Smješni ste ti i ostali koji nikako da shvate koja je namjena i gdje se pozicionira iPad iako pišu po threadu od 15 stranica gdje je to već objašnjeno i gdje su svi novinari i analitičari uglavnom već shvatili poantu.
Hm, nekako imama osječaj da samo ti i Steve Jobs znate koja je namjena iPad-a. Uređaj koji se orijentira na net, a nema flash (koliko god bio iritantan, danas je ipak još potreban), ne podržava multitasking (proizvoljni IM program dok surfamo netom i stavljamo zabilješke u nekom trećem programu), nema web kameru (za video chat/poziv)... orijentiran na multimediju, a nije wide screen. Bilo kakvo brzinsko pregledavanje dokumenata koji nisu on-line (tipa: izvještaj koji sam radio na faksu mi je na sticku, želim još jednom pregledati prezentaciju za sutrašnji sastanak koju sam spremio na stick) nisu dostupni bez paljenja računala, a ako ga upalim, posao ću i napraviti na PC-u jer mi je tako jednostavnije. Kad uzmeš sve to u obzir, stvarno se pitaš koja je namjena tog uređaja i gdje se pozicionira. I nemoj sad pisati nešto u stilu da uređaj još nije izašao i da se dosta toga može promijeniti, jer mi pričamo o onomu što je predstavljeno, a za sve što odudara od toga je još teže shvatiti namjenu i pozicioniranje, osim ako imaš neke informacije iz budučnosti.
Ja vjerujem da ono što iPad može, da radi kako treba, ali je pitanje kome je to potrebno i po kojoj cijeni.

E sad da za taj mali dodatak koji bi mi olakšao život za 0,28% da moram platit nekih 3-4 tisuće koliko bi kod nas mogao koštat(najeftiniji model) odgovor je: NE
iz razloga sto mi se neda privikavati na novi OS i cisto sam zadovoljan sa trenutnim, ako radi - ne popravljaj