iPad ubija netbookove

poruka: 99
|
čitano: 7.704
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad ubija netbookove".
18 godina
iPad ubija netbookove
To je ocekivano, iPad pokriva istu vrsu koristenja kao netbook. Surfanje i email na putu, a zgodnije nego netbook.

18 3 hvala 0
16 godina
RE: iPad ubija netbookove
Sasoon kaže...
To je ocekivano, iPad pokriva istu vrsu koristenja kao netbook. Surfanje i email na putu, a zgodnije nego netbook.

iPad se pokušava svrstat u skupinu netbook-ova, ali on je tablet, koji se po mogućnostima ne može mjerit sa pravim mini prijenosnikom.

Jest da je praktičniji, te ima app store, ali on ima mali HDD, te sigurno neće služit kao torrent mašina, office prijenosnik.

iPad isto tako nema podršku za flash pa stranice nisu kompletne, i ima jako malo touch stranica, ali iPad ima dobru cijenu kod Amera te usto nudi eReader.

Netbook je isto tako na Windowsima ili Linuxu te ima hrpu aplikacija koje su većinom bolje nego na iPad-u, te usto nudi po meni ugodnije surfanje jer ima tipkovnicu. Netbook je dosta izdržljiv što se tiče oštećenja(na mojem je ekran puko kada je na njemu bilo recimo 60 kg), ali nije toliko lagan.

Eto čim Stevica nešto izda, odma razori tržište.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
17 godina
iPad ubija netbookove

Ma moš mislit ipad efect. Smijesno. Netbookovima popularnost opada vec neko vrijeme jer se trziste ipak s vremenom zasitilo kao i sa svim novim. Ali eto ovi iz DeiplaySearch misle da su cool kada izmisle nesto tipa ipad efect. Kreteni.

A i namijena netbooka i ipada je vrlo razlicita. Dok ipad moze sluziti vecinom samo za zabavu i browsanje na netbooku se moze raditi. A de ne pricam o razlici u mogucnostima...

@sasoon citanje mailova i browsanje na putu pokriva vec neko vrijeme svako bolji telefon.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 13:14 (konjRR).

10 0 hvala 1
15 godina
protjeran
iPad ubija netbookove

Ma lažu sto posto, pa potpuno je jasno da se ipad vrlo slabo prodaje i da je to sve napuhani balon od applea. Navodno počinje počinje povlačenje ipada i iphona s tržišta i apple počinje prodavati android uređaje htc-a i samsunga. Što je i normalno jer je tu kvaliteta i zarada!

9 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

Ma lažu sto posto, pa potpuno je jasno da se ipad vrlo slabo prodaje i da je to sve napuhani balon od applea. Navodno počinje počinje povlačenje ipada i iphona s tržišta i apple počinje prodavati android uređaje htc-a i samsunga. Što je i normalno jer je tu kvaliteta i zarada!

omg

Toliko faila u jednoj rečenici nisam nikad do sad vidio.

User experience je ono što iPad proadje, ne tablica s karakteristikama.

18 godina
DragonSoul kaže...

User experience je ono što iPad proadje, ne tablica s karakteristikama.

Tako je, korisnici zele uredjaj koji je intuitivan, jednostavan za upotrebu i ugodan (fluidni meniji bez trzanja, itd...). To je upravo razlog zasto se iPhone tako dobro probio na trziste uz WM i Symbian koji su po karakteristikama bili daleko ispred njega...

Ista stvar se dogadja sa iPad-om uz svu gomilu tableta i netbookova...

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

Da, da, tak se slabo prodaje da ga nema na pola zemljine kugle zbog vece potraznje od ponude.

18 godina
iPad ubija netbookove

Kakva besramna i retardirana reklama za Apple.

Kako samo subtilno ubace ovo da je netbook za nerazvijene, a iPad za ono razvijene i moderne...

Prejadno.

Pa iPad se ne moze mjeriti niti sa najslabijim netbookom koji na sebi ima desktop OS.

- Psiho246
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
iPad ubija netbookove

...No u DisplaySearchu ističu kako nije još sve izgubljeno za mini prijenosna računala. Takvi uređaji bi zbog svojih mogućnosti, cijene i prenosivosti mogli još uvijek biti interesantni na nerazvijenim tržištima gdje ljudi tek kupuju svoje prvo računalo.

Nešto najdebilnije što sam pročitao do sada. 

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
xxxxx kaže...

...No u DisplaySearchu ističu kako nije još sve izgubljeno za mini prijenosna računala. Takvi uređaji bi zbog svojih mogućnosti, cijene i prenosivosti mogli još uvijek biti interesantni na nerazvijenim tržištima gdje ljudi tek kupuju svoje prvo računalo.

Nešto najdebilnije što sam pročitao do sada. 

Ja se nadam da BUGovci opet prepisuju zadacu i da nisu stvarno toliko retardirani da je ovo njihovo misljenje.

Svejedno mislim da si ne bi smjeli dopustati ovakve gluposti na svom portalu...

Edit: Nisu BUGovci krivi, DisplaySearch je umobolan. :D

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 17:51 (Psiho246).
18 godina
neaktivan

Ja ti mogu iz prve ruke reći da od kad sam dobio iPad u 6. mjesecu, netbook mi samo doma skuplja prašinu jer je posve izgubio smisao.

"Pa iPad se ne moze mjeriti niti sa najslabijim netbookom koji na sebi ima desktop OS." - pa bas to je najveca prednost iPada-sto ima PRAVI mobilni OS, brz, nezahtjevan, stedljiv. Pokrece se za sekundu, gasi se za sekundu, 10ak sati baterije i uvjek je spreman za koristenje...imam ga 4 mjeseca i prezadovoljan sam sa uređajem! Mogu reći samo BRAVO APPLE! (btw. to mi je prvi apple-ov uredjaj i sigurno ne i zadnji)

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
micho kaže...

Ja ti mogu iz prve ruke reći da od kad sam dobio iPad u 6. mjesecu, netbook mi samo doma skuplja prašinu jer je posve izgubio smisao.

"Pa iPad se ne moze mjeriti niti sa najslabijim netbookom koji na sebi ima desktop OS." - pa bas to je najveca prednost iPada-sto ima PRAVI mobilni OS, brz, nezahtjevan, stedljiv. Pokrece se za sekundu, gasi se za sekundu, 10ak sati baterije i uvjek je spreman za koristenje...imam ga 4 mjeseca i prezadovoljan sam sa uređajem! Mogu reći samo BRAVO APPLE! (btw. to mi je prvi apple-ov uredjaj i sigurno ne i zadnji)

Tebi možda jest zbog tvojih potreba, ali kad nekom treba malen uređaj sa fizičkom tipkovnicom i punim mogućnostima pravog desktop os-a onda tu ipad nema što tražiti.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
18 godina
micho kaže...

Ti si posve nevazan za ovu diskusiju, jer ocito ni sam ne znas kako bi upotrijebio taj svoj uredaj, osim da ga palis i gasis jer je to ocito i ocekivano bolje od punokrvnog Windows 7 OS-a kojem treba nekoliko desetaka sekundi da se podigne.

Kao konzola za retardirane App store igrice je sigurno bolji od netbooka.

Mah, krenuo sam pisat wall post ali sam shvatio da nema smisla.

Pa covjek u normalnom svijetu gdje zive ljudi koji racionalno razmisljaju uopce ne treba objasnjavat zasto je Windows 7 bolji od mobilnog iOS-a, lol!

O hardwareskim prednostima da i ne pricam.

Ti si stvarno bolestan. :D

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...

Pa covjek u normalnom svijetu gdje zive ljudi koji racionalno razmisljaju uopce ne treba objasnjavat zasto je Windows 7 bolji od mobilnog iOS-a, lol!

Pa winsi 7 jesu bolji od bilo kojeg mobilnog OS-a ali je pravo pitanje da li to ljudima treba? Većina programa koje ljudi koriste danas mogu naći i na androidu i na iOS-u od baratanje multimediom, pa do obrađivanja dokumenata pa čak i uređivanja slika i sl. Jedino što recimo ipad nema je flash koji je meni veliki minus, ali ostalo više manje za korištenje uređaja sasvim dovoljno, jer ima gomila appova. Naravno tu je još i nedostatak tipkovnice koji netbookovi imaju, te im netreba dodatna oprema da bi mogli samostalno stajati na stolu bez da ga držim ili pokušavam nasloniti na nešto...

Ja osobno ne bi htio tablet sa punokrvnim desktop OS-om. Prvo što moram uraditi kada ga kupim je instalacija antivirusa/spyware-a pa firewall, pa ccleaner za čiščenje smeća, pa neki dobar program za defragment, pa za optimizicije i razne alate...

Uglavnom i desktop OS ima svojih prednosti, naspram iOS-a po pitanju multitaskinga i sl. ali opet multitasking na netbooku je katastrofa(barem je tako netbook od frenda radio, nije mogao ni youtube vrtiti i otvoriti još koju aplikaciju a da se totalno ne zaguši...)

Stoja
18 godina
neaktivan
iPad ubija netbookove

Vidim da ovdje ima mrzitelja stvari koje nikad nisu probali.

Ljudi moji, pa svaki uređaj ima svoju namjenu. Samo kazem da je iPad kvalitetan uređaj koji hebeno dobro radi ono za sto je napravljen.

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
Stoja kaže...
Psiho246 kaže...

Pa winsi 7 jesu bolji od bilo kojeg mobilnog OS-a ali je pravo pitanje da li to ljudima treba? Većina programa koje ljudi koriste danas mogu naći i na androidu i na iOS-u od baratanje multimediom, pa do obrađivanja dokumenata pa čak i uređivanja slika i sl. Jedino što recimo ipad nema je flash koji je meni veliki minus, ali ostalo više manje za korištenje uređaja sasvim dovoljno, jer ima gomila appova. Naravno tu je još i nedostatak tipkovnice koji netbookovi imaju, te im netreba dodatna oprema da bi mogli samostalno stajati na stolu bez da ga držim ili pokušavam nasloniti na nešto...

Ja osobno ne bi htio tablet sa punokrvnim desktop OS-om. Prvo što moram uraditi kada ga kupim je instalacija antivirusa/spyware-a pa firewall, pa ccleaner za čiščenje smeća, pa neki dobar program za defragment, pa za optimizicije i razne alate...

Uglavnom i desktop OS ima svojih prednosti, naspram iOS-a po pitanju multitaskinga i sl. ali opet multitasking na netbooku je katastrofa(barem je tako netbook od frenda radio, nije mogao ni youtube vrtiti i otvoriti još koju aplikaciju a da se totalno ne zaguši...)

Nabrojao si samo nekoliko nedostataka iPad i jos si ih malo posecerio da ne izgledaju strasno. :D

Tableti su opcenito izmisljotina kako bi ljudi poceli kupovati nove gluposti jer je trziste netbooka i smartphone-a zasiceno.

Tableti nemaju smisla jer su smartphonei prakticniji i kompaktniji, a netbooci su jedno 100x funkcionalniji i snazniji.

Uzeti tablet za bilo kakav posao je neisplativo i naprosto glupo. iPad-i se kupuju zbog preseravanja, jer boljih uredaja ima.

Netbook sa Windows 7 OS-om je stoljecima ispred iPad-a.

Sva silina App store aplikacija za iPad se moze posramiti i stoji u sjeni pored goleme planine aplikacija dostupne za Windows platformu. Koliko god je App store snazan i najjaci kod mobilnih platforma, samo je riba pored mora aplikacija na Windowsima.

Aplikacije - Netbook vs. iPad - 1:0

Surfanje takoder nije nesto na iPadu. Puno je lakse koristiti misa (ne mislim na touchpad) za navigaciju kroz browser i fizicku tipkovnicu za upisivanje web adresa nego prste i touchscreen.

iPadu ne pomaze ni to sto ga se uvijek mora drzati i ne moze ga se odloziti kako bi oslobodili ruke.

Takoder, iPad nema mogucnost prikazivanja Flash elemenata koji su veliki dio web-a.

Priznali vi to ili ne ali flash je uistinu vazan. Mozda ima boljih tehnologija ali one nisu masovno rasirene kao flash i to je cinjenica.

Sto se pristupa internetu opcenito tice, iPadu je minus i to sto nema Ethernet/Lan utor.

Web pristup/Web browsing - Netbook vs. iPad - 2:0

Netbooci se i nerijetko koriste kao pomagalo pri svakodnevnom poslu. Tu spadaju svakakve office aplikacije, mail servisi, prijenos podataka itd.

iPad tu kiksa nenormalno.

Prvo, iPad nema podrsku siline office aplikacija dostupne za Windowse, i one koje ima nisu ni do koljena ovim aplikacijama za Windows.

Drugo, iPad ima hendikep buduci da nema fizicku tipkovnicu. Probajte samo napisati neki dopis, mail ili nekakav studentski rad na iPad-u i na Netbook-u. Sto ce biti brze, lakse i efikasnije?

Odgovor je jasan.

Prijenos podataka. iPad ima jako mali prostor za pohranu podataka i ne moze sluziti kao prijenosnik vece kolicine podataka.

Nema USB port i nema se kako spojit eksterni disk na njega.

Office/File Transfer - Netbook vs. iPad - 3:0

Prosjecan Netbook je dosta hardwareski jaci od iPad-a.

Dok iPad ima neki svoj ARM mobilni cip, netbooci se opremaju intelovim procesorima koji nerijetko budu i dvojezgreni.

Takoder, netbooci dolaze sa vise radne memorije, sa vise memorije za pohranu podataka, sa puno vecim brojem razlicitih portova, sa web kamerom, fizickom tipkovnicom, itd.

Ovdje je pobjednik jasan iz svemira.

Hardware - Netbook vs. iPad - 4:0

Sada malo o software-u.

Nije da se ima sta puno pricati. Windows ima multitasking, visestruke mogucnosti upravljanja OSom, razlicitim profilima, administratorskim pravima, veci broj aplikacija blah blah blah.

Vrline mu se znaju.

Mane su mu sto trazi vise resursa od iOS-a i sto na slabijim netboocima zna stucat.

iPad-ov iOS je pisan bas za jedan tip uredaja i na njemu radi besprijekorno, ono malo sto radi.

No usprkos toga, sama moc i mogucnosti Windowsa pobjeduju bolju fluidnost i nesto vecu brzinu iOS-a.

OS - Netbook vs. iPad - 5:0

Evo, ovako malo na brzinu.

Kome sta nije jasno, lol?!

iPad je isprdak za preseravanje pred klinkama od 14 godina i eventualno casual surfanje koje nije funkcionalno, a pogotovo nije vrijedno tih para.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 18:46 (Psiho246).
16 godina
iPad ubija netbookove

Ajmo u boj!!!

Zašto se svaka tema o Appleu mora pretvorit u prepucavanje?

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

1 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Stoja kaže...
Psiho246 kaže...

Nabrojao si samo nekoliko nedostataka iPad i jos si ih malo posecerio da ne izgledaju strasno. :D

Tableti su opcenito izmisljotina kako bi ljudi poceli kupovati nove gluposti jer je trziste netbooka i smartphone-a zasiceno.

Tableti nemaju smisla jer su smartphonei prakticniji i kompaktniji, a netbooci su jedno 100x funkcionalniji i snazniji.

Uzeti tablet za bilo kakav posao je neisplativo i naprosto glupo. iPad-i se kupuju zbog preseravanja, jer boljih uredaja ima.

Netbook sa Windows 7 OS-om je stoljecima ispred iPad-a.

Sva silina App store aplikacija za iPad se moze posramiti i stoji u sjeni pored goleme planine aplikacija dostupne za Windows platformu. Koliko god je App store snazan i najjaci kod mobilnih platforma, samo je riba pored mora aplikacija na Windowsima.

Aplikacije - Netbook vs. iPad - 1:0

Surfanje takoder nije nesto na iPadu. Puno je lakse koristiti misa (ne mislim na touchpad) za navigaciju kroz browser i fizicku tipkovnicu za upisivanje web adresa nego prste i touchscreen.

iPadu ne pomaze ni to sto ga se uvijek mora drzati i ne moze ga se odloziti kako bi oslobodili ruke.

Takoder, iPad nema mogucnost prikazivanja Flash elemenata koji su veliki dio web-a.

Priznali vi to ili ne ali flash je uistinu vazan. Mozda ima boljih tehnologija ali one nisu masovno rasirene kao flash i to je cinjenica.

Sto se pristupa internetu opcenito tice, iPadu je minus i to sto nema Ethernet/Lan utor.

Web pristup/Web browsing - Netbook vs. iPad - 2:0

Netbooci se i nerijetko koriste kao pomagalo pri svakodnevnom poslu. Tu spadaju svakakve office aplikacije, mail servisi, prijenos podataka itd.

iPad tu kiksa nenormalno.

Prvo, iPad nema podrsku siline office aplikacija dostupne za Windowse, i one koje ima nisu ni do koljena ovim aplikacijama za Windows.

Drugo, iPad ima hendikep buduci da nema fizicku tipkovnicu. Probajte samo napisati neki dopis, mail ili nekakav studentski rad na iPad-u i na Netbook-u. Sto ce biti brze, lakse i efikasnije?

Odgovor je jasan.

Prijenos podataka. iPad ima jako mali prostor za pohranu podataka i ne moze sluziti kao prijenosnik vece kolicine podataka.

Nema USB port i nema se kako spojit eksterni disk na njega.

Office/File Transfer - Netbook vs. iPad - 3:0

Prosjecan Netbook je dosta hardwareski jaci od iPad-a.

Dok iPad ima neki svoj ARM mobilni cip, netbooci se opremaju intelovim procesorima koji nerijetko budu i dvojezgreni.

Takoder, netbooci dolaze sa vise radne memorije, sa vise memorije za pohranu podataka, sa puno vecim brojem razlicitih portova, sa web kamerom, fizickom tipkovnicom, itd.

Ovdje je pobjednik jasan iz svemira.

Hardware - Netbook vs. iPad - 4:0

Sada malo o software-u.

Nije da se ima sta puno pricati. Windows ima multitasking, visestruke mogucnosti upravljanja OSom, razlicitim profilima, administratorskim pravima, veci broj aplikacija blah blah blah.

Vrline mu se znaju.

Mane su mu sto trazi vise resursa od iOS-a i sto na slabijim netboocima zna stucat.

iPad-ov iOS je pisan bas za jedan tip uredaja i na njemu radi besprijekorno, ono malo sto radi.

No usprkos toga, sama moc i mogucnosti Windowsa pobjeduju bolju fluidnost i nesto vecu brzinu iOS-a.

OS - Netbook vs. iPad - 5:0

Evo, ovako malo na brzinu.

Kome sta nije jasno, lol?!

iPad je isprdak za preseravanje pred klinkama od 14 godina i eventualno casual surfanje koje nije funkcionalno, a pogotovo nije vrijedno tih para.

Ajde uzmi iPad i koristi ga malo ... netbook je koma pored iPada. Good for nothing.

A.
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Ajmo u boj!!!

Zašto se svaka tema o Appleu mora pretvorit u prepucavanje?

zato jer uvijek dođe nekoliko hejtera (koji nisu ni vidli applov proizvod u stvarnosti) i jednako glupih fanboya pa svi oni misle da su najpametniji na svijetu. 

Njihova mišljenja je najbolje ne uvažavati, jer koliko god bilo nešto loše fanovima će biti super, a hejteri će smatrati i za nešto dobro da je loše.

18 godina
neaktivan
iPad ubija netbookove

Ja sam probao i mislim da se ne mogu baš usporediti jer su to uređaji koji ipak ciljaju na drugačije kupce. iPad je uređaj kako ga vole nazvati consumer device, iliti za primanje sadržaja, a ne za unos. Aj da vidim kako itko istipkati bar 2-3 stranice teksta? Dok opet na netbooku možeš bez imalo muke, bez obzira na veličinu ekrana.

A i netbook je najviše zaživio početkom krize baš zbog toga što je jeftin.

Darmok and Jalad at Tanagra.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.10.2010 18:55 (D4RKL1NG).

2 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...

Ajde uzmi iPad i koristi ga malo ... netbook je koma pored iPada. Good for nothing.

To mi nis ne znaci kad mi ti kazes.

Da mi je Steve Jobs reko onda da, al ti...ne. :P

Btw. dobar argument "bro"...dobar.

- Psiho246
18 godina
Psiho246 kaže...

Po meni je prije netbook beskorisna izmisljotina. Laptopi su kao preveliki, pa cemo ih malo smanjiti pa ce kao biti ok. Ono sto zapravo imas je i dalje veliko, nezgrapno cudo od racunala (a ne zaboravimo i ciglu od napajanja koju moramo nositi jer bas nisu najbolji sto se tice potrosnje), koje je istovremeno i toliko slabo da nemozes nis ozbiljno radit na tome. S druge strane imas smartphoneove, koji su ok, ali za neki ugodan rad ipak premalog ekrana.

Think locally, act globally...
18 godina
SupremeCommander kaže...
Psiho246 kaže...

Po meni je prije netbook beskorisna izmisljotina. Laptopi su kao preveliki, pa cemo ih malo smanjiti pa ce kao biti ok. Ono sto zapravo imas je i dalje veliko, nezgrapno cudo od racunala (a ne zaboravimo i ciglu od napajanja koju moramo nositi jer bas nisu najbolji sto se tice potrosnje), koje je istovremeno i toliko slabo da nemozes nis ozbiljno radit na tome. S druge strane imas smartphoneove, koji su ok, ali za neki ugodan rad ipak premalog ekrana.

Hehe, pa ima i tu istine.

Naravno, netbooci su dosta jeftiniji od iPad-a, dok iPad kosta kao pravi Laptop, a tu su jos vece prednosti ocite, naravno osim dimenzija punokrvnog laptopa. :D

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...

Nabrojao si samo nekoliko nedostataka iPad i jos si ih malo posecerio da ne izgledaju strasno.

...

Dajem ti TU jer si se potrudio argumentirati i načelno se sa dosta stvari i sam slažem(najviše po pitanju surfanja)

Ali opet ima dosta stvari koje recimo meni osobno neigraju nikakvu ulogu.

Prvo što ću naglasiti je brzina. Neznam kakvi su trenutni netbookovi na tržištu po pitanju performansi, ali netbook stari kakvih 8 mjeseci na koji sam imao par sati koristiti mi je bilo dovoljno da si kažem samom sebi kako takav uređaj nikad neću kupiti, rađe ću popiti tih 2500kn nego to čudo uzeti. To čudo je očajno sporo, ono firefox upaljen i bilo što drugo što radiš(čak i banalne stvari poput otvaranja pjesme) trajalo je 10-ak i više sekunda što je meni apsurd. Youtube je po pola i više minute trebalo da učita stranu i počne prikazivati video. 

Ja uopće ne kužim kako onda na tom čudu išta ozbiljno raditi kada je tako sporo, ako ću kozna koliko dugo čekati da upali photoshop ili nešto slično.

iPad ni meni iz dosta razloga konkretno ne paše, ali da mi netko sad dođe na vrata i ponudi mi ga za 2500kn (i to za onaj od samo 16GB-a bez 3G-a) uzeo bi ga momentalno bez razmišljanja. 

Što se tiče kucanja po ekranu, sve je stvar navike. Jes da na tipkovnici dosta brzom tipkam i lakše je, ja opet mogu i na mobu sa samo 3,7'' ekranom pisati dosta brzo bez zamora, već sam negdje drugdje bio napisao da sam na mobu istipkao pismo od kakvih 800 riječi i nije mi bio nikakav problem. Pretpostavljam da bi na većem ekranu bilo još lakše jer su tipke veće.

Što se tiče povezivosti sa drugim uređajima to je istina katastrofa, i ipad bi meni bio super kad bi imao usb u koji bi mogao metnuti stick i kopirati podatke i slično. I kada bi imao flash u browseru. I opet ako je takva preša da ti treba tipkovnica uvijek možeš si nabaviti bežičnu ili nešto i spojiti ga i eto ti netbooka. 

A ono što nisi stavio u korist ipada je duplo jača baterija koja je ipak bolja opcija od netbooka ako si cijeli dan udaljen od utičnice. I naravno sa njim čak možeš slušati mjuzu i surfati a da ne trza ko blesavo, što u mom slučaju kada sam koristio netbook nije bila tako i što me zaprepastilo koliko je to čudo tehnike sporo...

Ali iPad kod nas što se u oglasnicima može naći dođe oko 5000kn najeftinije što je po meni previše za takav tip uređaja gdje za 500kn više dobivam kvalitetan ultraprijenosnik 13,3'' koji će potući ipad u većini stvari osim baterije. Ali za nekih 2500 koliko se u USA najeftiniji otprilike i projade je solidan buy, po meni daleko bolji naspram netbooku. Ali dati 5, 6 tisuća kuna za to nikako...

Stoja
18 godina
SupremeCommander kaže...

Tako je, korisnici zele uredjaj koji je intuitivan, jednostavan za upotrebu i ugodan (fluidni meniji bez trzanja, itd...).

Korisnici žele na Facebook iz birtije. To je otprilike maksimum kojem može poslužiti iPad, jer na njemu se ništa konkretno ne može raditi. Netbook je full-scale računalo sa kojim možeš imati ured na parkingu. S iPadom imaš coolness efect i to je otprilike to.

18 godina
micho kaže...

Vidim da ovdje ima mrzitelja stvari koje nikad nisu probali.

Ljudi moji, pa svaki uređaj ima svoju namjenu. Samo kazem da je iPad kvalitetan uređaj koji hebeno dobro radi ono za sto je napravljen.

Facebook i Gmail? Slažem se. Ako ti je to dosta - ne znam što fali iPhoneu - i on je dovoljan za to.

18 godina
neaktivan

Konkretno, u zadnje vrijeme me uhvatila manija za citanjem stripova :). Alan Ford i Dylan Dog fantasticno izgledaju na iPadu.

Ima i hrpa casopisa na netu koji se na ekranu iPada sasvim ugodno citaju.

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
18 godina
neaktivan
iPad ubija netbookove

Zašto uspoređujete notebook i ipad kad ne ciljaju istu skupinu potrošača. Svima je jasno da ako ti treba uređaj za photoshop ili FL studio ili neki drugi profesionalni program i ako češ radit nešto ozbiljno kupit češ jaći laptop ili notebook. A ako ti treba za provjerit par stvari na internetu i čitat knjige u pdf formatu onda češ si kupit ipad. Ne znam zašto se toliko raspravljate sad o ovome.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Raspravljamo se zato sto ovdje ima kretena. Necu sad imenovat  Smijeh

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
18 godina
protjeran
iPad ubija netbookove

odlično. barem se ostali budu potrudili konačno napraviti normalan tablet sa windowsima !!!

Z

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice