bas sam danas razmisljao dali ima neki OS koji bi ovo mogao raditi (jedan server ,vise usera) ,kad vidi ovo 1=11pc-a.....zivo me zanima koja je konfiguracija...
za 700$ 10pc-a.....odlicno...
bas sam danas razmisljao dali ima neki OS koji bi ovo mogao raditi (jedan server ,vise usera) ,kad vidi ovo 1=11pc-a.....zivo me zanima koja je konfiguracija...
za 700$ 10pc-a.....odlicno...
Definitivno...
pitanje je samo OS-a... imaš ured sa 10 ljudi koji rade office taskove... pa izračunaj:
10 mašina * 2500 kn = 25000 kn
10 mašina * 1000 kn windows = 10000 kn
10 mašina * 4000 kn office (staviš open office ili google docs) = 40000 kn
ušteda = 75000 kn
nije loše...
Ovo je instalirano u Makedonskim skolama, u kampanji - kompjuter za svaki ucenik.
Pogoni ga Linux, i na jedno racunalo je povezano 4 monitora i tipkovnica. Mislim da je u pitanju istu firmu koja je dobila posao u Makedoniju.
Da li tko zna kako Microsoft tretira licenciranje na virtualnim strojevima. Zapravo me zanima ako imaš podignuta 3 WIN OS-a na virtualnim strojevima + 1 matični, da li su potrebne 4 licence?
Da li tko zna kako Microsoft tretira licenciranje na virtualnim strojevima. Zapravo me zanima ako imaš podignuta 3 WIN OS-a na virtualnim strojevima + 1 matični, da li su potrebne 4 licence?