iPad za trostruku prodaju

poruka: 47
|
čitano: 5.737
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad za trostruku prodaju".
18 godina
RE: iPad za trostruku prodaju
Pentium100 kaže...
artfull kaže...

Sve je to ok, al shvati da većni nije bitno. To što je kanta lakša za servisirati i nadograditi ne znači da je all in one zaostao koncept. U okolinama gdje su garancije i service on site realnost daleko bolje je imati 27 inčne all in one iMacove ( recimo ) nego brdo kanti iznad ili ispod stola koje troše više struje, bučnije su, zauzimaju više mjesta i , zagrijavaju prostor ...   i da ružnije su ...

I sto kad ti garancija istekne, pa ces placati cijenu servisa suhim zlatom?

Svaka cast svemu, ali po meni je all in one racunalo dobro jedino kao sekundarno racunalo u kuci. Ovdje govorim o PCu, a sto e Maca tice to se i na njega odnosi ali samo djelomicno.

Sto se tice potrosnje struje, to odmah odbacujem jer kolko su all i one racunala skuplja tolko ne mogu opravdati na portosnji struje da rade konstantno 50 godina (karikirano) a zagrijavanje je ekvivalnentno snazi ni vise ni manje.

Radi ovoga i nadogradnje mi AIO racunalo ne igra niti malo.

I'm going woo woo
17 godina
odjavljen
artfull kaže...

samo da napomenem da se trenutno štanca između 2 i 2 i po miljuna komada mjesečno ... to bi bilo cca 30 miljuna godišnje. Ni u najluđim snovima nitko u appleu se nije nadao takvoj prodaji. ( računali su na cca 6-10 miljuna u prvoj godini )

Trideset miljuna godišnje, ako je to brojka koju smo dobili nakon utrostručenja, znaći da se prije iPad-a godišnje prodavalo 10 miljuna tableta. Ja to baš ne bih nazvao zanemarivim.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
18 godina
neaktivan
ove brojke iz članka se odnose na Europu. koliko se prodavalo tableta do sad neznam, zapravo postoje win7 tableti al sumnjam da ih se prodavalo i miljun godišnje. 30 miljuna iPada u 2011. ako ih se uistinu proda toliko, biti će cca 8-10% udjela u kompovima uopce (Gotove konfiguracije) Ako iPad računamo pod tablet računalo onda je sam utrostrucio udjel Mac / iOs računala ukupno. Naravno netko će reci da to nije klasično računalo al svejedno strasne su to brojke.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...

Evo zato se kon nas Gunding (sa N) prodaje tako dobro. Jer je to Njemačka tehnologija i to se ne kvari! Kao da je bitno da li ce se kmp pokvariti nakon 3 godine garancije ili nece? Ma bacit cu ga u smece ako treba tada.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
Pentium100 kaže...

Evo zato se kon nas Gunding (sa N) prodaje tako dobro. Jer je to Njemačka tehnologija i to se ne kvari! Kao da je bitno da li ce se kmp pokvariti nakon 3 godine garancije ili nece? Ma bacit cu ga u smece ako treba tada.

3 godine garancije? U vecini slucajeva je ipak 12 mjeseci. A ako si ti te srece da si mozes priustiti da "bacis u smece" komp svake 3 godine, drago mi je, ali ne mozemo to svi!

Pravi programeri programiraju binarno!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 0:34 (Pentium100).
18 godina
Pentium100 kaže...
facewithascar kaže...
Pentium100 kaže...

3 godine garancije? U vecini slucajeva je ipak 12 mjeseci. A ako si ti te srece da si mozes priustiti da "bacis u smece" komp svake 3 godine, drago mi je, ali ne mozemo to svi!

Zapravo, svaki komad elektronike koji sam imao kuci se nije niti jedan jedini put pokvario. Osim TV al njoj ima godina i godina (otprilike 10-ak ako ne i vise). Dakle stereo sustavi, racunala, telefoni, mobiteli... godinama rade i sute. Mozda je to zato jer ne gledam bas svaku kunu koju cu potrosit na neki komad opreme nego si odrijesim kesu.

Ali svejedno, malo vise garancije daje covjeku dozu sigurnosti, pogotovo kad iskesa peteroznamenkastu cifru za komad opreme.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...
artfull kaže...

Sve je to ok, al shvati da većni nije bitno. To što je kanta lakša za servisirati i nadograditi ne znači da je all in one zaostao koncept. U okolinama gdje su garancije i service on site realnost daleko bolje je imati 27 inčne all in one iMacove ( recimo ) nego brdo kanti iznad ili ispod stola koje troše više struje, bučnije su, zauzimaju više mjesta i , zagrijavaju prostor ...   i da ružnije su ...

Svaka cast svemu, ali po meni je all in one racunalo dobro jedino kao sekundarno racunalo u kuci. Ovdje govorim o PCu, a sto e Maca tice to se i na njega odnosi ali samo djelomicno.

