iPad - dan poslije

poruka: 248
|
čitano: 59.175
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad - dan poslije".
17 godina
odjavljen
RE: iPad - dan poslije
artfull kaže...

Smješni ste ti i ostali koji nikako da shvate koja je namjena i gdje se pozicionira iPad iako pišu po threadu od 15 stranica gdje je to već objašnjeno i gdje su svi novinari i analitičari uglavnom već shvatili poantu.

Hm, nekako imama osječaj da samo ti i Steve Jobs znate koja je namjena iPad-a. Uređaj koji se orijentira na net, a nema flash (koliko god bio iritantan, danas je ipak još potreban), ne podržava multitasking (proizvoljni IM program dok surfamo netom i stavljamo zabilješke u nekom trećem programu), nema web kameru (za video chat/poziv)... orijentiran na multimediju, a nije wide screen. Bilo kakvo brzinsko pregledavanje dokumenata koji nisu on-line (tipa: izvještaj koji sam radio na faksu mi je na sticku, želim još jednom pregledati prezentaciju za sutrašnji sastanak koju sam spremio na stick) nisu dostupni bez paljenja računala, a ako ga upalim, posao ću i napraviti na PC-u jer mi je tako jednostavnije. Kad uzmeš sve to u obzir, stvarno se pitaš koja je namjena tog uređaja i gdje se pozicionira. I nemoj sad pisati nešto u stilu da uređaj još nije izašao i da se dosta toga može promijeniti, jer mi pričamo o onomu što je predstavljeno, a za sve što odudara od toga je još teže shvatiti namjenu i pozicioniranje, osim ako imaš neke informacije iz budučnosti.

Ja vjerujem da ono što iPad može, da radi kako treba, ali je pitanje kome je to potrebno i po kojoj cijeni.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

A evo - konačno malo pameti, i to dobro pozicionirane ... LOL

x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže...

Smješni ste ti i ostali koji nikako da shvate koja je namjena i gdje se pozicionira iPad iako pišu po threadu od 15 stranica gdje je to već objašnjeno i gdje su svi novinari i analitičari uglavnom već shvatili poantu.

Hm, nekako imama osječaj da samo ti i Steve Jobs znate koja je namjena iPad-a. Uređaj koji se orijentira na net, a nema flash (koliko god bio iritantan, danas je ipak još potreban), ne podržava multitasking (proizvoljni IM program dok surfamo netom i stavljamo zabilješke u nekom trećem programu), nema web kameru (za video chat/poziv)... orijentiran na multimediju, a nije wide screen. Bilo kakvo brzinsko pregledavanje dokumenata koji nisu on-line (tipa: izvještaj koji sam radio na faksu mi je na sticku, želim još jednom pregledati prezentaciju za sutrašnji sastanak koju sam spremio na stick) nisu dostupni bez paljenja računala, a ako ga upalim, posao ću i napraviti na PC-u jer mi je tako jednostavnije. Kad uzmeš sve to u obzir, stvarno se pitaš koja je namjena tog uređaja i gdje se pozicionira. I nemoj sad pisati nešto u stilu da uređaj još nije izašao i da se dosta toga može promijeniti, jer mi pričamo o onomu što je predstavljeno, a za sve što odudara od toga je još teže shvatiti namjenu i pozicioniranje, osim ako imaš neke informacije iz budučnosti.

Ja vjerujem da ono što iPad može, da radi kako treba, ali je pitanje kome je to potrebno i po kojoj cijeni.

s tim da ni jobsu nije kristalno jasno ;)

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže...

OSim što sam već odgovorio na sve to, htio sam ti reći da ja mac recimo nikada ne gasim ... dakle nemam što paliti mac na katu da nešto pregledam ako mi wi fi radi ionako. Ima on svoju namjenu i ima svoje razloge zašto je složen tako kako je. To što je tebi no flash ili no USB deal breaker nekom drugom ne znači ništa ... meni je deal breaker OS koji nije dizajniran za prste i baterija koja traje 3 sata na win7 tabletu. Pošteno?

A.
17 godina
neaktivan

nosis mac sa sobom?

kako nosi svoje dokumente sa sobom i kako ih uzmes od kolega na poslu?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

nosis mac sa sobom?

kako nosi svoje dokumente sa sobom i kako ih uzmes od kolega na poslu?

Koliko mi je bitno dal imam usb port na iPadu ako ga imam na kompu? dakle, sjetio sam se da pregledam papir koji sam napisao za sutra. sjednem na kauč, uzmem iPad, otvorim pages, nađem dokument koji tražim ( nebitno na kom disku, preko wi fi ja ). Našao sam par typa, ispravio sam to na iPadu, snimio ga nazad.

Ujutro prije posla, odšetam do kompa, snimim taj ispravljeni dokument ( koji sam iz pagesa exportao u word recimo ) na stick i stick nosim na posao. Uzmem i iPad za svaki slučaj jer je isti dokument i na njemu.

Osim toga ... ako uzmemo u obzir da baterija na iPadu traje desetak sati, to je čitav radni dan, lakše mi je ako mi zatreba nositi i adapter za usb nego punjač za win7 tablet?

A sasvim je moguće da će svaki komp sa wi fijem viditi iPad kao shared disk.

rješenja ima koliko hoćeš zapravo. Premda iPad za sad nije niti zamišljen kao working horse, moći će se i tako koristiti ako želiš.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 21:42 (artfull).
17 godina
odjavljen
artfull kaže....

OSim što sam već odgovorio na sve to, htio sam ti reći da ja mac recimo nikada ne gasim ... dakle nemam što paliti mac na katu da nešto pregledam ako mi wi fi radi ionako. Ima on svoju namjenu i ima svoje razloge zašto je složen tako kako je. To što je tebi no flash ili no USB deal breaker nekom drugom ne znači ništa ... meni je deal breaker OS koji nije dizajniran za prste i baterija koja traje 3 sata na win7 tabletu. Pošteno?

Ovo boldano je adekvatan odgovor za preko 50 % tvojih postova. Ja, a sudeći po komentarima i većina ljudi za te novce očekujemo više. Ako ti ne, OK, ti ga koristi, ali ne moraš nas uvjeravati. Ipak danas tablet nije must have uređaj i ako mi ne odgovara tablet bez USB-a i multitaskinga za tu cijenu, a ni tablet kojem baterija kratko traje, pričekati ću s kupnjom. Ako je iPad bolja od dvije loše opcije, to ne znači da je dobar i isplativ uređaj.

Onaj kome je tablet must have uređaj, taj od tableta ima direktnu zaradu i nije mu previše dati za tablet 1000 - 2000 $ ukoliko ispunjava svoju svrhu, ali to nije kategorija tableta namijenjena kućnim i uredskim korisnicima. 

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
artfull kaže....

Ovo boldano je adekvatan odgovor za preko 50 % tvojih postova. Ja, a sudeći po komentarima i većina ljudi za te novce očekujemo više. Ako ti ne, OK, ti ga koristi, ali ne moraš nas uvjeravati. Ipak danas tablet nije must have uređaj i ako mi ne odgovara tablet bez USB-a i multitaskinga za tu cijenu, a ni tablet kojem baterija kratko traje, pričekati ću s kupnjom. Ako je iPad bolja od dvije loše opcije, to ne znači da je dobar i isplativ uređaj.

Onaj kome je tablet must have uređaj, taj od tableta ima direktnu zaradu i nije mu previše dati za tablet 1000 - 2000 $ ukoliko ispunjava svoju svrhu, ali to nije kategorija tableta namijenjena kućnim i uredskim korisnicima. 

A koga ja uvjeravam da kupi iPad? Pokušavam ti objasniti da USB, flash i multitasking na iPadu ne moraju uopće biti od važnosti za njegov uspjeh i njegovu iskoristivost i namjenu ( vidi iPhone ). Isto kao što pokušavam pokazati da je nekima ( meni ) veći plus OS i aplikacije dizajnirane za prste , dobra baterija, lakoća i ekran nego isticani nedostaci. (flash, usb preko adaptera i slično )

A.
17 godina
neaktivan

a to iskljucuje jedno drugo? Nije problem USB preko adaptera vec sto se on dokupljuje.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

a to iskljucuje jedno drugo? Nije problem USB preko adaptera vec sto se on dokupljuje.

ma svaka čast, na tome nas deru, 499 im je očigledno premalo pa su napravili takav potez, al biće adaptera i za dva dolara preko ebaya ne boj se ako baš zatrebaju ... kaoi dodataka za iPhone, bar tu imaš što god se sitiš ;)

A.
17 godina
neaktivan

Hahahhahaha

Naravno da ima kad je i napravljen da muze pare. Sto ih nema za ostale telefone? Jer nisu potrebni ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Hahahhahaha

Naravno da ima kad je i napravljen da muze pare. Sto ih nema za ostale telefone? Jer nisu potrebni ;)

Ma neće mi trebati usb ... kad ga nisu stavili ja ga baš neću ni koristiti ... osim na kompu! Ja sam morao kupiti isto tako usb flopy na prvom G4 power macu jer su mi ljudi još godinama donosili šugave flopije :D

A.
17 godina
neaktivan

Ajd sad ozbiljno. Koliko si ti ubijedjen da je izostanak usb-a pravilna odluka jer USB je toliko raisren da se to jdnostavno ne moze ignorisati ni u ludilu. Pa svako ima stick i vecina usb HDD.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ajd sad ozbiljno. Koliko si ti ubijedjen da je izostanak usb-a pravilna odluka jer USB je toliko raisren da se to jdnostavno ne moze ignorisati ni u ludilu. Pa svako ima stick i vecina usb HDD.

Napisao sam već zašto ...

razlog 1) 499 dolara je očigledno premala marža, tj išli su ispod uobičajene ( velike ) marže i na adapterima i high end ( 3G je 130 dolara skuplji - bzvz ) će nadoknaditi razliku i zaraditi. Zanemarimo razne izračune komponenti koje kažu da je iPad u proizvodnji samo 300 dolara ... tu ne ulazi sav trošak i to je za odbor i dioničare očigledno bilo premalo.

razlog 2) guranje wi fi šeranja fajli

za mene kao dioničara je vjerojatno pravilna odluka, mislim početna cijena je NEOČEKIVANO niska, a adapter dakle USB i dalje imaš ako ti treba, a imaš i alternativu

za mene kao korisnika*? trebali su staviti mini usb i / ili priložiti adapter.

Svejedno, to me nebi obeshrabrilo ako mi uređaj odgovara ili me osvoji svojim drugim osobinama. Desktop OS tableti i baterije od par sati za mene nije neki doživljaj ... 

A.
17 godina
neaktivan

Ma meni je uredjaj bezveze. Nista novo ne nudi nista revolucionarno ne nudi, okljastren nepotrebno do koske. Ja ga shvatam vise kao uvredu korisnika nego kao proizvod. Apple nikad losije proizvode nije radio nego sad.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ma meni je uredjaj bezveze. Nista novo ne nudi nista revolucionarno ne nudi, okljastren nepotrebno do koske. Ja ga shvatam vise kao uvredu korisnika nego kao proizvod. Apple nikad losije proizvode nije radio nego sad.

Ja neznam što si ti očekivao ... meni se čini da će mi biti ko bog za ono što mi treba za slobodno vrijeme i net.

A.
17 godina
odjavljen
artfull kaže...

A koga ja uvjeravam da kupi iPad? Pokušavam ti objasniti da USB, flash i multitasking na iPadu ne moraju uopće biti od važnosti za njegov uspjeh i njegovu iskoristivost i namjenu ( vidi iPhone ). Isto kao što pokušavam pokazati da je nekima ( meni ) veći plus OS i aplikacije dizajnirane za prste , dobra baterija, lakoća i ekran nego isticani nedostaci. (flash, usb preko adaptera i slično )

Ne uvjeravaš da kupimo već da su takva ograničenja za takav uređaj u redu. Meni nisu, tebi jesu, a kao što sam već napisao, sudeći po komentarima na forumu i općenito na netu, većini ipak nisu u redu. Kad se već hvataš toliko Win7 tableta, tu ću reći samo dvije stvari:

- Nikad nisam napisao, niti mislim da je Win7 tablet koji danas postoji na tržištu dobar izbor za kućnog korisnika niti da je bolji od iPad-a, već da je jednostavno kompletna ponuda na tržištu tableta za kućne korisnike takva da za sad još nema nekakvog best buy uređaja za većinu korisnika (praktički postoje dvije krajnosti).

- Apple je tu u prednosti jer piše software i proizvodi hardware (ili naručuje od drugih da to naprave za njih) i zbog toga sam očekivao da će složiti uređaj koji će kad treba imati puno bolje mogučnosti od ovoga što su predstavili, a u idle radu imati dobru uštedu baterije. Kad se rašire hardware-ske platforme namjenjene Windowsima 7, onda tek možemo očekivati optimizaciju Windowsa za takve uređaje. Kako će to sve skupa ispasti ne želim nagađati.

S jedne strane se smatra posprdno nazivati iPad uvečanim iPod-om, a s druge strane ti smatraš da će uspjeti jer je i iPhone upio uz iste mane. Ipak iPad ne bi trebao biti samo uvečani iPod i trebao bi ponuditi nešto više.

@Somebody: A da ipak zadržiš komunikaciju na pristojnoj razini?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 0:46 (MrBlc).
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Iskreno, sam USB konektor košta valjda $0,01, sko se kupuje masovno. Da su bar jedan stavili, ne bi im dlaka s glave pala. Da ne pričam o dva (!!!) strateški smještenim USB konektora Namigiva

Faith is only fiction.

0 0 hvala 0
16 godina
iPad - dan poslije

E sve to stoji za file shareanje preko wifija dok si kući, a što ako sam kod frenda koji ni nezna što je wifi niti nema ni adsl(znam ljudi koji još uvijek imaju dial up vezu) kako će mi on prebacit nešto ako nemam adapter za usb, koji stalno moram nosat? Al čuj, da imam iPad, kupio bi i taj adapter, pa kad bi negdje išao, iPad morao bih ga stavit u torbu da ga ne nosam po rukama stalno, a onda u torbu mogu stavit još i punjač,adapter za usb, adapter za DVI/HDMI/VGA ili bilo šta što se nudi,tako da ti opet dođe kao da nosim laptop samo umjesto tih dodataka, furam punjač,miš,eksterne diskove itd, samo što je težina dosta veća, ali zato i mogučnosti višestruko veće.

Za po kući, da ima podršku za flash, bio bi mi odličan. Baš sam primjetio u zadnje vrijeme kad dođem iz škole, neda mi se palit komp da odem na net, nego bi dok odmaram u sobi(komp je u dnevnom) koristio mob da malo vidim što ima na BOL-u i slično, i onda brzo odustanem jer je relativno sporo,mali ekran i nije to sad da satima čitam,dosadi nekako...onda odem upalim komp i sve vrtim na kompu. Da ima flash, bilo bi super jer ipak bi htio imat slobodu pri surfanju i da vidim sve stranice a i da možeš igrat svakakve igre preko flasha, sigurno ima takvih kakve app store ne nudi, i besplatno je. Al eto, to je jedina svrha di ja vidim da bi koristio, po kući za surfanje netom te bi time rasteretio komp od surfanja(tipa igram na kompu a odma do mene iPad gdje mi je bugov forum, pa nemoram izlazit iz igre ili minimizirat da bi neš vidio, kao da imam sekundarni monitor koji koristim samo za surfanjeOsmijeh E sad da za taj mali dodatak koji bi mi olakšao život za 0,28% da moram platit nekih 3-4 tisuće koliko bi kod nas mogao koštat(najeftiniji model) odgovor je: NE

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 16:27 (Stoja).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

iPad -poluproizvod

iPhone - poluproizvod

HTC - poluproizvod jer koristi losi i zastarjeli OS (za vecinu korisnika)

Vista - poluproizvod

Hej ekipa, pa mi danas zivimo samo medu "poluproizvodima"!?

Mislim koji je vama....hocemo ono "ciji je e-penis" veci!?

Standardne rasprave koji je bolji AMD ili Intel; ATI - nVidia; iPhone - HTC - Nokia i da ne nabrajam dalje.

Onaj tko voli Apple i voli taj dizajn i kompletnu njihovu "filozofiju", objerucke ce uzeti iPad....dok ce drugi traziti alternativu (najcesce jeftiniju jer nemaju love za Apple i samo ce traziti bilo koju manu na koju se mogu zakacit i mogu kenjat).

Osobno nisam ljubitelj ni Apple proizvoda.....niti bilo cega posebno, ali iPad IMHO izgleda kao ok proizvod.

Najsretniji bih bio da uz sve mogu imati i neki Apple prijenosnik jer je im je izrada vrhunska, a o njihovom OS-u ne trebam ni pricat koliko je stabilan i ok.

Svi nedostatci ce sa vremenom biti ispravljeni na iPad-u sa update-om......a do onda oni koji su na "drugoj" strani neka jednostavno kupuju slicne proizvode i to je to.....a ne traziti svaku i najsitniju manicu proizvodu koji je tek dosao na trziste!

I ona usporedba iPad -netbook.....daj nemojte biti smijesni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

iPad -poluproizvod

iPhone - poluproizvod

HTC - poluproizvod jer koristi losi i zastarjeli OS (za vecinu korisnika)

Vista - poluproizvod

Hej ekipa, pa mi danas zivimo samo medu "poluproizvodima"!?

Mislim koji je vama....hocemo ono "ciji je e-penis" veci!?

Standardne rasprave koji je bolji AMD ili Intel; ATI - nVidia; iPhone - HTC - Nokia i da ne nabrajam dalje.

Onaj tko voli Apple i voli taj dizajn i kompletnu njihovu "filozofiju", objerucke ce uzeti iPad....dok ce drugi traziti alternativu (najcesce jeftiniju jer nemaju love za Apple i samo ce traziti bilo koju manu na koju se mogu zakacit i mogu kenjat).

Osobno nisam ljubitelj ni Apple proizvoda.....niti bilo cega posebno, ali iPad IMHO izgleda kao ok proizvod.

Najsretniji bih bio da uz sve mogu imati i neki Apple prijenosnik jer je im je izrada vrhunska, a o njihovom OS-u ne trebam ni pricat koliko je stabilan i ok.

Svi nedostatci ce sa vremenom biti ispravljeni na iPad-u sa update-om......a do onda oni koji su na "drugoj" strani neka jednostavno kupuju slicne proizvode i to je to.....a ne traziti svaku i najsitniju manicu proizvodu koji je tek dosao na trziste!

I ona usporedba iPad -netbook.....daj nemojte biti smijesni.

Zasto se stalno provlaci teza da oni koji kritikuju apple to rade iz ljubomore jer nemaju para za njega? Ako mogu dati 1500 EUR-a za lap, 1000 EUR-a za komp i preko 600 EUR-a samo za logitech periferiju mislim da sebi mogu priustiti i sugavi appleov proizvod. ALI NECU. NE ZELIM IH jer ne valjaju. Postoje puno bolji i puno jeftiniji uredjaju. Ne daju mi odgovarajucu protiv vrijednost za dat novac. Prerastao sam sminkeraj i kur...e po kaficima. A trenutno iphone i Ipad nisu ni za sta drugo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 18:03 (logic).
17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Ja bi si priustio samo ovaj Macbook ili Macbook Pro. Izrada (mislim na kvalitetu kucista i bateriju) je vrhunska i da bi imao 10000+ kn na raspologanju sigurno bi kupio.

Ali bi vrtio Win7Smijeh iz razloga sto mi se neda privikavati na novi OS i cisto sam zadovoljan sa trenutnim, ako radi - ne popravljajCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sto ste vi zapeli za tu kvalitetu izrade kucista? Sta vi radite sa laptopovima d avam treba toliko cvrsto kuciste? Meni je prije par dana isapo lap sa ramena iz ruksaka i pao na beton i nista mu nije. Doduse kostao je isto tako preko 10.000 kn tako da niej samo apple u toj kategoriji da valja. Baterija traje preko 3 sata na win 7. Imam S-IPS matricu isve djidje midje. I sve je to kupljeno prije 3 godine.

17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Mene je tresnuo auto dok sam prelazio zebru da stignem na tramvaj i ode laptop (bio je u torbi na ramenima).

Uglavnom neki konakti su se unutra shebali i sad mi se svako malo resetira.

....da sam imao cvrsto unibody kuciste od aluminija mozda mi se ne bi smrdaloSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bolje ti je da izbjegavas da te udara auto.

17 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Uh da, bas sam namjerno jos ciljao mjesto di ce me udariti tako da mogu iskusiti kakav je to osjecaj dok se vrtis ko palacinka u zraku i letis 6m dalje

ali inace se slazemSramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hahahah

Ma ne bi ti pomoglo kuciste jer ti ni na tom kucist nije puklo koliko sam shvatio.

15 godina
neaktivan
iPad - dan poslije

Poanta svega je da ce uvijek biti ljudi koji nesto "preferiraju" i koji traze za svaku stvar "dlaku u jajetu"....dali zato sto ne vole odredenu "marku", nemaju love za to ili neki deseti razlog...ne znam, ali vidjeti cemo sa vremenom kako ce ova nova Apple igracka proci. Da imam love ne znam dali bih ga kupio.....morao bih dobro razmislit. Dali mi se svida!? O da....svida mi se! Tako sam bio skeptican i prema iPhone-u pa sam koristio MDA pa HTC......neke Nokie i evo sada koristim iPhone koji mi je odlican tj. najbolji od svih slicnih proizvoda koje sam koristio.

O iPod-u ne moram ni pricati.....bolji player nisam imao i stvarno super svira stvarcica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Hahahah

Ma ne bi ti pomoglo kuciste jer ti ni na tom kucist nije puklo koliko sam shvatio.

evo zadnja off topic poruka:

pukao je okvir oko ekrana i okvir oko lijevog zvucnika

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 19:34 (AA-d00d).
17 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
logic kaže...

Hahahah

evo zadnja off topic poruka:

pukao je okvir oko ekrana i okvir oko lijevog kucista

tebi onda treba terenski ili vojni laptop ako mislis to ponavljat :P

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice