibilnost između komponenti :-)...Cijeli taj alienware je samo velika cigla(meni poprilično ružna izvana) bez OS-a i drivera ;-).