Sto se tice potrosnje struje, to odmah odbacujem jer kolko su all i one racunala skuplja tolko ne mogu opravdati na portosnji struje da rade konstantno 50 godina (karikirano) a zagrijavanje je ekvivalnentno snazi ni vise ni manje.

Pa nije to napravljeno za albansko, bugarsko, azerbejđansko,i dr. jadna tržišta uključujući i naše, gdje svatko kada izgubi 30% vrijednosti za godinu dana plače i jadikuje.

Prvo i osnovno, da bi svima bilo jasno, stvari starije od 5 godina JEDVA da imaju podršku servisa i u njemačkoj, gdje sam radio kao voditelj servisa informatičke opreme distribuirane putem

Neckermann prodaje. Baš nedavno, zvao sam bivše kolege pitati za matičnu ploču prijenosnika SONY VAIO koji sam kupio kćerki kada je maturirala (prije 5 godina)i saznao da NEMA mogućnosti

nabave. O čemu mi pričamo...stroj koji sam platio tada, sa popustom 1899 Eura. Pa ne želi Apple nitii drugi da njihove stvari beskonačno traju i da se u nedogled popravljaju. Kupiš svakih 4-5 godina novo i to je to. Tko to nemože pratiti neka kupi kantu, sam sastavlja i nadograđuje - što u stvari i jest najprihvatljiviji način za ove gore nabrojane prostore.

Liku kojem rikne HD nakon 3 i pol godine kuka i psuje, kako da je već riknuo, kako ga je snašla paklena nesreća, itd, no ne shvaća realnost. Stvari su podešene tako da mogu izdržati određeni broj radnih sati. Svekoliko broj obuhvate garancijom, a sve preko toga je Vaš bonus gospodo. Dakle, kada prođe jamstvo, igrate lutriju.

18 godina
neaktivan

Pa nije bas tako. Ja sam nedavno zvao za moj HP i moj dobavljac mi rece da se uredno moze servisirati i nabaviti sta god zelim. Samo posljame part number i stize. Doduse nije sony nego HP a lap je star preko 3 godine. A i ko kupuje lap preko kataloga ;)

Evo prije par mjeseci uedno porucio i dobio originalnu bateriju za njega.

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 12:28 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Pa nije bas tako. Ja sam nedavno zvao za moj HP i moj dobavljac mi rece da se uredno moze servisirati i nabaviti sta god zelim. Samo posljame part number i stize. Doduse nije sony nego HP a lap je star preko 3 godine. A i ko kupuje lap preko kataloga ;)

Evo prije par mjeseci uedno porucio i dobio originalnu bateriju za njega.

A cijena?

18 godina
neaktivan
150 eura za 9-celijsku bateriju al nije poenta u tome vec u dobavljivosti. Receno je da nema poslije garancije. Ima.
17 godina
odjavljen
logic kaže...
150 eura za 9-celijsku bateriju al nije poenta u tome vec u dobavljivosti. Receno je da nema poslije garancije. Ima.

U garanciji stoji naveden jamčeni rok do kad će dijelovi sigurno biti dobavljivi. Taj rok je u pravilu dulji od garantnog, a predstavlja samo najgori mogući slučaj. Zakonom je propisano najkraće trajanje dobavljivosti dijelova, pa ako je na garanciji naveden kraći rok, važeći je onaj iz zakona. Jedino nisam siguran da li se taj rok gleda od dana kupnje ili od dana kad distributer povuće taj model s tržišta (odnosno od kad se prestane prodavati).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
18 godina
neaktivan

Svede ti se na isto.

18 godina

Logi... jel logitech daje garanciju na MX Revolution koji je odvaljen od zid 2 puta (prvi put nije crka).

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Logi je kralj. Morao si dva puta?

Hehhehehe

Daje ako ne kazes sta si uradio ;)

18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
logic kaže...

U garanciji stoji naveden jamčeni rok do kad će dijelovi sigurno biti dobavljivi. Taj rok je u pravilu dulji od garantnog, a predstavlja samo najgori mogući slučaj. Zakonom je propisano najkraće trajanje dobavljivosti dijelova, pa ako je na garanciji naveden kraći rok, važeći je onaj iz zakona. Jedino nisam siguran da li se taj rok gleda od dana kupnje ili od dana kad distributer povuće taj model s tržišta (odnosno od kad se prestane prodavati).

Obično oko 7 godina.

A.
18 godina
logic kaže...

Logi je kralj. Morao si dva puta?

Hehhehehe

Daje ako ne kazes sta si uradio ;)

Ma da... nazivcirao sam se a on mi je bio pri ruci.

Narucio sam MX Performance. Bude dosao za koji dan. Budemo vidili kakav je taj :) Samo cu ovog zamotat u onaj zastitni najlon sa pristicima jer je hebeno skup mish

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan

Reklamiraj ga. Dobio bi mx perfomance for free ;)

Ja jesam ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice