Jailbreak i za iPad 3G

poruka: 69
|
čitano: 7.158
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jailbreak i za iPad 3G".
18 godina
Jailbreak i za iPad 3G

Svaka čast, stvarno su brzi!!!

Oko mene pijani drugari, a ja samo tebe dozivam....

1 0 hvala 0
16 godina
Jailbreak i za iPad 3G

koji tipovi život im se svodi na iphone,imac,ipad, nek si nabave život,i ja doma imam masu elektronike od cd playera do komjutera,ali nisam toliko opsjudnut tim uređajima ,da kad nešto izađe moram imati među prvima,kakvu to apple ugrađuje zaštitu u svoje gadgete kad neki tobož hackeri probiju iz par pokušaja

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
1 23 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jailbreak i za iPad 3G

Također su i SMS uspjeli upogoniti na 3G verziji...

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Jailbreak i za iPad 3G
blackalbum kaže...

koji tipovi život im se svodi na iphone,imac,ipad, nek si nabave život,i ja doma imam masu elektronike od cd playera do komjutera,ali nisam toliko opsjudnut tim uređajima ,da kad nešto izađe moram imati među prvima,kakvu to apple ugrađuje zaštitu u svoje gadgete kad neki tobož hackeri probiju iz par pokušaja

imaš li ti uz svoj sjajni život ijednu drugu strast ili hobi? eto, nadam se da sad shvaćaš...

Potpis ;)
16 godina
Danijel kaže...
blackalbum kaže...

imaš li ti uz svoj sjajni život ijednu drugu strast ili hobi? eto, nadam se da sad shvaćaš...

imam hobije ali ovo nije hobij ovo je infišanost tj opsesija

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
Jailbreak i za iPad 3G

Ne shvaćaš... Nekome je tvoj nogomet previše i ne znam kaj... Nekomu tko je pametan je ovo izvrstan hobi...

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Jailbreak i za iPad 3G

Ima jedna stara poslovica (neka se nitko ne uvrijedi) koja veli otprilike 'Svakoj budali njegovo veselje'. Veli meni žena 'kako možeš toliko sjedit pred kompom' pa ode se vozit biciklom 2-3 sata. Što meni, recimo, ne bi palo napamet ;) Naravno, šalim se malo. Ja naprimjer ne bi sjedio 10-12 sati uz štapove i pecao na nekoj baruštini jednog ili dva šarančića i pri tome obilato hranio komarce i krpelje.

Moj PC  
8 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Jailbreak i za iPad 3G

zašto je ok staviti link na vodič kroz proceduru jailbreakanja ipada, dok recimo vodič na proceduru krekanja windowsa nije.  malo licemjerno, zar ne.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

9 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zato sta jailbreak nema veze s krekiranjem.
18 godina
neaktivan
ansha kaže...
Zato sta jailbreak nema veze s krekiranjem.

povreda licence i jedno i drugo.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 11:03 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Vjerovao ili ne, ali oni imaju zaradu od toga. Tako da to bas i nije neki hobi, vec posao.

17 godina
neaktivan
Jailbreak i za iPad 3G

...stanoviti MuscleNered koji je jailbreakao uređaj...

MuscleNerd.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
18 godina
hrvooje kaže...

zašto je ok staviti link na vodič kroz proceduru jailbreakanja ipada, dok recimo vodič na proceduru krekanja windowsa nije.  malo licemjerno, zar ne.

Točno tako!

Citirano iz teksta "... razvaljivanje Appleovih zaštitnih mehanizama uređaja bude svakome dostupno"

U redu je stavljati linkove za razvaljivanje Applea i pričati o tome, dok se na primjer u Assassins Creed 2 temi ne dozvoljava ni najmanji spomen da netko igra .......... verziju- Odmah se brišu postovi i prijeti kartonima dok je ovo OK... Zanimljivo.

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Hmmm....da, volio bih sta "nadlezni" kazu o tome posto ima smisla.

Zasto ne stavit fin snimljenu "proceduru" stavljanja nekoga patcha ("kreka") za Win ili fino "korak po korak" za neku igru.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
Jailbreak i za iPad 3G
Mozda zato sta jailbreak nije ilegalan za razliku od stvari koje ste nabrojali. Kakite a nemate pojma o cemu pricate.
Moj PC  
1 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
ansha kaže...
Mozda zato sta jailbreak nije ilegalan za razliku od stvari koje ste nabrojali. Kakite a nemate pojma o cemu pricate.

Citaj appleovu licencu... ti nemas u ovom slucaju pojma sto govoris...

In Control
16 godina
protjeran
NIJE ilegalno. POJMA nemas! Samo spamas i dezinformiras.
18 godina
neaktivan
ansha kaže...

Svako krsenje licence je ILEGALNO... po tome onda ni crackiranje igrica kao takvo nije ilegalno... a svi znamo da jest...

In Control
18 godina
neaktivan
ansha kaže...

ovdje na appleovim stranicama piše u zadnjem odlomku (odnosi se na iphone u članku, ali je isto i za ipad naravno) :

Apple strongly cautions against installing any software that hacks the iPhone OS. It is also important to note that unauthorized modification of the iPhone OS is a violation of the iPhone end-user license agreement and because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software. 

Koji ti dio nije jasan u dijelu rečenice "is a violation od the iPhone end-user licence agreement" ... Dakle lijepo Apple kaže da je to kršenje EULA-e.

18 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
ansha kaže...

ovdje na appleovim stranicama piše u zadnjem odlomku (odnosi se na iphone u članku, ali je isto i za ipad naravno) :

Apple strongly cautions against installing any software that hacks the iPhone OS. It is also important to note that unauthorized modification of the iPhone OS is a violation of the iPhone end-user license agreement and because of this, Apple may deny service for an iPhone,  iPad,  or iPod touch that has installed any unauthorized software. 

Koji ti dio nije jasan u dijelu rečenice "is a violation od the iPhone end-user licence agreement"  ... Dakle lijepo Apple kaže da je to kršenje EULA-e.

Mislim da ne bude zamjerke, krsenje EULA-e je NELEGALNO

In Control
16 godina
protjeran
Nije protuzakonito vec ti preporucuju da to ne cinis jer ti mogu uskratit garanciju! Ako vama nije jasna razlika izmedju toga i krekiranja softwarea koje je direktno u funkciji piratizacije odnosno kradje onda vam sretno u zivotu jer ce vam trebat.
17 godina

Ma krivo ste shvatili. Kršenje EULA-e NIJE ilegalno, odnosno nije kažnjivo.

Već kršenjem EULA-e Apple ima pravo poništiti njihovu obavezu prema vama u vidu servisa i zamjene ne ispravnog uređaja u garantnom roku.  

To je sve. 

A pošto ste kupili uređaj, vaše je pravo JB-ati ga isto toliko kao što je vaše pravo nabiti telefon u zid.  

18 godina
neaktivan
ansha kaže...
Nije protuzakonito vec ti preporucuju da to ne cinis jer ti mogu uskratit garanciju! Ako vama nije jasna razlika izmedju toga i krekiranja softwarea koje je direktno u funkciji piratizacije odnosno kradje onda vam sretno u zivotu jer ce vam trebat.

kršenje EULA-e je kršenje ugovora. ako kršim MS EULA-u, nakon što stisnem F8 i I agree , kako će me itko kazniti za išta ako nije protuzakonito?

glavno pitanje je da li je kršenje ugovora protuzakonito?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 13:34 (hrvooje).
18 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ma krivo ste shvatili. Kršenje EULA-e NIJE ilegalno, odnosno nije kažnjivo.

Već kršenjem EULA-e Apple ima pravo poništiti njihovu obavezu prema vama u vidu servisa i zamjene ne ispravnog uređaja u garantnom roku.  

To je sve. 

A pošto ste kupili uređaj, vaše je pravo JB-ati ga isto toliko kao što je vaše pravo nabiti telefon u zid.  

nikako ne može biti tvoje pravo kršenje EULA-e. imam firmu, kupim jedne windowse i moje je pravo kršiti EULA-u po tvome i instalirati te jedne windowse na 10 računala? čemu onda EULA ako ju imaš pravo kršiti?

17 godina
odjavljen
Jailbreak i za iPad 3G

Apple tvrdi da je ilegalno, Electronic Frontier Foundation tvrdi da je legalno. Mislim da je čak Apple pokrenuo sudski spor u kojem planira dokazati da je to ilegalno.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Tocno tako, a dok ne dokazu biti ce i je legalno.
17 godina
Jailbreak i za iPad 3G

Krivo sam se izrazio.

Kršenje EULA-e može biti ilegalno ako sadrži neke zakonske elemente. Sve ovisi kako je napisana i uređena EULA. 

I dalje stojim iza toga da JB - anjem gubite pravo na garanciju, ali NE kršite nikakav zakon.

A druga stvar koja me strašno fascinira je to da nitko na forumu ne priča o novom (jučer izbačenom) Jailbreak programu koji uspješno jailbreaka bootrom 05.12.01 i software 3.1.3 na iPhoneu 3GS (ja probao iradi).

I najbolja stvar je ta da više ne treba spajati telefon na PC svaki put kad se boota.

Odnosno to je untethered jailbreak.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
hrvooje kaže...

nikako ne može biti tvoje pravo kršenje EULA-e. imam firmu, kupim jedne windowse i moje je pravo kršiti EULA-u po tvome i instalirati te jedne windowse na 10 računala? čemu onda EULA ako ju imaš pravo kršiti?

ilegalno kopiranje, i jednako tome instaliranje bez važeće licence jest zabranjeno zakonom. Izmjena legalno kupljenog softvera i hardvera za vlastite potrebe teško može biti protuzakonita pa i unatoč ugovoru s prodavačem (eula) koji to brani. Prilično sam siguran da Apple ne može tek tako ni odbiti jamstvo ako ne dokaže da je izmjena na softveru (firmveru) uzrokovala kvar. O tome se čak i između redaka u EULAi može naći potvrda - kaže MOŽE odbiti jamstvo.

17 godina
odjavljen
Egregični kaže...

ilegalno kopiranje, i jednako tome instaliranje bez važeće licence jest zabranjeno zakonom.

Nisam radio JB, ali ako se radi s modificiranim file-voima iz firmware-a onda je ilegalno modificiranje i distribucija.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
Jailbreak i za iPad 3G

e jabučari ja vas fakat ne kužim....

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice