Fascinantno. OS napisan za 5-6 uređaja je stabilniji od onog koji se vrti na 100+ raznih uređaja i to za čak 0,2%. Ogroman uspjeh Applea. I 0,2% ukupnog rušenja je previše sa tako malo podržanog hardvera.
a sad uzmi u obzir na kakvom se hw-u crti android a na kakvom ios
Fascinantno. OS napisan za 5-6 uređaja je stabilniji od onog koji se vrti na 100+ raznih uređaja i to za čak 0,2%. Ogroman uspjeh Applea. I 0,2% ukupnog rušenja je previše sa tako malo podržanog hardvera.
Sta mene boli kifla na kolko se uredjaja vrti koji sustav? Jer to moj problem (kao kupca) ili proizvodjaca? Ako mozes prodat 100 razlicitih modela, od 20 razlicitih proizvodjaca, onda se i potrudi da napises software koji radi kako bog zapovijeda.
Sta mene boli kifla na kolko se uredjaja vrti koji sustav? Jer to moj problem (kao kupca) ili proizvodjaca? Ako mozes prodat 100 razlicitih modela, od 20 razlicitih proizvodjaca, onda se i potrudi da napises software koji radi kako bog zapovijeda.
Istinu zboris, ali pada na gluhe usi.
I to govorim kao vlasnik LG G4, rusi i steka precesto za top of the line aparat. Prije imao Nexus 5 - ista stvar.
Srećo, google prodaje točno nula uređaja. Na proizvođaču je da to osposobi do kraja. Daklen, Apple, kao proizvođač OSa i hardvera koji jako dobro zna što ga očekuje radi jako, jako, jako loš posao u odnosu na Google čiji Android radi na bilo kojem kinezu koji uspije složiti tih par komponenti.
Skoro zaboravih - meeee, meeee, meee, meee
P.S. Da nebi bilo zabune, ja sam WPaš. Boli me kiki i za iOS i za Android.
Srećo, google prodaje točno nula uređaja. Na proizvođaču je da to osposobi do kraja. Daklen, Apple, kao proizvođač OSa i hardvera koji jako dobro zna što ga očekuje radi jako, jako, jako loš posao u odnosu na Google čiji Android radi na bilo kojem kinezu koji uspije složiti tih par komponenti.
Skoro zaboravih - meeee, meeee, meee, meee
P.S. Da nebi bilo zabune, ja sam WPaš. Boli me kiki i za iOS i za Android.
Naravno da radi. Ali pitanje je kako? Tj. jer radi tako da ekipi dode da mob nakon par dana koristenja bace u zid. A o samsunzima od par stotina eura necu ni pocet. I nije mi jasno zasto odmah vrijedanje? Google prodaje software? Onda je na googlu da ga napravi kak spada. Prije bi rekao da su ovce oni koji iskesiraju 500 eura i onda im podrska izostane nakon godine dana. A mob steka kad ulazis u fotic, imenik itd...
Nije ni jabuka savrsena ali brat bratu je par koplja ispred androida.
Problem je u tim raznim proizvođačima dok stavljaju svoje custom dodatke na sustav, i to što Google ne lupi šakom u stol i reče: "Od sada ćete stavljati čisti Android ili nećete dobiti markicu certifikacije."
Pa razlika je samo 0.4%, kad sam procitao naslov ocekivao sam ogromnu razliku medjutim 0.4% JE NISTA.
Znaci na 1000 telefona srusi se 4 iphone telefona manje u odnosu na android.
S obzirom da android koristi 50 razlicitih tvrtki, to je super statistika za google.
Vjerojatno baš s time na umu je prijašnji komentator taj uređaj i spomenuo.
Poanta jest,da ti ne mozes shvatit,da je za ono sto se pise za stotine vrsta uredjaja,potrebno uloziti vise vremena,vise truda-citaj,vise para,i kao takvo je u konacnici i znatno kompliciranije,ali i divljenja vise vrijedno..
I da,to JEST problem proizvodjaca,ali ti to vjerovatno ne bi shvatio..
Slikovito da ti prikazem..Dakle, spomenuo si kiflu svoju..takva je kakva je,vjerovatno dovoljna za neke pocetnice u seksu,i par cura,ali ako bi se trebala primjeniti na desetine i stotine njih,ubrzo bi pokazala svoje nedostatke i nesavrsenosti,jer ne bi mogla uspjesno se koristiti na tolikom izboru..dobro,u toj situaciji niti tebi ne bi bilo pomoci...
Vjerojatno baš s time na umu je prijašnji komentator taj uređaj i spomenuo.
Poanta je da bi svi mobiteli bili bolji, da su razlike u hardveru, ali da je Android tj. softver na njima kao na Nexusima. Ili to ili AOSP. Ovo što imamo danas je kao PC tržište 1980-tih.
Nažalost OEM-i smartphonea još nisu shvatili da oni više ne prodaju mobitele nego mobilne PC-e. Makar postoji sada u industriji želja da se sve to standardizira i za par godina moguće da ćemo moći kao i na PC-u proizvoljno instalirati Operacijski sustav kao što to radimo na PC-u, bez brige o tome postoji li custom ROM i sl.
A šteta što se Nexusi nemogu tako lagano u HR nabaviti.
Naravno da radi. Ali pitanje je kako?
što vi radite s tim mobitelima , meni xperia z radi savršeno , nema štekanja ,što se tice androida na njemu nikad problema
WPaš također (Windows 10) + uskoro developing za istu , nemam toliko crasheva na 535 s 10 , zaista super OS .
Izuzev kolicine rama (koju je i apple poceo filat) iphone ima jedan od najjacih SoC-ova na trzistu. Jezgre ne znace nista. Reci cu ti samo da imaju vise tranzistora od high end intel x86 proceva. Single core performance im je stoljecima zbog tog ispred bilo kojeg SoCa na kojem se vrti android. Ok, nesto ima i u samoj arhitekturi, ali iphone po nicemu ne zaostaje (dapace, SoC im je monstrum) od android drustva. Ljudi se tu zesce zaebu kad pomisle na applove dvije jezgre, ali ne znaju da su monstruozne + sestero-jezgrena grafika! :) Beast mada faka.
Naravno da radi. Ali pitanje je kako? Tj. jer radi tako da ekipi dode da mob nakon par dana koristenja bace u zid. A o samsunzima od par stotina eura necu ni pocet. I nije mi jasno zasto odmah vrijedanje? Google prodaje software? Onda je na googlu da ga napravi kak spada. Prije bi rekao da su ovce oni koji iskesiraju 500 eura i onda im podrska izostane nakon godine dana. A mob steka kad ulazis u fotic, imenik itd...
Ajd ne lupetaj. Ova statistika je toliko glupa da je to za plakat. Koliko kosta najeftiniji iphone a koliko kosta najjeftiniji andorid? I ios se ruši 0,4% manje od hrpe kineza koje sklepaju mob od svega i svacega...Dok nema podataka na kojim androidima je to testirano ova vijest je zal boze citanja. Neka uzmu andoride koji su u klasi iphone po cijeni pa testiraju...
Isto su mi za plakat likovi koji kupe prestigio i onda ovdje dodju kao revoltirani sto im andorid od 50 eur ne radi kako treba pa ce oni kao kupiti iphone jer on radi ne steka i sl. Kupi android od 500 eur pa da vidis kako leti a nije ogranicen kao ios.
ništa novo/čudno android nestabilan ako nemaš top model zadnje generacije
I iphone je mid range uredjaj?
Svaki put kad vidim ovakvu temu, znam kakvi će biti komentari, no nekako je i zdrava ta diskusija. Imam iphone no to ne znači da mi je neki mobitel s androidom loš, dapače, nova Sony Xperia i Samsung S serija su super fluidni. No pitanje je da li će bez štekanja android raditi nakon godinu dana korištenja, jer iz prakse znam da se brzina naruši nakon nekog vremena. Iphone je skup ali više iz razloga jer je ovo Hrvatska gdje su porezi i nameti visoki a plaće male, dok znate i sami da u Americi je druga priča. Birajte mobitel po tome koji najviše odgovara Vašim zahtjevima, a ne da bi se takmičili s frendovima koji će biti brži.
A to narusavanje rijesis za 10 minuta. backup reset i restore i opet ga imas kao prvi dan...
Čisti Android radi barem jednako dobro kao iOS. O Samsungu koji natrpa svoj telefon smećem neću pričati, jer to nije krivnja Androida (ali je krivnja Googleta, koji dozvoljava takve pyzdarije). Trebali bi fino napraviti ovako - imaš minimalne specifikacije koje uređaj mora imati i moraš imati stock android da na kutiju smiješ staviti naljepnicu "Android". Ako hoćeš svoje smeće na telefonu, onda smiješ staviti samo "based on Android". U tom slučaju, kupac bi znao da kupuje uređaj i OS kako ga je google zamislio a ne tamo neki bezvezni Kinez koji nakon prvog paljenja moraš 20 minuta čistiti od raznog bloatwarea. Google ne može popravljati iza drugih nesposobnih proizvođača, kao što ti sugeriraš.
Zapravo, treba kao što MS radi sa Win10 na telefonima. Nikakve điđe miđe, samo OS na telefon i osnovne aplikacije a korisnik nek dodaje što hoće.
Btw, to što je netko ostao bez supporta, to opet nije krivnja Googlea. Krivnja je proizvođača uređaja. Pogledaj koliko traje support za Nexuse.
A tih 100 vrsta više manje koristi iste komponente, OS je ili stabilan ili nije. Pa većina uređaja koristi više manje iste chipsete, raim u prodaji i u određenom rangu komponente su iste samo ime uređaja je drugo. Time ne branim iOS aliproblem Androida je jako sporo prihvaćanje istog, pola godine neka verzija bude vani a bude možda na 1 ili 2 % uređaja, oni trebaju preći na režim iOSa i u isto vrijeme ga izbacit na sve uređaje a ne ovaj cirkus sa OEM proizvođačima i tako dalje.
Prvo, 0.4% je rezultat daleko ispod statističke pogreške tako da ovo istraživanje a i članak imaju 0.4% smisla.
Drugo, na kakvom se to hardwareu trenutno vrti Android 6.0?
Zapravo, treba kao što MS radi sa Win10 na telefonima. Nikakve điđe miđe, samo OS na telefon i osnovne aplikacije a korisnik nek dodaje što hoće.
ja znam da svaki cigan svoga konja hvali, ali budimo realni; MS na telefon stavlja samo osnovno, jer van toga, appova i nema bas nesto, a i ovo osnovno je vec na sebe lagano navuklo prasinu od neodrzavanja. mozes ti hvaliti WP koliko hoces, ali realnost je da je to mrtav OS, pitanje samo vremena. ne kazem, dapace, steta da je tome tako, jer bilo je potencijala. MS na zalost ima opaki problem sto je u stanju vrhunski proizvod kvalitetno upropastiti nedostatkom vizije i strategije.
zanimljivo bi bilo znati koliko ljudi u svijetu u ovom trenutku planira nabaviti novi WP? mislim da bi broj bio totalno porazavajuc.
A sto se tice tih famoznih nadogradnji ne vidim uopste cemu tolika fama oko toga. Meni to djeluje kao hhvatanje za slamku da se opravda cijena iphone. Ja se ne sjecam kad mi je na telefonu trebala podrska i neka nadogradnja jer sve funkcije imam od pocetka. Nadogradnje na androidu su peglanje i poliranje vise nego relane nadogradnje os-a. Korisnici iphonea koji se hvala podrskom su mi manje vise smiejsni jer u jednom threadu hvale nadogradnje koje imaju njihovi stari uredjaju a u drugom kukaju kao ima ta nadgradnja uspori mob traze nacina da se vrate na staro a ne mogu i kako ih apple time tjera da da kupe nov mob. De se dogovorite jel to valja ili ne. A zamislite na andoridu za 10minuta instaliras koju hoces prethodnu verziju os-a i niko ti to ne brani kao na iosu... Sjetim se price kao iphone ima premium dizaj pa kad to vise nije bila prednsot jer sad i kinez ima isto onda se uhvatilo brojem aplikacija pa sad ni to nema ajmo po nadogradnjama koje na stare uredjaje vise donose stete nego koristi pa sad na stabilnost a sad nema ni to. Sta je sledece?
Apple proizvodi iOS i sve vezane uređaje dok Google proivodi Android OS i Nexus uređaje. Svi ostali, od Alcatela do Samsunga koriste Android na svojim uređajima i oni bi trebali ažurirati OS a ne Google. Google ažurira svoje Nexus uređaje koliko je meni poznato a to šta ti T-Šrot i ostatak telekom estrade proda svaki q i nikad ga ne ažurira to knjoli njima.
Ovaj test stabilnosti su trebali napraviti tako da uzmu Apple uređaje i usporede ih sa Google Nexus uređajima. A i ovako je očito da je Android do jajca stabilan.
Ali reći ću vam jednu stvar, koristim iOS i Android na Samsungu, nikad ali baš nikad nisam imao nikakvo rušenje aplikacije bilo na Androidu bilo na iOS-u, jedini problem koji je bio to je ono kada je Lollipop izašao i ta prva verzija je imala problema sa rušenjem aplikacije za kontakte i pozive sve drugo je radilo na svim uređajim bez ikakve greške.
Lol, nebitna mi ta razlika, zabavnije je slušati hvaljenje jabučara. Koliko bi zaključili da je razlika po njihovoj priči? 200-300%?
Apple proizvodi iOS i sve vezane uređaje dok Google proivodi Android OS i Nexus uređaje. Svi ostali, od Alcatela do Samsunga koriste Android na svojim uređajima i oni bi trebali ažurirati OS a ne Google. Google ažurira svoje Nexus uređaje koliko je meni poznato a to šta ti T-Šrot i ostatak telekom estrade proda svaki q i nikad ga ne ažurira to knjoli njima.
Ovaj test stabilnosti su trebali napraviti tako da uzmu Apple uređaje i usporede ih sa Google Nexus uređajima. A i ovako je očito da je Android do jajca stabilan.
Microsoft i razni Linuxi bez problema uspijevaju updateati milijarde PC-a svaki dan od kojih nijedan nije proizveden od njih. Ne vidim razlog zašto ne bismo imali sličnu situaciju sa smartphoneovima osim korporativne usisivačine novca iz našeg džepa.