IP TV - ne pretjerano popularna

poruka: 20
|
čitano: 2.777
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "IP TV - ne pretjerano popularna".
18 godina
neaktivan

Usput, ako se pitate zašto je tako malo korisnika IPTV-a, probajte MaxTV, pa će vam biti jasno…

U Makedoniji se tek sada uvodi IP TV tako da moje pitanje je:Sta ne valja sa IP TVom? (u Hrvatsku)

Koliko treba Mb propustnosti imati (na tel. liniji-parici)?

Dali su obuhvaceni zemaljske TV postaje?

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2008 15:46 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
18 godina

Meni sve radi super (MaxTV) i kad bi tako bilo svima bilo bi fenomenalno.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: IP TV - ne pretjerano popularna
Lazarus Long kaže...

Usput, ako se pitate zašto je tako malo korisnika IPTV-a, probajte MaxTV, pa će vam biti jasno…

Sta ne valja sa IP TVom? (u Hrvatsku)

Ako svoj televizor vješto skrivaš od TV inkasatora, kada uvedeš IPTV automatski počneš plaćati i tv pretplatu za Hrvatsku televiziju (koja je inače obvezna ako imaš tv prijemnik).
Prijateljica, studentica, je bila uvela MaxTV, pošto nije bila neka velika pretplata i činilo joj se povoljno, ali se jako iznenadila kad su joj počele dolaziti i uplatnice za tv pretplatu od državne televizije.
Tako da je jedan od velikih nedostataka IPTV teže izbjegavanje plaćanja tv pretplate državnoj televiziji. 
Škrtica = student Prometnog fakulteta koji nije položio sve ispite.
18 godina

Pa dobro, zar sam ja jedini lud ovdje?!

Posljednja vijest, s današnjim datumom (na koju ide ovaj komentar):

http://www.bug.hr/vijesti/?id=91859

I svega nekoliko sati ranije, s jučerašnjim datumom:

http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=91804

Znači, jedna vijest iz iste kuće, identičnog sadržaja, ali u dva ukusa,

različita je samo interpretacija (stav autora vidljiv iz naslova =)...

c-c-c   Šutim

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...

c-c-c   Šutim

Što misliš a što je to zapravo PR, misliš da je to davanje informcija? Ne, to je oblikovanje uma. Zbog toga se nikada ne treba pouzdati u "analitičare" koji rade "analize" relacija kažiprst-palac.
18 godina
neaktivan

"Usput, ako se pitate zašto je tako malo korisnika IPTV-a, probajte MaxTV, pa će vam biti jasno…"

Ova izjava je toliko glupa da nemogu vjerovati da je izasla iz usta (tastature) nekoga iz BUG redakcije! Strasno!!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Assassin kaže...

"Usput, ako se pitate zašto je tako malo korisnika IPTV-a, probajte MaxTV, pa će vam biti jasno…"

Ova izjava je toliko glupa da nemogu vjerovati da je izasla iz usta (tastature) nekoga iz BUG redakcije! Strasno!!

Ta izjava je realna. Koristim MaxTV već dovoljno dugo da to mogu tvrditi.
18 godina
neaktivan

Jedino pozitivno što vidim kod IP televizije je to što će ih (ISPove) natjerati da prijeđu na optiku. U najgorem slučaju VDSL.

Ipak HD 720, a pogotovo 1080 neće moći preko adsl2,  a da ostane dovoljno za surfati.

A da ne spominjem dva ili tri set top boxeva kako bi ljudi mogli gledati na svakom televizoru u kući.

0 0 hvala 0
17 godina

Meni MaxTV radi savrseno! Ne vidim u cemu je problem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2008 18:38 (Bitanga).
18 godina
protjeran
klimama kaže...
Ako svoj televizor vješto skrivaš od TV inkasatora, kada uvedeš IPTV automatski počneš plaćati i tv pretplatu za Hrvatsku televiziju (koja je inače obvezna ako imaš tv prijemnik).
Prijateljica, studentica, je bila uvela MaxTV, pošto nije bila neka velika pretplata i činilo joj se povoljno, ali se jako iznenadila kad su joj počele dolaziti i uplatnice za tv pretplatu od državne televizije.
Tako da je jedan od velikih nedostataka IPTV teže izbjegavanje plaćanja tv pretplate državnoj televiziji. 
 Ovo nije istina, u što mogu osobno posvjedočiti. Imam MaxTV i NE plaćam HRT pretplatu, niti sam je ikad plaćao
17 godina
neaktivan

Također pačam pretplatu t-comu već 1 godinu a državnoj televiziji nisam dao ni lipe. Ono što vjerojatno većina ima protiv MaxTV-a je povremeno zastajanje slike, zamrzavanje setop boxa, ponuda kanala koja kad se uzme u obzir da se državnoj televiziji plaća veća svota za hebenih 5 programa i nije loše.. E pa ja nisam nikad imao takve probleme, imam 8 mbit vezu za internet i MaxTV HD aktiviran i nikakvih problema. Kad bi barem T-com počeo stavljati bolju optiku umjesto da stalno zatrpavaju centrale/parice sa korisnicima i drugi bi bili sretniji.

The bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
Assassin kaže...

Ta izjava je realna. Koristim MaxTV već dovoljno dugo da to mogu tvrditi.
 Pa meni sve super radi i jako sam zadovoljan izborom programa i kvalitetom usluge!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
18 godina
Mayo kaže...
Veliki Brat kaže...

c-c-c   Šutim

Što misliš a što je to zapravo PR, misliš da je to davanje informcija? Ne, to je oblikovanje uma. Zbog toga se nikada ne treba pouzdati u "analitičare" koji rade "analize" relacija kažiprst-palac.
Naravno, znam ja dobro što je PR, ali da se na ovaj način obradi vijest unutar jedne, ipak ozbiljne, novine - to ne mogu razumjeti.
Pazi, gledam te!
18 godina
neaktivan

Imam MaxTV i svako malo se slika koci ili se totalno ukoci. Zvali T-Com i bili su jednom poslali svog servisera koji je to sredio i sve je radilo super neko vrijeme. Ali onda opet nakon mjesec sve na staro. Uzasno. Npr, gledam film(dignem iz videoteke) i snimam ga na DVD i onda se napola ukoci. Ja se jos kolko tolko suzdrzim, ali ostali ukucani. Dobro da nekrenu bacati bombe na T-Centar preko puta stana.

Sve u svemu totalno losa usluga, serviseri znaju rjesiti problem na mjesec dana, na help-desku im rade kao roboti. Svaki put kad nazovem kaze uvijek isto:

"Dali ste probali istekati uređaj iz zida?" WTF, pa nebi zvao da nisam napravio uobicajeno. I tako neznam sta bih od muke.

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ja sa MaxTv-om nemam problema. Zadovoljan sam uslugom.

Jedino slika zna trzati kad grmi. Jedino na što sam se trebao naviknuti da kod prebacivanja kanala treba pričekati oko pola sekunde da se kanal prebaci.

18 godina
neaktivan

Razmišljao sam o prelasku na MaxTV, no kako imam Iskon Duo uslugu a ne T-com, ništa od toga do daljnjega (dok Iskon ne uvede neki TV Belji se).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Prema odgovorima vidim da su mislenja podeljena.

Mislim da ta "kvaliteta" usluge ponajvise zavisi od toga koliko ti je kvalitetna telefonska linija.

Uvde se upravo dizu brzine,pocinje priprema za IP TV i naravno pocinju pizd   err... problemi.

Upravo su povecali brzine,skoro duplo,povecali su i limit ali sad odjednom su poceli da prave problemi ostali telefoni u kuci (ispravno spojeni na splitere),veza danju puca svako malo,brzine variraju,probleme pravi i puni mesec,losa karma...Smijeh

Kad nazoves "tehniku" upravo i ovde pitaju "A jesi li restiro' modem??" (kao nesto..odstekao od struje,pa debilna pitanja dali si uneo IP adrese u LAN properties...) cista debilana.

Kad im objasnis da tvoj modem ima neocekivano slab downstream(gledano u setup modema preko web sucelja),kako na speedtest.net imas jadne brzine+katastrofa ping,sekundarno ti daju broj od najblize centrale da se javis da ovi posalju tehnicare da mere parice,pa ti se ovi odande jave da su "videli preko kompjutera da je tvoja linija okay" i naravno vrse ti divert na gore spomenutu teh. podrsku.

Sve to uz objasnenje kako svi ti testovi za merenje brzine na netu su mizerni i nisu realni.

Uzas!

[Edit] Proceduralno :)

Neko je na ovom postu spomenuo optiku,upravo na njuvze sam procitao da ce optika resiti sve.....u prolece.

Idem cekati optiku...valjda je u tome fora,dotad nista od IP TVa,bar su iskreni.

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2008 2:54 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Meni isto MaxTV radi , pa skoro, besprijekorno...neke sitnice su mi skoro pa zanemarive (neke pute sporost ili dizanje/spuštanje snimalice sa 10 na 20 i kontra - al plačam samo 10 pa nije neki bed)

www.istratourism.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Imam MaxTv vec skoro pa godinu dana, posto sam vrlo tolernatna osoba oprastam im zastajkivanje slike, zamrzavanje setbox-a i ostala sranja. Sto se tice kanala sve 5, najbolja usluga je (izmedu ostalog) definitivno snimalica. Stavis snimati, pogledas poslije bez ikakve zahebancije. Kaj se tice clanka, mislim da je clanak napisan totalno subjektivno.

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Podijeljena mišljenja, ali moj prilog je - MAXtv radi gotovo savršeno kod mene. Testirano, evo, već malo više od godinu dana.

Za ovakvu telefonsku liniju u kraju gdje sam ja, nikad ne bih očekivao - ADSL 2 Mb/s, telefoniranje, MAXtv >5 Mb/s - sve istovremeno i glatko.

Stroj sam zbog "smrzavanja" resetirao nekih 5 - 6 puta u godinu dana. Izvrsno. Slika odlična, izbor kanala više nego dovoljan, Snimalica, videoteka.

*thumbs up*

BUG, nemojte biti tako subjektivni. Nemojte biti kao oni papci u "Večera za pet" gdje na kraju kaže "Večera je bila super, ali sam spustila ocjenu jer ja ne volim mrkvu..."

"Uzmi ubi pa se pušku..."  Osmijeh

klimama kaže...

Nemam problema s time. Otkako imam MAXtv ne stiže mi ništa od HRTa. Točka.

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31 <========]]=0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice