NEEE NIKADA........nemam ja nista protiv iPhona i sam ga zelim imaati al PSP ima bolju buducnost..i po meni super os..on moze poboljsati hardware.....konzola je konzola..dok mobitel+konzola .....hmmmmmm ne zvuci nikako na dobro.....da psp pojeftini svoje igre na nekakvih 100kn maximalno.....bio bi najjaaci...al jbg200-300kn za igru...neznaam sada je skupo....nadam se da ce se to promijeniti..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
samo napomena da se izvrsi ispravka: John Carmask priznaje kako iPhone ima nolji hardver od prijenosnih konzola Sonyja i Nintenda
NEEE NIKADA........nemam ja nista protiv iPhona i sam ga zelim imaati al PSP ima bolju buducnost..i po meni super os..on moze poboljsati hardware.....konzola je konzola..dok mobitel+konzola .....hmmmmmm ne zvuci nikako na dobro.....da psp pojeftini svoje igre na nekakvih 100kn maximalno.....bio bi najjaaci...al jbg200-300kn za igru...neznaam sada je skupo....nadam se da ce se to promijeniti..
sjajno kao i iPhone (samo se nadam da i cijena nije takva)
Pa sta ima veze sto je mobitel+konzola - svejedno ti - ak instaliras igre i imas bolji experience onda je zakon
Nintendo DS se do sada prodao u 90 milijuna komada (za 2 godine prestići će PS2 kao najuspješnija konzola svih vremena) i po prodajnim rezultatima je daleko uspješniji od PSP-a. Godišnje se puno bolje prodaje i od iPhona - DS se svake godine proda u 25 miliona komada, a iPhone se u prvoj godini i pol prodao u 13 miliona komada.
Pa sta ima veze sto je mobitel+konzola - svejedno ti - ak instaliras igre i imas bolji experience onda je zakon
Nintendo DS se do sada prodao u 90 milijuna komada (za 2 godine prestići će PS2 kao najuspješnija konzola svih vremena) i po prodajnim rezultatima je daleko uspješniji od PSP-a. Godišnje se puno bolje prodaje i od iPhona - DS se svake godine proda u 25 miliona komada, a iPhone se u prvoj godini i pol prodao u 13 miliona komada.
Ovo mi je prva da neko hvali ARM procesore da su brzi :)
Tekst je cisti marketing i u pitanju je broj korisnika iphonea
koji konstantno raste i tržište koje bi se moglo razviti oko toga!
Jos jedna od stvari je podizanje ega korisnika iphone, ono kaže:
"Znas imas moćnu stvarčicu u ruci, možeš se i igrati na njoj. Igra ti je $25!"
Iphone ekipa koja je olićenje snobizma teško da neće pasti na tu spiku!
Ovo mi je prva da neko hvali ARM procesore da su brzi :)
Tekst je cisti marketing i u pitanju je broj korisnika iphonea
koji konstantno raste i tržište koje bi se moglo razviti oko toga!
Jos jedna od stvari je podizanje ega korisnika iphone, ono kaže:
"Znas imas moćnu stvarčicu u ruci, možeš se i igrati na njoj. Igra ti je $25!"
Iphone ekipa koja je olićenje snobizma teško da neće pasti na tu spiku!
imam psp i igro sam nekoliko igrica na iPhoneu i na iPodu tuch i mogu rec da mi je PSP najbolja prijenosna konzola koja postoji na svjetu!
DS ima nekakvu srotnu grafiku i mali ekran, na iPhoneu i iPodu nije to to, nemas tipki itd. npr. igras neki ku*ac s autima i ti pomices ekran, a to je malo preprepretesko i pogotovo kad nemas osjecaj za to, a ovdje lijepo imas tipke!
po meni je stvarno PSP zakon. npr. ja sam u razredu u kojem frajer ima iPhone i ima brdo igrica i jedan frajer nosi PSP u skolu i svi, ama bas svi zicaju prije PSP nego iPhone, jednostavno nije to to, osnovni problem je to sto nema tipki.
a inace bi volio da sony, napravi novi software za PSP i da da slusalice s mikrofonom i da mozemo ubacit SIM karticu i koristimo i PSP kao mobitel! to bi bilo preje*eno!!!!!!!!!!
imam psp i igro sam nekoliko igrica na iPhoneu i na iPodu tuch i mogu rec da mi je PSP najbolja prijenosna konzola koja postoji na svjetu!
DS ima nekakvu srotnu grafiku i mali ekran, na iPhoneu i iPodu nije to to, nemas tipki itd. npr. igras neki ku*ac s autima i ti pomices ekran, a to je malo preprepretesko i pogotovo kad nemas osjecaj za to, a ovdje lijepo imas tipke!
po meni je stvarno PSP zakon. npr. ja sam u razredu u kojem frajer ima iPhone i ima brdo igrica i jedan frajer nosi PSP u skolu i svi, ama bas svi zicaju prije PSP nego iPhone, jednostavno nije to to, osnovni problem je to sto nema tipki.
a inace bi volio da sony, napravi novi software za PSP i da da slusalice s mikrofonom i da mozemo ubacit SIM karticu i koristimo i PSP kao mobitel! to bi bilo preje*eno!!!!!!!!!!
Osvrnut ću se na ove komentare kako iPhone ne može biti dobra gaming konzola jer nema tipki.
Za upravljanje akcelerometrom treba malo vremena da se navikneš ako je to prvi puta da npr. upravljaš nekim autićem tako da okrećeš ekran. Ali ne mogu se složiti da to nije jednako dobro kao tipke. Ja se igram na iPhoneu od kad sam ga kupio i akcelerometar otvara jednu posve novu dimenziju igranja. Stiskanje tipki lijevo i desno kod vožnje auta nije ni približno napeto i uzbudljivo kao okretanje ekrana poput volana. Nagneš ga napred -dodaš gas, dakle potpuno intuitivno. Stiskanje tipki se nekome sa strane čini lakše ali mislim da samo zato jer se navikao na njih.
Akcelerometar otvara posve novu dimenziju igranja, pregršt fenomenalnih igrica koje ovise o akcelerometru poput labyrintha nije moguće ni na jednoj drugoj pocket konzoli doživjeti.
Inače, koliko je navigacija bez mehaničkih tipki precizna i funkcionalna dovoljno govori činjenica da su za iPhone izdane mnoge verzije PC FPS igrica poput Brothers in Arms.
Osvrnut ću se na ove komentare kako iPhone ne može biti dobra gaming konzola jer nema tipki.
Za upravljanje akcelerometrom treba malo vremena da se navikneš ako je to prvi puta da npr. upravljaš nekim autićem tako da okrećeš ekran. Ali ne mogu se složiti da to nije jednako dobro kao tipke. Ja se igram na iPhoneu od kad sam ga kupio i akcelerometar otvara jednu posve novu dimenziju igranja. Stiskanje tipki lijevo i desno kod vožnje auta nije ni približno napeto i uzbudljivo kao okretanje ekrana poput volana. Nagneš ga napred -dodaš gas, dakle potpuno intuitivno. Stiskanje tipki se nekome sa strane čini lakše ali mislim da samo zato jer se navikao na njih.
Akcelerometar otvara posve novu dimenziju igranja, pregršt fenomenalnih igrica koje ovise o akcelerometru poput labyrintha nije moguće ni na jednoj drugoj pocket konzoli doživjeti.
Inače, koliko je navigacija bez mehaničkih tipki precizna i funkcionalna dovoljno govori činjenica da su za iPhone izdane mnoge verzije PC FPS igrica poput Brothers in Arms.
pa to ja kaze dobre su igre na iPHonu za te novce koje das..samo jbg kontrole su uzasne...barem one kada ne koristis akcelometar....premda je i to nkeada zeznuto koristittiznas izgledat onda jaako mutavo u nekim situacijama
Da kupis novu igru treba ti svega tri klika, i imas je odmah instaliranu na svoj uredaj... jednostavno, brzo, ucinkovito, ogromna prednost, ogroman + za Apple.
samo jbg kontrole su uzasne...barem one kada ne koristis akcelometar....
pa to ja kaze dobre su igre na iPHonu za te novce koje das..samo jbg kontrole su uzasne...barem one kada ne koristis akcelometar....premda je i to nkeada zeznuto koristittiznas izgledat onda jaako mutavo u nekim situacijama
Mogu oni reklamirati iPhone kao konzolu koliko god žele al im nikad od toge neće ništa biti. Konzole su konzole, a mobiteli su mobiteli. Daleko od toga da neće biti dobrih igara na iPhoneu al sumnjam da će puno ljudi kupovati iPhone radi igara. I Nokia je imala masovnu ngage kampanju al se nije pokazala pretjerano uspješnom (al stvari definitivno počinju ići nabolje). Praktički se danas svaki mobitel iznad 500 kuna može tretirati kao igraća konzola jer postoji cijela hrpa kvalitetnih java igara. A o symbianu da ne govorim. Na svakom mobitelu koji sam dosad posjedovao imao sam instaliranih preko 200 vrhunskih igara, a sada kada sam nabavio P1i zaplovio sam i u symbian vode. iPhone ima odličan hardver i vjerujem da bi uz pomoć par sposobnih developera moglo izaći nekoliko visokokvalitetnih i tehnološki naprednih (za mobitele) igara.
Gledajući strogo samo na iPhone može se doći do par sljedećih zaključaka :
1. Developeri će se morati vraški potruditi da ponude neku kombinaciju touchscreen tipaka i akcelometra inače će upravljanje u igrama biti pravi pakao (govorim na osobnom iskustvu i igranju par igara koje sam instalirao na sestrin iPhone)
2. Apple MORA uraditi nešto u vezi BLUETOOTHA. Već preko 3 godine pratim industriju mobilnih igara i primjećuje se povećana potražanja igrača za igranje igara preko bluetootha sa frendovima. Co-op igranje akcijskih naslova, tenis u multiplayeru, nogomet itd.....
3. Pridobiti par kvalitetnih developera koji su već iskusni (i izvrsni) u pravljenju kvalitetnih mobilnih igara. Vidim da su se dočepali Vivendi-a, Gamelofta..... AKo tako nastave dobro im se piše.
I na kraju još da kažem, iako nisam ljubitelj iPhone-a, jedna stvar koja me je uistinu impresionirala je njegova hardverska moć. Što se toga tiče - bravo Apple.